Mass Effect 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha csapattaggal van románcod a végsö öngyilkos küldi elött történik meg a dolog.
Ha renegát vagy paragon pontbol legalább a 60-70% megvan az elég hogy elsimisd a tali vs legio és a jack vs miranda vitát.
Ha ezekben a vitákban elveszted valamelyik lojalitását mert a másik pártját fogtad akkor már 90% felleti pont kell hogy vissza tud szerezni.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Akkor elhalasztom Jack küldijét. De azt honnan tudom, hogy már eléggé meggyõzõ vagyok vagy sem??? Gondolom, példaképp karakternél ez számít. Van valami lehetõség arra, hogy ezt ellenõrizhessem? Vagy ez csak a példaképp pontoktól függ? És kb. mennyi kell?
Akkor az nem igaz amit az egyik srác írt, hogy most már Miranda mindenképp meghal?
Jack-rõl nekem is az volt elsõre a véleményem, mint neked. A helyzet és szitu tette olyanná amilyen lett. Legalább érdekes karakter. Kíváncsi leszek, milyené válik, ha már eléggé megbízik bennem, hogy önmaga legyen!
Mirandával kapcsolatban is teljesen egyetértek. Túl rideg, ha vele beszélgetek mindig az az érzésem, hogy egy mosolygó maszkhoz beszélek. Remélem azért késõbb Ö is más lesz.
Zaeed engem annyira nem fogott meg a többieket meg sajna még nem ismertem meg.
Thane-t nem kedveled?
Az viszont igaz, hogy meg sem közelítik a DA-s karaktereket összetettségben és egyéniségben sem. Nem csak Morrigan-t mondjuk Wynne-t sem.
Egy remek eszköz, ami megkönnyíti a modok készítését. Aki akar kisérletezni a moddolással, annak erõsen ajánlom ezt a programot, hisz nem kell közvetlenül az .ini-kben babrálni (ami egyébként nem nehéz, hisz csak az értékeket kell átírni).
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
3.dik végigjátszásra gondoltam na ki akartam nyíratni a csapatomat meg magam hát csak nem sikerült. 😞 Pedig semmi fejlesztés a hajón,senki sem lojális csak Zaeed( Pont õ mentett meg) rossz döntések de csak életben maradt 3 emberem. 3-mat már az omega 4 átkelésnél elvesztettem. A többit a Begyûjtõ bázison. Van valaki akinek sikerült hogy csak Joker maradt életben? Bár szerintem ha Légiót oda adom a Cerebiusnak meg nem veszem fel Zaeedet akkor 2 emberrel kevesebbel mehettem volna a végére. 😊
Felrakom ujból esetleg van már faq amit belerakjak?
hTTp://ror.hu/
Ezek a képek és a modok mind a linkelt topikban találhatóak, a moddoláshoz szükséges dolgok leírásával együtt! Ügyes fickók ezek a modderek!
1 kérdésem van a 2. karaktert majd a történet során szerzem meg? (már mint a csapat választó képernyõn a 2.)
Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun
Attól hogy haragszik még nem feltétlenül patkol el (meg aztán mit értünk haragvás alatt). Sõt ha nem lojális a végén az sem jelent automatikus elhalálozást neki, csak jó eséllyel nem fogja túlélni a végjátékot.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Miranda szerintem most nem haragudott meg, csak nem ért veled egyet, hogy Jacknek megengedted, hogy a számítógépes rendszerben kutasson.
Akkor lesz veszekedés, ha megcsinálod Jack személyes külédijét - ezt halaszd addig, amíg nem leszel elég meggyõzõ, vagy szigorú.
Nem egyik, vagy másik mellé kell állnod, hanem akkor lesznek a párbeszédben olyan opciók, amelyekkel le tudod csitítani a veszekedõ feleket (Jack-Miranda, Jackob-Miranda, Tali-Légio)
Nincs jelentõsége, hogy visszakaptad a Fantom státuszt, Cerberus ügynökeként tekintenek rád, vagy nem törõdnek azzal, hogy ki vagy.
Baka harci képességei nem rosszak, különösen, ha fel van fejlesztve (erõs pajzs, magas életerõ, másodpercenként 55 gyógyulás), erõs harcos. Wrexel a stílusában nem versenyezhet, a párbeszédeibõl a humor hiányzik, de ha megvan a Begubózás képessége nyugodtan használhatod tanknak.
Én is inkább Jack, Samara, Tali, Garrus, Zeed négyesvõl választok csapatot a feledattól függõen - Miranda jó csapatbónuszt ad, de õ túlságosan jeges, számomra nincs meg az a bája, mint Morrigannak.
Csak tudni kell kit válasz a feladatokra, és aki nem lojális azt ne.
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
A másodlagos feladatokból úgy 3000-4000 XP körül lehet begyûjteni, a többi Xp mind a fõ küldetésekbõl jön.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
De, meg fog halni Miranda a játék végén.
A hajó már full-ra van fejlesztve, a páncélok is. Fegyverek és prototipusok is majdnem mind. Mindenki lojális kivéve az utoljára felvett 2 karit akit az este vettem fel és már nem volt erõm velük foglalkozni (majd ma😄). De még csak most megyek a hajóra valami FF modulér.
Vicces volt azért mikor Mirandának segítettem a hugát megtalálni. Véletlen pont Jack-et vittem magammal😊 A végén Jacknek még be is szólt az eggyik "õrnek", hogy tetszik neki a stílusa. Na de nem ez a lényeg hanem, hogy pont rögtön utána amint vége a küldetésnek a hajón összevesznek😄.
Ezt jobban is megcsinálhatták volna, hogy ne rögtön utána vesszenek össze hisz Jack is láthatta mi volt. Szerencsére szétválasztottam õket békésen.
Akkor az nem számít, hogy Miranda megharagudott rám Jack miatt?
Egyébként a meggyõzés kimaxolását hogy érted? Mindig álljak az egyik szembenálló fél mellé? És mi lesz a másik féllel?
Ha mondjuk Miranda mellé állok Jacob-al szemben akkor Jacob lojalitását buktam? Vagy azt is megszerezhetem? És Tali- Légio-nál is ez a helyzet?
Egyébként Miranda- Jack affér nem lesz? Mert láthatólag rühellik egymást rendesen.
Én most Jack mellé álltam, ezzel már elvágtam magam Miranda-nál vagy ez nem így mûködik? Vagy a lojalitást attól függetlenül ki mellé állok, mindenkinél megszerezhetem?
Én még mástól nem kaptam semmi speciális képességet, hisz nem lojális rajta kívül senki sem. Akkor várok ezzel, hogy lássam a többi milyen lesz.
És az számít majd késõbb, hogy újra Fantom lettem?
Igen én Ashley-t áldoztam fel. Nekem sótlan volt a csaj, szerintem sokkal érdekesebb volt Kaidan karaktere. Wrex-et imádtam, úgy hallottam a mostani krogan hozzá képest sajnos eléggé gyengus lett.
Szóval küldi vezet a Gyárnegyedbe. Köszi így legalább már értem.
Légio személyes küldetése még meg se jelent, csak az IFF-ért mentem. Most azt írja, hogy várjam, amíg az IFF-et elõkészítik (asszem Miranda).
Szándékosan nem megyek most a hajóra, mert az elsõ végigjátszásomban, amint megszereztem a keresett alkatrészt, már jöttek is a begyûjtõk.
Balgán elmentem Légió személyes küldetését megcsinálni (többiekenek már megvolt), aztán irány az Omega4 relé, de Kelly így is belehalt a késlekedésbe.
Egyébként a "világos oldal" képviselõi is összeszednek jónéhány renegate pontot, s semmi gondjuk nem lesz, mivel két különbözõ skálán márik.
Olyan nincs, hogy valaki tökéletesen gonosz, vagy tökéletesen jó - a cél érdekében még egy pozitív karakter is gonoszkodhat.
Második végigjátszásomban paragon karakterrel veszi hagytam a finomító munkásait, hogy Zeed elkaphassa az üldözött bandavezért - 15 renegate pont, pedig ezért lehetett volna akár 50 is, vagy a krogan bolygón úgy gondoltam, hogy az a jó döntés, ha ferobbantom a nagypofájú krogan-csicskát.
Nem angyalt, vagy ördögöt kell játszani, a döntéseid összképe úgyis kihozza a karaktered valódi jellemét.
Zaeed egybõl adja, a többieknek idõ kell, de aztán mindenki segítséget kér tõled.
Nekem még 2 lojális küldetésem van hátra, most szerveztem be Légiót, és még Thain fiáért kell menni.
19. szintû vagyok, már full a paragon pontom. Renegate az elsõ box felénél. Asszem most már lehetünk merészebbek is. 😊
Egyébként Samara vs. Morinth.. Morinth választásáért 45 renegate pont jár. 😊)
A játéknak nem csak ez a hülyesége, hanem az, hogy újrainduló karival már az elején választhatod a plusz képességet, így nem kell várni vele, meg EZ-be sem kerül.
Ezen nagyon kiakadtam, mert a spec. képességet nagyon magasra értékeltem, fõleg az EZ miatt. De aztán azért látom, bányászkodva, hogy nem 5000 EZ-en múlik a játék.
De ugyanígy mondható, hogy +25% fejlõdés a 2. karakternek sem igazságos, mert semmi köze az elõzõ karinak a következõ játékhoz! Az importot még megértem, de ezek is mind olyan dolgok, amik plusz elõnyökhöz juttatják az embert az alap balancehoz képest.
Jack az egyik leghasznosabb csapattagod lehet, a lökéshullámmal hatalmas pusztításra képes.
Ha sokat beszélgetel vele meg is szelídítheted, kezdetben senkiben nem bízik, kifelé egy gonosz ribanc benyomását kelti.
Mirandáról derülnek majd ki érdekes dolgok Jackob kapcsán is, ne foglalkozz vele, csak a lényeg, hogy a meggyõzésed valamelyik irányban minél elõbb maxold ki, lesz néhány vita a csapattagok között, ahol számít majd a meggyõzésed ( Miranda-Jackob, Tali-Légio)
Mindenkinek van személyes küldije, Kellyvel beszélj gyakran, õ szólni fog, ha valamelyik csapattagod látni kíván.
A speciális képességek közül egyet választhatsz magadnak, amit némi nyersanyagért bármikor lecserélhetsz - a pokolgránt sem rossz, ha ki van maxolva, de lehet nem arra van szükséged - a te döntésed, melyik szimpatikus.
Gyárnegyedbe Garrus küldetése kapcsán tudtok majd belépni, addig nem, s utána sem.
Ezek szerint nálad Ashley halálozott el az elsõ részben, Keidan él, vele egy küldetésben találkozhatsz majd, s Wrex is elõkerül egy másik helyszínen, de egyik sem csatlakozik.
ha vkinek van valami ötlete, megoszthatná 😄
Fantusz meg, hogy Kelly nem számít. Vagy ezt nem Liara-ra értetted Fantusz???
Ugyanis ez így megint nagyon logikátlan lenne. Kelly nem számít mindenki más igen?
Vagy Kelly fûzõgetése nem számít egyik csapattárssal való kapcsolatban sem?
Egyébként megnéztem, tényleg ott van az asztalomon a fényképe. De trükkös kicsit, csak akkor látszik, ha egész közel megyek és ezért nem vettem eddig észre. Mindig csak a terminálig mentem onnan meg még nem lehet látni.
Most szerveztem be Jack-et. A végén úgy döntöttem, ha már azt akarom, hogy segítsen, megérdemli a bizalmat. Pláne azok után, hogy megtudtam, hogy mit tettek vele!
Megadtam neki a jogokat az adatbázishoz, amit Miranda láthatóan zokon vett.
Ennek lesz következménye???
Egyébként akkor is belehetett volna szervezni, ha nem adok neki semmit sem?
Illetve érdeklõdnék, hogy mi a helyzet a Haladó kiképzéssel?
Amikor Zaeed lojális lett új opció jelent meg a Pokolgránát. Ez most hogy van?
Mindenkitõl tanulhatok valamit aki lojális lesz???
A többiektõl mikor kapok személyes küldit? Zaeed küldijén kívül még nem kaptam senkitõl sem. És egy ideje már nem érnek rá beszélgetni sem.
Voltam a Fellegvárban. Anderson egész normális volt bár titokzatoskodott egy kicsit Kaidan kapcsán. Talán vele is összefutunk??? Udina maradt ugyanolyan bunkó mint volt.
Viszont a Tanács eléggé seggfej lett, kedvem lett volna elküldeni õket melegebb éghajlatra.
Ehelyett inkább elfogadtam, hogy visszavegyenek, ha csak névleg is. Bár azt nem tudom, hogy lesz-e ez hatással bármire is a késõbbiekben???
Az elsõ részhez képest nagyon kicsi volt a bejárható tér. A Krogan aki halat szeretett volna enni nagyon tetszett és jó volt látni újra a gondnokokat is. Jól szórakoztam a boltosokon is a reklámozás kapcsán. A végén már mindegyik üzlet a kedvencem volt. Ezt így már tisztán átverésnek éreztem mégis minden egyes alkalommal példakép pontokat kaptam érte.
Viszont egy részre nem jutottam el, a Gyárnegyedbe. Nem találtam odavezetõ utat és gyorsközlekedésnél is szürke. Valamit kihagytam vagy oda csak késõbb mehetek be???
Az meg a játék hülyesége, hogy úgy lehet képességeket megörökölni, hogy bevállal a játékos egy olyan döntést, amihez semmi kedve, s utána visszatölti, s a logikusnak vélt döntésével halad tovább, így kapott egy új képességet, amire valójában nem szolgált rá.
Sentinel karira milyen képességeket javasoltok (alap és tech armoron kívül)? Nagyon szeretem a warpot, de úgy vettem észre így a játék 2. felében, hogy elég gyérek a warp féle sebzés értékek, gyakorlatilag a páncélosok alig érzik... Vagy lehet kombózni kellene más biotikussal? Csak akkor még kisebb lesz a tûzerõ... Hardcore/insanityn játszanék vele.
Dominationt tegnap megszereztem, de aztán visszatöltöttem Samarát is. Mekkora genyóság Samarát kinyírni, amikor õ kéri a dolgokat. 😊)
Plusz a végsõ harcnál amikor megjelent az ellenfél az picit durva volt, mondom ez ellen kell küzdenem? Pfhh (a valóságban nem sok esélyed lenne egy ilyen ellen, még kicsiben is össze sz..nám magam ha szembe jönne, nem hogy ekkorába és azként akit képvisel)
Ja és a végsõ küzdelmekben nem halt meg senki, pedig volt olyan aki nem volt lojális, de szerintem ésszerûen döntöttem el hogy ki hova menjen.
Majd pontot pontosabban bombát tetem a protián faj maradványára és az ûrállomásra.(úgyse tudták volna kontrolálni akárcsak az Reaper Iff-et vagy a halott reaper)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Amúgy én is csak véletlenül oldottam meg, miután meglett mindegyik, egy új opció bukkant fel, és ráklikkoltam 😛
Parasite Eve 2, best game EVER!
Ezt követõen felajánlja, hogy eteti a halakat, mással lehet építeni a kapcsolatot - Kelly akvarisztikája nem kizáró ok.
Liara küldetésénél van tuti biztos helyes megoldás?
Megkerestem az öt adattöredéket, a krogant egyikben sem említik - õ is lehet megoldás.
Az elején nem figyeltem, így nem tudom honnan jön az info, hogy a keresett személy nõ, de így tûnt fel, hogy az egész játékban az aszárikon kívül csak az emberek képviselik magukat nõi szereplõkkel a játékban, ami nem zárja ki, hogy a többi fajnál nem léteznek.
Szóval oda jutottunk, hogy Liara titkárnõje a hunyó, amirõl igazából nem voltam meggyõzve, az adattöredékekbõl lehetett volna a krogan is, feltéve, ha valóban képviselve volt ez a faj, hisz a tördeékekben nem volt említve, csak a megoldásoknál.