Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mellesleg sajnos nem úgy néz ki, hogy a mi álláspontunkon lévõk lennének többen, fõleg látva hogy a DA2 elég komoly sikerként lett elkönyvelve a legtöbb helyen már most.

Itt egy példa rá:
Dragon Age 2 - IGN
Mondjuk az a baj, hogy ha leszerepel a Bioware akkor az EA egy idõ után azt fogja mondani, hogy nincs rátok szükség, csak úgy mint például a Pandemic Studios esetében. Én azért ezt nem kívánom nekik, de mondjuk tényleg jó lenne már, ha valaki helyretenné a játékkategóriákat és azt, hogy mit is várnak az emberek egy adott kategóriától. Én például szeretem a lövöldözõs akciójátékokat is, de ez nem jelenti azt hogy mától minden játéknál ez legyen az irány.
Egyetértek!
Phoenix lord
ott a pont

Lehet bunkón hangzik de remélem bebukik a da2, és akkor talán ráébred a bioware hogy nem ez az az irány amit folytatniuk kell.Legalábbis hogy ne az akció legyen a lényeg.Nekem bõven elég volt az az akció ami a me1-ben volt.Annál több szerintem nem kell.Nekem mindig is a történet lesz a lényeg és nem az hogy hány embert ölök le xy idõ alatt.Arra ott van a cod és társai.

Phoenix lord
az optikai álcázással a gond: 1 Nagyon könnyen sérül emlékszek rá még az egyik pc-s játékból (talán a nexus the jupiter incident) bõl már az tönkrevágta az álcázást hogy felrobbant töle nem messze egy rakéta.
2 + hõtermelés kissebb bevetési idõ
3 zavarható az álcázási frekvencia így pedig ki lehet beckelni a hajót

Plusz nem értem hogy miért nem használják a hajókon is az optikai álcázást.A technológia megvan, az emberek is rendelkeznek vele, legalábbis képességként jelen van.Ha egy hajó már a szenzorok számára láthatatlan akkor lehetne akár álcázó mezeje is, így közelharcban meg lehetne lepni az ellent ami megnehezíti a célzást is.

Phoenix lord
teljesen igazad van <#eljen> kevés az olyan játék ahol nem a megyünk és ölünk a lényeg.

Sajnos tényleg rossz irányba halad a játékvilág. Egyre szebb játékokat kapunk, de ehhez általában egyre kevésbé kidolgozott történetet és nem túl jól felépített játékot kapunk. A látvánnyal akarják eladni a félkész játékokat. Ami igazán idegesítõ, hogy az új játékok egy részében is lenne potenciál, de egyszerûen a gyors profit reményében benne hagyják a játékban, nem aknázzák ki. A legutóbb már a BioWare-osok is úgy nyilatkoztak, hogy hajlanak az akció orgiára és a könnyítésekre. Ezzel szerintem nagy bakot fognak lõni, fõleg ha ezt komolyan is gondolják...
De lehetne oldalra is pár löveg kisebb teljesítményû persze.Pl battlestar galacticába tetszett az a megoldás hogy repeszfelhõt vagy mit lõttek a hajó elé és az ellenséges rakéták még a hajó elõtt felrobbantak.De pl lehetne energiafegyver is védelemre, pl ha az ellenfél energia alapú fegyvert használ akkor az ellen lehetne ugyanolyan fegyvert használni, tulajdonképpen a lövedékeket kéne kilõni mielõtt elérik a hajót.Rakáták ellen meg lehetne akár valami hálót is használni.Hülyén hangzik de a valóságban is teszteltek már hasonlót, az a lényege hogy a közeledõ rakétára egy hálót lõnek ki ami visszarántja vagy legalábbis lelassítja a lövedéket.

<#eljen>

Phoenix lord
az már nem fért bele a keretbe a rejtözködõ fickó erre nem gondolt XD 😛

nem strapabítóak? emlékezz csak vissza....az elsõ occulus úgy érkezett hogy ledobta magáról a "borítást" és padlóval bele a hajóba.szerintem elég strapabíró hogy pontvédelmivel is sokáig keljen lõni <#vigyor4>

A Normandy SR2 oldal irányból relatív hatástalan volt az ellenséggel szemben, de gondolom a sebességgel és fordulékonysággal akarták kompenzálni a dolgot. Mondjuk azt sem értem, hogy abban a bazi nagy hangárban miért nem fért el 2-3 vadász amit ki lehetett volna küldeni, hogy levadássza az izgága Octulus-okat.
Engem igazából nem érdekelne hogy mennyi helyet foglal, vagy mekkora a gépigénye.Szerintem megérné, tényleg hiányzik már egy olyan játék ami a végletekig ki van dolgozva.Csak emlékezzetek vissza a régi rep.szimulátorokra telefonkönyv vastagságú kézikönyv...stb.Ott is fontos volt a bevétel de nem áldozták fel a játék lényegét azért hogy hamarabb elkészüljön.Sajnos abba az irányba haladunk jelenleg hogy minden egyszerûsödik, pl hawx2 köze nincs a repüléshez, csak akcióról szól az egész, vagy pl dragon age 2.Nekem már a demó alapján lejött az hogy egy szar az egész.Megvan a teljes de 5 perc után egyszerûen megunom mert csak a gyakás a lényeg benne.Totál elbaszták az egészet.Nekem jobban tetszett az elsõ rész jóval lassabb de taktikusabb harci rendszere mint ez.Az egybe kb esélyed nem lett volna 15-20 ellenféllel szemben, ráadásul nem 2 emberrel.Ott még 4-el se volt egyszerû.

Hát nem tudom hogy a fregattokon van-e pont védelmi rendszer de kéne hogy legyen nem?Oldalra semmilyen módon nem tud se támadni se védekezni.Nincsen rajta az a rendszer ami kilõhetné a közelgõ hajókat.Így eléggé korlátozott képességei vannak.Tulajdonképpen az egész hajó védelme csak a pajzsokra korlátozódik.Pedig a védelmi rendszer ki tudta volna lõni az octuluszokat mert elég kicsik és nem is az a hû de masszív, strapabíró eszközök.

Phoenix lord
HMM mondasz valamit...a legnagyobb gond hogy nagy ált. a kiadó sürgetik az adott céget hogy eddigre legyen kész mert különben puff puff ezt nagyon sok játéknál észreveszem mert lehetne nagyon komolyan kidolgozott játékot készíteni de az nem megy 1-2 év alatt ahhoz min 2x annyi kellene meg vas alá mert én elképzeltem még ennél is jobban kidolgozva a mass effectet több mellékküldivel esetleges konfliktusokkal...stb és ez alapján kb 4 blu-ray-es dvd-nyi helyet foglalna el minimum szóval a kidolgozásnak azért ára is van de a mostani szennyek közül én hajlandó lennék várni egy ilyen alkotásra

😄
Ami még szomorú, hogy a BioWare-osok aprólékosan kidolgozták a Mass Effect világát, fajait, bolygóit, kultúráit, de valahogy mintha az ûrhajókra már nem szántak volna kellõ figyelmet. Mármint elméletben arról is megtudhatunk jó pár dolgot, de sosem láttunk egy-egy fajtól 1-2 hajónál többet a játékban, de még koncepció rajzokon sem...
Phoenix lord
OFF: HW2 ne is emlegesd szétszívattam a nagyobb hajókat benne alúlról meg hátulról mentek az elfoglalófregattok 😛 közben meg korvettekkel meg bombázókkal kötöttem le õket ON

Phoenix lord
ha nem ott manõverezett volna az életbe nem hagyta volna le az Occulus(ez a neve azsem) okat mert akkor már hatszor szarrálõtték volna a normandiát ráadásul amennyire észrevettem a " biztonságos zóna" sem volt épp túl nagy a nyílt területen esélyed nincs az occulusok ellen hisz sokkal gyorsabbak lehagyni sem tudod õket tehát marad a törmelékmezõ. OFF: igen és is észrevettem ezt a 2d-s gondolkodást.UI:de azt nem tudhatod lehet a begyüjtõknek is van valami kis lövegrendszerük a hajó oldalán ha más nem a dolgozók a puskáikkal lövöldöznek ki az ablakon 😛

Van valami abban, amit írsz. Sajnos tényleg elég lineárisan gondolkoznak az ûrcsatákról. Mondjuk nekik a fõ szempont hogy látványos legyen és nem pedig az, hogy realisztikus és nagyon összetett. Én személy szerint pont ezért szerettem nagyon a Homeworld 2-öt, mert ott szerepet kapott a felfelé és lefelé fogalma. Egyszóval ott simán lehet úgy manõverezni, hogy az ellenség alá, vagy fölé kerüljön a hajó, ezáltal elõnyösebb pocizót felvéve. Sajnos azóta sem nagyon terjedt el ez a felfogás az ûrcsatákról. Ami ennél is rosszabb, hogy a Mass Effect-ben igencsak hanyagolják ezen csatákat, amik szerintem nem csak bennem keltenek hiányérzetet...
ott se lett volna gond ha nem a törmelékmezõbe áll neki manõverezni.Csak azért sínylette meg a másik hajó robbanását mert már alig volt pajzs.Egyébként nem vettétek észre hogy a fejlesztõk nagy része még mindig 2d-be gondolkodik?Már ha az ûrcsatákat nézzük.Vagy épp a stargate-et.Miért van az hogyha kilép egy hajó a hipertérbõl akkor szinte mindig a másik hajóval egy vonalban lép ki.Miért nem mondjuk 20km-el felette vagy alatta?Az ûrcsaták is 2d-be zajlanak szinte, egy magasságban vannak és lõnek egymásra, pedig sokkal hatékonyabb lenne felülrõl vagy alulról támadni.Pl normandy vs collector hajó.Mikor csapdába csalják Shepard-öt, simán ki lehetett volna manõverezni, nem úgy elkezdeni menekülni hogy egy magasságba legyenek.Én pl úgy csináltam volna hogy egybõl befordulok a hajó alá és mögé, vagy felfele és mögé.Mire a cirkáló olyan irányba fordulna,ebben az esetben pl egy 360 fokos forduló plusz mivel magasabban is vagy jóval még emelkedésbe kéne vinni a hajót.A normandy addig simán kilõhette volna, egy pillanat alatt fölé mehetett volna majd átmegy süllyedésbe és lecsap, majd elhúz mellette úgy hogy a hajó alá megy és alulról telibe kapná még egyszer.Mivel egy cirkáló elég lassan fordul, pláne emelkedik addig egy fregatt 2x mwegkerüli.Filmekben is sose értettem ha zuhan egy épület vagy jön valami az ember felé akkor mér elõle fut, mikor oldalra simán ki tudná kerülni, pl egy dõlõ épületet sokkal könnyebb elkerülni ha nem a dõlés irányába futna hanem oldalra.OFF

Phoenix lord
igen de ne felejtsük el az alábbi szempontokat sem:
- a begyüjtõhajó felépítését ha megnézed elég erõs volt és ne felejtsük azt sem hogy a begyüjtõknek energia alapú fegyvere volt és a kinetikus gátak nem energia kivédésére vannak kitalálva hanem szilárd lövedékekre (ezért is kellett a többmagos pajzs mert az más elven mûködik az némileg jobban véd az energia ellen. de azt tudod-e hogy robbanásnál nem az volt a gond hogy megsérült hanem a robbanás túlterhelte az SR-2 vezérlését és szépen nekicsattant pár törmeléknek kis koccanás...azok a roncsok szerintem a legkisebb is minimum 1 tonna felett volt egy kinetikus pajzs sem bír ki néhány ilyen ütközésnél többet. gondolj csak bele a fejedelem az elsõ részben hogy elgázolta a turián hajót (na az ciki volt 😛 ) kilõtt lövedékek még a ROMBOLÓK sem lõnek ki 4-500 kilós lövedékeket mert nem tudnak ekkora súlyt ilyen kis távolságon (kb 800 m) felgyorsítani hogy komoly ereje legyen. a kis lézergömbök meg direkt erre a célra készültek ha megfigyelted elkezdte kihegeszteni a hajótestet hogy bejuthasson és szétszedje az egész hajót. fizikailag tényleg korlátozott a páncélkapacitás éppen ezért kell a pajzsra gyúrni hisz ne feledjük még az SR-1 ben is kétszer akkora Nullelem mag volt benne mint a szabványban egy osztállyal feljebb van talán elfér benne 2-nullelem mag is az egyik a fegyver-pajzsot látja el a másik az egyéb rendszereket

Nem tudom mennyire emlékszel a 2 végére, de ott elég rendesen szarrálõtték az SR2-t pedig a fõhajó el sem találta, elég volt csak felrobbania..

A szeméttelepen benyalt 1-2 koccanást és majdnem a túlterheléstõ felrobbant, a kis lézergömbök is rendesen kifúrták.

Ekkora hajónak fizikailag nincs akkora páncélzata, valamint ami fontosabb akkora erõforrása, ami táplálná a pajzsokat.

A Budapest egy osztállyal van feljebb, de azért az se bírhat ki bármit, lásd pl. ME_1 vége, ahol a církálókat rendesen megtizedelték..
fent vagyok én is szal, jöhetsz nyugodtan😊
devianart/sanya200

Amúgy mit szólnátok, ha mostantól a deviantArt-ra tölteném fel az SSV Budapest-es rajzaimat? Regisztráltam magam, csak azon gondolkozom, hogy ez milyen kategóriába tartozik, mármint ezen rajzok.
Persze, de egyszerre csak 1-el lehet játszani<#mf1>
nekem van már pár olyan 10😄, mikor importálsz akkor lehet majd kiválasztani, mikor új játékot indítasz.Legalábbis az 2-ben így volt de gondolom a 3-ba is így lesz.
OFF:
A dragon age 2-vel kapcsolatban.Szerintem fos, egy normális karaktert nem lehet összedobni, csak példaként, szájforma 1 van annak is csak a vastagságát lehet állítani, meg az alsó harapást és ennyi.Egyszerûen vékony arcot meg nem lehet csinálni,elég gagyi lett ez a karaktergenerátor, a da1-be több lehetõség volt sztem.Remélem a me3 nem esik ebbe a hibába.
OFF vége
Ja és egy kérdés szintén OFF😊
Ha valaki tudna segíteni a géppel kapcslatban, mostanában nagyon sok kék halált kapok, ha valakinek lenne ötlete hogy mi miatt, annak megköszönném,más fórumon nem igazán kapok segítséget.Nem akarom a képpel a helyet foglalni ezért csak linket adok.
kék halál

Köszi az észrevételeket Phoenix! Ahogy említettem az orr rész át lesz dolgozva, szóval kap majd burkolatot a két fõágyú. a pontvédelmi lézerek helyzetén még gondolkozom. A parancsnoki híd tetejére is szeretnék párat, de lehet hogy majd inkább más elrendezésben lesznek a végsõ változaton. Annak viszont örülök, hogy maga a forma neked is teszik.

A véleményeitek alapján a következõ részeken várható változtatás:
- lézer pontvédelmi rendszerek helyzete, száma
- a két Thanix ágyú beépítése a hajótestbe
- plusz hajtómûvek hátulra, illetve esetleg 1-1 elõrefelé álló manõverezõ hajtõmû (a szárny alsó felén kapnának helyet, így csak a fúvókák vége látszana ki terveim szerint)
- a hajó tetején lévõ két fõágyú átdolgozása, helyzetének változtatása
Pogacsa--
Ha indítok még egy karaktert, akkor mind a kettõ exportálható lesz majd?
Phoenix lord
Nem állja jó a sarat? ha olyan szintre fel lenne húzva mint az sr2+ egy többrétegû kinetikus gát is hozzá kibírná azt is ha egy romboló telibevágná a fõfegyverével

Phoenix lord
így van ez a legoptimálisabb megoldás.az av( anti vadász) fegyvereket meg úgy kell lehelyezni hogy a legnagyobb területet takarják be így lényegesen kevesebb kell belõle így kevesebb hõ= hosszabb bevetési idõ

ja én is ezt mondtam, be kell süllyeszteni a hajótestbe úgy jóval védettebb.Vagy mint a normandy esetében ott is belsõleg van elhelyezve és csak akkor jön elõ ha szükség van rá.

Phoenix lord
hy. nos énis vetettem egy-két pillantást a budapestre határozottan jónak néz ki és az elõttem szólókhoz csatlakozva: a fõágyút valóban nem lenne rossz felpakolni egy toronyra így nem kéne a hajónak az ellenségre való ráfordulással annyit bajlódnia mert ráfordítja a tornyot azt HEADSHOT!
Hogyan védjük a fõlöveget a sérüléstõl?...háát ha van rajta annyi hely akkor be lehetne süllyeszteni a hajótestbe így jóval nehezebb lenne tönkrevágni a fegyót. U.i akár szerintem a ME-ben elég sok leírás van a fegyverek mûködésérõl szerintem te is kitalálhatnál valami kemény anti vadász fegyvert (mint a Daedalus sínágyúi) Hopp az már csillagkapu 😊

Sándor nap lesz akkor <#nevetes1>
hm
lehet rosszul fogalmaztam😞
de lesz valami pénteken nem?
"The public game convention, which is set to kick off this Friday, March 18, will give attendees the chance to "hear lectures including exclusive information about Mass Effect 3," claims EA's official website for the region."

az meghiszem nem márc 18 lesz a bejelentés napja?

Hát volt is vele meló rendesen, majd 1h-án keresztül csináltam.
DD tegnap leesett milyen napon lesz a bejelentés, kíváncsi vok észreveszi-e valaki<#eljen>

Az orr részt biztosan módosítani fogom, mert bár így látványos, nem túl praktikus. Plusz hajtómûvek is tervben. A vadászokhoz pedig gondolom olyasmi módszerre gondolsz, mint amit a csillagközi rombolónál lehet látni a vadászok indítására. Megoldható az is. Miután többé-kevésbé végleges formát ölt a hajó külseje elkezdem majd megrajzolni a két szintes hangárfedélzetet.

Amúgy örülök, hogy összességében tetszik az elképzelés 😉
érdekes képek, sanyának is jó kis nöi Shepardje van.

penge96
Befejezted a játékot, csak még játszol tovább. A karaktered mindenképp exportálható lesz...

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

Pogacsa--
Üdv!

Végigmentem a játékon, de nem a befejezést választottam, hanem azt, hogy tovább játszanék.
Késõbb hogyan tudom befejezni a játékot, hogy exportálható legyen a karakterem.?
Kopiati
Hát fõszereplõnõ rajta van, fogoly, 2 nem Kék Napok-Fogyatkozás zsoldossal... elég Spoileres a cucc, ha CDN-t olvasott az ember😊

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Én nem mondtam, hoogy ez így nem jó, és a koncepcióval is tisztában vagyok. Én csak annyit mondtam eredetileg is, hogy kapjon burkolatot, vagyis integrálódjon egy orrkialakításba, ami nem lenne más, mint a mostani helyzetet, méretet megtartva körétervezed az orrészt. Ezzel egy egységes képet kapna a hajó, ráadásul mivel a fõágyú nagy és sérülékeny nem értem mi értelme egy részét mutogatni.

Igazából az SSV Budapest ha jól tudom církáló, szóval elég gyors és sokrétû a fegyverzete. Cserébe nem állja jól a sarat.

A hajó kialakítása egyébként jó, tükrözi a felhasznlás célját, egyszerû és logikus, de mindemelett látványos. Több fegyvert rápakolni szerintem felesleges. Kapjon egy pofás orrot a 2 fõágyút és a 6 kilövõt integrálva, esetleg hátulra fõhajtómûvet egy kis tisztázás még rajta -- felsõ 2 torony, manõverezõ fúvókák, dokkok -- és jó.

Mellesleg a vadászokat kilövõrendszerrel kell indítani, hogy kis helyen és azonnal harci sebességel tudjanak rögtön elmanõverezni\támadni. egy hangáros megoldás nem szerencsés, lassú indítás és nagy sebezhetõ, gyenge külsp felületek -- minimum a hangár ajtó -- .
Hát lehetne a fõágyú pl a hajótörzsben, és akkor csak szembõl lehetne kilõni, vagy ha nagy találat éri a hajót akkor esetleg oldalról.
De cdr74 írta hogy lassú a hajó meg nehéz lenne célozni a fõágyúval mivel kis szögben mozog, de a rombolóknak is ez a hátrányuk, ezzel nem lehet mit csinálni, egy cirkáló sose lesz olyan gyors és fordulékony mint egy fregatt.Ez a méretbõl és súlyból adódóan nem lesz jobb.Egy romboló se fordul meg 2mp-el alatt 180 fokkal.Ez az ára a nagy méretnek és a tonnányi páncélzatnak és fegyverzetnek.Ezért találták ki a fregattokat, amik megvédik a nagyobb hajókat oldalról, elterelik, magukra vonják az ellenség figyelmét.Ezzel nem lehet mit csinálni, sose lesznek az ekkora méretû hajók fordulékonyak.Eg rombolónak a fõágyúja majd 800m hosszú, tulajdonképpen olyan hosszú mint maga a hajó, és csak egy irányba tüzelhet, mégpedig elõre.Ezért ezeket a hajókat csak ugyanekkora méretû hajók ellen vetik be.Semmi értelme egy rombolót küldeni a fregattokra pl mert mire becélozná õket már rég odébbálltak, így van ez a cirkálókkal is, ha cirkáló vs cirkáló felállás van akkor egyenlõek az esélyek, a másik se fog tudni jobban manõverezni, fregattok ellen meg a saját fregattokat küldik.Ezért van az hogy mindig van kísérete egy ekkora hajónak.A fregattok falkában vadásznak apró csípésekkel, egy cirkálónak nem sok esélye lenne 3-4 fregattal szemben mert lazán kimanõverezik.Nézd csak meg a 2. rész végét, a normandy simán kimanõverezte a collector cirkáló lövéseit.És az folyamatos lézer volt, egy emberi cirkáló nem tud így lõni csak egyesével, kvázi még nehezebb eltalálni vele egy kis hajót.
Szóval szerintem jó ez így esetleg lehetne oldalra is egy-egy thanx cannon egy kissebb teljesítményû.Vagy egy forgatható sínre szerelni a fõügyút valahogy hogy nagyobb legyen a tüzelési szög.

Mintha a Normandy-kon lenne olyan -- 15917.hsz, a megnyíló oldalon jobb oldalt lehet nagy felbontásban letölteni õket --. Igazából egy "beágyazott" gömb hajtómû\fúvóka lenne a legjobb, mert az elég nagy tartományt le tudna fedni. A szárnyak két végébe lehetne berakni õket, kb úgy nézne ki mint a golyóstoll vége.

Igazából ezek a sci-fi részek nem igazán kidolgozottak az ME-ben, ami nem gond, ez csak egy játék. Mert az eezo-s térmanipulálással is tuti lehet pozicionálni a hajót persze nem drasztikus gyorsulásokat elérve, ezt felhasználva elég lenne pár sugárzót is elhelyezni a hajókon, de ez már az eredeti tárgyon túl mutat szóval off.
Dehogy bugyuták! Nagyon is hasznosak az észrevételeid! Sok olyan dolgot írtál amik tényleg logikusak, egyszerûen csak nem gondolkoztam rajtuk (mostanáig 😄). Igyekszem majd a fõágyúkat is védelemmel ellátni, hogy ne legyen olyan könnyû kiütni. A szárnyakat én sem akarom nagyon "felszabdalni", mert akkor elvesztenék a fõ funkciójukat. Azt sem tartom kizártnak, hogy a szárnyak elülsõ részén helyet kap 1-1 elõre felé nézõ manõverezõ hajtómû, hogy a fõ ágyút gyorsabban lehessen pozicionálni.
Az kimaradt, hogy "közelharcnál" pont, hogy sokkal sebezhetõbb lesz a fõágyú, az ellenség egyik fõ célpotja az lenne. Sebesség nincs elég, hogy kikerülje a lövéseket, páncélzat nincs, kis távolságról a lézer meg a többi se elég gyors, hogy nagyszámú és nagy energiájú lövedéket szétzúzzon, szóval én simán azt lövetném mindennel.
Kanyarodni nem oly egyszerû, a kvázi fix fõágyúkkal pedig nem lehet célozni, max <5 fokot, így az egész hajóval kell célozni, ami közel sem elég gyors és pontos. Ráadásul pont a gyors, hatékony pusztításra képes fegyverrendszert venned ki rögtön a harcból, és a "gagyi" gyorsítós csúzlikkal lövögetnéd az ellenséget a gyenge páncélzat mellett.

Szerintem éppen arra kéne támaszkodni a végsõkig és ha fizikai képtelenség használni, akkor lehet kényszerbõl elõvenni a többit.
Mindamellett, ha egy nagyenergiájú rendszert lásd a fõágyút meg eltrafálják bármilyen szögbõl, akkor az egész hajó felrobbanhat pl. minimum túlterhelés miatt. A felsõ 2 ágyú nem csak közvetlen elõre tüzeléskor jelent gondot, mivel fizikai kiterjedésük miatt bizonyos térszögeket takarnak ki elõre és hátra is, melynek hatására bizonyos távolságok felett akár egy hajó is eltûnhet az egyik ágyú számára.

A Normandy-n az ágyúk utólag lettek felszerelve, azért is lógnak ki, és az a hajó sokkal mobilisabb, valamint az ellenség amire tüzelt elég nagy kiterjedésû volt.

Tehát szerintem igen is jól jönne páncélozott hajótestbe integrálni a fõ fegyverrendszert.

A hajtómûv témájához meg annyit, hogy szerintem nyugodtan lehetsz kreatív és rugaszkodj el valamelyest a játékban látott pár példától. Azok se szentírások.

Az oldalpáncélok integritását nem biztos, hogy célszerû lenne megbontani.

Mindezek ellenére ezek csak bugyuta vélemények 😊.

Üdv
Még ME3 elõtt jön az új Deus Ex, én arra kíváncsi leszek.

Stargate-bõl meg csak MMO-t lehet csinálni, minden más kudarcra van ítélve vagy stúdió, vagy játékos szinten. Mivel ami volt az is bepusztult, így errõl ennyit.

Hogy a BW mit kezd a 3 után az a lényeg. A 3-ból sok minden ki fog derülni, hogy hogy állnak ehhez az egészhez. Mellesleg, ha így megy a szekér nagy az esély, hogy tovább tolják. A DA és ME franchise-okat még lehet zsigerelni, és ezalatt nem hiszem, hogy indulna bármi új, komoly cucc.
Sziasztok. Legutóbbi jelentkezésem óta most vagyok újra gép közelben.

Köszönöm az észrevételeket Sanya és Cdr74!

Összegezve írom az észrevételeitekre a választ:
- a hangárfedélzeteteket oldal irányban képzeltem el, igyekszem majd rajzot is készíteni hozzá
- két hangárfedélzetet szeretnék a hajóhoz, az egyiken lennének a Mékók és a Kodiak Siklók, míg felettük egy másik hangárfedélzeten a vadászgépek hangárjai lennének.
- a hátsó részre plusz hajtómûvek beépítése jó ötletnek tûnik, szóval azzal is foglalkozni fogok (akár plusz két hajtómûrõl is lehet szó)
- a felsõ ágyúknak én csak az oldal irányú támadásnál (kvázi "közelharc") szántam szerepet ezért nem is volt szempont, hogy mind a két üteg képes legyen elõre felé tüzelni, arra ott a bivaly erõs dupla Thanix ágyú, ennek ellenére lehet majd módosítani azokon is.
- elölrõl nem igazán védett a hajó, de az orron található fegyvereket nem is közelharcra terveztem, hanem több 10km-es távolságból való tüzelésre. Amennyiben az ellenség közel kerül a hajó elfordul (Sanya eltalálta a koncepciómat)és onnantól a felsõ ágyúk, valamint a pontvédelmi lézerek veszik át a szerepet, mellesleg közben a szárnyak védelmében vadászok egész raja indítható.

Egyelõre ennyi jutott eszembe. Igyekszem fejlesztgetni a hajót!

Köszi még egyszer a javaslatokat!