Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez az új DLC-s elég jó.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

De figyelmeztetlek: ME1-ben egy naív kis p*csa... ezért vidd magaddal, amikor kinyírod az anyját, had eddzõdjön <#hehe>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Akkor a Mission rövid leírása:
- Eden Prime pályán végigrohansz...
- Citadellán csak a fõküldit csinálod meg (késõbb viszajösz Liarával).
- Ha megvan a Normandy egybõl elhúzol Therum-ra Liaráért. Utánna cipeled magaddal és folyamatosan dumálsz vele.
- Akció, akció, akció (ahogy tetszik)
- Fõküldi (elõtt)... dugás
- Akció
- Vége fõcím

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

horpeti
Akkor tehát hogy fektetem meg minél elõbb Liarát? 😄 Ez lesz a mission. 😄

horpeti
Ezt most annyira nem értem.. Minden esetre akkor 1es karihoz a legjobb paragon beállítást alkalmazom, aztán majd kiderül, mit hoz a 2. 😊

Meg beleolvastam a skillekbe, stb, már most zsong a fejem, mennyi van.... 😄
Akkor asszem inflivel elkezdem, aztán majd úgyis rájövök, mivan. 😄

Hát igen, a shotgun kurvajó volt ME1-ben, itt meg egy rakás szar pl .

Hoppá! Ez az egyben létrehozott karakterre vonatkozik.
Az importált Shepard elõtörténete az ME2-ben ugyan az mint elõtte volt. Induláskor arányosítva kapsz Renegade/Paragon pontokat attól függõen, hogy játszottál az egyben.

Hogyne. A karakter szerkesztésnél meg kell határoznod a háttértörténetet több pontból összerakva. Van némi Renegade/Paragon ráhatása, de ez leginkább a hátértörténet specifikus küldetésre (minden hátértörténethez egy aspektusához jár egy küldetés) vonatkozik. Természetesen egy játék alatt csak azt a küldetés kapod meg, ami ahoz a hátértörténethez jár.

Calver
nem, nem lehet, csak kasztot és külsõt.
ha War Hero vagy, lehetsz akármilyen származású, mindenképpen paragon leszel - csak a kapott pontok mértéke függ a származásodtól.
konkrétabban itt

"The trees move. Do you not see it?"

horpeti
jé, még mázli, hogy hardcoreon játszottam, ilyen tippeket nem is tudtam. 😄 Sokat segített a soldiernek, gyakorlatilag alapfegyver lett a widow mellett. 😊

horpeti
Jahh... Mondjuk infiltrator 2ben is bejön, csak beleuntam a felénél a sniperezésbe. 😄 Igaz, akkor még veteránon nyomtam.

De végülis most a cél a történet lesz, veteránon csinálok egy inflit, aztán heló, élvezni akarom 😊

Calver
amikor mész Tali-ért, abban a küldetésben találod meg, Haestrom a bolygó neve - de csak ha Hardcore vagy Insanity nehézségi szinten tolod. szóval állítsd át elõtte a hajón ha össze akarod szedni.
assault rifle (avagy rohampuska) a nyerõ szvsz Sentinel-nek, talán ha valaki rá van kattanva, akkor sniper, shotgunok semmiképpen sem szvsz.

Amikor Taliért mész csapattagnak (második toborzás Horizont után). Viszont arra ügyelj, hogy a küldetés elõtt állítsd át Hardcore fokozatra, mert különben nem lesz ott a fegyver!! (Abban a szobában lesz a földön ahol Tali van a küldetés legvégén. Vedd fel mielõtt Talival beszélsz.)

Calver
protip: ME1-et Infiltrator és Vanguard uralja gyakorlatilag, arrafelé érdemes nézelõdni, attól függõen kinek mi jön be, tech vagy biotikus kari. Vanguard szerintem jóval szórakoztatóbb, fõleg ha megfejeled Singularity bónusz skillel.

szegény Sentinel-ek meg ott a sor végén kullognak, pedig a második részben...

horpeti
1bõl importált karinál lehet változtatni az elõtörténetet, vagy nem?

Most olvasom, hogy a földi születésû ME1 shepard renegate bonuszt kap, ugye a 2ben meg pont az a paragon...

A war hero rész legalább ugyanaz, de a 2nél mindkettõnek megfelelõnek kell lennie... Itt mit javasoltok? 😊
földi war hero a 2ben paragon, az 1nél meg renegate és paragon.

Nincs sokkal több képesség, sõt, még azt se mondanám, hogy egyáltalán több van az elsõ részben. Kasztok és képességeik. Ráadásul most mindegyik képességnek ugyebár 2 végleges verziója van...

Mindkét játéknak megvannak az "elõnyei" és "hátrányai" és mindenki maga határozza meg, hogy mit minek számít. Persze amíg a valós tényeknél maradunk.

A Mass Effect 1 ugyan olyan különlegesen remek játék, mint a második része. A külömbség csak annyi, hogy pár rendszer "más" kidolgozást kapott (fõleg az elsõ rész utánni számos negatív reakció miatt, amik a játék bizonyos elemeire irányultak). Mindkét játék rendkívüli, de természetesen egyik sem tökéletes.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Bocsi, hogy újra rákérdezek, tudom, hogy már volt róla szó. De elmondanátok pontosan hol, melyik bolygón, rendszerben és milyen esemény után lehet megszerezni a Geth Pulse Rifle-t???
Nekem ez még nem egyértelmû (most megyek a Horizont-ra).
És ez milyen típusú fegyver, rohampuska vagy soti?
Csak azért kérdem, hogy milyen fegyvertípust válasszak pluszban az õrszem karimnak.
Én hajlok a katona rohampuskája felé a lõszermennyiség és tûzerõ miatt. Nem is tudom, hogy mit lenne még érdemes. Ti mit választottatok?
Nekem tök úgy rémlik, hogy még a Citadellás mellék küldiket is ki kellett hagyni, hogy majd Liarával legyenek megcsinálva különben nem lehet "megcsinálni" a kiscsajt.

Calver
DAO klasszikus RPG, elég komoly taktikai résszel (mondjuk egy idõ után ez oda egyszerûsödik még legnehezebb fokozaton is, h bedobsz pár tûzgolyót, majd lemészárolod a megmaradt 1-2 túlélõt), ezzel ellentétben a Mass Effect sorozat akció rpg - de mindkét játék gyakorlatilag a saját kis mûfajuk csúcsa <#vigyor3>

CptObvious
E miatt nem kell aggódni, mert ha ME1 karaktert importálsz, akkor lesz lehetõséged új kasztot választani és akár az arcberendezésed is átalakíthatod 😛

Ezt nem lehet nekik felróni, mert az új tartalomra kellett koncentrálni. Mindezt úgy, hogy az egész illeszkedjen a harmadik részbe. Ha túl sokat akarnak megmutatni, az valahol visszaüt, ráadásul idõ is ezt mind kidolgozni, leprogramozni.

Kezdjük ott, hogy a DA eleve úgy készült, mint a Baldur's Gate szellemi utódja. A Mass Effectnek meg köze nincs a BG-hez (csak annyi, hogy a BW készítette), és nem is keményvonalas, klasszikus mechanizmusokat alkalmazó RPG-nek készült. Míg a DA a régi klasszikus RPG-k mechanizmusait próbálja visszahozni, addig a ME egy teljesen "új" mûfajt hozott létre. De mindkettõ szerepjáték, mivel mindegyikben egy karakter szerepébe bújsz, meghatározod jellemét, hatással vagy a történetre. Durván ennyi.

horpeti
most felcsigáztál!! install!! 😄
Csak majd még megnézem melyik kaszt legyen, lehet felderítõ leszek, hogy azt majd lehessen importálni akár. Még egy katonát nem tolok végig ME2ben. 😊

horpeti
Én nem ismerem DA-t, csak mondták, hogy ahhoz képest az ME kicsit más kategória a tiszta RPGnél. Akció RPG vagy valami..
Na most nekem elsõre közepes fokozaton jó kis RPG hangulatom volt, a fokozat emelésével, és történet megismerésével inkább átment akcióba. 😊

Kik többen? Rendszeresen olvasom a hivatalos fórumot, de azok a többen csak egy-ketten lehettek, mert még külön topicot se láttam a bajodnak. Mindenhol az egyszerûbb döntést hozták? Nem ismétlem a jelzõs szerkezeteim, de osszad már meg velünk, mik lettek volna szerinted a "bonyolultabb" vagy legalább a "jobb" megoldások!

Calver
dehogy számít, csak az a fontos h elõször Therum-ra menj és mentsd meg a kis ártatlan pofikáját ha közelebbi kapcsolatba akarsz kerülni Liara-val. össz Noveria-ra vittem magammal, simán megvolt a végén.

AntiHero
Nekem a Citadella jó így. Neked mi nem jó?

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Sir Quno Jedi
Semmit. Ha neked jó így, granulálok.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

AntiHero
Mer mit kellet volna változtatni? (A tanácsnál és Citadelanál)

Calver
nem gagyibb, csak más. nem ennyire pörgõs mint ME2-ben, fedezékrendszer csak dísznek van ott szvsz, viszont sokkal több képzettség és erõ van, és sokszor viccesebbek mint az új verzióik - például Throw míg ME2-ben csak ellenfeleket tud elhajítani, az elsõ részben tárgyakat is... és roppantul jó poén pl rábaszni egy fémkonténert Mr. Egydimenziós Batarianra <#vigyor1>

na meg nincs meg ez a kõ-papír-ollé rendszer... minden második ellenfélnek van pajzsa, de így is hatnak rá biotikus képességek, ennek hála tipikus látvány, h 15 ellenfél lebeg a levegõben ártatlan arcot vágva <#hehe>

és mindezek mellett a pisztoly az über fegyver. <#vigyor3>

Egyben is csak az utolsó nagy csata elõtt dugnak. Viszont ott jobban levetkõznek és szerintem jobban volt megcsinálva, de ugyan azt a videót nyomta mindenkihez csak a karaktert változtatva. Kivéve Liarát mert neki van némi...khm.. plusz képessége szex terén. Ja ott Ashley/Liara keblét is láthatod (oldalról hehehe). Viszont nics gond a párbeszéddel a fõküldi után.... mert nincs utánna párbeszéd egyáltalán (vége játéknak nem folytathatod).

Sir Quno Jedi
Mindenhol a könnyebb megoldást választották. Lásd. lerombolt Citadel, pár mondatos különbség a tanács megléte és halála között. Ezen többen kibuktak. Én elviseltem, de nem volt õszinte a mosolyom.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Még mindig nem jöttem, rá pontosan mit is vártál a játéktól. Azt körülbelül vágom, hogy a régi csapatot akartad volna. (A DA nekem nincs meg szóval abból hozott példát én nem értem.)

"ráadásul ez nem is az"

Mármint a játék? Tévedés.

Hadd már ezt a primitív szöveget. Én nem vagyok fanboy, és azt se írtam hogy te anti vagy, csak hogy a szöveged megfogalmazása annyira sarkítottan hamis, hogy az anti-k jegyeire hasonlít. Merthogy rohadtul sarkítottan próbáltad bemutatni a dolgokat, nem a valós fényükben. És barmilyen meglepõ, messze nem vagyok mindentudó. Te kezdtél el jósolgatni a harmadik résszel kapcsolatban, hogy csak szar lehet vagy csak mégszarabb...

horpeti
Jah, nagy motiváció volt Mirandát meghódítani! 😊
Viszont így hogy 1x megvolt, ez így gagyi. Azt hittem meglesz még a fõ küldetés elõtt jóval, és mondjuk minden küldetés után lenne szex... Erre szex, és rögtön mentünk is ... aztán meg nyomta a "ha nyugodtabb lesz az idõ" szövegét... pff, nem értem. Ahelyett, hogy kapna az alkalmon. Talit meg nem volt kedvem a fõ küldi után fûzögetni, gondolom ha elmegyek mellékküldikre, akkor mindig lehet folytatni a beszélgetéseket, és megpuhul (hisz már rögtön játszott a gondolattal, csak 1.re nyilván nem fog).

AntiHero
De nem azt mondom, csak azt, hogy a Mass Effectet is megoldhatják így. Majd 3dvdt feltelepítünk a vinyóra és kész😄

Fölpróbálhatod Liarát.<#nyes> Csak az ME1-ben számít a románc szempontjából, mennyit megy veled küldire. Szóval ha akarsz benne valamit valakitõl azt cipelned kell magaddal.

Sir Quno Jedi
Kedves mindentudó. ÉN pl. annyira antifanboy vagyok, hogy KIZÁRÓLAG azért vettem aranyárban anno x360-at, hogy megjelenésekor játszhassak az ME1-gyel és LÕN (kétszer is megvettem azóta is, és már akkor többször végigtoltam), sokáig nem is volt más játékom x-re. Így ha azt óhajtod bebizonyítani, hogy TE fanboy vagy én meg hater, akkor nagyon eltájolódtál-e! 😄DD

Szóval ÉN vagyok a fanboy, te meg picinkét el vagyol vakul(gat)va, de nembaj... 😄DD

horpeti
Pont errõl beszélek... Sok értelme van gyorsfutásban végigvinni a gémet.. (csak azért, hogy pl. legyen import karid).. Ez már nem "játék"... csak gyorsfutás. 😊))

Viszont a történet kedvéért valszeg nekimegyek az ME1-nek inkább, minthogy mégegyszer lenyomjam más classal az ME2-õt. Az legalább újdonság lesz, új történet... Aztán abból még lehet egy Me2 import is talán... hátha addig elfelejtem, mi volt. 😄

horpeti
Ami igaz az igaz, az utolsó küldit levettem veteránra, mert már untam a sok harcot, és érdekelt a történet, és nem a harcon akartam parázni. Sokkal jobb érzés volt.. 😊

2-3.ra végignyomni ugyanazt, amikor már tudod, melyik sarokban ki van, az nem túl izgis (számomra), az már csak FPS feeling. Tehát újrajátszva tényleg csak a nehézségi fok, ami mozgathatja az embert.

Persze ez az én véleményem, sokadszor mondom, most ismertem meg az egész RPG jelleget (ráadásul ez nem is az😄), így errõl így vélekedem. Ettõl függetlenül a játék nagyon bejön még mindig. Izgis pl. most Sentinellel hardcoreon újfajta harcstílust megtanulni. De már "csak" errõl szól a dolog. Ha meg kis fokozaton nyargalok végig, azt már nem élvezem, hiszen a történetért már nem játszom, hisz ismerem.

Nekem a második rész után kissé szenvedõs volt az elsõ részt átvinni ismét (gyorsfutásban), többek közt az inventory rendzser miatt, meg hogy már kívülrõl fújtam a párbeszédeket... A harcok elmentek, csak éppen semmit nem tettek hozzá a játékhoz.

Jah csak nincs annyi helyem, úgy hogy nekem marad a cserélgetés.

Mondom én.

horpeti
Ettõl félek. Bár ebbõl a szempontból lehet hogy még jobban lehet figyelni a történetre.
ME2 nekem hardcoreon 2.ra már egy jobbfajta FPS játékra hasonlít.. A történetet ismerem, space-szel nyomom végig a dumákat, hogy menjünk már minél gyorsabban, amit már valamit 4x is hallottam (mert kezdtem több karit, csak nem fejeztem be😄). Így meg nincs sok értelme. 😊

Neked minden bajod van. A tipikus anti-fanboy jegyeit vélem benned felfedezni.

Persze, álomvilágban élek, mert szerintem igenis elõjöttek a döntések az elsõ részbõl, és tovább "folytatódtak" a harmadikba. Igen, teljesen idióta vagyok, meg vallásos meg mittomén...

<#zavart2><#wow3>

Sir Quno Jedi
Lehet telepíteni HDD-re, ha akarod és onnantól csak induláskor nézi meg, hogy gyári lemez van-e bent, aztán megy kussba.

Sir Quno Jedi
Az a rengeteg videóbetét miatt volt olyan hosszú. Ebben ilyenek nincsenek (és azok is középszarok, amik vannak).

Nem kell telepíteni. Betszed aztán megy. DVD cserélgetni kell játék közben. Az 1 DVD van kb az elsõ toborzás végéig minden és az OMEGA 4 utáni részek. A 2 DVD-n a második toborzás tol az OMEGA4 ig minden beleértve az N7 küldetéseket is. Maga a galaxis és az ûrállomások, városok (az összes opcióval) mindegyiken rajta van. Tehát csak a fõ döntésvonalnál kell cserélni DVDt.

Nem annyira rossz, csak sokkalta élvezhetetlenebb. Legalábbis szvsz.