19778
  • krisztajo
    Fenir! Na így már kezdem kapizsgálni, köszi! Nagyon szeretnék mindenki és Kelly-t is megmenteni. Remélem össze is fog jönni.

Fantusz! Azt hiszem én is így fogom kipróbálni aztán meglátom mi lesz belőle. Talán nem bugzik be.
    Sejtettem, hogy az IFF egy vízválasztó én is hagyom a végére. Remélem igazad van és másként is belehet fejezni. Én Légió-t is szeretném beszervezni és lojálissá tenni.
    Csak nem zárja ki egymást a kettő és Légió-val együtt is meglehet menteni Kelly-t!
    Elvileg erre is kell hogy legyen megoldás???
    Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata kérlek írja meg mit kell csinálni!!!

Nagyon érdekes infók ezek Liara-val kapcsolatban. Egyébként ez csak nála van így vagy mindig azzal a csapattaggal ez a szitu akivel összejött a főkari az első részben?
    Remélhetőleg így neki is komoly része lesz a befejező epizódban!
  • Fantusz
    Nem zongoráztam végig, hogy mindenki alkalmas-e visszakísérni a legénységet, vagy a lojalitás ellenére van olyan karakter, aki elbaltázza (pl. a krogan a csendes elosonás helyett leáll-e harcolni), nálam Tali volt, aki visszakísérte a személyzetet.
    Tali jellemzésében benne is van, hogy ő a nyers erő helyett, a rafinériát, ötletességet alkalmazza, ha van rá lehetőség, amit úgy értelmeztem, hogy alkalmas lesz erre a feladatra (s nem tévedtem)
  • Fantusz
    Ish küldetésénél több megoldás van, átadhatod neki minden komment nélkül az adatzokat, vagy meggyőzöd, hogy ne akarjon ujjat húzni Ariaval (szerintem ezért jár a legtöbb példakép-pont, s a pénzt is megkapod).
    Aria testőrének is átadhatod a megszerzett adatot, de ez renegate viselkedés, sőt talán közveltenül Arianak is szólhatsz, ami szintén nem egy jó cselekedet.

Az IFF kérdését én úgy oldottam meg, hogy totálisan a végére hagytam, előtte minden küldetést megcsináltam, amit fontosnak véltem.
    Így persze Légiónak nem sok jelentősége lett a játékban, de amikor az ő személyes küldetését bevállaltam Kelly odaveszett.
    Biztos meg lehet oldani másképpen is, elvileg már a játék középső szakaszában megszerezhető az IFF, de tartottam tőle, hogy vagy néhány csapattagom nem lesz lojális, vagy a személyzetem lesz menthetetlen, ezért választottam ezt az utat (Légió maradt a hajón, nem aktiváltam).

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Liarával beszélgess el.
    Nem fog sok dolgot azonnal elárulni, de ha sikeresen megcsinálod a két küldetését mond meglepő dolgokat, de még így sem teregeti ki teljesen a kártyáit.
    Nem lesz túlzottan meglepve a viszontlátásodtól, ami először talán furcsa, de később elárulja, hogy a testedet ő adta át a Cerberusnak, hogy újra élesszenek, az Árnybróker a Begyűjtőknek próbált eladni.
    Nem tiszta pontosan hogy került az Árnybróker ebbe a történetbe, de a lényeg, hogy némi közöd van ahhoz, hogy ellenséggé váltak Liarával, ezért nem tart veled, életcélja lett az Árnybróker elpusztítása.
  • djg
    Sziasztok!

Ha jól tudom nem választható az angol felirat az eredeti magyar verzióban telepítéskor...Megrendeltem a gammát, holnap jön, ha minden igaz.
    Van erre valami patch, hogy angolul lehessen élvezni?
  • Fenrir
    Ha Ishnek adod le a csomagokat paragon válasszal akkor bebugosodhat a küldetés.

Amikor megmented a Normandia legénységét akkor választhatsz, hogy adsz-e melléjük kíséretet akivel visszamennek a hajóra. Ha adsz és az Mordin akkor mindenki megmenekül. Ha adsz, de az nem Mordin akkor meghalhat a csapattagod, de a legénység megmenekül. Ha nem adsz kíséretet akkor a visszaút során meghal mindenki a legénységből.

A történet az öngyilkos küldetéssel fejeződik be, de utána még lehet folytatni a játékot, ha kimaradt anomália meg hűségküldetés akkor megcsinálható azután is.
  • krisztajo
    És az a példaképp megoldás? Ha leadom neki a csomagokat?

Ez az öngyilkos küldetés nekem még kicsit homály. Eddig azt hittem azzal van vége a játéknak. Ha majd odaérek, remélem minden világossá válik!
    Most még nem értem mit értesz védelem alatt és miért kell sietni.
    Már voltam a Begyűjtő hajó és mehettem volna az IFF-ért.
    De még csak két csapattag lojális, úgyhogy jön a csapatépítés.

Illium-ban még nem voltam, már megkaptam az odaszóló küldiket, de azt hiszem először Tali-nak fogok segíteni.
  • Fenrir
    Menjünk szépen sorban:

-Ish csomagjai leadhatók Antonnak is aki Aria egyik verőembere.

-Amint megvan az IFF, EDI szól, hogy elkezdte a rendszert integrálni a Normandiába, utána nem sokkal az egész csapat elhagyja a hajót a siklóval mert a rendszer beüzemelése során a hajót nem lehet használni. Ilyenkor csak Joker és a személyzet van fent. Rögtön utána megtámadják a Begyűjtők a hajót és Joker kivételével mindenkit elrabolnak. Az öngyilkos küldetés során ha siettél és adtál melléjük védelmet a visszaút során akkor meg tudsz menteni mindenkit.

-Liara Illium-ban van, ad 2 küldetést meg infót Thane-ről és Samara-ról.
  • krisztajo
    Sevendoor, ZÓÓÓcsi! Mindenki másként szeret játszani. Azt hogy ezt hogyan teszem, had döntsem el én magam. Én szeretek maximalista módon játszani és nem tartom gondnak, hogy emiatt kérdezzek! Ha annyira egyértelmű lenne a szitu csak ezen az oldalon nem kérdezték volna meg hárman eddig (hamis azonosító)!!!
    Ha jól tudom ez a fórum azért van, hogy a játékról beszélgessünk! Akkor meg miért ne tennénk?! Már bocsi de több mint 6000 hsz. után ezzel jönni, hát nem tudom.
    Én azért jövök a fórumba, hogy beszélgessek és kérdezek. Különben mi értelme az egésznek???!!!

CptObvious, Fenrir! Miután én példaképp karit játszom, rögtön arra gondoltam, hogy eladom. De Bailey-nek nem tudtam szóbahozni. A két aszárit úgy látszik nem vettem észre. De akkor majd most visszamegyek és megkeresem őket. Az viszont érdekes, hogy kellő meggyőzéssel az azonosító nélkül is lehet nekik segíteni. Ez tetszik!
    Ish küldetésére akkor így viszont oda kell figyelnem. Eddig még nem találkoztam semmilyen buggal meglátjuk, hogy nálam is kifog-e jönni. Végül is ha csak ott marad az a kisebbik gond, mintha nem is lehetne példaképp pontokkal befejezni.

Fantusz! Már többször írtad, hogy Kelly-t csak egy féle módon lehet megmenteni. Ha rögtön utánuk indulunk. De ez pontosan hol és milyen esemény után van???

Pares! Én Kaidan-nal találkoztam, valóban furcsa volt kicsit. De szerintem nagyon életszerű is egyben. Hiszen nem várhatja el senki, hogy két év után a teljes régi csapat könnyes szemekkel boruljon a nyakunkba, kérdések, bizonytalanságok nélkül. Inkább ez lett volna gáz. Én örülnék, ha minél több régi csapattag kerülne elő a harmadik részben is, úgyhogy remélem igazad lesz.
    Liara-val kapcsolatban sajnos még nem tudom mire gondolsz. De nagyon felcsigáztál, én vele jöttem össze az első rész végén, úgyhogy már nagyon várom, hogy találkozzunk újra!
    Tényleg erre mikor és hol kerül sor?
  • Doom 4
    Na végig vittem nagyon jó volt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az utolsó küldetésben muszály meghalni az embereknek és ez a halál kiválaszott poziccióhoz kötött?
  • Prince23
    Márciusi san franciskói játékexpó idejére saccolték.
  • penge96
    Emberek, mikor jön az új DLC?
  • horpeti
    Ha mégis, akkor játszhatom újra.. :D
    Egyébként a másik végigjátszásommal meg se csináltam ezt a mellékküldit. :D
  • horpeti
    Teljesen igazad van, én nem gondoltam így át. De a Cerberusnak tuti nem akartam adni.

Jah, azt nem tudtam, hogy akkor EDI nekem dekódolja.. Most már mindegy.
    Valószínűleg olyan hihetetlen módon nem fogja befolyásolni a 3. részt.

:)
  • Pares
    Én meg meghagytam magamnak. EDI azt írta egy üzenetben, hogy kb. 1 évig tart, míg dekódolja. Van egy tippem, hogy az ME3 történései 1 év múlva kezdődnek (mármint a játékon belül), szóval kiváncsi vagyok.
    Nem küldtem el se a Cerberusnak, mert azért nem vagyok az ő feltétel nélküli szolgájuk, viszont nem küldtem el az Alliancenak sem, mert egy az, hogy nem tudtam, mi van benne, meg aztán az Alliance magasról leszarja a Reapereket és a Collectorokat (a Councillal együtt), szóval ha elkezdik még jobban basztatni a Cerberust, akkor az utolsó szövetésgesemet is legyengítik.
    Meghagytam EDInek dekódolni. Meglátjuk, mi sül ki belőle...
  • Pares
    Végülis ott helybe agyonlőhették volna Jacket, amikot kiszabadítottuk, csak akkor mi lett volna az értelme... Egyébként meg lehet magyarázni azzal, hogy régóta be volt zárva, és kurvára felgyülemlett benne a színtiszta düh. Muhahaha...
  • horpeti
    Amikor a Cerberus ügynököt kellett menteni, vagyis az adatait, én a szövetségnek továbbítottam. Biztos, ami biztos. :D
  • horpeti
    Nem rossz azért 1. szintűvel kezdeni insanityn.
    Mondjuk kérdés, hogy +25% fejlődés és alap extra képesség is van benne. Mert így, hogy az uralommal kezdtem és +25%, így úgy érzem, hogy insanityn is ugyanannyi esély van, mint hardcoreon.. Alig lövök, szinte csak castolok, inflivel.

De azért ez így jó lesz, meg fogok én még izzadni hardcoreon is, úgy érzem. :)
  • Sound
    "Nincs azzal probléma, hogy a csapattagok a videobejátszásokon lényegesen erősebbnek tünnek, mint a gyakorlatban, videokon a látványé a főszerep."

Sőt az hogy szinte mindegyikük agyon van hype-olva, sokkal epicebbé teszi a jelenlétüket, mégha közel se tudják azt, ahogyan felvezették őket.
  • Pares
    Texture modifikációk...
  • Pares
    Ashley/Kaidan-nal kapcsolatban még annyit, hogy a sztoriból való kihagyásuk egyik legnagyobb oka az alább felsoroltak mellet az is, hogy a harmadik részben komoly szerepet szánnak nekik, mármint garantáltan benne lesznek, kapcsolatban a sztorival. Így, mind Casey Hudson is mondta, gondoskodniuk kellett arról, hogy nem halnak meg.
  • Pares
    Nemhiszem, hogy a Council akár kinek is elhinné a Reaperek létezését, vagy azt, hogy a Collectorok nekik dolgoznak.
    Az eltűnt emberi kolóniákat finoman szólva is leszarták, állítólag saját maguknak keresték a bajt a Terminus rendszerekben.
    A Reaperekkel kapcsolatban meg kötve hiszem, hogy holmi Alliance katona szavára, aki korábban Shepard csapatának tagja volt, bármivel is jobban figyelnének, mint magára Shepardra vagy a bizonyítékokra.
    Mint kiderült, az egész politikájukat az elmúlt 2 évben arra alapozták, hogy a Reaperekt Saren találta ki a Gethek meggyőzésére, és hogy valójában nem léteznek. Az egész Citadella elleni támadás mögött a Gethek és Saren álltak. Letagadják a Reaperk létezését, elkerülve a tömeg hisztériát és pánikot, és úgy állítják be a dolgokat, mintha minden rendben lenne.
    Akár milyen döntő bizonyítékot is mutat be Shepard, nem támogathatnák nyíltan, mivel akkor kiderülne az igazság a Reapekkel kapcsolatban.

Ashley/Kaidan sztoriból való kivágását abszolút megértem. Mindketten tősgyökeres Alliance katonák, és bár igaz, hogy Shepard csapatába tartoztak, de Shep két évig távol volt, és a beszélgetésből kiderül, hogy nem látták őt meghalni. Shep meg valszeg nem akarta megmondani, hogy valójában meghalt, és ripityára szakadt meg égett, és a Cerberus csinálta újra a testét, stb. Szóval az ő álláspontjuk szerint Shep két évig távol volt, nem adott magáról semmi jelet, és egyszer csak feltűnik Horizonon a Collector támadás kellős közepén, a "terroristának" titulált, közellenség ként kezelt Cerberussal az oldalán.
    Teljesen érthető a kételkedésük.
    Liarával sincs ez másképp, csak az ő viselkedésének megértéséhez alaposan el kell vele beszélgetni, plussz át kell olvasni a novellákat és a képregényeket, és érthetővé válik.
  • Fantusz
    1. Döntsd el, hogy megbízol-e Cerberus barátodban annyira, hogy odaadod neki a begyűjtő technológiát.
    2. Hamis adatokkal, mint arról lentebb volt szó, két asarinak segíthetsz a Fellegvárból lelépni, de az adatok nélkül is meggyőzheted a rendőrt, hogy engedje el őket, így azoknak nincs is jelentőségük.
  • Pares
    Ha valaki már párszor kijátszotta a játékot, és szeretne most egy kicsit máshogy játszani, az könnyen változtathat a játék szinte összes tulajdonságán:
    Mass Effect 2 modifikációk készítése
  • Fantusz
    Ez is csak egy játék, egyéni elbírálás kérdése ki mennyire értékeli jónak.
    Nincs azzal probléma, hogy a csapattagok a videobejátszásokon lényegesen erősebbnek tünnek, mint a gyakorlatban, videokon a látványé a főszerep.

Logikai bukfencek a történetben vannak, amiknek speciel én nem tulajdonítok fontos szerepet, pontosan azért mert egy játékról van szó, s teljesen logikus történetvezetésű játékot ezidáig még senki nem csinált, s belátható időn belül nem is lesz.

Közvetett, vagy közvetlen bizonyítékok vannak a Reaperek létezésére a Tanács felé, s azt hogy ezzel a gyülekezet mit kezd? - nem erről szól a játék.
    A Horizonton ott volt Ashley Williams (vagy Kaedan Alenko), akik valamilyen megmagyarázhatatlan csoda folytán nem lettek begyűjtve a telepesekkel, de rögtön ki is írták őket a történetből, pedig ők a Szövetség által oda küldött fontos személyek, szemtanúk a Reaperek létezését bizonyíthatják, akár a kolonónián maradt néhány begyűjtött hullával megtámogatva.
    Lenne tehát bizonyíték a Reaperek létezésére, de a játék története nem ezen a vonalon mozog.
  • Sound
    milyen hamis adatok?

http://masseffect.wikia.com

keress rá itt
  • Pares
    Az ordítóan nagy logikai bukfencenkről csak annyit, hogy ilyenek nincsenek egyik játékban sem. Olyan dolgok vannak, amiknek logikáját meg lehet kérdőjelezni, de ha mással nem is, azzal meg lehet őket magyarázni, hogy a játék "létezését" hivatottak megvédeni. Lássuk csak az első részben: Egész játékon keresztül Sarent és a Conduitot kerestük. A végén kiderül, hogy a Conduit csak egy teleport a Presidiumra. Saren minek kereste akkor? Amíg Specre volt, pár lázadó Asari kommandóssal simán bevette volna és lezárhatta volna a Citadella tornyot (mint számtalanszor láthattuk, alig volt őrség), és GAME OVER lett volna (a játék végi jelenettel). Ha ezt megtették volna, akkor az egész játéknak nem lenne értelme.
    Amikor a hangfelvételt bemutatod a Councilnak, akkor sem hiszik el a Reapereket, csak azt, hogy Saren lázadó lett. Mindkét rész alatt, az összes beszélgetés közben süt róluk a kételkedés. Ráadásul még a szerencséd is úgy jött ki, hogy Vigillel sem beszélgettek és Sovereign roncsaiból sem derítettek ki semmit (szándékosan?). Ehez képest az, hogy miért nem játszotta fel Shep videóra az eseményeket, elenyésző kérdés. A videó felvételt se fogatta volna el a Council, így is végig annyit mondtak, hogy Saren találta ki a Reapereket, hogy meggyőzze a Gethet, és hogy állítólag minket is becsapott. Na persze.
    Szóval igazán nagy logikai bukfenc nincs egyik játékban sem, minden megkérdőjelezhető cselekedet megmagyarázható a viselkedéssel, egyéni érdekekkel, stb., vagy legalábbis azzal, hogy a történet további kifejlődését biztosítsák, és ne legyen túl korán Game Over.
    Engem egy ilyen dolog sem zavart igazán, mert valahol azért érthető volt meg meg volt magyarázva minden.
  • Terminátor14
    Ennyi erővel olvashatna végigjátszást is :)
  • ZÓÓÓcsi
    Pedig az ilyen bonyodalmak teszik izgalmassá a játékot :) Benne van a pakliban, hogy rossz döntést hozol. De ha megmondják mások, hogy mi a jó/rossz döntés, azzal "lelövik" a poént.
  • PeeTeR
    vegeztem en is :)

<SPOILERES>
    minden galaxis minden rendszere 100% nincs semmi kuldetes mar, az osszes emberem tulelte az ongyilkos balhet, meg Jack is pedig nem volt valami lojalis :D dokinot a halalba kuldtem mert beszolt, hogy mit tokoltem eddig. viszont a vegenel elhozzam a begyujtok hajojarol a technologiat?
    illetve meg egy kerdes. egy tetves kuldetessel nem jutok napirendre. ez a hamis adatok dolog. mit csinaljak veluk? semmi mas nincs mar csak ez.
    illetve uj legenyseget nem lehet a hajora szerezni? kicsit ures szegeny :D Kelly is megpurcant, kisse elfolyt a gyonyortol a kapszulaban. azt nem tudom, hogy mitol de sikerult Tali -val osszejonnom. na ennyi tomoren roviden :) aki tud legyszi valaszoljon erre a ket kerdesemre.

koszonettel :)
  • Fantusz
    Semmi problémát nem látok abban, ha valaki kérdez, s úgy játszik.
    Nem szeret mindenki bele futni meglepetésszerű bonyodalmakba.
  • Pares
    Mint írtam, a gethek zavarni tudják az adást...Egyáltalán nincs magyarázat erre egyik részben sem, szóval csak spekulálni tudunk. Én az adás zavarásra tippelek.
  • Hotomi
    A mai világban szinte majd minden ember mobiltelefonnal rohangál amelyek képesek hang/videó rögzítésre, a Mindenes miért ne lenne képes erre? Sőt még holófelvételeket is készítenek, hiszen ott van Tali apjának a Mindenese is amivel a halála előtt rögzítette utolsó üzenetét a lányának. Hogy a Gethek zavarják az adásokat? De akkor miért tudtunk az Éden Egyesen kommunikálni Nihlus-al? Vagy a Vermáron Jokerel, meg a Szalárián parancsnokkal? Egy szóval megvan rá a technólogia, hogy bizonyítékokat gyűjtsünk csak a Bioware jobban szereti a katasztrófafilmeket utánozni, ahol a főhősnek megvan minden bizonyítéka a közelgő veszélyre, de még sem hallgat rá senki, a végén meg mindenki hozzámegy segítséget kérni.
  • sevendoor
    Pár ordítóan nagy logikai bukfenc van a játékban sajnos. Engem leginkább az zavart amit az átvezető videókban látunk a csapat tagjaitól, pl: Jack vagy a bérgyilkos, annak a töredékét sem tudják később :(
    Az teljesen életszerűnek tűnik, hogy egyéni érdekeik miatt egyszerüen letagadják a kaszásokat a politikusok. Ezen nem akadtam fel.
    Én is újrakezdtem 30-as szinten max. nehézségi szinten, hát.... néhol már vissza kellett vennem és nem a bossok a nehezek, hanem mikor sokan jönnek egyszerre, persze mind páncélba, pajzzsal..... Ilyen szinten az én pajzsom is 2-3 lövés bír oszt annyi. Így azért van benne kihívás bőven.
    Nekem a hamvasztás jött be a legjobban (nem tom angolul minek hivják), páncélt, életet visz sarok mögül, vagy felülről is :)
  • ZÓÓÓcsi
    Ez amúgy annyira nagy szám? :DD
    Én 1.szintű karakterrel kezdtem insanity-n :) Bár amikor 3 heavy mech-et kell legyőzni, kéne egy kis mágia :S
  • ZÓÓÓcsi
    Legjobbak a lojalitás küldetések, még jó hogy megcsinálom őket! Inkább ezeket mint a mellékküldiket. Elsőre meg alap, hogy megcsinálom. Engem valahogy zavar, ha van olyan rész a játékban amit még nem láttam és még izgalmas is (pl: Thane). Nem érdekel hogy milyen fejlesztések meg mennyi pénzt kapok értük, azért csinálom meg őket mert érdekel. Ha meg valamelyikről tudom, hogy sok harc van benne stb. akkor azt másodjára is megcsinálom ^^.
  • horpeti
    Én most hcn tolom 1. szintről indulva, épp a horizontot csinálom. Ha nem rohanok, mint a barom, hanem igen is kivárom azt, amit ki kell, akár 5. warpot belelőni, akkor tök "laza".. viszont ha siet az ember, úgy meg jóval keményebb...

Ahol végtelen spawn van, ott meg meg kell akadályozni azt.

Persze így is van, ahol rohanni kell 1-2 hely. azok neccesek, pont amiatt, mert nincs idő a könnyű győzelemre :)
  • horpeti
    A hamvasztás képesség, ahol 3 mp -re írja a pl. 120 sebzést az azt jelenti, hogy 3 mp alatt sebzi le a 120ast, vagy 3 mpig 120at sebez (vagyis 360at)
    Angol leírás szerint az over mindig azt jelenti hogy annyi idő alatt, magyar fordításban értelmezhetném a 360as sebzést is.
    amúgy jó kis cucc.. :D
  • sevendoor
    Érdekes nézőpont egy játékról aminek az a lényege, hogy játszunk vele. :)
  • ZÓÓÓcsi
    Elvész a játékélmény, ha mindent megkérdezel! Pont az a lényeg, hogy magadtól jöjj rá a megoldásra, no offense. És azért annyira nem nehéz a játék, hogy ne lehetne kitalálni mit hogyan kell csinálni. Szinte az orrod alá van dugva minden, bár néha körül kell nézni ennyi :))
  • Pares
    Na, sorold azt az 50 bizonyítékot!

Az igazat megvallva azt, hogy a sisakon van kamera, nem tudjuk, mert az egyetlen hely, ahol kamerafelvételeket láthattunk az Eden Prime-nál volt, és ott se láttuk, hogy sisakkal vette volna fel valaki.
    Hangfelvevőről sem tudunk semmit, ugyanis az egyetlen hely, ahol hangot játszanak le az Tali kihallgatásakor van, viszont akkor is csak egy, a Geth memóriájából lemásolt felvételt játszik le Tali az Omni-tooljával. Szóval erről sem tudunk semmit.
    Persze valószínűleg léteznek ilyen hang/videó felvevő cuccok, csak a játékban konkrétan nincs róluk szó, hogy hogyan működnek. És azt is vedd figyelembe, hogy a Gethekenek radar és rádióadás zavaró berendezéseik is vannak. Könnyen lehet, hogy a Reaperekkel való beszélgetés közben is zavarva lett volna a felvétel. Kitudja, ez mind csak spekuláció.
    Az Iloson található VI, Vigil, pedig, mint megtudtuk, röviddel azután, hogy beszéltünk vele, kimerült és lekapcsolt. Sovereign szétrepülő darabjait meg, ahogy Anderson elmesélte, szétlopkodták és a Keeperek eltakarították...

A Councilra visszatérve: minden éppeszű, racionálisan gondolkodó embernek egyértelmű a Reaperek létezése. Nos a Council nem éppen éppeszű. Olyan igazi politikusok, a rosszabbik fajtából, akik inkább a homokba dugják a fejüket, és az utolsó pillanatig nem akarnak tudomást szerezni a veszélyről. Az első részben is bebizonyították ezt, a második részben sem hazuttolják meg magukat. Engem is nagyon felbaszott a hozzáállásuk. De ez van. Még szerencse, hogy van egy Cerberusunk, akik nem basszák le a Galaxis és az emberiség sorsát. A Council ráadásul -ahogy megtudtuk- mindent a Gethek nyakába varr, és ahelyett, hogy felkészülnének a Reaperekre, inkább letagadják őket, és úgy állítják be, mintha minden az irányításuk alatt lenne...

Tehát összefoglalva: Igazából rengeteg bizonyítékunk nincs a Reaperek létezésére, de azért akad valamennyi. Viszont azokat meg a Council nemes egyszerűséggel hamisnak vagy kitalációnak titulálja. Shepardal úgy beszélnek, mint valami manipulált elmebeteggel. Tipikus csőlátású politikusok.

De majd a harmadik részben...már elképzelem ahogy a Turian Council a lábamba kapaszkodva fog könyörögni, mint egy féreg, hogy mentsem meg őket, miközben Reaperek ezrei érkeznek meg a Citadellához, én meg csak annyit mondok neki, hogy:
    "Ah yes, Reapers...We have dismissed that claim..."