Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
értem. thx az infóért.
ezt a supersamplingot soha nem tudtam elképzelni mire van, meg ami a másik, az a multisampling, gondolom az ennek az enyhébb változata lehet.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

be kell valahova másolni a régi mentéseket? mert nekem nem ír ki semmit amikor rámegyek az "import character"-re. Teljesen üres a képernyõ.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

MerlinW
Azt írja alul, hogy "az antialiasing technologia megszünteti a stair-step effektet (magyarul recés élek), a beállításokkal ezt teljesen ki tudod kacsolni, illetve maximizálni"

Az alsó képen pedig a fényekkel játszik, csökkenti az intenzitásukat, ami jó hatással lehet az árnyékokra, stb.

[merlinw.org]

DarkSector
Jah még egy apróság most jut eszembe.
ebben a részben ugye pc-n úgy kavircolsz a menüben, hogy Shift-el leálla játék, vagyis pause-ál.
ezután az egérrel kell a kis ikonokra kattintani, a segítségért (parancsok kiadásáért, ha így tetszik).
vagyis a képernyõ alján, meglennek ikonok, hogy a néger nyomasson egy 0 gravitácios büvésztrükköt, vagy iesmi.

konzolon viszon, és valszeg ezért nincs kontroller!
egészen másképpen megy.
itt olyan mint pl amit az assassin creed 2-õben is láttam, lenyomsz 1 adot gombot, legyen az RT például, és utána a jobb oldali karral, ha jól emlékszem kör alakban ki lehet választani az ikonokat.

vagyis igaz hogy leszünetel a játék, és gondolkodhatsz...kapsz így idõt taktikázni, viszont itt a kontroller karjával gyorsabban ki lehet válsztani az adott ikonokat (ha úgy tetszik parancsokat) ez még egy eltérõ pont a játékban, bár nem egy mindent eldöntõ momentum....

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

DarkSector
a 2 verzió közt nehéz meállapítani elsõre az eltérést.

DarkSector
nah ezt állítottam gondolom jól csináltam.
meg az allul a supersampling vagy mi a hóhér pöcsén a pattanás, azt nem tudom ..angolul se értem mit ír....

DarkSector
jah elsõt nem is próbáltam igazad lehet.
azt tudom hogy multi játék, csak mivel az elsõ rész x360 ról lett átírva, gondoltam támogatni fogja mindegy...hamar megbarátkozok a klaviatúrával ha kell...😄

wedge31
Multi játék nem box átirat egyszerre jön mindkét platformra de ha jól emlékszem az elsöt se lehetett gamepadal tolni.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

DarkSector
OH wattafakk...megvan.
letettem C16XQ-ról 16x-re és futosgál a kis rohadék, meg se rebben a kép, még be se lassul.

van ezalatt olyan gogy Q8x az jobb ettõl?
mi az a Q?

mert összessen ezek vannak a driveremben:

2x (még nem teszteltem)
4x (még nem teszteltem)
8x (nem lassul be a játék)
Q8x (még nem teszteltem)
16x (nem lassul be a játék)
Q16xC (elég durván beszaggat a játék nagy felbontás mellett)

Hja, cserébe mondjuk ott vannak a fejleszthetõ fegyverek/ruhák.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

wedge31
Mondták hogy butitva lesz az rpg rész.

Jaigen, még a skillek furák. Kevés van és hülye a fejlesztés :p

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

DarkSector
én össze akartam kötni a kellemest a hasznossal, de ere meglepetésemre nem engedi használni az X360 kontrollerét...
lol
más játékoknál meg alapon megy...van is egy vevõegységem...ezt nem értem miért van, hiszen xboxos játék ráadásul.<#fejvakaras>

DarkSector
nah igen ez a sokminden a space-el csinálok nekem is fura. tudtommal az elsõ részben, és más játékoknál sem volt még ennyire sokoldalú egyetlen1 gomb se.
lehet konzolon ezt több gombra osztották ki, el...errõl nincs infóm.

Sir Quno Jedi
Mindenképpen PC. Jobban lehet benne célozni, nem popupol annyit, jobbak a textúrák, tehetsz rá AA-t és ANISO-t rendesen, nem tölt olyan sokáig stb.-stb. legalábbis az 1-ben, de ebben is valszeg.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

DarkSector
várj megnézem mennyit enged, normál folyamatos sebesség mellett pill
mert a driverben vagy 8 fajta élsimítás van...

Eddig teljesen jó az irányítás, max a sprinttel vagyok néha bajban. Picit fura mondjuk, hogy space-el csinálsz mindent és shift a pause screen.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

DarkSector
hát ha vágja valaki a joy-t, és azzal is faszán megy a célzás...mint jómagam...akkor a xbox, mert annyi bizbaz gombot kell nyomogatni billentyûn, hogy ihaj....
de igy is megszokható.

ezt el kell dönteni. a célzás tény hogy egérrel egyszerübb könynebb, aez nem vitás...mint ahhogy minden játékban.
csak szerintem a mozgás, invertory, meg a sok parancsosztogatás elég körülményes, és egyeltalán nem áll kézre, valamint ha futsz és kell futás közbe fordítani a karaktert, akkor a joy botjaival könnyebb míg itt ugye az egeret húzod, és vagy lefutsz az asztalról, vagy fel kell emelni és lerakni a szokásos téma, ezt gondolom nem kell ecsetelnem...

ezekután döntsd el te.

Sir Quno Jedi
Nem túl okos dolog rátolni ennyi AA-t egy 8800GTS-en. Nekem is van, de nem próbálnám meg, mert ki akar diashowt. a HD5870-enem sem hiszem, hogy rázavarok majd 4xAA-nál többet (azt jól bírja a kártya minimális lassulással).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sephi
Meg mindig kerdeses, hogy mennyire jobb otlet Boxon jatszani, vagy PC-en?

Az elso resz ugye kesobb jott ki PC-re es a inventroy rendszer igencsak at lett alakitva. De gondolom most, hogy egyszerre jottek ki, ez a dolog nem lesz.

Bar az is igaz, hogy a Dragon Age box es pc kozott eg es fold volt a kulombseg mind iranyitasban es GUI-n.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

DarkSector
jah igazad van, én fogalmaztam rosszul.
viszont mivel megváltoznak a pixel színei, ezáltal torzít a képen, hiszen nem az eredeti képet kapod, "homályos"-sabb lesz

DarkSector
huh nah szóval 1680x1050-ben mégsem olyan fényes a helyzet Supersample és C16xQ-mellett már igazából belassul a játék, de képet azért csináltam...lehet kissebb felbontás mellett gyorsabb lenne, de sebaj....<#eljen>
és itt van a kép eredetileg BMP-ben....:
az eredeti bitkép

Ha van rá pénzed, akkor inkább 4 magost vegyél. Egyelõre nem sok játék használ 4 magot, de hosszú távon jobban megéri a 4 magos.
Me0w
A jpeg nem torzitva van, te szerencsetlen, hanem tomoritve, veszteseges algoritmussal. Ha vesztesegmenteset akarsz, akkor png-ben tedd fel.

Together we'll fly someday...

hehe, ha megtehetnénk, h azzal erõsítjük a procit, sztem tök jó lenne😄
nem am., amúgyis venni akartam egy újat, csak nemtom, h 2 magos, v 4 magos lenne jobb...

DarkSector
oh wattafakk tudod mire gondolok, egy bmp képet teszek fel, ami nincs torzítva, mint a jpg....
1 pixel az 1 pixel...ahhogy én látom játék közben.

pxxl
natív 1680x150 <#nevetes1><#nyes> jó lesz 😄

All hail the double x!

DarkSector
mondom fraps által készített videóból van, minnya nyomok ingame-képet.
azért nem ingame, mert vettem fel videót, azután elfelejtettem f10-et nyomni a képekért, és mivel mentem feküdni gyors ezt csináltam....
de minnya csinálok eredeti printscreen-t, az akkor észreveszitek, mert natív 1680x150 lesz.

amúgy nem a te hibád, mert én basztam el, mert úgy írtam a képhez hogy printsceen, de elfelejtettem odabiggyeszteni hogy a videóról csináltam állóképet...sorry ez én hibám most.
pill és csinálok egy képet nvidia driverben ha C16xQ-ra teszem.
amúgy igazad volt, nem vettem észre nagy fps-zuhanást...zsír modon fut még az én ócska 3 éves konfigomon is....

Prince23
Spoiler!

ezt a játékban akartam látni, most minek lövöd le a poént?

kuci06
nfohump-on valaki már szerkesztgetett valamit, és az írta neki mûködik

de az valami más fájl volt :S

http://www.last.fm/user/kuci06 A valóssággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene...

Szolnokboy1
na, úgy néz ki, ez egy védelem lesz, más játékoknál is volt már. meg kell várni a hekket hozzá. basszus.

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

Szolnokboy1
ha csak egy értéket írok át, akkor már nem indul, márpedig minden karakter ugyanannyi bit. 😊
nem tehetek róla, de rohadtul idegesít ez a hullás dolog. 😄

Rage47
nem lehet
Akad itt még valaki rajtam kívül, aki egymagos rendszeren próbálna játszani? Nálam a töltõképernyõnél kifagy, kíváncsi lennék rá, hogy emiatt-e.

A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.

Gondolom nézi a méretet. Próbáld megoldani, hogy ugyanannyi byte legyen. Mondjuk nem tudom, hogyan. Ha kevesebb írj bele valami, ha több akkor passz, max valami magyarázó szövege tudsz kivenni, amit nem néz a program, bár nem tudom van-e benne.
Ám ne nézd a hullákat 😄

Szolnokboy1
egy kis help kéne. nagyon jól megy a játék, de egy valami idegesít, ami már az egyben is rohadtul idegesített, de ott tudtam orvosolni: a szemem elõtt tûnnek el a testek, ami rohadtul kiábrándító. az ME 1-ben módosítani kellett a BioGame.ini-t kellett módosítani(c://documents and settings/felhasználó/Dokumentumok/Bioware könyvtárban). itt most nincs BioGame.ini, ellenben van a telepítõ könyvtárban (Program Files\Mass Effect 2\BioGame\Config\PC\Cooked) egy Coalesced.ini nevû fájl, amiben megvannak ugyanazok az átírandó sorok, mint anno a BioGame.ini-ben. Ellenben ha itt akár egy karaktert is módosítok, akkor a játék nem indul el. tudja valaki, hogy miért nem? mi a különbség a két ini között?

Nekem az jött le, hogy újra kell tárazni. Mondjuk még nem melegedtem túl.
Ám mentést importált valaki ?

enlightened
Sziasztok! Lehet a PC-s verziót xbox360controllerrel nyomni? Vagy úgy mint az 1-be csak egér és billentyûzet? Mert nekem az 1-be nem kínálta fel a controlleres lehetõséget, pedig azzal szeretek inkább játszani, mert úgy kényelmesen hátradõlhetek😄.

wedge31
Szerintem tökéletes a példa de te tudod ,ha neked pl az alapitvány nem sci akkor nincs miröl beszélnünk.

Rage47
2. részben tényleg mindenképp megmarad ash, ha vki uj karaktert kezd?
koschwarz
na de itt mindenki lehet biotikus, és a fantomsághoz sem kell valami veled született "midiklorian" a véredbe...úgyhogy azért van különbség.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

koschwarz
nem valami hûtõpanelt kell cserélni a fegyvereken?

Pretorian
Rengeteg Asimov-ot olvastam, de az õ munkásságában is több a fi mint a sci, úgyhogy pont nem jó példát dobtál be. 😉
Egyébként attól, hogy mese, még sci-fi-nek nevezik. Mese alatt pedig a tipikus jó/rossz ellentétre, a jó oldalon álló, rugdosnivalóan aranyos teremtményekrõl, és a rossz oldalon felsorakozó végtelenül gonosz, csúnya lényekre, és a hasonló klisékre gondoltam elsõsorban. A Mass Effectben ezek közül egy sincs meg, ettõl lesz ez egy komoly sci-fi. Az, hogy mennyire sci, az meg tök mindegy. Valamennyire mindenképpen az.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

koschwarz
az elsõ rész full maxon reccenésmentesen futott, akkor reménykedem, hogy ez is.

koschwarz
az elsõ rész mentéseit megtartod, importálod, és akkor az elsõ részben hozott döntéseid következményei megjelennek a 2. részben is 😊 hát nem zseniális?

Anthrax
Olvastam valahol,hogy végig kell játszani elsõt,hogy minden lehetõség nyitva álljon a 2. részben, ez miben nyilvánul meg és tényleg van ilyen vagy csak okoskodtak ?

Simán maxon. Esetleg egy kis procituning azt kész.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

Hát nem tudom mi van ezzel, de nekem ugyanúgy fut mint az 1, csak szebb 😄
Elõbb fagytam ki, de eddig epic!!!
Mondjuk az nem tetszik, h kell lõszer :S

Sephi
Sajnos ezt most PC-en kell tolni. Van egy Core2Duo 1.8 meg egy 9800 GTX+ es 4g ram. Ezen elfut?

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

wedge31
" A Mass Effect egy kõ kemény sci-fi univerzumban játszódik " -te most ugye viccelsz a biotikus varázslókal meg a fantomokal akik egy az egyben a ME univerzum jedijei ?

Mindkettö mese ha tényleg tudományos / sci / regényt szeretnél akkor szerintem Asimov és Lem az alap.