843
A világ legérdekesebb dolgai
  • Magiszter
    Most már ezt is tudom

#801: Ákom-bákom, vagy krix-krax. Ami jobban tetszik
  • n3whous3
    lol

ASCII Art
  • g0ly0
    csak úgy érdekesség képpen megkérdezném hogy a karakterekből betűkből és számokból öszetett alakzatokat minek hívják?
  • n3whous3
    loál, hogy mik vannak...
  • Looooser
    a lóf*sz-ozás mint lekicsinylés most lett csak divat, a kialakulása a nyelvben mármint trágár szóhasználat ként érdekesebb
    még a török uralom alatt volt, hogy a magyar beszólt, felheccelte a törököt az meg zört magyarral utána kiabált, hogy: féjjé kitcsi mádzsáár, lessz májd lóphat a seggedben. ezt a hülye magyar rosszul értelmezte kb így: hogy féljél kicsi magyar lessz majd lófasz a seggedben
    de rosszul tette a lóphat (nem toom hogy írják pontosan) egy kínzó szerszám volt, röviden megfogalmazva a mostani anális tágírtók brutális őse, mert ez nagyon tágított...
    szóval a mefgkínzott magyar hatalmas seglyukkal tért vissza közösségbe és akkor már tényleg azt hitték hogy megb*szatták egy lóval...
  • Gaborkik #798
    aha ott !
  • Nohab
    Lehet, már nem emlékszem.
  • RAZOR27
    Jah télleg, a "teknó fless" rovatba.
  • n3whous3
    -.-
  • Gaborkik #794
    a hogyan csinálják c sorozatban a discovery ch.-n valamelyik epizódban említik 1-2 perc erejéig ... (videóval , képekkel )
  • Gaborkik #793
    de ez már pár éve volt :D
  • Magiszter
    én is én is
  • n3whous3
    lol, linket, képt
  • Nohab
    Tudósok olyan kecskéket "alkottak", amik tej helyett pókselymet állítanak elő, amit az operációk során használnak fel.
  • n3whous3
    jaja, az volt az asszem
  • Magiszter
    Szerintem meg a barna moszat. Hiszen a teleptestben él ami meg 1 orgazmus...khm...organizmusnak felel meg, és még is iszonyatosan nagy kiterjedésre képes. De hát ha ők modnják...
  • Fbn Lx
    tán régi nyelvtan tanárom mondta, hogy volt valami konferencia, ahol megszavazták, hogy eltöröljék vagy sem. És győzött az ly
  • n3whous3
    ennéél van sokkal nagyobb kiterjed organikus szervezet, bár talán az nem növény, hanem gomba.
  • Magiszter
    A legnagyobb növény egy USA-ban élő rezgő nyár (Populus tremula). Tömege megközelítően 6000 tonna lehet, és kiterjedése 43 hektár. Ez a nyárfahálózat egy növénynek számít, hiszen egy gyökere van, és a genetikai állománya is minden részében teljesen azonos. A növénytömeg egy szervezetként működik, hiszen a lomb minden részén egyszerre vált színt, és egyszerre hullik le.
  • Magiszter
    éhány növényből az ember segítségével lett rekorder. Ilyen a legdrágább kávé, az indonéziai Kopi Luwak, aminek borsos árát a ritkasága, és a nehézkes feldolgozási folyamata indokolja. A kávészemeket egy ott élő, Paradoxurus nevű állat előbb megeszi, majd megemészti. Ezt követően az ürülékéből kiválogatott magokat dolgozzák fel, extraprofit reményében, az ott élők.

A legtöbb perben szereplő növény címét a történelem során a dohány nyerte el, bár a kábítószer-alapanyagot szolgáltatók csoportjának, még van esélye a csúcsratöréshez.
  • Kicsikiraly
    :O nem is tudtam :O

ezt MINDENKI tudja -.- [menőzik]
  • Magiszter
    Még jó hogy kérdezz-feleleket játszunk az érdekességek topikban. Ez érdekes nem?

ONtopik: Tudtátok hogy a holdnak csak ugyanazt az arcát látni a Földről mert megegyezik a forgási sebessége a keringésivel?
  • Magiszter
    Akkor kérdés:

Ki volt az az idióta, elmeroggyant, fejreejtett, baromfi aki kitalálta ezt a TÉK marhaságot? És hol találom hogy rágyújtsam a házat?
  • z99999
    azt énis tudom h régi szavakból csak azt nem értem hogy miért kell még mindig használni
  • n3whous3
    ly régi szavakból maradt vissza, akkor ez volt a j és kész.

hold ügyben meg: Hold, mint tulajdonnév. Ja és még onnan ered a kifejezés, mikor más bolygónak holdját nem találták, ezért mivel a mienk hold, gondolták egy összefoglaló szóként is értelmezik majd azt, hogy hold és minden másik hold hold meg van nevük is (ezt de megmondtam).
  • z99999
    gyá ott ment a ték
  • Magiszter
    Igen. És ha éppen felfele néz akkor olyan mint egy olajkút ami olajat ért
  • z99999
    egyetértek, de ez a hagyományörző xarság elég béna, az ly-ok fölöslegesebbek, mint a közhelyek

újabb kérdés: tudnak hányni a zsiráfok?
  • Magiszter
    Azért van meg mert a mienk egy bonyolult nyelv (de tényleg az) és nehogy már a sok hülye külföldi "hejesen tudlya" leírni a szavainkat. Ezt hívlyák flancolásnak. Meg persze hagyományőrzésnek is. Miért végződik a legtöbb név y-ra vagy van benne cz, meg ijenek? Semmi értelmük, csak hát flacollyunk. Az meg hogy megjegyezni néhány szót amiben j helyet ly-t írunk ijen bonyolult... hát az szánalomra méltó szerintem. (mondom én aki világ életemben 3-as voltam nyelvtanból )
  • Gaborkik #774
    erre én is gondoltam hogy nem lenn-e egyszerűbb ha j-t használnánk és akkor a sok gyökérnek nem lenne idegen a magyar nyelvtan ...
  • z99999
    miért van még meg a magyarban az ly ha semmi szükségünk nincs rá?
  • Magiszter
    Jaaaaa.. Hogy olyan jelentéktelen mint a lónak az a bizonyosa... lehet... erre nem is gondoltam

Amúgy jöhetnek még a kérdések. Válaszokban jó vagyok
  • Gaborkik #771
    sztem vmi hülye elkezdte mondani aztán a sok részeg f***-ból elindult 1 áradat mostanra meg állandósult kb ...
  • z99999
    hát én nem szoktam, de gondolom a lekicsinylő jelentése miatt
  • z99999
    tévhit, hogy nem műxik, de nembaj, hejre egyes
  • Magiszter
    Válaszok:

- Azért mivel ez volt az első amit felfedeztek és elnevezték. Mikor rájöttek hogy "dikmá, teli van az ég" akkor a többineknek mégsem adhatták ugyan azt a nevet (mint a Rrrrr című fílmben mindenkit Pali-nak hívtak...) ezért találtak ki minden marhaságot rájuk.

- Azért mert a te jövődet látja nem a sajátját. Így azt látja hogy jóshoz fogsz menni, de azt nem hogy pont hozzá

- Kettőt találhatsz (tipp1: megszomjazott a csóka és látta hogy a kisboci ott iszik, rácuppant és "hmm ez jó". tipp2: Valami részeg fazon beájult a tehén alatt és mikor arcába csöpögött a lötty rájött hogy ezt akár még sajt készítésre, kávé főzésre is használhatja.

Amúgy ha már állati testrészekről esett szó akkor nekem is van egy kérdésem.

Miért mondjuk minden apró dologra hogy "az lóf*sz"? Hiszen szegény állatnak elég méretes egy szerszáma van...
  • Gaborkik #767
    sztem a mi holdunkra adták a Hold nevet a többire állandósul és akkor azok legyen xy nevűek ...
    azé kel bejelentkezni hogy a hülyéket átbassza azzal hogy tudtam hogy jön előre , 2 héttel ezelőtt beszélt vele ...
    a 3.-at nem értem :S :D
  • Burdi
    szépp válaszok:D akkor van még 1-2:

Ha az összes többi bolygó holdjának van neve, a mi holdunknak miért nincs?

Miért kell a jósnőhöz bejelentkezni? Nem tudja előre,hogy jövök?

Mikor az emberiség fölfedezte, hogy a tehén tejet ad tulajdonképpen mi után kutatott?
  • Magiszter
    Volt ott egy smájli is.
    Tudom én hogy orvosi célokra lopkodtak hullákat, volt téma régen töri órán is ez. De ha már felboncolták mehetett párizsinak, meg kolbásznak. Úgy is tombolt az éhezés akkoriban.
  • Kicsikiraly
    " Mert régen állitólag jó pénzt fizettek egy hulláért... biztosan a kolbász gyárakban"... tudod régen nem lehetett felboncolni egy hullát, vallási okokból. namost aki ellopott egy hullát, az jó pénzért eladhatta egy orvosnak, hogy az felboncolja, és megtudja mi van az emberben. (tudod régen nem volt minden gyógyítható, nem tudták milyen szervei vannak az embernek, stb...)