Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Igen, sokkal jobb nõvel. Én a férfi Sheppardon dõltem, annyira gagyi és hiteltelen (a hangja). VISZONT a nõinek van egy durva hangja és kúva jó szinkront nyomat, egész hiteles (nemkülönben már megszoktam az 1-ben). Én már negyedszer tolom nõvel az ME1-2 viszonylatában.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

horpeti
Persze az alap, nem módosított változatra gondolok. 😊

Sir Quno Jedi
Tudom, erre utaltam. Node amíg terraformálnak, addig sem kell az ûrben rohadni, mert simán tudnak kolóniákat építeni, csak zártat. Egy faj életében pár generáció az semmiség, pláne ezek nem is élnek sokáig. Minden jobb, mint ha a kevéske lakosság 99%-át beáldozzák egy erõsen kétesélyes misszióban.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

horpeti
Kemény vagy! 😊
A társak egyébként mennyire sebeznek és pontosak a 100%hoz képest? Gondolom az nem nehézségi szinttõl függ.
Veteránon írtották az enemyt, szal valszeg õk faszábbak, hardcoreon mintha egyenlõbbek lettek volna, gondolom insanityn meg az enemy "jobb", mint a társ...

Köszi a gyors infót, akkor én voltam figyelmetlen amikor Mordinnal beszélgettem <#falbav>

Ááá, vagy úgy! <#lookaround>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Egyébként milyen tapasztalataitok vannak a nõi Shepard karakterrel? Az elsõ részt egyszer elkezdtem nõvel játszani, de valahogy az elejénél tovább nem mentem. Már nemtudom miért. Nem azért mert rossz volt, talán csak kicsit pihentettem. Szerintetek milyen a szinkron? Sok helyen hallottam, hogy egyesek szerint a nõi Shepard karaktere és hangja, Hale profizmusa sokkal jobban illik a játékhoz, mint a férfi karakteré Mark Meer hangjával.

Tapasztalatok? Mert most szívesen nekiugranák egy ME1+ME2 nõi karakternek...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az angol verzióval játszom, és ha jól emlékszem Tali beszélt arról, a Quarianos küldetés alatt, hogy egy bolygó terraformálása, majd a quarianok hozzá adaptálódása több "emberöltõt" is felemésztene. Ezzel szemben az otthon világukat visszafoglalva, rögtön letelepedhetnének.
Sir Quno Jedi
Huhh, nagyon érted te a poént, már látom... 😄

robotnyk
2. nem a kidolgozásában vett részt, hanem az átalakításában.

az elsõ soha nem jutott volna eszembe, de most hogy mondod jogos. annyi a védelmükben, hogy a váltás az elsõ és második rész között ebben a tekintetben (overheat töltények nélkül / töltények overheat nélkül) játéktechnikai döntés volt, nem történetvezetéssel kapcsolatos.
wesker24
Tali-t majd csak a második csapattag toborzó küldiben lehet felvenni !
Kurvára nem hiányoznak. Röhejesen lassúak voltak, ráadásul fingod nem volt róla, honnan hová mész. A hírbemondások ugyan úgy megvannak, sõt, sokkal több helyen mondják be a híreket, ráadásul még magad is megnézheted õket. A társak közti párbeszédek is benne vannak, csak más formában. Bizonyos helyzetekben, bizonyos csapattársaid kommentálják a dolgokat. Aztán ott van az, hogy liftezés? A Mass Effect technológia korában? Raádásul ilyen lassan? Nincs mit hiányolni.

Egyébként vicces, hogy pont olyan rajzot linkeltél be, ahol kigúnyolják a liftezést...

Sir Quno Jedi
Naná, Talinak is lesz toborzómissziója majd.

Sir Quno Jedi
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

1. Hülyék a készítõk, miért gondoltak volna ilyenre.

2. Nem az eredeti genophage kifejlesztésében vett részt (mert ahhoz már igencsak 1000 évesnek kéne lennie), hanem a második, módosított verziójának a kutatásában, mivel a Krogan-ek elkezdtek adaptálódni genetikai evolúciójukban a genophage-hez és így elszabadult volna újra a kontrollálatlan szaporodásuk. Ezért kellett idõben újramérgezni õket a módosított vírussal.

Sziasztok!

Sikerült végigjátszanom a játékot, de pár dolog nem tiszta, pedig még a kódexeket is átnyálaztam, ezért meg kérdem itt hátha valaki tud rá választ:
1: Amikor Jackob Taylor apját keressük aki hajótörést szenvedett 10 évvel ezelõtt, akkor hogy lehet, hogy a legénysége hõcsomagos fegyvereket, és Mecheket használ? Hiszen ez a két technológia a Fejedelemmel vívott harcok után lettek általánosan bevezetve, akkor a hajótöröttek, hogy tettek szert ezekre a fejlesztésekre?
2: A génfalóval kapcsolatban: Mordin proffeszor azt állítja, hogy részt vett az elkészítésében, de ez lehetetlen mert a Krogan lázadás több száz évvel ezelõtt verték le a Turiánok a Génfalóval, és a Szalariánok csak 40 évet élnek átlagosan. Akkor Mordin proff genetikai mutáns? krogan géneket ültettett a testébe, hogy több száz évig éljen?

Ezeket a pár hiányosságokat leszámítva, nagyon élvezetes a játék, remélem a 3. rész is ilyen vagy még ennél is jobb lesz
<#nevetes1>

AntiHero
Kérdés: Talit mikor tudjuk felvenni? (vagy fel lehet egyátalán?)Mert a játék elején nem akart csatlakozni.

Ja és arra nem tud valaki valamit, hogy ne akadozzon a játék néha? (indig megy rendesen a játék aztán ha jön egy átvezetõ néha megbolondul és elkezd akadozni. Ilyenkor mentés majd játékból kilépés, aztán játék indítás majd betöltés és rendbe jön. De ritka idegesítõ tud lenne😞

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Minden elismerésem. Én a végefele járok Insanity szinten, de kínszenvedés. Játékra nem is lehet koncentrálni csak a túlélésre. Ha meglesz visszább állítom a fokozatot.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Mass Effect 2 képregény második része:

Mass Effect 2: Redemption 02 of 04

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Sir Quno Jedi
wiki: "In the Royal Navy, United States Navy, United States Coast Guard, and other maritime or naval services, a yeoman is a rating with usually secretarial, clerical, payroll or other administrative duties. In the Royal Navy, the Canadian Navy, the Royal Australian Navy and other maritime forces based on British naval tradition, a Yeoman of Signals is a signalling and tactical communications petty officer."

Azaz adminisztrátor/titkár/lelkész/kommunikációs tiszt a seregnél. Kelly a személyi adminisztrátorunk/asszisztensünk (Yeoman / Administrative Assistant) és a kommunikációs tisztünk is egyben (meg a hajópszichológusunk, vagy tanácsadónk is mellékesen, azaz Mental Health Counselor).

Ha magaddal viszed Garrust és Talit a Citadellára akkor Garrus megkérdi Talit, nem hiányzik-e neki a liftben való dumálás. Talinak nem hiányzik, erre Garrus elkezdi faggatni, mire Tali megjegyzi hogy töltött shotgun van nála....<#hehe>

Amennyire én tudom szintedhez igazítják az ellenfelet. Erre jön rá a nehézségi szint ha állítottál. Mindennek a tetejébe ha újrakezdted, akkor nincsenek meg a fejlesztéseid (kivéve armor) tehát kevesebbet sebzel a szintedhez igazított ellenfélen.

Öööö sejtettem, hogy Ö lesz. Csak ezt a Yeoman-t nem értem. Ez mit jelent?
Magyarul csak hadnagy vagy mi a csaj.
Yeoman Kelly az a hölgyemény, aki a galaxis térkép mellett ácsorog jobbra (balra van a személyi terminálod, legalábbis ha éppen szemben állsz a térképpel úgy, hogy hátad mögött ott a lift). Tõle lehet megkérdezni kinek van nyûgje pillanatnyilag, szól ha új üzeneted érkezett meg lehet vele másról is beszélgetni.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Sir Quno Jedi! Én már csak ilyen önsanyargató típus vagyok!<#smile>
De mond ki az a Yeoman Kelly, ez nekem új?
Fantusz, SaGa Jr! Köszönöm akkor erre odafogok figyelni.
Az is megoldás, de nem az amit én preferálnék ha valaki az utamba állna egy ilyen helyzetben. <#eplus2>

A warp ammo-t én speciel nem kedvelem (egyike vagyok azoknak akik az AP-t preferálják és javasolják mert nekem összességében az vált be), maradtam végül inkább az AP meleltt, mert az magasabb sebzést adott mint amire a warp képes. Ami ellen meg warp kéne azt a SMG és az assault rifle is le tudta küzdeni vagy ugye az elmaradhatatlan incinerate, esetleg Zaeed a gránátjaival.

De ahogy régebben is hangoztattam, én belenyúltam elég alaposan a játék dolgaiba, így nálam oda vissza baromi gyors a halál, mert az ellenfelek és a társaim is normál módon használják ki a fegyvereiket, azok pontosságát és tûzgyorsaságát.
Mikor normál fokozaton játszva ezt az átállítást megcsináltam, utána már a módosítatlan játék insane fokozata nem volt nehéznek nevezhetõ, mert bár szívósak az ellenfelek sok védelemmel, de szarul sebeznek ahhoz képest amit én módosítgattam (simán csak annyit tettem hogy a sebzéseket az AI és a társak számára is feltettem 1.0-ás azaz 100%-os értékre a változó 0,45-0,65 tehát 45-65%-os értékrõl meg a fegyverek pontosságán ahol volt az AI számára butítás azt átírtam normál értékre ahogy a karakter használná).

Sir Quno Jedi
Amúgy pl. Okeer-ért Mirand-át és Jack-et vittem, na az érdekes volt. Ha éppen éltek, akkor igen durva irtást rendeztünk 3-man egy fia lövés nélkül is! 😄DD Repült ott szanaszét mindenki, mint a gyõzelmi zászló! 😄DD

Sir Quno Jedi
Én nem csaptam le, csak lekoptattam.

Sir Quno Jedi
Jaja, elõször warp ammo-val indítottam újra, de aztán mégis inkább ap ammo-val, mer asszonták az jobb, úgyis mindenkinek armorja durva. Jah, persze...

Nem a célszemély (a turian) megy be az ajtó mögé (konkrétan boltba) hanem a testõre és õ fenyíti ott szerencsétlen boltost. Aztán mikor kijön akkor elkezdenek szaladni az ajtóval szemközt. Itt csak utánuk kell menni felül. Majd a legvégén mikor már csak egy ajtó állja utunkat, ott lehet elvesztegetni az idõt ha az ember nekiáll beszélgetni az õt feltartani akaró manussal. Ha lecsapja mint a taxiórát akkor csak annyira kell emlékeznie hol jött be és milyen irányba indult el a célpontja. Nem lehet eltéveszteni, mert nincs sok variáns. Egy irány van egészen eddig a pontig.

Bizony az a legjobb ellenük nehézségi szinttõl függetlenül. Tudod, sárkány ellen sárkányfû, collector és társai ellen collector tech. 😊

A krogan shoti meg ugyan nagyot sebez de például barrier és armor ellen megzuhan a sebzése, így azokkal szemben nem sokat ér. Igazából oda szerintem kell valaki aki jól bontja a pajzsokat (overload képesség) vagy olyan aki képes pirítani (incinerate mert az folyamatosan sebez). A warp ammo a másik megoldás vagy a rakétavetõ (ezt nagyon rühellik, ámbátor érdekes módon a gránátvetõ alapból nagyobbat sebez mint a rakéta, nagyobb területen is pusztít).

Sziasztok!
Én ME 1-bõl hozott férfi paragon/beszivárgó karival csináltam meg elõször a játékot. 30 szintet simán el lehetett érni vele. Mindeki életbe maradt mindenki lojális. Insane fokozaton nyomtam végig. Meg is kaptam az érmet érte. Ha valakinek könnyû még így is a játék ini-be piszkáljon bele és mindjárt nem lesz az 😄 Igen az Õrszemek kemény ellenfelek. Insane fokozaton nem elég nekik egy cain lövés. Csak a fél életét viszi le. Ott volt fogócska néhányszor. Most nõi paragon/katona karakterrel nyomom.
"Csak" elbuktad a brutális +50-60%-os sebzésbonuszaidat, ahogy az AP (általában +50% damage HP és armor ellen), pontosság, headshot bonusz, Hp bonusz, pajzs bonusz, biotic/tech damage és hatóidõ, meg más hasonló általad kifejlesztett upgrade cuccokat amik az újrajátszás miatt nullázódtak. Ez, ha utánaszámolsz, rettentõ sokat számít. 😊

Sir Quno Jedi
Na én pont így tettem. Jacob és Grunt tolta beléjük közelrõl a fejlett, némileg már upgrade-elt puskákkal (Grunt már a 300-assal) az inferno ammo-t beléjük én meg assult rifle+armor piercing+warp+fagyi, de semmi vaze! Ezek kurvára nem akartak meghalni. Kínomban a kollektor fegyóval szedtem ki õket.

Fantusz
Thane küldetése harcmentes, csupán a célszemélyt kell követni egy szinttel magasabban, mit, ahol õk közlekednek.
A csapda ott volt, amikor bemegy egy zárt ajtó mögé, úgy tûnik, mintha távolodna, s elkezdtem keresni.
Figyelmetlen voltam, mert egy üzletbe ment be, meg kell várni, amíg kijön, s követni tovább, de innen már egyszerû

A scionok valóban kemény diók. Látszólag armor van rajtuk amit vinnie kéne az AP ammo-nak, de szerintem az inkább barrier mert nagyon olyan az összhatás. Én is elõszeretettel gyilkoltam õket normál fokozatban AP ammo-val, meg még insane fokozatban is maradtam annál, de ekkor inkább átváltottam gyorstüzelõ fegyverre, mert a puszta nagy sebzés oda már kevés, egyszerûen sokat kell beléjük lõni. A kedvelt heavy pistol az istennek nem vitte õket, ahogy a sniper is szenvedett velük (nem tudom hol van a fejként aposztrofált érzékeny pontjuk, mert ugyan látszik de ha ott találom is el õket akkor sem jön a headshot magasabb sebzése, szóval itt valami gebasz lehet).
Ellenben az assault rifle nem problémázott. Fõleg mikor kedves kísérõim is olyanok közül kerültek ki akik például tudták használni a vindicator battle rifle-t. Na az ellenfél azt nem köszönte meg (igaz én sem mikor azzal lõdöztek rám). De például a scionok kifejezetten utálják az incinerate-et, ami elég gyorsan le tudja õket nullázni némi lövedék rásegítés mellett.

Sir Quno Jedi
Nekem meg kúvára hiányzanak a jó kis elevátorok:

Én 25-ösként kezdtem ujra de a dokit szedtük csak össze meg zaeed-et+küldijét csináltam meg és maxon van a kari, mors vagyok krogan-nél de tovább már nem fog senki sem fejlödni max a társaknál lehet kihasználni a 30-as szintet ,de igy is ua idö alat ölök meg 1 enemit mint pl 15-ösön😊 Szal ök is fejlödtek 😊
Sir Quno Jedi
Mi a Thane küldijében a nehéz?!? Csak követni kell a célpontot.

Sir Quno Jedi
Garrus pedig jó fej és ellentétben Thane-nel nem
patkol el majd rövidúton betegségben
. Én a nõi karimat Garrus-szal hoztam össze, majd megdumáltuk pár alkalom után, hogy ez barátság inkább és utána már csak Yeoman Kelly-t hívogattam fel a kabinba, hogy táncoljon nekem kicsit (attól jobban megy a világegyetem megmentése)... 😄DD

Sir Quno Jedi
Most hogy mondod, feltûnõen sok a shield, meg a barrier az ipséken, de még a kolletorokon is! Hmmmm... Pedig pl. direkt vittem Grunt-ot és Jacob-ot az inferno ammo miatt a Horizon-ra, mondván a kollik nem bírják. Node nem sima drone-ok jöttek (azok alig), hanem fõleg barrier-es guardianok, meg istentudjamik. A Scion-okat a végén meg alig bírtam megsebezni 70%-os armor piercing ammo-val!

Hát én még nagyon az elején járok. Más még nem is adott személyes küldik.
De azért azt elárulnád, hogy Thane küldijét végül is hogy oldottad meg???
Én szeretném kipróbálni vele a romantikázást úgyhogy szeretném megcsinálni.
Tudod fõ a változatosság Jacob ember az olyan snassz, Garrus-t meg egyszerûen nem tudom elképzelni így Thane a tökéletes választás. <#vigyor1>
Ha már az elsõ részben Liara volt most is idegennel kezdek ki!<#papakacsint>
Ezt az egyet legalább könnyen ellenõrizni tudod, sõt változtatni is. 😊

Biztos nem változtattál a nehézségi szinten mikor újrakezdted ugyanazon karakterrel? Én ugyan csak egyszer próbáltam ezt ki de alapból a következõ nehézségi szintet ajánlotta fel a program.

Egy nagyon fontos különbség van ami kétségtelen hogy változást hoz, ez pedig az összes upgrade nullázása. Hiába van sok fegyver, csúcs páncél, ha egyszer megfelelõ upgrade nélkül nem olyan hatékonyak. Nem olyan kellemes dolog mikor az ember visszaesik a játék végi mondjuk 300 vagy még magasabb pajzs értékrõl 200 közelire, avagy a HP értéke szintén ilyen szintû zuhanást él át. Az ellenfél nem esik ezen át és míg a játék elején az ember azért óvatosabban játszott mert hát mégiscsak alacsony szintû, a játékot újrakezdve ez az érzés már a múlté, hiszen végiggyepálta egyszer az egészet.

A magasabb nehéség az ami tényleges változást hoz. Mikor az alap robot a Hp értékét lecseréli armor-ra (onnantól a heavy pistol-t kiröhögi, mert az csak max 50%-os sebzést tud neki bevinni, mondjuk a fejeseket továbbra sem díjazza), megjelenik még a legpuruttyább ellenfélen is a shield, aki meg eddig használt shield-et az kap még armor-t vagy barrier-t, míg amelyik ellenfélen volt már legalább 3 védelem az mindegyiket 40%-al feljavítva használja ezután (ilyen mondjuk nem sok van de például a jó öreg YMIR mech az pont ilyen és insane fokozaton már nagyon észnél kell lenni a leverése közben).

Sir Quno Jedi
Ohhh, normalon simán kinyírtam a tudodméknagydögöt ott a próbán a végén. Be is voltak xarva a Korgan-ek, hogy namégháthogy?!

Sir Quno Jedi
Node én nem nyúltam a szinthez, szvsz. normal-on kell az legyen!

horpeti
Nálam amióta hardcoreon vagyok, Soldierral, mindig én megyek elõre, hogy engem lõjenek, a társakat meg hátrébb hagyom. Veteránon meg elõre küldtem Gruntot, hogy nyugodtan lõjek (igaz az beszivárgó).
Ha én vagyok a célpont, jóval nagyobbak a túlélési esélyeink, igaz ha én meghalok, akkor nincs medigél. 😄

Viszont a Gruntos próbákon élõ pajzsként használtam õket a xxxx ellen. 😄

horpeti
Igen, utána olvastam, amit írt a kollega. Én még újra nem kezdtem 24. szintû karakterrel, majd megnézem.

Egyedül azt láttam, hogy hardcoreon tényleg keményebb, mint veterán, és nem csak azért, mert a gép okosabb, hanem valszeg nagyobbat is sebeznek. Míg veteránon kintmaradhattál 3-4 bekapott lövésig is a fedezékbõl, itt elég 2-3 és már bukhatsz is le, ha nem akarsz meghalni. 😄 Meg kicsit gyorsabb lett az ellenfél, nem vár annyit a célzással. Gondolom Insanityn még gyorsabban lõ, vagyis tényleg be kell vetni a jobb FPS tudást is a taktika mellett (nem lehet bámészkodni a célkereszttel). 😄

Sir Quno Jedi

De lehet, csak én érzem így.

Sir Quno Jedi
Nemtom, hába van így, én most kidugom a fejem a fedezékbõl, vagy átsprintelek egy másikba és tech armor-ral együtt halottra lõnek közben. 😄 Pedig semmi nem változott, csak a szintem (a második végijátszásra ugye). Durva. Ahol régen ment mint kés a vajban, most rohadtul oda kell figyelni. Elsõre mindig teli voltam medigel-lel, mert roahdtul nem kellett, most úgy szoktam tartogatni az uccsót, mint a szent grált és kénytelen-kelletlen egyedül kommandózom végig a szintek egy részét, mert a csapatom instant fexik, folyton felnyalatják velük a padlót, én meg nem merem elhasználni rájuk az uccsó medigel-t. Pedig még csak most csináltam meg Horizon-t! :?D

Esetleg amiatt tûnhetnek még fejlettebnek, szívósabbaknak az ellenfelek, hogy ha pontosan ugyanazon nehézségi szinten kezded újra a játékot imponrtált karakterrel, akkor a program törli a már megszerzett és kifejlesztett upgrade-eket, amik a fegyvereknek akár 50-60% plusz sebzést adtak, a karakterednek meg sok sok bonusz HP-t és pajzsot. Ezek nullázódnak így emiatt tûnhet erõsebbnek/szívósabbnak az ellenfél.