2888

Batman: Arkham Asylum
  • benkoszabi
    Sztem részben igazad van, részben nem....
    Bizonyára ultraburtál fizikához atomerőmű kell....feltéve ha az a játék a GTA4 vagy Force Unleashed vagy Arma2

Ami az érdekes, hogy a jobb fizikával megáldott játékok, mint az előbb említettek kiegészítve a Far Cry 2-vel vagy a Crysis-al is szépen futnak max beállítással, mint a PhsyX-et bekapcsolva az Arkham..

Ahogy írtad, nem mindegy milyen effektekről van szó..

- Arma2: lövedék-becsapódás kiszámítása figyelembe véve a játékban a szelet, vezethető járművel valósághű fizikája
    - FC2: felgyújtható környezet, a tűz a szél írányától függően változik illetve gépfegyverünkkel fákat darálhatunk stb..
    - Force Unleashed: szinte bármit felemelhetünk az erő által, rombolható környezet stb..

Ezek után nekem nemigazán lehet bemesélni, hogy az Arkham pár effekje indokolná a brutális gépigényt...
    Sőt, sztem az említett füst az Arkham-ban nagyjából egy szinten lehet az FC2 tűz effektjével...

Mindegy az hogy melyik használ PhysX-et, Havok-ot...tessék, ott volt a lehetőség a Rocksteady előtt, hogy liszenszeljék a Havoc-ot...de nem, ők kizárólag az Nvidiával szerződtek..

Még a GTA4 is szebben futott, pedig annak aztán van fizikai motorja, mint az Arkham....

Ebből csak azt akarom leszűrni, hogy az Arkham és PhysX (Nvidia) "házassága" mögött a pénz állt, és egy vezérgondolat, ami kb. így nézhetett ki:

"Hm, jó kis játék ez a Batman cucc, lekéne szerződni a Rocksteady-vel, rakják bele a PhysX-et, csinálják meg jó nagyra a gépigényt, aztán csak lesz pár olyan hülye ember, aki emiatt a játék miatt veszi meg a legújabb Nvidia csúcskártyánk"....

És mit ad Isten...miért is nem került bele a dobozos változatba a PhysX? Miért patch formájában adták közre? Miért tartalmazta a demo?

Mert tudták, hogy sok embernek nincs meg hozzá a VGA-ja (mint nekem sem), és bugosan fog futni "gyenge" Nvidia kártyákon...a patch-el majd megkapja a PhysX-et az, akinek megvan hozzá a kártyája...

Amúgy továbbra is fenn tartom azt a nézetem, hogy ezeket a fizikai dolgokat a játék ENGINE-je meg tudta volna oldani, nem kellett volna hozzá ez a hülye PhysX...

Mondom, még az én ma már gyengus gépemen is jobban futnak játékok az Arkhamnál sokkal brutálabb fizikával, mint ez, ha bekapcsolom...

Mindebből nekem az jön le, hogy a játék fejlesztői vagy rosszul programoztak, vagy direkt csinálták, mert az nem létezik, hogy ennyit nőjjön a gépigény....

Teszem hozzá, hogy szép, de nem a legszebb játék, valamint hogy nincsenek is benne nagy "üres bejárható" terek...semmivel sem másabb a pályatervezés, mint a Bioshock vagy a Gears of War esetén
  • Sharks
    Az a patch egyértelműen a physx-hez van, tehát ha nincs azt támogató kártyád, akkor persze, hogy felesleges felrakni, azonban a tied támogatja elvileg, ezért furcsa valóban a dolog. Lehet az is, hogy hibás volt a patch, amit leszedtél, de az is, hogy újabb kártyákhoz optimalizálták. Nvidiától kitellik. Ha most minden jól megy, akkor tökmind1. A physx jó dolog, de nem annyira, amennyire ajnározzák. Ha engem kérdezel, nem az a fontos, hogy ha elszaladok egy pár földön lévő papír mellett, akkor 5 helyett 20 repkedjen utánam a levegőben, mert számomra ez nem befolyásolja annyira a játékélményt. Ez addig nagy szó, még az elején - a marketing hatására - megnézed, hogy húúúú, tényleg úgy repkednek a papírok, meg a zászló is, tök jó - hogy ilyen kártyám van, legközelebb is nv-t veszek -, de a játék közben ezeket baromira nem fogod jobban érzékelni, mert physx-ed van. Főleg, ha az így működik, mint a Te esetedben. Sajnos még mindig nv-re optimalizálják a legtöbb játékot, ők meg csak ezzel a physx-el tudnak nyomulni...
    Egy kis szemléltetés.
  • DarkSector
    miről is beszélünk?
    nem lecseszésből, de mennyit értesz a programozáshoz?
    mert ien grafika mellett még a sok effect is, akkor atomerőmű kellett volna.

Füst és füst között is van különbség a játékokban, ez programozás szempontjából kell nézni.
    itt ha nekimész a füstnek, akkor a batman teste ahogy nekiér a füst részecskéknek "kölcsönhatásba" lépnek, és a füst erre reagál, ez nem kis számítást igényel.
  • benkoszabi
    Minden Fullon van

2GB RAM
    2300Mhz-es 2 magos AMD
    512MB 8800GT

Biztos hogy a patch-ben volt valami, mert most patch nélkül játszom, sehol egy hiba, se kilépésnél, sem amikor meghalok játékban.....

• Sharks
    Milyen beállításokon játszol egyáltalán és milyen géped van, mielőtt összeugranátok?
  • benkoszabi
    Nem keverem...de sztem ezeket tudnia kellene PhysX nélkül is a játéknak...mint a csembetörésm füst effekt, aztán ugye a szikra pattogása a földön....azért írtam, hogy parasztvakítás...

plusz tök érdekes, ha bekapcsolod, elindítod a játékot, már be sem tölt....

nem kicsit gyanús
  • DarkSector
    ezt a force unleasheddel ne keverd össze, az nem nvidia technikát használ, hanem havok-ot.
    és itt összetettebb effektek vannak, ami havokkal ien grafika mellett nehéz lett volna megcsinálni. gőz füst köd.
  • dark night
    hello
    Lenne egy kis gondom 12%-on járok és a batbarlangban vagyok megkaptam azt a tárgyhuzogatós pityut ,amikor megyek ki lehúzom fentről a rácsot de ott már nem ajánlja fel hogy felkapaszkodjak :S .. tudom valami bug.de milyen crackot ajánlotok hozzá??
    am beraktam a játékba egy 100%-os mentést visszamenetem ahoz az épülethez ahol fel kel húzni magam és már ott bezzeg engette h felhúzzam magam:P
    akkor ez most mentés hiba is??
    segítsetek mit hogyan csináljak kösz!!
  • Sharks
    Bocs, de ez hülyeség. Nekem ATI kártyám van, aminek köze nincs a fosx-hez és gyönyörűen futott végig a game egyetlen hiba nélkül (kivéve talán azt az esetet, mikor megláttam vezérlőpulton az nvidiás physx logo-t és lendületből letöröltem, mert irritált , utána nem akart elindulni, de visszatelepítettem azt a kis alkalmazást és ugyanúgy futott tovább utána).
  • benkoszabi
    letöröltem a játékot, felraktam újra patch nélkül, és most nem is lép ki és jó minden..

úgy látszik, hogy a patch-et csak az rakja fel, akinek tényleg megvan a PhysX-hez a videókártyája...máskülönben felesleges, meg talán még bugzik is...

Amúgy érdekes, hogy nem építették bele a játékba, mikor már a demo is tartalmazta, vagy csak nem lettek vele kész időben...mindenesetre elég érdekes, hogy a rendes install helyett úgy kell bemásolni a fájlokat...

Amúgy akkora parasztvakítás ez az egész...nehogymár ezt ne tudná a grafikai motor....hisz a Crysis vagy a Far Cry 2 csodás fizikával vannak megáldva, PhysX nélkül, plussz a Force Unleashed brutál fizikája sem igényel PhysX-et..

Sztem itt szántszándékkal van egy programhiba, vagy bug, hogy akinek nincs meg az a videókártyája, az ne tudja használni...mert pl. a BIAHH-nál semmi gondom nem volt a PhysX-el..meg nehogy már a 8800GT-m ne bírjon el pár füst effektet...meg szikra meg zászlószakadás meg csempe effektust...
  • Richardix
    nos.. az ATi favorizálásra rácáfolnék: nekem nvidia van, és semmi graf. bug nincs.
    De embeeer... ugyan még csak a sztori közepefele vagyok, de vmi hatalmas ez a gém.. és furcsamód nem unatkozom akkor se mikor így fél órán át keresgélem Riddler dolgait. Am azért durva h miylen csőlátása van az ellenségeknek. Gyak az orra előtt megyek el azt nem vesz észre... aztán még csodálkozik h reccsen a vége... úgykellneki :P
  • DarkSector
    nekemis szellemképesek voltak, az bug nem úgy kéne mennie????
  • benkoszabi
    találkozott már valaki olyannal, hogyha meghalt a játékban, akkor az éppen aktuális főellenség ugye besétál a képbe....de nekem ott az egész el van mosódva...

A demóban semmi gond nem volt, itt meg a színek meg az egész...

512Mb-os GeForce-om van, 8800GT...

Olvastam, hogy ez a játék az ATI kártyákat szereti....

valaki tapasztalt hasonlót?
  • CroftManor
    azok már megvannak, egy páron van még lakat. De a denerángból 3om van, meg van távirányítású is, ami am benne van a videómban is :)
  • zzolee82
    benkoszabi
    Sztem rakd ujra a játékot és csak a patch-t ne rakd fel hozzá nekem az kavart be , lehet neked is . A magyarosítással semmi baj sincs .
  • DarkSector
    menüben van asszem valami opció, és helyszínekre bontva mutatja, hogy hol mit hagytál el.
    fejlesztéseket a menüben tudsz venni...az upgrade cuccok azok asszem, aminél van hogy mittuomén 1 batangot dob el, utána 2-őt majd 3-at az utcsó upgrade után.
  • grebber
    Gyűjtögeted a feladványokat amikért kapsz pontokat és akkor tudsz venni új fejlesztéseket!
  • CroftManor
    ma végigvittem a játékot, azt írja 20 fejlesztésből 14 van meg, na már most így hogy nem maradt ellenség, mivel csak szaladgálni lehet Arkhamban, így hogy tudom a maradék fejlesztéseket begyűjteni?
  • benkoszabi
    Üdv. Fenn van a játék, maga patch is, és felraktam a magyarítást...
    de van, hogy random kidob az asztalra a játék hibaüzenettel...ez mindig töltésnél fordul elő, illetve ha kilépek a főmenübe...tapasztalt más is ilyet?

Vagy a gépem nem tetszik neki?
    2 magos AMD 2300mhz, Win7, 2Gb ram, 8800Gt 512Mb, PhysX off...

vagy a magyarítás kavarhat be?
  • DarkSector
    visszarak a játékba, és tovább gyüjtögethetsz...
  • CroftManor
    Hi
    ujra lehet majd játszani a küldetéseket? vagy csak simán új játékot lehet kezdeni ha végigvittem?
  • csicsa
    És igazatok van!
  • Sharks
    Külön és összesítve is számítanak... csak kezd el, aztán meglátod.
  • csicsa
    A kihívásokat külön számolja.
  • csabesz123
    Teljesíteni kell a kihívásokat is v miket és csak úgy lesz 100%.
  • csicsa
    Végigvittem a játékot,mindent megtaláltam,Rébuszt is elvitték a rendőrök,mégis csak 84%-on vagyok.Mit kell még csinálni,hogy 100% legyen?
  • Tatyla
    74%-nál nekem véget ért a játék kellemes volt nagyon még sok ilyen és hasonló kaliberű játékot a népnek.
    én a rejtvényeken kicsit kiakadtam 156/240-nél feladtam,ehez már nincs türelmem...
  • Tatyla
    ó én láma írja is hogy nyomjam meg a space-t:D

küldöm a mentést
  • zzolee82
    tudnál küldeni egy save gamet ?
    itt találod :
    C:\documentum and settings\rendszergazda\dokumentumok\Eidos\Batman AA\Savedata
    ide: [email protected]
  • zzolee82
    TATYLA !
    Gugolj le ctrl-el közbe nyomd le a space-t majd a bal egér gombot és tudod az egérrel irányítani a célkeresztet .
  • Tatyla
    van egy olyan gondom hogy amikor a Zsasz a dokinő torkát akarja elvágni nem tudom úgy becélozni a sarokról hogy ne álljak fel ez miért van? láttam videókon hogy simán a célkeresztet irányítják és amikor elhajol akkor dobják meg de hogy a kígyóba célozzam meg ha ha célzásnál feláll,vagy hogy kell a célkeresztet külön irányítani?
  • zzolee82
    Hali nekem olyan kérdésem lenne hogy kb 64%nál járok és a játékban nincs semmi ellenség , se virág se harcos , és a dokikkal és őrökkel se tudok beszélni . Eddig nem volt semmi probléma . Ez is hiba lenne ? patchet igényel ?
    A térképen nem mutatja h hova kell elmenni.
    Történet szerint Jokert kell megakadályozni h a folyó vízbe öntse a metal gázt , de nem tudom így h merre kell menni . Ötlet valakinek ?
  • gyusa
    Oké köszi megpróbálom szerintem is hiba
  • Lacc 88
    A warez topikban tudnak a patchel segíteni.
  • Lacc 88
    Jaja azt kell. De ha nem megy akkor valszeg egy kellemes kis hibába estél, ami másokkal is előfordult már. De nem emlékszem ehez mit kell letölteni.
  • gyusa
    Itt járok most
  • gyusa
    http://kep.ivpicture.hu/277185.jpg
  • csabesz123
    Ha a leírásból jól emléxem a csákját kell használni és azzal felhúzni magad. Bár ha bedobnál 1 képet az jobban segítene.
  • gyusa
    Légyszi segítsetek
    Mert már az ideg dobál :)
  • gyusa
    Hellosztok
    Elakadtam segítség kéne ott akadtam el azután amikor Joker fejbelő minket és a madárijesztő elöl kell elbujni amikor van az a két vasráccsal körbevett felvonó szerü valami de nem tudok tovább menni mert amikor rálépek az elsőre az leszakad és nem tudom hogy mit kell csinálni lécci segítsetek !!
    Köszi