Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Örülök neki, hogy tetszik az elképzelés! Természetesen nyugodtan felhasználhatod a leírásokat, ábrákat! Igyekszem majd még pontosítani mind az ábrát, mind a leírásokat! A probléma csak annyi, hogy sajnos elég kevés infó áll rendelkezésre a szövetségi hajók hajtómû, valamint egyéb rendszereirõl...
A Normandy SR1-nél mindenféleképpen nagyobbnak kellene lennie! Az SR2 szerintem már egész jó viszonyítási alap, de az elõre kinyúló szárnyrészek és az elsõdleges fúvókák hossza miatt én az SR2-nél is nagyobbnak képzelem...
Hasonló állásponton vagyok én is! Nagyon vagány kis gépek, kellõ tûzerõvel, sebességgel és manõverezhetõséggel!
A Mékóról jut eszembe, sokan szidták azt a járgányt, de nekem nagyon tetszett, sokkal jobban mint a légitank a 2-ben(nem emlékszem a nevére)
Szolnokboy1
kellenének még méret és hajtómû adatok. szerintem egyébként elég lenne, ha csak akkora lenne, mint a Normandy. 😊

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

Szolnokboy1
most írom a novella 5. fejezetét, és ha nem bánod és pontosítasz még dolgokat, akkor felhasználom ezt a leírást.

ide elküldheted a pontos leírást és a rajzokat: [email protected]

Két-három héten belül szeretnék kész lenni vele.

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

Rajongói oldallal kapcsolatban van valami fejlemény? Vagy esetleg az új DLC-rõl valami friss?
Tömegén még nem gondolkoztam, méretben viszont legalább 3x-4x akkora, mint a Normandy SR1. A hangárfedélzetrõl is csináltam egy skiccet, majd késõbb azt is kiteszem...
Annyi kérdésem lenne hogy ez kb mekkora méterû hajó?
Hossz-tömeg...stb

ja még annyit, hogy a hajó rajzolásánál igyekeztem figyelembe venni a szövetséges flottára jellemzõ vonásokat, bár sajnos a leírásokon, valamint az elsõ rész végén található ûrcsatán kívül nem sok képi anyag volt hozzá...
Pár infó még a koncepciómhoz:

A másodlagos hajtómûvek funkciói:
Menet közben - manõverezés, gyorsítás
Harc közben - oldalféle történõ szétnyílássál stabilizálja a hajót a Thanix ágyú lövése közben

Fegyverzet:
- 2db fõ Thanix ágyú (az ágyúkhoz tartozó egységek végighúzódnak a hajótestben)
- 2db hagyományos tömeggyorsításos ágyú (szerepük az oldalirányú támadásnál van)
- számos könnyû, gyors tüzelésû ágyú a szárnyakon (vadászgépek és érkezõ rakéták ellen hatásos védelem)

Pajzs:
Kinetikus pajzs, mely a hajó egészét védõ (tartalék rendszerek az orr és far rész védelmére)

Páncélzat:
- oldal irányban szinte áthatolhatatlan, páncélozott, masszív fedõszárnyak, melyek a hajó jelentõs részét burkolják
- elülsõ és hátsó rész gyengébben páncélozott, de tartalék kinetikus pajzsokkal biztosítva

Irányítás:
- háromszintes parancsnoki híd (navigáció, tûzvezérlés, stb.)
- hangár szinten hangár- és bevetés irányítás (van már egy skicc a szekcióról)

Bolygó felszíni mûveletek:
- a hajó alkalmatlan a leszállásra
- a felszínre Mako M35-ökkel történhet a lejutás
- a hajó egyszerre 8db Mékót tud útjára engedni (ugyanazon skicc fogja szemléltetni, amit feljebb említettem)
- kiegészítõ gyalogság lejuttatása Kodiak siklók segítségével
- visszafelé a Kodiak siklók veszik fel a Mékókat és szállítják a hangárfedélzetre

Nagyjából ennyi. Így könnyebb lesz elképzelni az egész koncepciót...
Tök baró és még húsvét sincs de már ajándékot kaptunk😊

Hosszabb hallgatás után újra jelentkezem! Hoztam nektek valamit, amit még régebben ígértem. Remélem elnyeri tetszéseteket!
SSV Budapest - magyarázatok nélkül
SSV Budapest - magyarázatokkal
😊
Ja csak nem akartam leírni a meglepetést:Bár a 2-ben már lelõtték a ponét.
Egyébként van benne egy apró bug ,ha jól emlékszem Conrad akkor is azt mondja a 2-ben hogy az arcába toltam a fegyvert amikor nem is😞

így van Conrad Verner na az ember aki fantom akart lenni.

Ha esetleg nem találnátok Conrad-ot õ a piac fele vezetõ lépcsõvel szemben van, gy volus árus mellett.
Vagy ahogy jöttök ki Choura odújából van egy ajtó az is a piacra vezet felmentek a lépcsõn és ott lesz szemben.

Mindegyiket meg lehet csinálni a jelkövetés az a nyerõgéptõl indul, a következõ "állomás" a s-sec fele van ahol zaboleta hadnagyot is meg lehet találni.Már ha megtaláltátok.Egy folyosó van ott egy szobába egy örzõ is és egy olyan helyen van ahol egy csomó ember áll, majdnem ugyan úgy néz ki a tér mint a felügyelõ irodájával szemben, ahol chorban társával is kell beszélni egy volus.Na egy nagyon hasonló helyen van és ott lehet lemenni oda ha jól emlékszem ahol a hanar veszekszik egy s-sec õrrel ott van lefele egy lépcsõ és oldalt egy õrzõ na ha minden igaz lemész a lifftel eljutsz egy folyósóra ahol sokan vannak majd kifele megint csak lifftel lehet menni.A másik egyszerûbb az a bankár irodájában van ahova elmehettél információért, egy volus a piac mellett van.Na neki a háta mögött van egy konzol ott is lesz egy jel.Az utolsó meg a hanár kereskedõnél felmész a lépcsõn, (a háta mögött van) és ott jobbra, balra meg ott egy örzõ is egy kis zárt tér.
A rajongó szerintem a Conrad Verner lesz azzal többször is lehet beszélni, 3x ha jól emlékszem és 3x-ra elég hülye ötlettel áll elõ.Vagy ha nem õ akkor van egy másik s-sec tiszt aki ember õt ott találjátok ahogy mentek a klinika felõl a piac fele, ott oldalt lesz lefele egy lépcsõ lesz ott is egy örzõ és lesz ott egy ember is aki s-sec tiszt, vele is lehet beszélni.De szerintem konrad verner az és azért írja még mindig aktív küldetésnek mert 3x kell vele beszélni.
Remélem tudtam segíteni.

penge96
Azt én sem vágtam... de még a "Rajongót" sem. Olvastam, hogy elvileg követ egy küldidre, de nem találkoztam vele...

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

lightjack
az lenne a kérdésem, hogy ME1 ben kaptam egy olyan küldit aminek a neve: Jelkövetés. egy kavzár gép korrupt számlára küldi a zsét és ezt kéne kideríteni hogy hogy is van ez. de fogalmam nincs hogy mit kéne csinálnom. azt írja a jel az egyik folyosóról jön...de basszus a fellegvár tele van folyosókkal >< vki aki megcsinálta írja le hogyan kell pls!!! jah és a beszivárgó kaszt csipával nagyon poén😊

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

alratar
Ez vicc, hogy nem tudom felrakni a játékot.
penge96
Sokan mondták, hogy sokkal jobb Female Shepard-el játszani. Hát k*vára igazuk volt! 😄 Olyan Shepardokat raktam össze... és még az elsõ rész is sokkal élvezetesebb volt, már el is kezdtem a 2-at 😊 <#worship><#szeret>

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

Szerintem se jók semmire én se tudtam velük mit kezdeni.Csak dísz ne foglalkozz vele.Viszont van 1 protian ereklye amit csak akkor tudsz aktiválni ha teljesíted Shaira küldetését és mellett beszélsz egy elkoral is akkor ad egy díszt és azzal lehet aktiválni ezt a proteán tárgyat ami..
Kiderül hogy a Proteánok már akkor megfigyelték az emberiséget amikor még csak õsember volt

Nem. Én már 15-18 végigvittem rengeteg sokféleképpen. Azzokal soha semmit sem tudtam csinálni. Megvan az Official Game Guide is és errõl abban sem írnak semmit.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

szerintem is a világ egyik legjobb játéka. Én is még többször végig viszem életem során az tuti

Kösz Sanya pont megválaszoltad azt amit kérdezni akartam 😄
Nem tudtam hogy miért nem lehet bejutni arra bázisra az elsõ részben.

Akkor lenne egy másik kérdésem ez is a ME1-gyel kapcsolatban.
Egy mellékküldetésben le lehet szállni egy bolygóra ahol a getheket kell kilõni, van egy számítógépük illetve 3 ami egymással szembe van fordítva (kint a nyílt terepen) azokkal lehet csinálni valamit?
Jaja, amikor rabszolga kereskedõk kinyírják a szüleid múlt, azaz az öngyilkos nõs küldi (tré egy küldi, csak duma). A földi múlt mikor a volt bandádból megkeres valaki, hogy hozz ki a bortönbõl egy társukat (az jó fõleg ha lelövöd a francba), és a Spacer múlt, mikor egy volt tisztnek kell segíteni, aki elitta az agyát (gány ez is, még futkosni is kell meg telefonálni anyának). A paragon küldi már nem is emlékszem melyik annyira gyenge semmi, viszont a renegad az tetszet, az összes elöbbi közül ez a legjobb. Az tényleg mikor azt a gengszer fõnökkel kell megálapodni. Persze a jó renegád kinyírja a bandájával együtt. Hehehe

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Jaja az elsõ részben mondjuk a rendegados küldetést nem tudtam teljesíteni mert nem voltam renegát.De egy nonuel envû bolygóra kell leszállni és van ott egy hadúr de nem tudok bemenni az épületbe.
Emlékszek volt egy olyan múlthoz való küldetés ahol egy elrabolt és fogvatartott nõnek kellett segíteni, mert öngyilkos akart lenni, és ugyan úgy mint mi elvesztette a szüleit.De már nem tudom melyik múlthoz kötödik azt hiszem van egy olyan ahol megölték a szüleidet, talán a szkilliai villámháborúban de nem biztos.Most nem tudom mi a 3. lehetõség van egy olyan ahol a földön élsz árvaként és beálsz a seregbe és egy olyan ahol a szüleid élnek és te is katonacsalád sarja vagy.Errõl lehet ashley-vel is beszélni és ennél van az a küldetés ahol zaboleta hadnagynak kell segíteni úgy hogy elküldött a veterán ügyek hivatalához hogy kérjen segítséget.A 3. lehetõséggel még nem játszottam.

Így van. És mindegyik múlthoz tartozik egy apró küldetés. Mint ahogy a paragonhoz és a renegadhoz is van egy-egy küldetés. 😊

penge96
Jah, és lassan elérem a 10. végigjátszást 😄

penge96
Nah, ismét végigtoltam az elsõ részt, és most a végén bátorkodtam NEM megmenteni a tanácsot. És szerintem ez egy teljesen pozitív befejezése volt az elsõ résznek, senki nem sajnálta azt a 3 parasztot, létrefogunk hozni egy új tanácsot (szövetséget) valószínûleg emberi vezetõvel. Jó lesz 😄

De ez komoly de már pontosan nem tudom mennyi volt de olyan 18 körül van😊
Megszállottja vagyok a játéknak, az elsõt olyan 7x vittem végig.De azt is még 2x végig kéne legalább mert 3 féle múltat lehet benne választani és ha minden igaz az beleszámít a 3. részbe is.Szóval még 2x az egyet meg a 2-t is akkor még 2x.Meg messze van még dec. szóval addig 5-6 simán belefér😊
Volt egy hivatalos BW statisztika volt aki már jó pár hónappal ezelõtt 28 végigjátszásnál járt, gondolom azóta már biztos van 30-35😊
Nagy hatással volt rám a game 9 éve van gépem és azóta egy játék se tudott ennyit nyújtani mint ez pedig az összes AA kategóriájú játékot végigtoltam szinte.Tulajdonképpen a Photoshopnak is a me2 volt a kiváltó oka😊Ösztönzött hogy tanuljam meg használni hogy minél szebb jobb háttereket tudjak csinálni magamnak.

Szerintem nem, a Bioware is mondta, hogy valószínûleg lesznek még részek, de Shepard töténete lezárul a 3. résszel.
Gondolom nem mondod komolyan hogy 18 -szor vitted végig?
Amúgy most fejeztem be a Mass effectet,nem is tudom hogy mikor játszottam utoljára ilyen jó játékkal.
Érdekes hogy még veterán szinten is elég könnyû volt, kb más játékoknál ez a normál szint.
Amúgy szerintetek csak 3 részes lesz?

Elvileg igen, mert nem tudok róla, hogy máshol is tárolna mentéseket. Anno én is ott ügyködtem, hogy a másodikba importálja a karakterem.

Bakker hihetetlen hogy nem emlékszek erre a rendszerre azt hiszem újra el kell kezdenem játszani😊Úgy látszik 18 végigjátszás nem volt elég rá hogy mindent megjegyezzek😊

Pylos-köd a neve magyarul és igen az Illiumon lehet megvenni a térképet.
A Tejút bal szélén keresd ott van valahol ha jól emlékszek.
Egyetértek, de én nem akarom megnézni az összes bolygót, az egy kicsit sok lenne. Szóval csak emiatt nézek vjátszást.

Sose néztem végigjátszást abban mi a jó?Elveszi a felfedezés örömét, elég ha beszélsz mindenkivel akivel csak lehet.Plusz én megnéztem az összes bolygót a játékban,elég csak rákkantintani és ha van küldetés figyelmeztet hogy anomália észlelve.

Én is magyarul játszom, csak egy angol végigjátszást néztemm, hogy meglegyen az összes mellékküldi. Lehet hogy a magyar kiadásban más a rendszer neve.

Pff nem tudom melyik az magyarul játszottam csak vele de nem ismerõs.Mondjuk van egy küldi lehet hogy az az, egy bolygóra kell leszállni és a nap elleni pajzsot kell megjavítani.Vagy esetleg egy másik bolygó ahol geth bolygó transformáló eszköz van.

Csak mert kéne lennie egy N7: Anomalous Weather Detected nevû küldinek, csak ehez le kéne scannelni a Canalus bolygót ami a Dirada System, Pylos Nebula -ban van.

Én nem emlékszek ilyen rendszerre a játékban.Máshol nem lehet térképeket venni ha jól emlékszem csak Illiumon.ott is csak 4-et lehet.

A Pylos Nebula rendszert hol lehet megtalálni? A neten utánanéztem, egy pár helyen azt olvastam hogy Illium -on lehet megvenni a kordinátáit, de én ott már mindent megvettem.

Maga a folyamat egy pillanat nem is látni hogy bemásolja.Ha megcsinálod indítasz egy új játékot majd ott lehet importálni, ha több karaktered is van akkor lehet választani hogy melyiket szeretnéd.

Amikor elindítod a játékot és kijön a kis ablak, akkor itt klikkelj a Beállításokra. Ott aztán lesz olyan, h Save Games, ráklikkentesz a Copy Mass Effect Save Games-re, kiválasztod, h hol vannak. Ha minden igaz, akkor tudod majd ezek után importálni az elõzõ rész mentését a játékban.
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mikor elkezdem a második részt, akkor nem sikerül karaktert importálnom! Pedig megvan a mentés meg minden az elsõ részbõl semmit nem töröltem le. Mégis mikor rámegyek arra, hogy karakter importálása nem történik semmi! Legyetek szívesek segíteni ebben a kérdésben.
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Igazából úgy lenne poén ha nem lenne biztos recept hanem tényleg kiismerhetetlen logika révén maradna életben ez vagy az a karakter ahol nem csak az számítana hogy loyális-e vagy nem.Hanem az is pl hogy milyen fegyvere van vagy kik a csapat társai...stb.Mert pl garrus tud szavotálni de ha teszem azt mordint meg kasumit raknám be mellé akkor esélyük nem lenne.

Hát azért néha becsúszik a gikszer én sose mentem úgy hogy nem lett volna loyális egyik társam se mégis elragadták és szinte mindig Samarát vittem magammal.Azért néha elõfordul hiába csinálja úgy az ember ahogy kell.

Persze nekem is a mentéseim a másik meghajtón vannak, csak kimásolod egy olyan helyre a bioware mappát ahol biztos nem veszik el.