843
A világ legérdekesebb dolgai
-
Fbn Lx #643 én úgy gondolom, hogy igazad van.
sőt, ha belegondolsz lehet, hogy akik minket létrehoztak, azok is csak szimulációk, és azoknak a világát is létrehozták. és mi is rendelkezünk önálló intelligenciával, így lehet, sőt, valószínű, hogy mi is fogunk hasonlót létrehozni.
de logikus, hogy a saját világával azonos szintűt képtelen alkotni az ember, így elvileg folyamatosan megyünk lefelé... egyre kisebb kép a képben. -
#642 Szerintem mi egy szimuláció vagyunk.Tudom, hülyén hangzik, de kitudja nem-e egy mocskos sims3 vagyunk-e :D
Persze ne egy szobaszámítógépre gondoljunk, tovább megyek, én úgy gondolom, hogy az "alkotóink" is úgy néznek ki mint mi, saját képükre formálnak, hacsak ez nem egy Spore és valami nyálkás űrtetü agyszüleményei vagyunk.xD
De komolnyra fordítva a szót előfordulhat hogy ez nem az igazi valóság, hanem csakegy szimuláció, esetleg egy kísérlet, vagy "Mátrix" effektus....? hmmm...elgondolkodtat. -
#641 loooool :D -
#640 fiatal faj vagyunk a bolygókhoz mérve, lehet hogy a bolygóknál-csillagoknál is megvan ez a Darwini evolúció -
#639 Berobbant a köztudatba:D -
#638 Ja, ezen mindig filóztam én is régen nagyival, h akkor ő kitől származik... vagy h jött létre, ha nem származott senkitől sem... -
#637 nem, tény! -
#636 ha létezik, és ő ide varázsolt, akkkor isten honnan lett???? (ha az apját meg az anyját hozod fel, akkor megfelelően módosul a kérdés) -
Fbn Lx #635 chuck norris melléütött -
#634 Szerintem ezen te is elgondolkodtál vala (:D), h h keletkezett, az, amiben élsz. Tőlünk még van mégtöbb Naprendszer. -
Fbn Lx #633 mert!!!!!!! -
#632 oltás? -
Fbn Lx #631 érdekesség:
az emberiség 99%-a instant asztrofizikus. -
#630 Szerintem Isten odavarázsolta. és hopp: létezik e az Isten? -
#629 szerinted miért kérdeztem????? -
#628 a hülyék halnak meg úgy is először.... -
Fbn Lx #627 az meg plána fasza, hogy mindenki tudja, hogy hogyan keletkezett a világmindenség. lálmár.
szerintem a tudósok sem tudják, csak faszságokkal dobálóznak -.- -
#626 de honnan volt az a rengeteg anyag?????????? -
#625 az emberiségnek leáldozott -
Fbn Lx #624 micsoda tudós vita :D
hagyjatok már a hülyeséggel, a világot semmi nem fogja magába szippantani, meg fel se fog robbanni. sőt, tudjátok mit? földönkívüliek sem akarnak elpusztítani minket!
nyugi. -
#623 az egész úgy indult h vhogy összejött rengeteg anyag egy végtelen kicsi pontba zsugorítva, az szétrobbant, aztán tágult ugye tovább, aztán egy idő után újra össze fog húzódni, de az ugyanolyan lassú lesz mint a tágulás, így újra egy végtelen kicsi pontba zsugorodik, megint szétrobban, estébé estébé estébé
(ez csak egy elmélet) -
#622 nanáh egyenként robbannak fel a csillagok és az univerzum teljesen magába roppan XD
ha a semmi az semmi, akkor az már valami, de ha már valami akkor már nem semmi....
a semmit nem lehet megfogalmazni mellesleg a semminek nincs tere, mert akkor már valami: tér. éss tényleg megválaszolhatatlan, mert ha ha egyet is a lenti kérdésekből megtudnák válaszolni, akkor vissza tudnánk következtetni.... -
#621 A "halált" másképpen is belehet fejezni, sokkal durvábban, katasztrófálisan pillanatok alatt.
De télleg: volt ez a semmi, és a semmiben volt ez az ősrobbanás. De a semmi a semmi az hol van. Volt tere? Mi meg csak úgy vagyunk a semmibe az egész Vilégegyetem?
:D Megváloszalhatalan. -
#620 ugyanúgy robban azt semmi? lolci lenne :D -
#619 nekem maga keletkezés a semmiből cucc am totál nem világos mert először nem volt semmi aztán volt egy robbanás és elkezdődött. oké, de a robbanást előkellett valaminek idéznie?de mi? és ha nem volt semmi akkor az ami előidézte hogy került oda miből lett? ha atomok voltak, akkor azok miből lettek?? (jóó tudom proton elektron neutron) de azok hobnnan lettek????és honnan lettek annyian, hogy bolygókat csillagokat, életet hozzanak létre??? <-- nah ezekre kitudja választ??? -
#618 Maga az űr nem bírná a kacapitást, túl lenne terhelve. nem tudom másképpen elmagyarázni... de ahogy keletkezett a világmindenség úgy el is tud pusztulni, eltünni, csak kérdés, h mikor. -
#617 de mitől roppanna össze??? most ha nem léteznek földönkívüliek akkor ezt a nagy levest nem tudjuk össze rondíani ilyen "kevés" élőlénnyel.... -
n3whous3 #616 Hát jah -
#615 Egyszer túl lesz terhelve a "rendszerünk", és egyszer csak összeroppan az egész világegyetem. sztem. Van kapacitás itt is, mint minden fizikában. -
#614 "de hát ki tudja miért..."
mert nem biztos hogy így történt. -
#613 De akkor lehet hogy a mi világegyetemünkön kívül van mégegy valahol,vagy sok száz,és lehet még keletkezik is.Mondjuk most egy.Meg most is. -
n3whous3 #612 höhö, jah, ez megmagyarázza azt is, hogy miért gyorsulva tágul a Világegyetem. -
n3whous3 #611 (igen, ez azt jelenti, hogy a fénynél SOKKAL gyorsabban történt a dolog, de hát ki tudja miért, arra az állapotra még nem vonatkoztak ezek a fizikai törvények, stb) -
#610 Minden menekül CsákNorisz elől :D -
n3whous3 #609 jaja
Ha már csillagászat, a nagy bumm elmélet szerint a világegyetem egy végtelenül kicsi és sűrű pontból indult ki és ha jól emlékszem, a másodperc töredéke alatt tágult ki akkora méretűre, amit még most se tudunk belátni távcsővel ÉS azóta is persze még tágult. -
#608 és ha már érdekességek: ugyan ezen érték a Nap esetében 3 km! 9mm vs. 3 km azért nem semmi :) -
n3whous3 #607 LHC témát vágom, szerintem se gáz, de nem néztem mi volt az utóbbi pár téma és én arra reagáltam, hogy
"Valahol olvastam hogy legalább egy Mount Everest nagyságú fekete lyuk kell ahoz hogy magába szívja a földet " -
n3whous3 #606 oks, de majdnem igazam volt XD [fejből mondta] -
#605 a Föld Swarzchild sugara (na ez így ki van fordítva, mindegy) hozzávetőlegesen 9mm, a CERN-ben és társaiban milliomod nagyságú fekete lyukak keletkeznek
mint már írtam: az LHC-nál nagyobb, több energiával járó részecskegyorsítók is léteznek, működnek évek óta. nem lesz semmi gond. maximum annyi, hogy felfedeznek valamit, mondjuk egy olyan eljárást amivel a mostaninál 1000x hatékonyabb fegyverek előállítását teszik lehetővé. na az lenne igazán gáz, és ennek nagyobb a valószínűsége, mint egy világméretű katasztrófának, mondjuk 2000000000000000000:1-hez :D -
n3whous3 #604 (mer én nem vagyok az)