19778
  • Szthomas
    Ez tuti? Mármint tényleg annak tűnik, de én biztosra azért nem mondanám. Mellesleg miért lenne Hackett admirális a hajó fedélzetén? A küldetést holón keresztül is ismertetheti, illetve valami szövetségi bázison.
  • Szthomas
    Ami a grafikát illeti szerintem a lényeg inkább egy optimalizált pc-s változat. Én nem vágyok arra hogy egy játék sokkal szebb legyen pc-n, mint konzolon. Egyszerűen csak legyen jól "megírva", illetve "átírva". Az viszont engem is zavar, hogy a konzolra való megfelelés miatt leegyszerűsödnek a játék elemei (pl. menürendszer) és emiatt sokszor vagy benne marad a potenciál, vagy csak egyszerűen nem foglalkoznak annyira a részletekkel. A másik zavaró tényező az idő. Nem értem hogy hogyan gondolják azt, hogy 1-2 év alatt össze tudnak rakni valami grandiózus dolgot. Általában a nagy kapkodásnak mindig ára van. Például a Homefront-nál már helyből olyan panaszok érkeztek, hogy a játékból hiányoznak az utasítások és egyéb csapat parancsok. Egyszóval ha segítséget akarsz kérni akkor arra gyors parancsok kiadásával nincs lehetőség (ez még nem tuti, de ezt olvastam), pedig ilyen már a Battlefield 2-ben is szerepelt. Szóval tényleg apróságok, tényleg orvosolhatóak utólag, de miért nem lehet ezt belekalkulálni a játék tervezési szakaszába? Lassan a játékok készítése is tömeggyártás lesz, rengeteg sablonnal, hasonló koncepcióval, a végletekig lenyúzott témákkal. Én csak reménykedni tudok, hogy egyszer megunja a nép ezt a szánalmas tendenciát, de ha például a mobiltelefon őrületet veszem (és valljuk be nem most kezdődött), akkor nem túl kecsegtetőek a kilátások...
  • SZEG007
    azért számitsd bele azt is hogy rengeteg elavult PC-vel is játszanak, van aki 4-5 éves konfiggal.
  • Slashice
    Hoppácska! Hackett admirális mögött a háttér nem más, mint a Normandia SR2 gyengélkedője :)
  • Slashice
    Ezért becsülöm nagyra a Cryteket! A Crysis 2-t PC-n, ha van hozzá vasad, sokkal jobb grafikát és teljesítményt tudsz majd kisajtolni. De ezen felül, valóban a játékélményt is korlátozza a konzol, pl a második részben azért lett ketté szedve a csapatgyűjtés, mert annyi fért 1 korongra :) A Horizonti küldetés után van DVD csere... :)
  • sanya200
    Sajnos ez a probléma forrása, a box.Nem vagyok konzol ellenes de mivel a konzolnak erősen korlátozott forrásai vannak így ahhoz kell igazítani a játékot.Mi pc-sek pedig ugyanazt kapjuk meg.Holott pc-n legalább 2x annyit ki lehetne hozni belőle, ha nem többször, és itt nem csak a grafikára gondolok.Hanem pl játékmenetre, konzol miatt egyszerűsíteni kell.Ha nem lennének ezek a korlátok sokkalta jobb játékot is lehetne alkotni.Persze ha meg pc-only lenne akkor meg az lenne a gond, mármint a konzolosoknak.
  • bendáj17
    mondasz valamit majd meglátjuk milyen lesz, sajna előre nem lehet tudni.
  • cdr74
    Egyébként az 1 esetében néha elfelejtik, hogy a játék készítése során az XBOX 360 még nem volt 100%-os, szóval elég minimumon, homályban dolgoztak. Persze ez meg is látszott a játék bizonyos elemein.
  • cdr74
    Hát igen soka n jöttek eddig a BW szöveggel, hogy no para, aztan ott a DA_2 példának, ha már a 2 nem gondolkodtatta el őket..
  • cdr74
    Azért az 1-ben volt elég sok "buta" melléküldetés. A 2-ben a mellékküldetések, azok az N7-es küldetések. Csak a "főszál" is "mellékküldetések"-ből állt, ezért nem tűnt talán annyira föl.

Amúgy pl. a hajó felfegyverzése is lehetett volna scannelés helyett mellékküldetés. Nem túl bonyolult meg hosszú, de jobb mint szkennelni. Pl. szívességért cserébe, vagy titkos katonai kutatóbázis bármi, csak ne szkenn. Vagy csak egy küldetés "mellékterméke" lett volna, persze egyszerűen de jól beépítve. Értem ez alatt, hogy nem egy szántóföldre mész és a végén kapsz egy hiperhajtóművet...
  • bendáj17
    egyetértek reméljük nem csapták össze az egészet.
  • cdr74
    Úgy érted a dobozok fognak ömleni mindenhol?:)
  • Slashice
    Az első rész zseniálisan össze volt rakva! Megfelelő arányban volt mellékküldetés és a főszál! Egyedüli hátránya az volt, ami most a dragon age 2-nél: copy-paste-s pálya design! A mellékküldetések során a barlangok, bunkerek mind ugyanúgy néztek ki. Csak míg a Mass Effect 1 2007-ben jött ki, addig a Dragon Age 2 idén... az előbbi bocsánatos bűn, az utóbbi nem. Reméljük, a Mass Effect 3 nem a DA2 hanyag pálya tervezését követi majd, hanem megörzi a ME2 pálya designt, és ezt megfűszerezi az első rész összetettségével.
  • Snexi
    szerintem az első részben jól eltalálták az arányokat,én örülnék ha arra hasonlítana inkább a 3 és nem a csak a sztorivezetésben (bár erre nincs sok esély)
  • Kopiati
    Igen ez szép lenne, csak utána jönne, a flém, hogy kevés a mellékküldetés...
  • Slashice
    Ha a szószedetre gondolsz, akkor igen, meg fog egyezni az alapjátékban használt szószedettel (szalári, kvári, stb). De természetesen ezen túlmenően nem lesznek benne hibák :)
  • Slashice
    No, elküldtem azt a javítást a magyaritasok.hu oldalra, melytől ismét minden magyar lesz az Árnyékbókeres DLC-ben (ez azokra vonatkozik, akik telepítették az alt.pack#2 DLC-t). :) Mike: majd átküldöm az xml fájlt :)
  • Snexi
    fú,az komoly :D
    csak egy dolog irrítál nagyon,a 2-nek a félrefordításai,gondolom ez a dlc is úgy lesz fordítva
    (hogy lehet a főellenség nevét félrefordítani?ááh)
  • sanya200
    Hát igazából nekem csak az nem tetszik benne hogy nagyon buták az ellenfelek, legalábbis a gameplay videó alapján, meg már unom a sima megyek lövök típusú játékokat.Lehet velem van a baj, de szerintem leszedni se fogom nem hogy megvenni.Egyszerűen nem köt már le, mindegyik ilyen játék ugyanaz szinte csak más a körítés.De a lényege ugyanaz marad.

Snexi.
    Szerintem nem lesz 1-2hét a shadowbrokert MIKE nagyon hamar összedobta 3 nap volt talán.
  • Szthomas
    OFF:
    Én nem írom le a Homefront-ot, főleg mivel a Kaos stúdió előző játéka, a Frontlines Fuel of War nekem nagyon bejött. Annak ellenére,hogy szinte teljesen hiányzott belőle a pontrendszer és fejlődési rendszer nagyon élveztem a multi részét. A Homefront igyekszik pótolni az előző játék összes hiányosságát, mellesleg szerintem a játék története is rendben van, még ha egy ilyen forgatókönyv nem is túl valószínű se most, se később. A grafika eléggé idejétmúlt, de engem ez nem tántorít el. Még várok a beszerzésével, de ha nem merülnek fel komolyabb problémák szerintem beszerzem a játékot. Ez a játék egy modern lövölde, se több, se kevesebb. Engem inkább az zavar, ha más játékstílusban is ugyanezzel találkozok...
    ON
  • Snexi
    ha 29.én megjelenik kb mennyi időt kell várni a fordításra?1-2 hét?
  • adam0615
    Most végre megcáfolták hogy nem igaz ez a 20 millió lakos alatti országokban nem lokalizálás :)A facebook magyar Mass Effect oldalán írták:

"Mass Effect HU: ‎Nem tudjuk ki kezdte el híresztelni ezt a 20M butaságot, de nincs valóságalapja. A SIMS kiegészítői továbbra is magyarok lesznek és a FIFA is marad magyar szinkronnal, ezenfelül lesznek még idén játékok magyar felirattal, csak nem az összes."

Reméljük a Mass Effect 3 közte lesz, szerintem van rá esély. :)
  • mike01010101
    Sajnos a játékipar csak annyit fejlődött az elmúlt 15 éven amennyit a hardware. Az hogy bump-map meg pixel shader 3.0 -van az nem a játékfejlesztők érdeme és a játékok csak látványban lettek jobbak, tartalomban abszolute nem, sőt. Ha meg csinálnak egy kicsit kidolgozottabb játékot mint pl. az ME sorozat, az besöpör minden díjat pedig az is mennyi sebből vérzik. És nem akarok flamelni (tényleg nem!) de ennek a konzolok elterjedése és a konzolos szemlélet az oka.
  • penge96
    Hát már nem azért, de a Mass Effectet is végig tudná játszani egy öt éves

Amúgymeg azért trend, mert van vevő rá. A DA2-t is megvette az aki az egyet is és szerette, és tessék, meg is van a bevétel. A 2 szar lett, csinálnak egy harmadikat, amiben reménykednek a rajongók hogy ismét jó lesz, és tegyük fel hogy az is fos lesz. De nem lényeg, mivel azt is megvették. És van aki olyan igénytelen, hogy még tetszik is neki a játék...

Több vevő van az agyatlan hentelésre, mint pl. a Myst sorozatra...
  • sanya200
    Megnéztem a gamerankings.com-ot.Az egy olyan oldal ahol a játékok osztályozzák de úgy hogy egy csomó értékelést összesítenek, és azt átlagolják.
    De itt a DA II
    PC-n a 80%-t se éri el ami egy kicsit elgondolkodtató.
  • bendáj17
    egyetértek sajna nem tudom mi lesz itt.
  • sanya200
    Kicsit OFF
    Gyerekek mivan mostanába, ez a trend hogy szarabbnál szarabb játékokat adnak ki?Minden agyon van butítva gagyi, fos AI-vel, csak a grafika az ami még ér valamit a játékban és ennyi.Néztem most ez a HOMEFRONT-ot 1 gameplay videó alapján lejött hogy az egész egy hugy-sz*r játék nulla MI,600x előtt klisékből áll az egész.Ezeket a játékokat egy értelmi fogyatékos 5 éves gyerek is végigviszi, meg meg is érti mert nem szól semmiről.DA2 szintén, nem tudom minek kellett lebutítani, mi az hogy félnek a játékosok az RPG-től?Akkor ne játsszon vele ennyi.Komolyan mondom lassan az lesz a vége hogy kidobom a gépet az ablakon mert nincs mivel játszani mert a régiek ugyan jók de már szénné játszottam őket, az újak meg nem érnek egy kalap sz*rt se.Tisztelet a kivételnek persze, de az új játékok 80-90%-a egy óvódás értelmi szintjéhez van igazítva.
    OFF vége
  • Sir Cryalot
    Cameo.
  • zyggee
    kiváncsi leszek mi lesz a rekni szerepe, mert úgye vannak utalások rá.
  • Shep
    Nem lesz csapatgyűjtés, most hadsereget kell toborozni :)
  • Evoluti0N
    A Bioware azt nyilatkozta, h a trailer-ben látható katona nem fog szerepelni a játékban.
  • sanya200
    teljesen egyetértek a 2. rész főstoryjának nagy részét ez tette ki.
  • cdr74
    Ezzel nem vagy egyedül, bár én a 2-re is többet vártam ebből, de most a 3-ban itt a nagy lehetőség!!

A 3 középpontjában csakis Shep álljon, az ő belső vívódásai

-- attól még, hogy nincsenek fél órás belső monológok még szólhat erről, filmekben is szokott működni, ott pedig még kevesebb idő, lehetőség van -- ,

és az általa meghozott döntések kivetülései önmagára, a külvilágra, és az ismerősökre, mint következmények.

Ugyan is az ME arról szól, hogy minden fejben\szívben dől el nem pedig karban -- bár a 2 erre megpróbál rácáfolni --.
  • csoli31
    Én meg amondó vagyok, hogy elég volt a társak beszervezéséből, és a küldetéseikből. Én végre egy normális főszálat szeretnék látni majd a harmadik részben! Nem megint a társak beszervezésével, és a lojalitás küldetésükből álljon a sztori 90%-a...
  • Kopiati
    Hát Zaeed maradhatna:D a beteg beszólásaival, meg Kelley-t elszórakoztatja:D, Thane szerintem meghal, mert amúgy is beteg...helyette, mondjuk a fiát lehetne beszervezni:)
  • bendáj17
    érdekes videó én még nem is láttam ezt köszönöm. Reméljük jó lesz a dlc
  • vg
    Valszeg az a katona a londoni toronyban egy új beszervezendő társ lesz. Bizonyára történni fog valami a még megmaradt csapattagokkal(bizonyára lesz aki marad, de a legtöbb meghal) a harmadik rész legelején, drámai fokozat emelése okán. Gondolom én úgy, ahogy a rejtőzködő fickóval milyen volt a második rész végén az úgymond hátsó (nem végbél, nyugi) kapcsoltunk.
  • SZEG007
    ME3 trailer az ilyen hatásvadász cucc mindenki begerjedt töle, ettöl függetlenül nem hiszem hogy bármiféle konkluziot is le kéne vonni a trailer alapján. Emlékezettek csak vissza ME2 elsö traileréle ott is mindent bemagyaráztak az emberek, még olyan is volt aki szerint geth-el kell majd tolnunk a játékot:D
    emlékeztetönek: http://www.youtube.com/watch?v=hm6vMVVZlZo&feature=fvst
  • Slashice
    Az ütős az lesz, hogy fel kell áldozni a Földet - szerintem legalábbis (Ultimate Sacrifice). Ez magyarázatot adna a ME3 trailerére...
  • bendáj17
    az biztos én se szeretném ha ilyen lenne.