Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintetek lelõjem a poént a bioware fórumán? :]]]]]

A Mass Effect Wikipédián is ezt találtam, sõt ott arról is beszéltek, hogy esetleges terjeszkedés miatt ideális az állomás helyzete. Azaz a relék jó része inaktív, ha jól értem. Ez viszont igencsak kellemetlen tényezõ, hiszen ha a Reparek aktiválnak egyet és odaugranak akkor pillanatok alatt a Földhöz vezetõ relénél lesznek anélkül, hogy bármilyen más faj figyelmét felkeltenék. Az Arcturus állomás nagysága ellenére szerintem marhára ki lenne szolgáltatva egy rajtaütés során és valószínûleg az állomással együtt szinte azonnal elpusztulna a fõ védelmi flotta (1. számú) is...
A cím tényleg sejtelmes! A végén még kiderül, hogy a batarianok is reaper ügynökök voltak! Az mondjuk meglepõ fordulat lenne. Van még valami ami felkeltette a figyelmemet, most hogy újra játszom az elsõ részt. Az Arcturus állomásról olyan bejegyzés szerepel, miszerint az állomás nem közvetlenül a naprendszerben, hanem annak külsõ peremén helyezkedik el egy folyosóban, ahol több relét is õriz, azaz a Föld nem csak a szokásos irányból közelíthetõ meg, nem?
Ez érdekes kérdés! Így elsõre tényleg elég nagy butaságnak tûnik ez a húzás a BioWare-tól. Mármint ha így is folytatódik a történet, akkor mi értelme volt az eddigieknek? ha pedig egy zsákutca, akkor miért nem írják ki egyszerûen, hogy Shepard meghalt és a Reparek visszatértek, vesztettél! Mondjuk mivel már a második rész közben is hangoztatták, hogy készül a harmadik rész lehet hogy kisül valami értelmes dolog ebbõl a befejezésbõl, bár én jelenleg nehezen tudom elképzelni...
Hupsz lehet ismételtem magam párszor:(
Este van már nem látok.
Na még annyi hogy ez azért van így mert akik nem játszottak az elsõ 2. résszel azoknak legyen fogalma arról hogy mi történik.Meg importálni se tudnak, vagyis kell egy elõre megírt történet mint a 2. rész elején, hogy legyen fogalmuk arról mi történt eddig meg hasonlók...
Meg ugye aki nem játszott vele az is Shepardöt irányítaná, de ez meg azzal kitolás aki végigtolta mind a 2. részt de meghalt számára elég szarul jön ki mert ugyan úgy nem tud importálni és ugyan úgy shepardöt irányítja holott az már meghalt nála a 2, részben.Mondjuk ez engem nem érint sose hagynám hogy meghalljon:)
Az új DLC címe meg érkezés lesz?Csak nem a Reaperek érkezésére utal ez a cím , húha nagyon izgi lesz ha igen.

Valaki már leírta de nem emlékszem, hogy mi lesz, valószínû az lesz hogy akkor úgy mint a 2. rész esetében kapsz egy elõtörténetet és úgy folytatod.De ezt így nem értem, történet szempontjából elég nagy kibaszás, mert igazság szerint úgy kéne megcsinálni hogyha a karaktered meghal a 2. végén akkor a 3-ban is benne lesz?Ez így elég szar nem?Akkor miért van rá lehetõség hogy meghalhatsz ha semmi hatása nincs a 3.részre mert kapsz egy olyan elõtörténetet amit nem te alakítottál.Úgy lenne az igazi hogyha elbasztad a 2. rész végét és meghalsz akkor ennyi és a 3. részben akkor egy másik karaktert kéne irányítani, lehetne Ashley vagy Kaiden vagy egy új karakter vagy nem tudom.De ez így rossz is meg nem is.Mert gondoljatok bele ha a 2 végén meghal shepard akkor gáz van nehéz egy olyan karaktert találni a történet szempontjából aki helyettesíthetné, meg nem igazán hihetõ hogy Shep végigküzd 2 részt és meghal majd jön egy senki és befejezi.Õt nem lehet csak úgy helyettesíteni.Másrészrõl viszont akkor meg nincs értelme az átvihetõ mentéseknek mert ha meghal akkor nem ér semmit a 2. rész abból a szempontból hogy hiába döntesz így vagy úgy nincs értelme mert nem tudsz importálni és kapsz megint egy olyan elõre felépített sztorit mint ami a 2. rész elején van.Szóval ez így sehogy nem jó se így se úgy.Ha meghal nem tudsz importálni nem ér semmit a 2. rész mert nem ugyanazok a döntések lesznek amiket te hoztál.Ha meg beraknának eg teljesen új karaktert akkor meg totál nem hihetõ az egész mert hogy nézne már az ki hogy egy noname ember aki semmirõl se tud megmenti a galaxist.

JaSoN HuNTeR
Ha meghalsz a kettõ végén akkor a háromba hogy töltöm majd át a mentéseim? XD

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

A próféta szólt belõled Slashice! Kiváltképp örülünk, hogy neked köszönhetõen talán mi, magyarok tudtuk meg a leghamarabb a tartalmát a következõ DLC-nek. :)

A Bioware fórumon megy keményen a találgatás hogy mi lesz a DLC-ben :D
pontosan így gondoltam én is. :)

Úgy néz ki bejött amit mondtál! :D
Én mondjuk csak örülni tudok a dolognak! Most már csak az a kérdés, hogy mikor jelenik meg...
Feltöltené valaki újra az Evolúció elsõ részét magyarul? Elõre is köszönöm!
akkor jól gondoltad. Már csak azt kell tudni mikor lesz kiadva. Sanya nagyon állat egy videó

JethroHUN
<#vigyor>Ez kemény

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Hehe, PS3-n is kiszivárgott pár infó az új DLC-rõl, és úgy tûnik, hogy csúnyán beletrafáltunk a dologba :)

Íme egy kép egy achi-ról: http://img812.imageshack.us/i/img6373f.jpg/

Ezek szerint az új DLC neve "Arrival", azaz "Érkezés".

http://www.youtube.com/v/ki1TXBW2Quo&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Gyerekek ez fájt:)

Érdekes, de ez nem meglepõ ha épp biotikus pajzsod van vagy geth pajzsszilárdságod ugyan úgy látszik a beszélgetések alatt.És ez néha zavaró fõleg akkor ha épp normális screenshootot akar az ember csinálni.
De jobb a helyzet mint az egyben ott konkrétan ha épp biotika használat volt beszélgetés elõtt akkor a fél ember feje hiányzott meg más testrészei is, de szerencsére a 2-ben ez már nincs.

Még sose nyomtam be videó elõtt. Lol

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ha jól látom, nem látom Shepardot, csak a körvonalát. Mint az álcázós geth-ek.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

SZEG007
Pragia mission vége, amikor Jack szemügyre veszi a celláját.
Shepard infiltrator/beszivárgo , és a duma elött gondolom benyomta az álcázást.

Gondolom túl sok újdonságot nem mondok azzal, hogy a képregénben látható Williams Tábornok az Ashley nagyapja. :)

én is így vagyok vele, megnéztem milyen de majd magyarul jobban fogom tanulmányozni.

Megvárom a magyar verziót, már ha lesz.

Na megsasoltam a képregényt de sajnos nem túl sok új hajót látni benne! Az Arcturus állomás mellett láttam valami hajót, de szerintem az valami teherhajó, a többi már ismert volt (vadászok és cirkálók). Na meg esetleg a tábornok magángépe...
Nincs mit. :)

köszönjük a linket.

Khmm, elõzõ postom. ME Evolution 2 rész 8. oldal. Woilá!! Arcturus állomás, meg hadiflotta!! Így teljesüljön minden kívánságod. :)

Igen én is ezt bánom ha harc nem is legalább egy videóban vagy hasonlóban jó lenne látni pl egy anyahajót is vagy az Acturus állomást is szívesen megnézném elvégre ott kaptuk meg az N7 kiképzést is.

Itt van a második képregény rész (angolul):
Mass Effect - Evolution 02

Ami pedig a rengeteg hajótípust és flottát illeti. Sajnos eddig a Mass Effect során nem igazán találkozhattunk komolyabb ûrcsatával (ha csak nem az elsõ részében, bár ott is csak négy-öt fajta hajót láthattunk), szóval szerintem jó lenne már látni is abból valamit, amit a kódex bejegyzések tucatja hosszasan taglal.
Az állításom nem volt teljesen helyénvaló, azaz tényleg sok faj van ami jelentõs flottával bír, de olyan faj tényleg nem igazán van az embereken kívül, aki esélyes a tanácsba, vagy ahhoz közeli posztra kerülni...
Calver
ó a renegát akciók... <#vigyor1>

és még egyet

"The trees move. Do you not see it?"

Tudom hogy a legnagyobb hajóosztály a rombolóké de, azért ne hasonlítsd a geth folttát a kvarianhoz.A kvariknak azért van 50.000 hajója mert azokon élnek a getheknek nincs szüksége pl laboratitiumhajóra meg ilyen hülyeségekre annak szerintem a nagy része fel van fegyverezve.Plusz az eretnekek akik ellen harcoltuk az egyben a getheknek a pár %-át teszi csak ki.Most gépeknek nem kell szállás meg életfentartás meg még gravitáció se nagyon.A hajókat max szállításra használják de azok is fel vannak fegyverezve azért elég szépen elkente az a pár geth hajó a fellegvárt õrzõ flottát a reaper csak akkor kezdett el lõni mikor mi megérkeztünk.A getheket meg azért volt könynebb elintézni mert hátbatámadtuk õket meg a tanács hajójával voltak elfoglalva, ha vártak volna ránk nagyobb lett volna a veszteség is.Meg most mi a szart én szerinted 37 csatahajó a reaper flotta ellen, picsafüstõt se az egyben az emberek hajóit egy lövéssel szétszedték és volt azért ott csatahajó is nem csak fregatt.Legalábbis a méretükbõl tekintve kb feleakkora volt mint a reaper és a csatahajók csak ilyen nagyok.Kb 800m hosszúak az emberek hajói 1 reaper hajó meg közel 2km.Nagyon kíváncsi leszek hogy hogyan lehet õket legyõzni mikor 1 hajóval is alig bírtak el nem hogy 1000 több 100-al. És a 2. rész végén nagyon nagyon sok hajó jön 100nál biztos több.Ugye már évmilliók óta fejlesztik a hajóikat az emberek meg a turianok max 1-2000 éve.

Szerintem te keversz valamit.

A magyarításban rombolónak csúfolt hajó az a létezõ legnagyobb hajtóosztályt takarja ami korlátozva van a számát tekintve, pontosan az iszonyatos tûzereje miatt. Ez számtalan kisebb hajóval is felér, de erre egyértelmû magyarázatot is kapni a játék elsõ részében mikor végig lehet nézni az egyiket egy cutscene kíséretében.

Ellenben nem ez az osztály adja a flották gerincét hanem a cirkálók és azok kísérõhajói a fregattok és rombolók (frigates and destroyers). Ezekbõl minden fajnak ezerszámra van készlete elhiheted. Plusz akkor ott vannak még a hordozók (gondolom anyahajóként lettek magyarítva) amik több száz vadászt és/vagy bombázót hurcibálnak és az emberi flottákban például kimondottan kedvelt hajóosztály.

Szóval önmagában az hogy a geth flotta mondjuk áll 10000 hajóból az nem azt jelenti, hogy ez mind a létezõ legnagyobb géptípus. Talán egy-két tized százalékos (ezrelékes) mennyiségrõl leht náluk is szó, míg a többit a közepes és kis méretû hajók adják a létszámnak.

Ennyi erõvel akkor már a Flottilát is megemlíthetted volna mint hatalmas haderõt, mert az is horribilis mennyiségû ûrhajóból áll...

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Tényleg egyébként miért kellett annyira a Collectoroknak Shepard teste?
Trófeának vagy minek?Mutogatni akarták valakinek vagy mi a francért kapartak érte annyit?Lehet hogy azért mert õ volt az egyetlen ember aki képes volt megérteni a prothean jeladó adását?Saren csak azért tudta mert már részben reaper volt.
Egyébként a tanácsra visszatérve még annyi hogy nem igaz hogy nincs bizonyíték arra hogy mivé alakult át Saren.A mindenessel simán lehetett volna rögzíteni egy felvételt is miközben kinyírták.Meg a hajó is csak azért pusztult meg meg shep megölte soverign-et.Amúgy nem biztos hogy elég lett volna az ötödik flotta.

Dehogynem a geth flotta szerintem jóval nagyobb el kenné a turianok száját alaposan.5-10.000 hajójuk van a getheknek a turianoknak talán pár 100.Legalábbis a legerõsebb hajókból a rombolókból a turianoknak van 37 a salarianoknak 16 az asariknak 21 és az embereknek mindössze 6.Ja és Shepard kapitánynéni anyja szintén egy romboló kapitánya a Kilimandzsáróé.
Itt a kódexbõl a kép is:)
ME1 Kódex hajók.

Természetesen úgy értem, hogy rajtuk kívül. Ti mit gondoltok errõl?
Lehet hogy a reaperek pont kapóra jönnek a turianoknak ahhoz, hogy a szövetség hadereje meggyöngüljön és ne veszélyeztesse az õk katonai fennhatóságukat? Az emberek jelentik a turianokra a legnagyobb veszélyt, hiszen nincs még egy olyan faj, aki erõs flottával és katonasággal rendelkezne, kivéve minket!
A földi flotta helyre tudná tenni a turainok nagyképûségét! :D
Feltéve ha marad valami belõle a földi harc után :S
Mondjuk jobban belegondolva szerintem a tanács tagjai egyáltalán nem egyenrangúak! A turian mintha elsõbbséget élvezne, valamint ha õ valamit rossznak tart, arra ellentétes reakció sosem érkezik! Lehet, hogy a többi faj fél ellenszegülni a komoly katonai erõvel rendelkezõ turianoknak, félve egy esetleges megtorlástól? Amennyiben így van, akkor a tanács csak egy báb, a fõ erõt pedig a turianok képezik!
Ja itt a launch trailer magyar felirattal aki esetleg nem értené:)Köztük én is:(
http://www.youtube.com/v/9LJpojaQiC4&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

A kódexben az szerepel, hogy a turianok egyeduralkodók lehettek volna a fellegvárban katonai erejüknél fogva, de nem akarták kiszorítani a másik két fajt, akik viszont sok területen befolyásosabbak, illetve tapasztaltabbak voltak. Ha ez igaz, akkor most miért akarnának mégis a legfõbb hatalom lenni, valamint mi értelme lenne maguknak tartogatni a dicsõséget? Vagy egyszerûen csak be akarják bizonyítani, hogy többet érnek az embereknél? Ezért hajlandóak lennének kockáztatni a galaxis összes faját? Ha ez így van, akkor ebbõl még igen nagy problémák is lehetnek a harmadik részre...
De akkor csak maradna a tanács és Shepard között ennyivel tartoznak neki, hogy nem kergetik az õrületbe azzal hogy mindig hülyének meg elme roggyantnak nevezik.Nélkülünk nem sok esélyük lenne hiába fegyverkeznek az összes fajt nem tudják maguk mellé állítani.A getheket biztos nem pedig õk rengeteget tudnak a reaperekrõl és hatalmas flottájuk van, plusz a kvarianokat se hiszem hogy maguk mellé tudnák állítani a rekni-ról nem is beszélve.Mondjuk ezekrõl nem tudnak hogy a hátuk mögött szövetséget kötök a gethekkel a kvarianokkal meg a rekni-al.És akkor meg azon csodálkoznak hogy beállunk a cerberushoz.Ha jól emlékszek Anderson se kutatott utánunk annyira meg mikor megtudta hogy élünk nem mondta hogy visszavár a szövetség és hogy mindent megtesz hogy segítsen.Lehetett volna olyat is belerakni hogy dönthess hogy otthagyod a cerberust és visszamész a szövetséghez vagy maradsz.A minimum az lett volna hogy adnak egy zsír új hajót totál felfejlesztve.De nem ááá ahelyett hogy örülnének hogy élünk még ránk is taposnak és utána meg elvárják hogy jó pofizzunk.Lehet a cerberus nem épp a legtisztább szervezet de jackob jól mondta hogyha történik valami akkor nem dugják a fejüket egymás seggébe és vitatkoznak hanem mennek és kiderítik.Ha andersonon vagy a szövetségen múlott volna 1 élõ ember se maradt volna a terminusban.

Ráadásul saját bevalása szerint Anderosn még a tanácsadoi melót is utálja nem hogy a képviselõi munkát.

Saren dolgozik rajta. A Evolution 2-ben már szerepel is. A Turiánok, meg nem hiszem hogy tudják, hogy az Reaper technológia, csak azt hogy idegen cucc.

Anderson tanácsnoknak való kinevezése csak erkölcsileg helyénvaló döntés. Ha a szakmai rátermettséget nézzük, akkor Udina az ideális jelölt, aki egyben egy seggfej is :)

Kinn van az Evolution 2 része letölthetõ formában (angolul).

Azért mert nem a tanács tagja. Az egyetlen olyan fix történeti szál, ami a játékban választható viszont hivatalosan fixen meg van határozva. Már a második regényben kiderül, hogy Udina került be a tanácsba. A haramadik regényben meg még a tanácsadói posztjáról is lemond Anderson.

Azért azt ne felejtsük el, hogy a legutóbbi képregény infóim alapján, a turiánok tudnak a kaszásokról. Talán pont ezen az oldalon olvastam, hogy lehet nem véletlen, hogy ennyire lekezelõ a turián tanácsnok: nem akar pánikot kelteni, vagy pedig egyszerûen a turiánok már dolgoznak valami fegyveren, és maguknak akarja a dicsõséget, hogy megállítják a kaszásokat.