19778
-
krisz255 #4326 hali sikerült fel tenni a dlc-t de amikor mondja miranda a massani vagy kinél hogy a legénység készen áll akkor utána semmi csak fekete képernyő
tanács? -
#4325 A második résznek egyáltalán nincs storyja az elsöhöz képest ez egy köztes epizod ami a toborzásról szol.
Remélem a harmadikra értelme lesz ennek a résznek és valahogy kiteljesedik az elsö részben elkezdet storyvonal. -
Kindred Blades #4324 Ó, egy szóval sem mondom, hogy a Sovereign által megszállt geth hopper-sarenminátor egy hangyányit is komolyabb volt. :)
Azt ott kellett volna befejezni, hogy (megfelelő charm illetve intimidate mellett) fejbelövi magát.
A történet tekintetében én is amondó vagyok, hogy az első rész jobban összeállt. Egy kerekebb egésszé. A második résznek sokkal epizodikusabb hatása volt, persze nem is véletlenül, itt egész más állt a fókuszban: a karakterek. És jóval részletesebb, mint az első volt. Egész pici apróságokra gondolok, amiket az ember vagy kiszúr, vagy nem, de az biztos, hogy sokkal közelebb vonzzák a játékost a világhoz, a történetmesélésen keresztül (azaz nem csak katalogizált codex entry-k használatával), egyszerűen több bennük az élet. Például Mordin loyalty küldetése során egy olyan belső vívódást, konfrontációt tapasztalhatunk meg, amit talán az egész első rész során nem tapasztaltam.
Igaz egyébként, hogy összefüggő történet, de három epizódra van bontva, így egy-egy epizód történetének a kidolgozottságát igenis össze lehet hasonlítani. A teljes story arc-ot természetesen nem, de szerintem nem is erről van szó. -
Pares #4323 Mint írtam, számomra nem volt semmivel se röhejesebb, mint az első végén lévő végső csata... -
Pares #4322 Kár a végéért? Az első rész jobban összeállt? Saren? Na ne nevettess!!!
Kezdjük ott, hogyha a látványvilágot kezdjük, Saren karaktere a kezdetektől el volt kúrva, mivel már az elején is úgy nézett ki, mint akit agyon-implantáltak mindenféle bisz-basszal. Így a Councillal való beszélgetés is, ahol látszott, hogy Sarenből kábelok lógnak ki, eléggé érdekesre sikeredett.
Aztán ha már a főbosszról van szó, azt ne mond nekem, hogy a Zombi-Cyborg-Béka-Ideodaugraló-Saren értelmesebb, jobb esetleg realisztikusabb volt, mert végem is van azon nyomban! Az első végén lévő bossfight egy kész röhej volt, Saren Sovereign által irányított zombibéka maradványa össze vissza ugrált a falakra meg a plafonra, és az egész másról se szólt, csak hogy egyfolytában csak lőtted (ráadásul addigra már olyan fegyvereid voltak, amik szinte nem is melegedtek, így valójában egyfolytában csak tartottad a bal egérgombot, és lőtted, ennyi volt a tudomány). Szóval eléggé szerencsétlen dolog pont a bossfightot összehasonlítgatni a két résszel. A második részben szerintem jobban megcsinálták, mert valahogy azért a történettel is összekapcsolódott, nem úgy, mint Saren karaktere. Nem azt mondom, hogy Saren nem volt jól megírva, mert epikus volt, ahogy minden más, csak éppen a külseje és a végső harc volt szerintem hihetetlenül szar a játék többi részéhez képest.
Ami az egységes egésszé való összeállást illeti, az első rész e tekintetben mérföldekkel le van körözve. Az első résznek is remek története volt meg minden (és mivel az első Mass Effect élmény is volt, ezért hihetetlenül jó benyomást keltett), viszont így, hogy játszom a második résszel, valahogy úgy érzem, hogy még jobban átjön az univerzum fílingje, valahogy jobban összeáll a kép. Sokkal sötétebb, brutálisabb a hangulat, szóval véleményem szerint a Biowarenek e téren is sikerült felülmúlnia azt a bizonyos mércét, amit az első résszel állítottak fel.
Arról se feledkezzünk meg, hogy ez egy trilógia, és mind a három rész rengeteg dologban összefügg egymással, így véleményem szerint a történetet nem is nagyon lehet részekre lebontani. Ez nem egy olyan trilógia, ahol a részek csak annyiban függenek össze, hogy ugyan abban az univerzumban, esetleg ugyan azokkal a szereplőkkel, de különálló, egymástól független történettel rendelkeznek. A Mass Effect trilógiára mint egy egészre kell majd tekinteni, ha végre kijön a harmadik rész, és esetleg egy másik, ugyan ebben az univerzumban játszódó játék vagy egy új széria történetével lehet csak majd összehasonlítgatni... -
Kindred Blades #4321 Éltes férfiember létemre én is a térdemet csapkodtam a nevetéstől a korminátor láttán.
Annyi kreatív és értelmes ember dolgozik ott, nem tudom, hogy nem jutott eszébe valakinek, hogy: Srácok, ez nevetséges.
Elvette az egész élét. Az azt követő képsorok viszont szépen visszazökkentettek. -
raepa #4320 Bizony, az a fejet rohejesen ide-oda kapkodo Schwarzi-imitator a vegen nagyon nem volt nyero. Vagy megallnak elotte, vagy johetett volna helyette az a Harbinger fazon, ot jol esett volna sajat valojaban puskavegre kapni.
Asszem a harmadik reszre nem artana a sok-sok szinesz helyett egy jo irot szerzodtetni, mert volt a jateknak jo pillanata nem keves, de nem allt ossze egyseges egessze. Az elso resz sem volt eppen kifogastalan, de annak azert volt eleje, kozepe, remek vege. Es ertelmes ellenfelei. A mass effect Sarenje es Sovereignje helyett itt kapjuk a nagy semmit, ami egy ennyire karakterkozpontu jatekban durva hiba.
(De tenyleg, milyen allat kepzelte, hogy jo otlet, ha robi felhuzodzkodik a platformra? Amig csak logott csendesen, addig egy egy egesz faj megcsufolasa volt. Aztan mozgasba lendult, es az undor, amit a kaszasokkal szemben ereztem hirtelen a bioware iranti szanalomba fordult. Meg friss az elmeny, nagyon nem ertem, hogy ezt hogy gondolhattak komolyan.)
Szoval kar a vegeert, mert amugy valoban nem egy rossz jatek. -
#4319 a szex általában lojalitással is jár, jobb esetben persze:D -
#4318 A csapatválasztó képernyőn, de csak akkor mikor már lojális. -
#4317 tudja valaki, hogy hogyan lehet mirandának fekete szerelést szerválni? -
#4316 Hát ennyi. Sajnos. Komolyan mondom egy játéknak a végén sem izgultam ennyire mint ennek :D
De végülis nem végződött olyan rosszul a dolog.
Teljes végigjátszás ~ 36 órába tellett, itt pedig a karakterem végleges állapota látható. :)
Maga a game piszkosul tetszett, azt hiszem beírta magát nálam a top3-ba.
Tán egyetlen kritika... A főboss marha gyenge volt. :) -
Richardix #4315 "Szép vagy, szép vagy szebb a Napnál, de nincs oly pillanat,
Hogy ne nyugtalanítana engemet egy szörnyű gondolat,
Azt hiszem, csak egyszer kéne szóra nyitni a szád,
és kiderülne, hogyabetonévelazonos az intelligenciád,
ÓÓÓ Barbi, te plasztik-tündért Barbi..." :P -
Pares #4314 Bár lehet, hogy miközben a Collektorok a földön fetrengve fog röhögni, addig neki nagyobb esélye lesz kinyírni őket... -
Pares #4313 Shepard panaszt tehet a Cerberusnak, hogy elkúrták az arcát! A kérdés csak az, hogy hogyan fog tudni ezzel együtt élni?
-
-
Vlala #4311 Most néztem, az Athlon 2-esekben L2 cache van. Az enyémben csak 1000 kb L2 van.
De várj, egy kérdés. Régebbi, X2 5200+-os procin, ismerősnél ment a játék, abban sem volt L3, csak 2.
(mindenkitől bocs, hogy hardver-fórumnak használom a topicot, de érdekelne a game :) ) -
TOMARGUS #4310 oké köszi, megprobálom -
Richardix #4309 akkor csináld meg még Thane-ét is elöbb.. utána elvileg megjelenik. -
Vlala #4308 Másik vincsin esetleg megpróbálom. A hetes alapból, reinstall nélkül felismerte az új alaplapot és procit, töltött le magának drivereket hozzá, azóta egy játék, program sem szólt, hogy valami gáz van.
L3 cache? Az nem a Phenom II-kben van? Ennek utánanézek. -
TOMARGUS #4307 ott rohangálok órája :S Sajnos nincs ott :(
-
Richardix #4306 elvileg a 27. emeleten van a lépcsők mellett egy padon... azt lehet, hogy másik emeleten... -
#4305 Mi az, hogy virtuálisan kétmagos a processor?
Arra gondolsz, hogy az Athlon II X2 250-ben nincs L3 cache?
Segíteni nem tudok, de ha tömegesen fordulna elő azokkal a procikkal ez a probléma, annak nyoma lenne a neten.
Annak a javaslatnak pedig gondolom nem örülnél, ha azt tanácsolnám, nézd meg a jó öreg XP alatt mit művel a játék a gépeden.
Nem feltétlenül segít egy Windows csere, de néha nem árt, ha az Op rendszer nem túl okos. -
TOMARGUS #4304 sziasztok
segitségeteket szeretném kérni egy assigned quest-el kapcsolatban. névszerint citadel: found forged ID.Garrus loyalty quest alatt felvettem az item-et majd megcsináltam ám az asari NPC nincs a CSEC iroda mögött. minden leirás pl wiki azt mondja, hogy két asari beszélget és abbol egy a tiurn point miért nincs ott? eléggé benne vagyok már az alap citadel főszálat már átvittem ,lehet e miatt,bár nem hiszem. Tapasztalt valaki hasonlót? össze vissza jártam már 27-26-28-on. minden npc megvolt ,de ez nincs meg, need help!!!!!!!!!
köszi -
Vlala #4303 Továbbra is segítséget kérek.
Visszaolvasás, angol fórumok böngészése, google nem segített.
Fekete képernyő, kétmagos proci, amit a játék konfigurátora egymagosnak észlel. Új adalék: lehet, hogy csak virtuálisan kétmagioos a proci (AthlonII X2 250), és ez okozza a bajt.
Angol oldalon olvastam olyat, hogy "át lehet verni" a windowst, be lehet neki adni, hogy több processzora van - nem segített, lehet, én cs...rontottam valamit el.
(MSConfig, Boot, Advanced, Processors: 2...) Win7-et használok.
-
#4302 thane ugrott egy fejest:D
lol -
kr1szmester #4301 ennyit Tali arcáról B) -
Pares #4300 ATOM!
(Egyébként a linkjeim közt többek közt ez is ott volt ) -
#4299 -
#4298 Én az 5diket a bárban találtam meg, de sztem ilyenkor amutomatában nyílik az összes terminál, csak keresni kell eggyet amit még nem törtél fel... -
#4297 Van egy ujabb küldi amiben help kéne !
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Liara ujabb küldijében adattöredékeket kell keresni hogy megtudjuk ki a megfigyelő ? Eddig megtaláltam a 1-3-4-5 adattöredékeket de hol a 2-es mert csak 4 terminált találtam lehet az egyik terminál megint elkerülte a figyelmem. Amugy 2-es adatöredéket leszámitva ki megfigyelő ? Kit kell jelenteni Liaranak ? THX -
sylars #4296 MOST vittem végig másodszorra.
Sikerült minden csapattársamat életben tartani!! -
#4295 Jahh, nem éreztem igazából, hogy vicces lenne, de np :D -
#4294 Poénból ha szmájliból nem esett le de ha bánt ,sorry... -
#4293 És ezt miért nekem írod? -
TDantes #4292 Dagadt béka...ez jó. Ez nagyon jó! -
#4291 Grunt a legvégén tud csak meghalni onnan milyen hatása lehet a további játékra ,max a creditsre...
-
#4290 A doki egyáltalán nincs bezárva sehova, ő inkább Grunt-ra gondolt, de végülis mindegy. -
#4289 Gruntra gondolt :p -
#4288 Dr. Okeer akire gondolt csak zizisen kommunikál... -
#4287 Thx Oh Mighty Saga JR Master