Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Feltöltené valaki újra az Evolúció képregény elsõ részét magyarul? Sajnos lemaradtam róla, elõre is köszönöm!
Akkor én vagyok félretájékozott.Elnézést ha hülyeséget mondtam.

Ha az Awakening-re gondolsz, akkor az kiegészítõ és nem dlc. Dobozos formában vásárolható még és az ára is magasabb, mint egy dlc-nek. Ami a DA dlc-ket illeti a legtöbbrõl sajnos az mondható el, h tartalmilag és hosszban is gyengén teljesítenek.
Hát max 20-ig elmegyek de már az is erõsen elgondolkodtató, nem sokkal többért már ki tudnám cserélni a cpu-mat a gépbe.

280 dollár az usában is sok, fõleg játékra. Fanatikusoknak adják ki.
Hát a Mass Effect 3 gyûjtõinek is jó esélye van rá, hogy húzós ára lesz. Már csak azért is mert a BioWare már jó elõre beígérte a brutál, ütõs ME3 extrakiadást, amivel túl akarják szárnyalni az elõzõ extra kiadásokat. Azért bízom benne, hogy nem lesz ilyen pofátlanul sok.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Pfff gyerekek azért az ea meg bw arcán is van ám bõr rendesen, most láttam a DA2 Signature Edition 280 Dollár ami vagy 56000 FT azért ez már nem semmi.Ki a halálnak van rá ennyije?Oké usa-ba ez nem olyan sok de nálunk ááá majdnem egy egész havi fizetés.Remélem azért a ME3 nem kerül majd ennyibe.Persze nagyon szeretném a legdurvább légütõsebb kiadást de azért van 1 határ ami már túl megy az ésszerûség határán.Már a 20.000 ft is sok egy nyamvadt játékért nem hogy 50-60.000 más ebbõl egy egész gépet vesz.

Emlékeztetõül😊Szerintem az egyik legjobb Mass Effect szám.
Jó lenne ha tényleg kiadnák még egyszer az elsõ részt javított játék mentettel meg grafikával😊Sajnos nem tudtam megvenni a CE-t belõle mert vagy fél évvel lemaradtam a játékról😞

Nekem annyira nem tetszett legalábbis annyira komor nyomott hangulata volt hogy miután megnéztem egy részt még nekem is szar kedvem lett😞
De azért végignéztem a sorozatot meg a filmet is.Csak már a végére kicsit elegem lett a nyomott hangulatból.

A BioWare is szereti a BSG-t. Két fõszereplõ is szinkronizál a BSG-bõl. EDI hangját adó Tricia Helfer, aki a BSG Hatos ként ismerhetünk és C-Sec-es Bailey, Michael Hogan, aki a félszemû Tigh-tet játszotta.
Olyannyira, hogy a Microsoft lepaktált a Sci-Fi csatornával, hogy reklámozza a Mass Effect-et karöltve a Battlestar Galactica éppen (akkor) megjelenõ Razor filmjével.
Én is nagyon szeretem a BSG-t.<#eljen>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Dolgozom a képregényen, pár nap...

1.oldal

2.oldal

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Hát szerintem a Dragon Age DLC-k a cipõfûzõjét nem köthetik be a Mass Effectnek. Sok gyatra van köztük, nem beszélve a Witch Hunt hatalmas buggal kiadott DLC-jérõl, hetekig foltozták. Ez utóbbit ráadásul egyszerre adták ki az LotSB-vel, hatalmas kontrasztot állítva a BioWAre berkein belül.

Izgi lesz az biztos.De remélem ez már tényleg nem egy 2h-s hóbelebanc lesz.Ahogy játszok most pl a Dragon Age-el ott egy dlc nem 1h hosszás hanem 10x annyi.És ugyan úgy 800BW pontba kerül.Sajnos a ME nem érez akkora támogatást, sajnos még módok tekintetében sem pedig jó lenne egy javított módolt Charakter Generátor a DA-hoz pl van.

itt van minden ami eddig kiderült az új Dlc-rõl :link
Azért az mennyire lenne irónikus, hogy a DLC konfliktusát az SSV Budapest indította el, és valaki Budapestrõl leírja a sztori lényegét? 😊))))

Olyan jókat derülök... nagy újságok foglalkoznak az új DLC-vel, hogy vajon mi lehet, mi meg tudjuk konkrétan a sztori felét 😄 Egyre inkább érzem a csábítást, hogy beírom a sztorit a bioware fórumára... szerintetek bannolnak? 😄 (elvégre nem onnan tudom a sztorit, hogy egy achievement benne maradt a játékban, hanem onnan, hogy egy kódolt fájlba belenéztem...)

az biztos rengeteg lehetõség van és kitudja mit találnak ki lehet teljesen máshogy lesz, ezért lesz nagyon izgalmas.

Jól esett ez a kis elmélkedés! Van potenciál az ME-ben bõven!
Viszont közben szinte már reggel lett! 😄
Jó éjt mindenkinek! Vagy inkább jó reggelt!
mondjuk sajnos túl nagy meglepetés nem lett volna, mert elvileg lehallgatják az összes kommunikációs vonalat (feltéve ha hasonlóan tevékenykednek, mint a geth-ek)...
A turianok hozzáállása tényleg szánalmas! Megláttak pár földi hajót amik aktiválni akarnak egy relét erre totális háborút indítanak ellenünk? Szerintem ha rajtuk múlott volna megpróbáltak volna gyorsan eltenni láb alól, majd a többi népnek behazudták volna hogy újabb veszélyes ellenségeket akartunk behozni a rendszerükbe és ezt nem nézhették tétlenül. Mellesleg nagyon igaz ami Shepard-ban merül fel az elsõ részben a hármas számú fellegvárosi útikalauznál! Azaz ördögi kör. Rachnikat legyõzték a kroganok, kroganokat a turainokat és a turianokat ki fogja?
Ezt mondom egy 15km hosszú állomásra ráfér pár db ilyen vagy akár sokkal nagyobb teljesítményû ágyú is.Meg telelehetne rakni a relék környékét automata védelmi mûholdakkal állomásokkal ami személyzet nélküli.Meg akár a földre is lehetne, nem kis meglepetés lenne a reapereknek mikor épp le akarnak szállni és akkor elkezdeni lõni.

A fellegvárat is emberi flotta õrzi még a 2-ben is.Ilyenkor hol van a turianok nagy flottája?Mondják hogy ennyi meg annyi hajójuk van mégis az emberek védik az állomást.Amúgy már valamennyire megbékéltek az emberekkel a fellegvári csata után nem kevés jóvátételt fizettek az elsõ kapcsolat háború miatt.
Amúgy poén nekünk mondják hogy agresszívek vagyunk, mégis õk kezdték a háborút.Most attól hogy totál véletlen beléptünk a határaikra még nem kéne egybõl szénné lõni mindent.Talán esetleg elállni a relé útját amit épp használni akartak az emberek vagy figyelmeztetni õket hogy ne tovább, de nem szénné lõtték a hajóinkat utána meg lemészárolták a kolóniát.És akkor csodálkoztak azon hogy visszatámadunk.Nem hinném hogy az emberek lõttek volna elõször ráadásul csak 2 fragatt volt a többi szállítóhajó.Na nembaj legalább elkentük a szájukat rendesen a kolónia felett.És szerencsénkre azért nem támadtak vissza, akkor már nem lenne Acturus Station.Ebbõl is látszik milyen apróságokon múlik a galaxis sorsa ha megsemmisül az állomás shep nem kap kiképzést, nem kapunk helyet a fellegvárban a reaperek meg szépen bejönnek és kampec.

Ha jól tudom a fellegváros szárnyainak bezáródását is az õrzõk végzik, szóval miért olyan biztosak hogy idõben bezárulnak a "karok" és megvédik õket? Érthetetlenül arrogáns viselkedés! Bezzeg ha lett volna pár ágyú a fellegváros belsõ felében csúnya véget ért volna Sovereign, akár a földi flotta nélkül is...
Az elsõ rész után sem tettek semmilyen komolyabb intézkedést, hogy elkerüljenek egy hasonló esetet, mármint egy ilyen mértékû támadást a Fellegváros ellen! Megszigorították a fegyverhasználatot és az ellenõrzést, de ettõl még egy flotta ugyanúgy elbánhat vele mint eddig! Innen látszik, hogy mennyire naivak!
Az igazi probléma ott van hogy senki sem hisz nekünk, amikor pedig már itt lesznek a repaerek nem lesz idõ ilyen komoly építkezésekre...
A vadászokban én is látok fantáziát, mint ahogy eddig szinte minden sci-fi játékban és filmben is bizonyították hasznosságukat! Persze ettõl még szükség van rombolókra is, hiszen azok tudják kihasználni igazán a vadászok által teremtett lehetõségeket (például legyengített pajzs, összezavart tûzvezérlés, stb.) Remélem a sok kódex bejegyzés a hajókról és fegyverrendszerekrõl nem volt hiábavaló...
Ki tudja lehet majd a fellegvárból csinálnak egy halálcsillagot bezárul az állomás és egyetlen giga fegyverré változik egy lövéssel több reapert is eltudna intézni ha épp egy vonalban lennének.Mekkora lenne már.

Mellesleg ha jól emlékszem a kódexre akkor abban benne van hogy ami a normandyn van fegyver Thanx Cannon vagy mi a neve azt fel lehet szerelni a vadászokra is.A reaper hajók nagyon jók erõs páncéljuk van de a kis vadászgépek-bombázok ellen ami csak pár méter nem tudom milyen fegyverzete van.Ha csak az ami az egyben Soverign-nek volt akkor lehet esélyünk egy kicsi baromi fordulékony gépet baromi nehéz eltalálni egyetlen folyamatos lézerrel,legalábbis szerintem igen.És azért nem kis sebzése van annak a fegyvernek.Nyilván nem lesz akkora mint a normandy-é de sok kicsi sokra megy alapon talán lehet esélyünk.Meg ott vannak a rombolók azokat úgy kéne megcsinálni hogy ne egy helybõl lõjön hanem tudjon valamennyire manõverezni mert álló célt még egy vak is eltalál.Plusz én az összes relét felfegyverezném ilyen ágyúval meg az összes ûrállomást.A citadellára elférne bár 1000db vagy akár több is.És azért azt nem olyan könnyû szétlõni még a reapereknek sem.Mivel ugyanabból az anyagból vannak a reaper hajók a relék és a fellegvár is.Ha jól tudom legalábbis.Plusz Shepard ugye megkapja a 2 végén egy kaszás rajzát, ha az tervrajz akkor talán elõ tudnak állítani olyan anyagot amibõl a relék vannak és akkor már jócskán megnõ az esély, már már kiegyenlítõdik.Szerintem meg shep azért nincs ott az inváziónál mert keres valamit amit fel lehetne használni a reaperek ellen.Liara említ valamit hogy a Shadowbrokernek volt valami terve vagy infója egy helyrõl ami talán segíthet.
Mindenesetre tényleg jó lenne valami jó kis úrcsata de ne ilyen 2 perces akármi hanem tényleg egy 5-10 perces befejezõ animáció a játék végén.Mert megérdemli😊
És talán akkor kapunk végre egy szobrot is, bár ahogy az lenni szokott xy éven belül tuti teljesen más lesz a történet mint ami valójában történt.Így volt pl a babylon 5 sorozatban is 100 év múlva már tagadták az egészet meg hasonlóak.Mondjuk már egy szobrot kaptunk feltéve ha végigvittétek az egybe a zúgjon az ég DLC-t és megmentettétek a kolóniát.

Mi az hogy! 😄
Eszelõsen komoly sorozat volt a BSG!
Annyi lehetõség lenne a Mass Effect-ben egy kis ûrcsatára! Remélem a harmadik részben kapunk egy kis kárpótlást az eddigi elmaradásokért!
Valóban nem ártana a harmadik részbe egy komolyabb ûrcsata (látom te is BSG fan vagy 😊).
De valami ilyesmi is megfelelne:
BSG - csatajelenet
Mellesleg a kódexben található leírások alapján a Mass Effect világa igen is fontos szerepet szán a vadászoknak, igaz eddig valódi erejüket egyik részben sem láthattuk. A vadászok képesek megsemmisíteni a cirkálók/fregattok, sõt még a rombolók kinetikus pajzsait is, azaz szabad utat adnak a nagyobb hajóknak a tiszta találatokhoz! Arról nem is beszélve, hogy több ezer apró célpont még egy komoly vi-nak, vagy mi-nek is problémát jelenthet! Zavarásnak sem utolsó!
Valami hasonlót szeretnék látni a harmadik részben:
BSG Pegasus - csatajelentek
Jól teszed! Én az egyhez akarok visszatérni, csak akkor meg kóma leszek holnap...
Megnéznék egy olyan bevezetõ intrót, ahol az Arcturus rendszerbe betörnének a reaperek és esztelen csete-patá kezdõdne, ahol felsorakozna az 1. számú flotta összes hajója, majd pár perc múlva látnánk darabokra szakadni az Arcturs állomást és utána epic fail 😄
Na megyek vissza TV elé Mass Effect 2-ni. Épp nemrég kezdtem el újra, a... hát nem is tudom hanyadjára. 😊

Jogos! Nem könnyû elveszteni Shepard-ot! Akinek sikerül, megérdemli! 😄
Hát valahogy eljutnak a Reaperek a földre... nekem legalább is nagyon úgy tûnt az ME3 elsõ videójából.<#nyes>

Ezt a meghalás dolgot már kifejtette a Bioware. Asszem még a bonusz DVD-n is rajta van egyik interjúban. Azért tették bele, mert milyen öngyilkos küldetés lenne az amiben meg se lehet halni. Ha meg meghalt akkor annak a játékosnak ott a történet vége. És pont, End of Story. Amúgy meg aki nem képes vigyázni Shepardra (értsd: eszetlenül átrohan a játékon) annak meg úgy is mindegy, annak az ME3-ban is jó lesz valami tróger deafult Shepard.

Igen azt már értem hogy a Föld csak egy relé felõl érhetõ el, de maga az Arcturus rendszer több irányból is. Valószínûleg ismeretlen helyrõl is, azaz inaktív relétõl is...
Az újrajátszás sem annyira nagy kín, még ha az ember teljesen elölrõl is kezdi! Persze ez nem is feltétlenül szükséges, hiszen ott a pályakezdés elõtti automatikus mentés...
Azért ha véletlenül is találtam meg a dolgokat, de hízik a májam, hogy a "modern nyugatot" lekörözve, egy magyarországi fan tudta meg legelõször a küldetés részleteit 😄 még ha azok változhatnak is a végleges termékig 😛

És mindez miért? Mert az EA cseszik finanszírozni a lokalizálást és a BioWare elkefélte a TLK fájlt... double fail :]

Így van. Ez talán az elsõ regnényben is benne van. Egy központi hub-nál van. De ott van az egyetlen relé ami a földre vezet, szóval azt õrzi igazándiból.

Én lépek, de szerintem érdemes elgondolkozni ezen az Arcturus állomásos dolgon. Ha van valami véleményetek, ötletetek írjátok meg, engem személy szerint marhára érdekel...
Sehogy. Ha meghalsz nem folytatod. Ezt már játék közben is írták. Halott Shepardot nem importálnak. Újra végigjátszod, vagy kitöltesz egy random Shepardot. Ez szerintem így teljesen korrekt a Biowaretól.

1 új olvasatlan üzenete érkezett 😊

Már egyszer lelõtte! 😄
Shepard meghalását illetõen: szvsz csak azért került bele ez a lehetõség, mert ugye a bázis elpusztítása/átadása után még folytatódik a történet. Mivel ugye a csapatba két ember kell (Shepet leszámítva), ezért legalább két embernek kell megmenekülnie veled, hogy folytatni tudd a játékot. Ha ennél kevesebb menekül meg, akkor ugye felborítanád rendet, ez ellen pedig kitalálták a meghalásos endinget. Ha nem érthetõ amit írok, szóljatok, reggel újrafogalmazom 😄

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.

Vraaanyek
itt lõdd le spoilerben,mert érdekelne nagyon!😛

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Onnantól már nem csak az SSV Budapest-rõl lennénk híresek, hanem arról is hogy pontosan tudjuk a jövõt... 😄
A vicces az egészben az, hogy a kódexben kb. 4-5 mondat szolgál az állomás és helyzetének bemutatására, miközben az egy kulcsfontosságú helyen, inaktív relékkel körülvéve helyezkedik el a Föld felé vezetõ relé közelében. Értem, hogy ott van a legnagyobb flotta de rajtaütés során nagy részük még a dokkokból sem jutna ki! Nekem rossz elõérzetem van ezzel kapcsolatban. Lehet, hogy az elsõ rész készítésénél is gondolkoztak már olyan lehetõségen, ahol a Földet ilyen módon betámadják a reaperek?