19778
  • koschwarz
    használtan vetted?
  • Fenrir
    Ha eredeti a játékod és jó a Cerberus Network kódod akkor ezt nem írhatná ki.
  • koschwarz
    egy különleges alakulat az űrben 'operál'...érted? operál...
    Az űr ok, de OPERA??? Max valami nagyon akciódúsra vett szappanoperának tudnám tekinteni. Am én imádom és fan vok, de ha belegondoltok akkor az egész Anakin Skywalker élete körül forog jószerivel. Kiderül ez, kiderül az. Már csak Armandó hiányozna, hogy vele csalja Leila Hant
  • Renegade
    ja és senkit sem megbántva, de a Star Wars az nem scifi, hanem űropera :-)

erről jut eszembe:

már marha régen láttam, és nem igazán rémlik: a firefly-ban tényleg nem hallatszott az űrhajók hangja vákumban?
  • Renegade
    hát olvas el mindenkitől egyet, hogy megtaláld az irányodat
    pl: Gibson bácsi stílusát sokan nem bírják, én meg nagyon beleszerettem a szó fordulataiba, mondjuk kellett hozzá egy jó fordító, Neurománc jó kezdetnek (trilógia), ha meg kemény vagy akkor utána a Híd trilógia (álá Johnny Mnemonic)

Klark: ha túl tudsz lendülni azon, hogy majd minden regényében van egy magányos, meg nem értett hős, akkor briliáns, Ő és Asimov inkább társadalmi regényeket ír scifi köntösben, tegyük hozzá nagyon magas szinten. Asimov amúgy egy életre elegendő művet írt, szartol a rakétáig, de komolyan, az élet minden területéről

Lem: ő egy pcit máshogy ír, számára nem evidens, hogy jönnek a zufok és rögtön kommunikálunk velük. Innentől szeret írni a kommunikációs problémákról: Solaris, ha meg már belejöttél akkor Kiberiáda

Douglas Adams: mivel nekem nem tetszik az angol humor, nem alkotnék véleményt a munkásságáról :-)

és hát végére a magyar vonal: Nemere, Zsoldos
  • Pares
    Dehogy! Arról van szó, hogy valószínűleg minden ciklus idején a Reaperek bizonyos űrutazó fejlett fajokat magukba olvasztanak. Ez nem biztos, de eddig nagyon úgy néz ki, és a koncepció is passzol. Az hogy miért, még válaszra vár, de lehet, hogy csak egyszerűen így hasznosítják a leigázott fajokat, amolyan trófeának, magukba olvasztva, vagy pusztán ilyen a kultúrájuk. Ezért mondja azt Sovereign az első részben, hogy "We are each a nation". Talán ezzel jelzi, hogy mindegyikük egy-egy leigázott fajt, nemzetet jelképez. Persze lehet, hogy nem minden ciklus idején találnak megfelelő fajt, lehet, hogy valamelyikeket csak úgy használják ki, mint a Protheanokat, hogy átalakítva szolganéppé teszik őket. Amint írtad, az is lehet, hogy akár több Reaper is készülhet egy ciklus alatt. De én csak egy nagyon alap esettel számoltam, hogy még egy ilyen számunkra "kedvező" esetben is írtózatos nagy túlerőben vannak. Mégha csak száz, kétszáz Reaper létezne is, már az is nagy túlerő lenne a Galaxis össses civilizációjának egész, egyesített flottájával szemben.
  • McFrost
    Helló!
    Ha veszek egy eredeti játékot, hologramos meg minden, de azt írja, hogy nem lehet vele online játszani és nincs online service, akkor az azt jelenti, hogy nem tudok vele majd semmit letölteni a netről?
  • xblades
    Ez olyan okfejtés hogy az emberek adják a Reaper-ek alapját, vagyis az emberi faj is több millió éves?
    Amúgy néhány százezer emberből elég szép Reaper bébi épült, több miliárd lényből akár több egyedre is elég lehet.
  • Pares
  • Calver
    az "epic community event" minden jósága egy képbe összezsúfolva:
  • Pares
    És még valami:

Hogy a fenébe nézhetne ki máshogy egy emberi fémből készült csontváz? Szerintem minden ember hasonlóan néz ki belülről. Nem beszélve arról, hogy ez esetben csak a koponyáról, a bordákról és a kezek egy darabjáról van szó csak...
  • Pares
    Mellesleg az, hogy a felhasználók 80% kinevette, eléggé nagyotmondás.

Pontosabb az a kifejezés, hogy megosztotta az embereket, de még így is a többségnek bejött.
  • Pares
    Egy kicsit elszámoltam magam. A 370 Reaper úgy jött ki, hogy csak minden második ciklust vettem figyelembe, tehát hogy csak 100000 évenként, két ciklusonként gyártottak le egy Reapert. Ha minden ciklusban legyártottak egyet, akkor 740 Reaperrel gazdagodtak 37 millió év alatt...
  • Pares
    Nemtudom mit nem lehet látni ezeken a képeken. Eléggé egyértelmű. Lehet, hogy hülyének nézel, de én nemhogy Design-bakinak nem nevezném, hanem tetszett is az egész... A Sovereign-Saren izéakármi a közelébe se mehet. Szerintem.
  • Pares
    És mivel ismeretes, hogy már 37 millió évvel ezelőtt is megjárták a galaxist a Reaperek, akkor könnyen kiszámítható, és érthető, hogy kb. milyen létszámmal állunk szemben.

Feltételezzük, hogy csak 37 millió éve tartanak a ciklusok (ami valószínűtlen), és hogy minden 50000 éves ciklus után 1 Reapert sikerült legyártaniuk, vagyis egy adott fajt összeolvasztani a Reaperekkel. Azt kapjuk, hogy 370 Reapert sikerült legyártaniuk ezalatt a bő 37 millió év alatt.

Ami szerintem valószínűbb, hogy a ciklus és maguk a Reaperek sokkal régebbiek, mint 37 millió év, lehet, hogy több száz, esetleg milliárd évesek. Nos ez esetben mondanom se kell, hogy valószínűleg több tíz/száz ezren lehetnek, még akkor is, ha csak minden második vagy harmadik ciklus során, tehát 100-200 ezer évenként gyártottak le 1db Reapert.

Ha ehez még azt is hozzászámítjuk, hogy egyetlen egy darab Reapert milyen nagy nehézségek árán sikerült megsemmisíteni, akkor azt kell hogy mondjam, hogy a Galaxis civilizációi eléggé halálos jövőnek néznek elébe... Főleg hogy még a Reaperek létezését is letagadják...
  • Kindred Blades
    Nem tudom, a Reaper Shell-be való beültetését, esetleges elhelyezkedését én még nem igazán látom a concept-ek alapján sem.
    Egyébként az igaz, hogy lore szempontjából van értelme, de akkor is baromi nagy design-baki, magyarázhatjuk jobbról-balról, ha nem lenne az, akkor nem röhögte volna ki a felhasználók közel 80%-a.
  • Pares
    Néhány további érdekes kép:

• makkandis
    A DLC-k általában keddenként jönnek ki, tehát ha minden igaz, akkor április 6-án fog megjelenni.
  • Pares
    Hogy mi akart lenni a Human-Reaper? Itt a magyarázat:

Ez a kép egy részlet a CE Art Book-ból. Jól látszik, hogy a Human-Reaper a pirossal körbehúzott részt szolgálta volna, a kékkel pedig a Reaperek sajátságait húztam ki.

Szóval megvan a válasz: A Human-Reaper csak egy része egy teljesen új Reapernek, csak a törzsét szolgálja. A képen látható, hogy a hátgerinc szolgálta volna a középső, csápot, a két kéz pedig valószínűleg még két csápba alakult volna át. A fej rész és a szemek meg a száj is nagyon jól kivehetőek. Ez megmagyarázza, miért érdeklődnek az emberek után, miért van szükség a Collectorokra, miért néz ki minden Reaper kicsit máshogy, stb.
    Szóval nincs itt szó semmilyen ócska Terminátor utánzatról. Nagyon is fontos része a történetnek, és valószínűleg a harmadik részben bővebb információkat is szerzünk majd róluk.
  • enlightened
    Szasztok! Kasumi DLC melyik nap is jön? Valamikor mostanábanra ígérték.
  • Pares
    Milyen húzás után? Garrus nem ismerte Sidonis verzióját, azt se tudta mi van vele. Amikor le akarja puffantani, Shepard elkezd kérdezősködni, és kiderül, hogy Sidonis lelkileg halott, nem tud aludni, a bűntudat kergeti, egy roncs, az egész árulásba bele volt kényszerítve, ráadásul végül Garrus is bevallja, hogy látott még jót Sidonisban, és hogy amikor lőnie kellett, nem tudta meghúznu a ravaszt (legalábbis a Paragon verzióban). Szóval a Paragon verzió tökéletesen hozzá illik Shepardhoz, ha az első részben meggyőzted Garrust, hogy nem lehet eszetlenül lövöldözni, és ártatlan embereket meghalni hagyni, csak hogy egy embert megölj.
  • Fenrir
    Warez? Mert én eredetivel ötször játszottam végig és soha sem akadt ilyen problémám.
  • penge96
    Így van, egyébként szívesen:)
  • deicide
    a mentéseket lezippeltem és ha majd lesz 3 akkor gondolom hogy a save könyvtárba kell majd rakni!:)

köszönöm hogy válaszoltál:)
  • Calver
    ezért írtam a minimumot mondjuk kétlem h elbánna Shepard-al, pedig egy ilyen húzás után tényleg az járna
  • gabber01
    Hello!
    Illiumon, Miranda questjénél találkozott vki olyannal, hogy egyszerűen nem történik semmi? Elvileg amikor elindulunk a questre, mercenarylnak kéne jönniük a transport stationön, ill. egyből egy cutscene kéne hogy legyen, de nem történik semmi, csak az üres dokkban futkorászhatok...
    :S
  • Vlala #8508
    Garrus értelmesebbnek látszik annál, hogy elkezdjen ordítozni. Ha valami nem tetszik neki, lelövi azt' jóvan. :)
  • Pares
    Ja igen, utánna néztem. A végén Sidonis feladja magát 10 ember meggyilkolásáért (mégha nem is ő tette, "csak" elárulta őket), és Garrus ugyan úgy lojális maradhat. Mondjuk azok után, hogy az első részben leckét adtam neki emberségből, lehet hogy ezúttal is emlékeztetni fogom rá...
  • Calver
    így, legalábbis ezt találtam youtube-on, nekem se volt szívem soha kipróbálni
    mondjuk ennél többet vártam volna Garrus-tól, minimum annyit h leordítja Shepard fejét - lévén elég undorító árulás amit így elkövet.
  • Vlala #8505
    Ha nem engeded neki, hogy kinyírja, akkor beletörődik, hogy talán így lesz a legjobb. Semmi különös.
  • Pares
    Egyébként Garrus hogy reagál, ha a Paragon módszerrel megakadályozom, hogy kinyírja Sidonist? Nagyon durcás lesz? Vagy rá lehet venni, hogy rossz döntést hozott volna? Vagy mi történik? Csak mert még nem próbáltam ki, és kíváncsi vagyok...
  • Pares
    Vannak esetek, amikor a bal oldali válaszok is adnak Paragon/Renegade pontokat. Viszont nem igaz, hogy a baloldali paragon, a jobb meg renegade. Ez az egész úgy működik, hogy mindíg a fölső válasz adja a Paragont, az alsó a Renegadet a középső meg semleges. Mindkét oldalon ugyan így van, de többnyire a bal oldali válaszlehetőségek csak a plussz információra vannak, további kérdések, stb., míg a jobb oldali válaszok a párbeszédet viszik előre. Persze vannak kivételek néhol, ahol a bal oldali válasz is előre viszi a párbeszédet.
  • Calver
    a Med-Bay Upgrade kerül egyedül 50k nyersanyagba - de az h képes vagy plasztikai műtéteket végrehajtani a hajón, az bizony nem fogja megmenteni a seggedet ha épp pár Collector akar megsütni...
  • CroftManor
    na elkezdtem szépen, de ahogy látom elég sokat kell ezzel bajlódni, mert egy hajó fejlesztés 50 ezer, egy szondázás alkalmával meg pár ezret kapok
  • Prince23
    Kutasd a bolygóakt és kapsz elemeket.
  • CroftManor
    igen tudom, de kurva drágák azok a fejlesztések nekem meg alig van platinám meg palódium meg vagy mi
  • Calver
    talán fejleszteni kellett volna a hajót?
    [apro]és azt inkább meg sem említem, h ez az átvezető videókból milyen rohadtul világosan kiderül...
  • CroftManor
    mért halnak meg sorba a társaim? a végén vagyok és már Jack és Thane is meghalt egy robbanástól, sérüléstől. Pedig Samara kivételével mind lojálisak! Vagy ez így van direkt?
  • CroftManor
    egyiket se árultam el, fullon van a példakép csíkom