19778
-
#6408 Épp most szívtam ki Kuril igazgató agyát is... 2. szintűvel. Sztem 1. szintűvel is menne, a lényeg hogy ne legyen rajta semmi páncél, pajzs. :) -
#6407 Jaja a ruci miatt mindenképpen érdemes megcsinálni mirandát.. kár, hogy a szex a régi ruhájában van. Bár azt úgyis leveszi. :D -
#6406 Speciel én az XPért csináltam. Nyilván ha valaki újrakezdi és már maxos szintű, akkor annak mindegy.
Ez az uralom beszarás... De tényleg. Amint lehet megcsinálom az MI hacket is. :D -
Hotomi #6405 Nem értem ezt a Tanács mizériát, miért nem lehet bizonyítani a Reaperök létezését? Sheapard helyében vagy 50 féle bizonyítékot feltudnék mutatni a létezésükre. Minden intelligens lényen van Mindenes, ezek képesek hang/videó/DNS rögzítésre, amikor beszélgetünk Sarennel/Fejedelemmel/Hírnökkel, akkor csak benyomjuk a Rec gombot és máris van bizonyíték ami ellen még a Tanács sem rinyálhat. A Begyűjtök bázisán is több órányi anyagot lehetne rögzíteni, és utána a Tanács orra alá dörgölni. Vagy lehet, hogy a Tanács tudja milyen jó a Reaperök hírszerzése ezért játsszák a hülyét, és közben titokban egy messzi, eldugott bolygón felkészülnek az érkezésükre? -
#6404 Számomra Mordin, Samara és Thane hűségküldetése volt a leghangulatosabb, már csak emiatt és érdemes megcsinálni őket. -
SaGa Jr #6403 Ezzel tisztában vagyok. :)
Arra reagáltam, hogy miért ne akarná valaki megcsinálni a lojalitás feladatokat.
Mondjuk mert nem sok haszna van a még hátralévő fejlődésnek (így nem kell nagyon XP), nincs szüksége azokra a vackokra amiket a delikvensek biztosíthatnak neki (plusz skill, a feladatuk alatt felvehető esetleges fejlesztési opciók, meg az a minimál pénz), nem akarja átöltöztetni őket (Miranda fekece rucija tényleg tetszetősebbé teszi a hölgyeményt), nem kedveli valamelyiküket (végülis elég egysíkúak, igazi kidolgozottságot nélkülözi legtöbbjük, sablonosak) a játékos. Végtére is nem kötelező a dolog és nem teljes létszámmal is végigjátszható a játék. -
#6402 A hűségküldetések jó xp-t, pénzt, paragon/renegát pontot és minimum 1 vagy 2 fejlesztést adnak, szerintem mindenképpen érdemes megcsinálni őket. Ráadásul ha lojális a követőd akkor felrakhatod rá a másik ruháját is. Pl Miranada-nak a fekete nagyon jó áll. -
SaGa Jr #6401 Minek kéne mindenki valagát kinyalni? Sok szerepe a végjátékon kívül nincs a dolognak. Csak mert rá van sütve az RPG a dobozra attól még nem kell mindenkinek utánajárni. Ha valakire nincs szükség akkor minek szarozni vele?
A legtöbb lojalitásos feladat max arra kell, hogy növeld a szintedet, de értelme nem sok sajna (kivétel van de azok hatása is max a harmadik részben lesz észrevehető). Még ha teszemazt a fejlesztések miatt szükség lenne arra, hogy lojálissá váljon valaki, sőt akár kooperációra lenne szükség a lojális tagok között hogy megszerezzünk létfontosságú dolgokat, akkor megérteném de így...
Most például úgy játszom hogy a balfék Grunt és Legion is marad abban az állapotban ahogy be lettek szerezve (tubusban és deaktiválva). Egyikük sem ad semmi lényegit, ami nélkül megoldhatatlan lenne a játék, nem adnak komoly bonuszokat és harcban is akad helyettük jobb. Mi több, most például Jack meg fog dögleni nálam, mert egyszerűen nem érdemli meg egy ilyen selejtes pszichopata az életet. -
#6400 Jah, akkor azért lehet, mert én legutoljára Légió küldetését csináltam meg. :) Addigra mindenki már lojális lett..
Egyébként azért a lojális küldetéseket csináltam, mert az is jól fejlesztett, ezért amennyire lehetett mindig megcsináltam a többit, mielőtt pl. új tagot szerveztem volna be. Bár most Talit be fogom minél előbb, hogy lehessen romantikázni. Remélem tényleg nem lesz baja...
-
#6399 Egyébként nem értem ezt a lojális dolgot. Miért nem lojális? Lusta megcsinálni az ember a küldit, vagy mi? :))) Vagy már annyira akarja a végét, hogy inkább legyen vége? (a végénél volt ilyen érzésem:D)
Elsőre mondjuk élvezettel mentem el mindenkiért, why not kategória.
Elveszteni a lojalitást sem értem. Én teljesen standarden játszottam életemben először ME-vel meg minden szerepjátékkal, és mégsem volt gondom ilyenekből se (mindig megjelent paragon opció, sose volt kevés...). :) -
SaGa Jr #6398 Szerintem simán csak időtől függ. Miután teljesítetted a feladatot megadott időn belül tuti be fog jönni a videó (akár megcsináltad Legion feladtát akár nem).
Magyarán hagyd utoljára az IFF begyűjtést. Utána meg már csak Legion feladatát kell lerendezned és nem lesz akkor semmi baj, nem hagysz ki semmit és senkit. De beleférhet még más apróbb feladat is akár. -
#6397 Az IFF kód indítja be ahol Légiót is össze tudod szedni. Ha addig minden embered lojális akkor bőven van arra időd, hogy Légió küldetését is megcsináld. -
SaGa Jr #6396 Konkrétan 3 hajó upgrade a fontos és semmi más (fegyver, pajzs, páncél). De ezekehez nem kell hogy lojálisak legyenek a delikvensek (úgy lenne értelme de még ez sem kell), simán csak rá kell kérdezni miután fel van véve Mordin. Beszélget a célszeméllyel az ember de nem a saját problémáit kérdezi hanem az egyebeket és ott lesz a kérdés, hogy van valami ötelete a Normandy-hoz esetleg?
A hajó legénységével bárkit visszaküldhetsz ha az lojális. Teljesen midnegy, nem fog kipurcanni senki. Ellenben ha nem mész azonnal mentegetni amint elrabolták őket akkor mindenképpen meghalnak.
Prof William:
Hiába van 3 lojális társad ha egyszer az ő hatékonyságukat nagyban csökkenti ha senki más nem az (plusz igazság szerint amúgy is több kéne, mert 2 delikvens megy veled, plusz kell még valaki aki a tech problémát megoldja, kell egy pajzshordozó meg kell egy squad leader, sőt a megmentett egyének visszakísérésére is kell még valaki). Például ha egy olyan csapatot viszel magaddal kísérőnek (mondjuk a shield-es feladatra) ahol akárcsak egyetlen nem lojális társ is van, akkor valaki, rossz esetben valakik meg fognak halni. -
#6395 Az elrablós dolgot Légió lojális küldetése váltja ki? (nekem az váltotta) Vagy melyik az az utolsó kritikus mission, aminél meg kell állni, ha az ember még akar játszogatni? -
#6394 Jah, gondoltam, csak reménykedtem, hogy van olyan állat, aki nekimegy így. :D
Bár én azt gondoltam, hogy majd egyszer leszek olyan ügyes, hogy level 1-essel insanityn, mert az inkább kihívás egy kimaxolt karival szemben, de arról szerintem lemondok. ill. ez már nem csupán ügyesség kérdése (sok részt meg lehet sztem csinálni,ahogy tapasztalom ezt az uralom dolgot, de valószínűleg egy csomót nem, ill. még maxos karival is nehéz). :D
A level 1-es hardcore éppen jó, ez még teljesíthető, soldierrel legalábbis megvolt, inflivel úgy érzem még lazább lesz. Insanityn még nem próbáltam soha. Pálya első részei teljesíthetőek, de van 2-3 nehéz rész az egész játékban, amihez nem árt, ha fullos a kari. :D
Sajnos egyelőre azt tapasztalom, hogy azalatt szarrálőnek, amíg a skillt rányomom az ellenre. Az infli lehetséges, hogy lassabban "cast"ol, mint pl. a Sentinel? Ott valahogy az egész gyorsabbnak tűnt, de lehet ezt csak bemagyarázom.
Igazad van az Uralommal kapcsolatban. Mivel még 1-es szintű, olyanra próbálom tenni, aki erősebb, mivel nincsen rá pajzs (és egyből kilövik fél sec alatt:DDD), de ha lesz pajzs, akkor már finomabb lesz. Ugyanez MI hackre. -
#6393 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amikor kimész Bailey-től balra, akkor a folyosón, a jobb sarokban ül 2 aszári akik azt panaszolják, hogy el szeretnének menni az állomásról, de valamiért le lettek tiltva. Elég sok lehetőség van megoldani: ha megvan a küldetés akkor odaadod nekik a hamis azonosítót vagy elküldöd őket a francba vagy a bejáratnál a vámtisztet paragon-nal vagy renegád-dal meggyőzöd, hogy ők nem jelentenek veszélyt és ő erre elengedi őket. Ish küldetésére is van több megoldás, viszont arra vigyázni kell, hogyha paragonnal szeretnéd lezárni a küldetést akkor bár a küldetésnek vége, de a naplóban továbbra is nyitott marad. Ez sajna egy bug, másnál is előfordult, pl nálam is. -
#6392 A hamis azonosítókat a Fellegvárban lehet odaadni két asari-nak.
Ha kijössz a biztonsági szobából, indulj balra, ott fognak ülni a sarokban a lépcső mellett. -
#6391 Tényleg nem akarlak bántani, de ennek a játéknak pont az a lényege, hogy TE fedezed fel ezt a világot és ha valami nem jól sül el majd a köv. végigjátszásnál másképp csinálsz. Azzal, hogy mindig ha találsz vmit, jösz és rákérdezel, pont azt veszted el ami a sava-borsát adja a játéknak és ami miatt érdemes többször is nekiugrani. Persze ez csak szvsz. -
USAMEN POWER #6390 Picit lejjebb, én is ezt kérdeztem ! :DD Bejártam már a galaxist, de vevő az sehol...
Ishel kapcsolatban, azt nyugodtan megcsinálhatod ---> Ariaval kapcsolatban derül ki pár infó, amiről majd dönthetsz, mit teszel velük. -
USAMEN POWER #6389 Köszi az infókat. :)
Mellesleg most csináltam meg a csapda küldetést, a begyűjtő hajón...
Mit ne mondjak, volt begyűjtő parádé rendesen. Volt egy alkalom mikor már nem bírtam velük, (szerencsémre kb. 7, + 1 feltúrbózott begyűjtő egy helyre csoportosult) akkor eldurrantottam egy atomtöltetet amit vihar utáni csend váltott fel... háth felemelő érzés volt ! :DD Majd a késöbbiekben egy-két botlásom volt a rosszul megválasztott fedezékek miatt, meg az oriássáska okozott egy kis fennakadást, amit szerencsére túléltem, igaz párszor véreres volt a képernyő. :D Amikor meg elillant a normandia, az volt a legjobb rész. Innentől folytatódik csapatépítés ! -
krisztajo #6388 Calver! Köszi megint megtudtam valami fontosat!
Viszont újabb kérdéseim lennének két mellékküldivel kapcsolatban.
Találtam a Fellegvárban Hamis azonosítókat. Ezeket kinél lehetne elpasszolni?
Először azt hittem az Omegán tuti kell valakinek, de nem így volt.
Szóval mit lehet ezekkel csinálni?
Amikor az Omegán jártam megszólított Ish. A csomagjainak leszállítását kérte.
Ez milyen küldi? És érdemes megcsinálni?
Sejtem, hogy valami nem kóser vele és nem szeretném magam alatt vágni a fát.
Érdemes belevágni vagy inkább hagyjam ki? -
#6387 várjá van egy ilyen is:
http://masseffect.wikia.com/wiki/Suicide_Mission#Suicide_Mission -
#6386 az én esetemben:
Garrus volt mind a kétszer squad leader
Legion-t küldtem a kapuhoz
Samara nyomta az aurát a swarm ellen
http://masseffect.wikia.com/wiki/Kelly_Chambers -> Suicide Mission -
#6385 Nem csak a loyalitástól függ ki éli túl Omega4 relay-t vagy sem. Ha jól tudom ha hajó upgradejeitől is függ, mert ha hiányoznak bizonyos fejlesztések (amiket Loyal küldiken keresztül kaphatsz csak meg), bizonyos arcok a Collector bázisra se jutnak el. Wikin van erről egy bejegyzés, mit hogyan kell csinálni, hogy senki ne haljon meg. Pl. nálam mindenki loyális volt, senki se halt meg, csak a hajó legénysége, de ha megfelelő embert küldök velük vissza, akkor ők se halnak meg (sőt az sem akit a védelmükben állítottam melléjük, nem mind1 ki kapja a feladatot). -
#6384 Összetett feladat, mert egy nem lojális karakter kiesése a lojálisakat is hátrányosan érinti, hisz minden egyes elesett karakterrel kevesebben vannak, gyengül a csapat, csökken a tűzerő.
A játék végén Shepard rohamosztagán kívül a többiek is harcban lesznek, s már attól is függ a siker, hogy az egyes feladatokra a megfelelő csapattagot választod-e.
Műszaki feladatra ne jelöld ki a krogant, mert hiába lojális, valószínűleg nem fogja túlélni a képzetlensége miatt.
Csapatvezetőnek pedig olyat válassz, akinek van gyakorlata.
Védőpajzsot képes vinni minden biotikusod, de aki a pajzsot viszi nem harcol, viszont a legfontosabb csapattag ez idő alatt, pajzs nélkül halottak vagytok. -
#6383 Nem biztos, hogy meghal, csak nagyobb az esélye.
Amit tehetsz:
Mirandát nem jelölöd csapatvezetőnek.
Lojálisan alkalmas, de így inkább ne őt válaszd, ott van Garrus, aki lojális.
Rábízhatod a szerencsére, vagy megpróbálhatsz vigyázni rá, amit úgy tehetsz meg, hogy magaddal viszed, így ha nem valamelyik videobejátszásban csapják le melletted biztonságosabb neki (medigél).
Arra meg kíváncsi lennék, hogy egy nem lojális Miranda mit lép arra, hogy Sheprd megsemmisíti a bázist. -
Prof William #6382 Ha túl sok társunk nem lojális hozzánk akkor tényleg 9ngyilkos lessz a küldetés és senki sem éli túl vagy csak azok halnak meg akik nem lojálisak és akik lojálisak azok túlélik? Tehát ha teszem azt 3 karival jóba vagyok akkor a végén rajtuk kívül mindenki megy a levesbe vagy mindenkinek game over? -
USAMEN POWER #6381 Nekem idáig mindenki lojális, kivéve Miranda. Akkor öt már vehetem halottnak ?
Amúgy köszönöm akik válaszoltak a kérdésemre, csak picit zavar hogy megoldatlan megbizatás, de akkor nem keresgélek. -
#6380 Ahogy elnéztem, nincs beleszólásunk a történésbe, egy videobejátszást kapunk, hogy EDI dolgozik, ráadásul a hajót sem tudjuk használni, ezért a siklóval kell mennünk, s míg távol vagyunk a személyzetet begyűjtik.
Hozzá kell tennem, hogy az első picit félre sikerült öngyilkos küldetés után (Kelly meghalt), a többi karakteremnél totálisan a végére hagytam az IFF megszerzését, előtte mindenkinek megcsináltam a küldetését, mellékküldetéseket, fejlesztéseket.
Légiót nem aktiváltam, nélküle is gond nélkül meg lehetett menteni a személyzetet.
Tali ment a csőbe, aztán visszakísérte a megmentetteket a hajóra.
Miranda, aztán Garrus volt a rajparancsnok, Samara tartotta a védőpajzsot.
A végjátékban Samara és Jack jött velem, a többiek Garrus tábornok vezetésével védték a hátunkat - így mindenki túlélte. -
#6379 Sajnos Kelly az első áldozat - ha időben érkezel a Horizontról elhurcolt telepesek halálának vagy szemtanúja, ha késlekedsz a személyzet cseppfolyósítását vagy kénytelen végignézni.
A késlekedés idejétől függően néhányukat megmentheted, de Kellyt csak akkor, ha azonnal indulsz. -
#6378 A reaper IFF-es küldi után meg lehet valahogy oldani, hogy EDI ne kezdje el integrálni a rendszerbe? Légióval szeretnék menni utána mindenhova (főleg tali loyal küldijére) :DDD -
#6377 ja szemelyzet tenyleg :D bocs tenyleg felre ertelmeztem :)
mindegy.. azert remelem Kelly -t nem nyirtak ki :D -
#6376 Ráérsz, mostmár nem kell sietned, a személyzetnek valószínűleg úgyis vége.
Keveritek a csapattagokat a személyzettel - az elrabolt embereket kellene megmenteni, ami csak akkor sikerül, ha az elrablásuk után azonnal indultok az Omega4 relén túlra...
A csapattagoknak ekkor már jó esetben lojálisnak kell lenni, különben nagyobb eséllyel bukják el az öngyilkos küldetést - azt kell mérlegelni, hogy a személyzet megmentéséért mekkora kockázatot vállalsz.
Mellékküldetéseket meg lehet csinálni az öngyilkos küldetés után, de ha sok a nem lojális csapattagod, akkor valóban öngyilkos lesz a küldetésed, míg, ha a lojalitásuk megszerzésével foglaltoskodsz a személyzeted menthetelen lesz. -
#6375 igen? elhullanak? az szep en amiota elraboltak oket szinte minden mellekkuldetest megcsinaltam (visszamaradt jopar) mar semmi nem maradt csak valami aprosag. de szerencsere meg egy sem hullott el.
Jake -et meg sikerult elcsesznem szoval O az egyetlen aki nem lojas. az nyamvadt nyukmellu szetvart borfeju pitscha
-
szoval akkor ne huzzam az idot hanem huzzak az Omega 4 -re? -
Pares #6374 Nincs jelentősége...egyelőre... -
#6373 Szerintem arra gondolsz, amit ha egyszer újra belépsz Omegára, akkor fog valaki várni és kérni az adatokat, vagy valami ilyesmi. -
#6372 Fellegvárban találtad Garrus személyes küldetésének teljesítése közben.
Úgy emlékszem két krogan jelentkezett érte, némi kredittel honorálták a nagylelkűségemet, plusz a renegate pontok.
Szerintem nem érdemes keresni, bár a Fellegvárban meg sem próbáltam a rendőrségen leadni, volt olyan végigjátszásom, ahol nálam maradt, nem jelentkezett érte senki, de nincs is jelentősége. -
USAMEN POWER #6371 Nem hiszem, az még az elején volt, ez egy másik.
De nem tudom pontosan hol találtam. A mordin mellék küldetésén, mikor ki kell szabadítani a tanítványát, vagy mikor Garrus akar leszámolni azzal aki cserbenhagyta az egységét. (A fellegvárban volt a leszámolás.) Lényeg hogy nem tudom kinek kell odaadni a hamis adatokat. :/ -
#6370 Jah amúgy most toboroztam be Zaeed-et, egész szimpatikus, tetszett ahogy a fegyveréről mesélt.(La(e)ssie?) -
#6369 Sztem arra az adathordozóra gondolsz amit Aria-nak kell adni az Omegán!