843
A világ legérdekesebb dolgai
-
#523 -
n3whous3 #522 Biztos jan 1-re várták és koraszülött lett XD -
n3whous3 #521 jó hát az se biztos, hogy pont akkor született a szerencsétlen, pár év eltérés XD -
#520 jézus születése után egy héttel számítjuk az időt -
#519 Hát inkább paca, mintsem pók .:) -
n3whous3 #518 ad 1: utólag lett elkezdve a számítás
ad 2: már évezredek óta vannak évszakok meg január meg február, csak éveket nem számoltunk, ezért. -
#517 vagy itt! -
#516 itt van,bár nem nagyon kivehető! -
#515 "Az amerikai egydolláros bankjegyen egy pók van elrejtve a jobb felső sarokban."
Nem találom :S -
#514 Jézus dec 24.én született és onnantól kezdve van időszámítás, de mégis mindig szilveszterkor van új év :| elvunk csúszva egy héttel -
#513 :) -
#512 Vajda Attila blogjából:
"Más érdekességet is felfedeztem, amit szeretnék megosztani az otthoniakkal. A szállodában egyik csapból sem lehet vizet inni. Jól látható helyen figyelmeztetnek, hogy a víz ivásra alkalmatlan, csak a szobába bekészített palackból ihatunk. Még a fogkefét sem lehet a csapból lemosni. Arra is külön palackot hoznak, amelyet mindennap cserélnek vagy pótolnak."
(amennyiben valaki nem tudná ő most kint van az Olimpián és kenus)
-
n3whous3 #511 Valódi arany = 100%, ami kicsit gáz abból a tekintetből, hogy szétmállik, mint a szar. Csak hogy tudd, ezzel az erővel nincs is "igazi arany" ékszer sehol sem. Hanem ötvözet. -
neB #510 A legnépszerűbb keresztnév a Földön a Mohamed.
Vincent van Gogh holland festő levágta a bal fülét. Az Önarckép bekötött füllel c. festményén viszont a jobb fülén van a kötés, mivel tükörből festette le magát.
Az amerikai egydolláros bankjegyen egy pók van elrejtve a jobb felső sarokban.
Az 1912-es Olimpián adtak utoljára valódi aranyból készült érmeket. -
#509 Az ózon elő állítása (ppt) mellesleg azért nem lehetne agrasszív úton elő állítani ózont, mert (még csak) kis mennyiségben tudunk elő állítani és az ózon réteg a tengerszinttől 15km től felfelé az 50km-es határburokban található meg... ez a burok véd minket.
nah nem offolok tőbbet jó tápig +fav -
#508 de várjál akkor a szervertermek tood zéró monitor csak gépek gépek hátán, akkor ott miért van ózon szag? -
#507 Csak erős fényhatás.Voltál már viszonylag zárt térben nyomtató közelébe? jó büdös, mert ahogy másol, a fénnyel ózont termel. -
#506 én úgy tom hogy ahhoz hatalmas elektromos kisülés kell... -
#505 Én arra gondoltam unalmamban, hogy az ózonlyuka(ka)t nem-e lehetne a magasba fellőtt villanó rakétákkal "foltozni"? mert ügye fényjelenségtől keletkezik az ózon. -
#504 1970-ben az USA-ban 2983 férfi élt, aki 14 éves korára megözvegyült. Ugyanekkor viszont csak 289 özvegy vagy elvált nő volt megszámolható.
A "Snickers" nevű csokoládészeletet egy lóról nevezték el.
Az Uránusz bolygón a nyarak 21 földi évig tartanak.
A zenész Rod Stewart egyszer sírásóként is dolgozott.
A Doors frontembere, Jim Morrison volt az első rocksztár, akit a színpadon tartóztattak le. -
#503 ózont legkönnyebben villámmal lehet termelni. 2 hatalmas ózon juk van az egyik az anktartis felett a másik meg dél európa felett plussz ahogy írtad több kicsi is van
---
mivekl folyamatosan frissülnek az atomok, ezért az újakba folyamatosan bele íródik vagy nem is ez a legjobb szó hanem az az atom belekerül abba az áramlásba amit minket jellemez amik mi vagyonk ezért nem íródunk újra (persze szegény véleményem szerint) -
#502 ez egy régi földrajz atlaszban volt még az én általános iskolaimban de lehet eírás volt most utána néztem rendesen Az oldal 2/3-ánál zsüld táblázatban le van írva minden
a 7 évet meg természet tudósok állítják... és sztem van benne az atom cserélődést meg biológusok...
jah németországban a párna passzív fegyvernek minősül -
#501 így van! csak a sejtállomány cserélődik. szép is lenne, ha az "utolsó atomi részecskéig" újraíródnánk. nem vagyok elméleti, sem atomfizikus de anélkül is megmondom, hogy annak nem lenne jó vége :)
azt én sem értem, hogy mi köze van a globális felmelegedésnek ahhoz, hogy nem 365 nap alatt kerüli meg a Föld a Napot (hanem 365.256366 nap alatt, de hol van ez a 372-től!?)
ózonlyuk: nagy tévedés, hogy csak egy van! nem is értem ez hogyan lehetne. rengeteg kisebb-nagyobb "szakadás" van az ózonrétegen. ezek zárulnak, ez tényleg evidens (hiszen újraképződik az anyag) a gond az, hogy nem a kellő sebességgel! -
#500 ja bocsi nem szóltam már am is régebben láttam -
#499 már írtam, és az egész pontosan egy nasa űrhajóhangárnyi volt és 11-szer hajtották félbe :D -
#498 Állítólagban(Mythbusters)Egy óriási lapot 9-szer hajtottak össze de kb 50M hosszú papírlapról volt szó de már rég láttam nem akarok hülyeséget mondani... -
Gaborkik #497 viszont a 7 évben van vmi -
n3whous3 #496 3. meg nemtom... Hihető, de ha jól tudom pl. az idegsejtek nem regenerálódnak, tehát nem is fognak cserélődni. -
n3whous3 #495 ÚRISTEN, loál. "Há Maaargit! Nóóómáááális?"
Elsőhöz annyit, hogy 20 év alatt már szinte egy évszak eltolódna a másiktól. Honnan szeded ezt az ordenárét? Max pár perc az eltérés, ha jól tudom... :-|
Másodikhoz meg annyit, hogy már most zárul az ózonlyuk, evidens. -
#494 Tetszik ez a topic -
#493 az időt nagyon rosszúl száémoljuk, mivel a gergely naptár szerint élünk ami 365 ill 366 napos éveket jelöl meg nos a föld 372 nap alatt kerüli meg a fldet , a poén az egészbe az, hogy hogy ez akkora eltolódást jelent, hogy az általunk ismert Globális felmelegedés ennek köszönhető nagyrészben, persze a környezet szennyezés is ront ezen,
mellesleg tudtátok hogyha 7 éven keresztül nem használnánk semmilyen technikai vívmányt azaz vissza a kőkorszakba (szal csak tűz a főzéshez) akkor a föld megyógyítaná magát mint pl Ózon lik bezárulna, a fátkák megfelelő mennyiségű oxigént állítanának elő a légkör megtisztulna.
jah igen és még egy érdekesség hogy bizonyítva legyen a földel való össze kötötségünk, tudtátok hogy testünkben 7 év alatt teljesen kicserélődik minden az utolsó atomi részecskéig? -
n3whous3 #492 nem láttam még, de általam a legjobban várt animos film eddig. -
#491 szerintem már elég ideje megy a mozikban, és aki látta úgyis érti :D -
#490 nehogy elspoilerezd! :) de tényleg! a trailerek nem véletlenül semmitmondóak a sztorival kapcsolatban! tehát csak semmi spoiler pls! -
#489 lehet kicsit hülyén hangzik, de a Wall-E film elég valós jövőképet mutat, a fogyasztói társadalom tényleg ebbe az irányba megy. -
#488 áruld már el, miért? túlélt több, mint 4 és fél milliárd évet, ugyan mi a franc tudná elpusztítani a Napon, vagy egy hatalmas meteoron - ami ha akkor, hogy elpusztítsa (tehát nem akkora hogy kiirtsa rajta az életet), ide sem érne, mert simán belesodródna valamelyik másik bolygó gravitációs körzetébe - kívül? elárulom: semmi!
mi, emberiség csak karcolgatjuk a felszínét! hú meg ha ^^ -
Windbreak #487 nem kell sok ész hozzá, hogy nem lesz a földből semmi néhány millió év múlva. -
#486 ne keverd már össze a tényleges számításokkal alátámasztott jövőképeket (nap életciklusa, évezredes hőmérsékletváltozás, földkéreg állandó mozgása) a misztikumokkal, egyszeri jóslatokkal. az előbbieket már általános iskolában tanítják, az utóbbi mind az emberi hit, hülyeség velejárója!
ez most nekem elég érdekes, hogy a topiknál maradjunk. mármint az, hogy valaki összekeveri a kettőt. még jó hogy nem azt mondod, hogy lapos a Föld -
Windbreak #485 a globális felmelegedést kihagytam :o meg a többi elméletet ami még van -
#484 Hát nem leszarom mi lesz itt millió,meg ezer évek múlva,úgysem fogok élni