19778
  • JethroHUN
    és persze egy Stiletto VII elengedhetetlen
  • Renegade
    szvsz a bolygókkal kapcsolatban összesen egy megbocsáthatatlan dolog volt ME1-ben, mégpedig a leesett űrszondák.

Érzékeltetni egy remek kitalált párbeszéddel lehetne:

NASA mérnök1: végre kilövésre vész a Voyager 427,23 űrszonda
    NASA mérnök2: Huráá
    NASA mérnök1: mivel szereljük fel, rádióteleszkóppal, röntgen távcsővel?
    NASA mérnök2: ne legyél hülye, kell bele egy kevlár mellény és 2 tár 7,62-es HP lőszer és már mehet is.
  • KP27
    Hülyeségeket beszélsz. A második rész bolygószkenelése nem a mákózást cserélte le. A mákót a hammerhead cserélte le. A bolygószken, az első rész egyszerű fajta bolygószkenelése helyett let...
  • MerlinW
    Pontosan. Ezért nem hiszem el, hogy érti a ME2 háttértörténetét az aki nem játszott az első résszel. Millió visszautalás van akár a Reaper-ek, akár Saren tekintetében, amiről az egyszeri ME2 játékosnak 0 infója van:)
  • gfreak
    ezt szépen összeszedted, és teljesen egyetértek..remek játék az ME2, de nekem az első része közelebb áll a szívemhez szintén...majd meglátjuk az ME3-ba hoygan sikerül ennek a kettőnek a fúziója...

ja, liftezés: igen, nekem is hiányzik, főleg hogy liftezés közben lehetett hallani a rádióban a 'ténykedéseinket' (tudom hogy ez van a kettőben is, de szerintem ez az egyben dobott a hangulaton), meg a társak dumálgattak erről-arról..
  • Dante73
    Azért 1-ről 2-re sok mindent benézett a Bio.
    Sokaknak baja volt ugye a mékozással. De ha elolvassa a kritikákat az ember fia, láthatja, hogy nem a Méko volt a gond, hanem a táj, amin autózni kellett vele. A tájnál is a mellékküldetések voltak a gyenge pontok, és ezekben az épületek. Erre ezt gyakorlatilag szkennelésre cserélték. Nálam ez EPIC FAIL.
    Liftek is töltőképernyőre cserélődtek, pedig ez adott egy olyan érzetet az embernek, mintha egyetlen pályán mozogna. Szerintem, annak ellenére hogy unalmas volt, nagy ötlet is volt egyben. Ráadásul, szerintem így az üresjárat ideje is jócskán megnőtt. Az én gépemen legalábbis 3-5x annyi ideig tartott 1-1 töltőképernyő, mint anno a liftezés.
    Fejlődési rendszer. Valljuk be, az sem az előnyére változott. Legalábbis annak, aki szereti az RPG-t. Medigél rendszer is "casual" szintre csúszott. Sokkal "hihetőbb" volt az 1 rendszere. Legalábbis nekem.
    Míg az 1 egy Akció-RPG volt, (kis jóindulattal azért) addig a 2 egy akciójáték, némi RPG beütéssel.
    Történet; Na az az 1-ben volt. 2.-ban alig. Semmi nyomozgatás, semmi infó, amit azok az NPC-k adnak, akik később a társaid lesznek, Cerberus azt mondja hogy... és ennyi. 1-ben belefutsz Liarába, Garrusba, Taliba, és viszik előre a történetet. 2-ben összeszeded a társakat, és Cerberus megmondja, hová menj.
    Elnézést a rajongóktól, de ez a "hűség" rendszer is egy parasztvakítás, hogy a játékidőt dupla annyi legyen. Még akkor is, ha a küldetések többsége nagyon jól ki van találva.

Félreértések elkerülése végett; Szeretem az ME2-t! 1-et kicsit jobban, de a 2 is a polcomon van, azaz megérte az árát a játék, amit ma kevés játékról lehet elmondani. Ennek ellenére az 1 jóval összetettebb volt, sokkal inkább RPG, mint a 2. 1-ben az ötlet is több volt, kidolgozottabb is volt, stb. 2 sem rossz, jó folytatás. Csak szerintem az 1 ben lévő gondokat sokszor oldották meg gordiuszi módon...
  • gfreak
    ne kezdődjön el megint az RPG vs akció vita :D

különben komolyan mondja, és látod ő is abba a táborba tartozik, amit én is képviseltem már itt nemegyszer ;) szóval egyetértés úgysem lenne belőle, még most zárjuk le mielőtt el sem kezdődik (hasonlít ez a vita a reaperek körforgására :D)
  • makkandis
    Bár tény és való, hogy rengeteg egyszerűsítés történt, de ettől még nem nevezném egy buta akciójátéknak, vagyis csak nézzük meg az egész ms univerzum kidolgozottságát. Amúgy nem tudom, hogy ki mikor játszotta ki az elsőt, és kinek mennyire szépítette meg az idő azt, de lássuk be az se volt túl komplikát... bizonyos szempontból az ms széria eléggé lemarad a többi bioware játék mellett (társakkal való kapcsolat, fejlődésrendszer...), viszont talán ez azért van így, mert ez már túl sok adat lenne, ahhoz hogy több játékon át továbbvigyük, főleg a társakkal kapcsolatban. Összességében szerintem az ms más lett, mint amit eddig megszoktunk, valahol kevesebb, viszont valahol meg több.
  • Pares
    Ezt most komolyan mondod? Ne nevettess...
  • MerlinW
    Lemaradottságát? ME1 összetettebb volt:) ME2 harcrendszere egy végletekig lebutított izé lett. Élvezhető, de az RPG legapróbb darabkáit is kipucolták belőle. A 100+ fegyvert, a páncélokat, a tárgyfejlesztéseket, az inventory-t, a képességek 80%-át, a párbeszédek nagy részét, stb. ME2 egy sima buta akciójáték lett (ettől függetlenül jó nagyon, de egyedül a történet tartja össze).
  • Doom 4
    Hát amíg csak az 1 addig az volt a jó. De most már én se naon tok vele játszani mert már érzem a harcrendszer "visszamaradottságait" xD
  • makkandis
    Ha a Mass Effect 2 Collector's Edition veszed meg, akkor kapod meg a begyűjtő páncélt és fegyvert.
  • horpeti
    elkezdtem játszani vele, de kb. 1 óra után nem bírtam, és abbahagytam. Annyira nehézkes volt a csata a 2höz képest, hogy egyszerűen élvezhetetlen volt számomra. A zárnyitás se tetszett... Nemtom, az én igényeimnek a 2 felel meg, viszont az nagyon. :)

Attól függetlenül biztos nagyon jó a története az 1nek is, azt nem kétlem. De nem élveztem magát a játékot, és az kb. az első percben lejött, amikor ledobtak.
    Amikor a 2vel kezdtem játszani, teljesen az ellentétét éreztem, amikor "felébredtem" és nyomtam az első pályarészt.
  • Renegade
    szó hiány: "kb 3 játékot, ha végig játszottam"
  • Renegade
    ne is mond, én úgy 10 év alatt kb 3 játékot, ha játszottam mert mindegyik szar, unalmas, stb. Idén márciusig rágák a fülemet a barátaim, hogy nézd már meg a mass effect 1-et, tetszeni fog, na jó. Még szerencse, hogy utána azonnal el tudtam kezdeni a kettőt, utóljára asszem 15 éve fogott meg játék ennyire, no comment :-)
  • McFrost
    Helló!
    DLC-k között nincs olyan ami ad begyűjtő páncélt?
    Mert mintha láttam volna valahol...
  • MerlinW
    Nem játszottál az első résszel? Azonnal pótolandó:) Ugyanezt az élményt nyújtja az is. Emellett igen sokmindent megértesz a második részben, ha ismered az első történéseit:)
  • horpeti
    Nekem azért volt izgi kijátszani 4x, mert először ismerkedtem az egész ME-vel (nem játszottam 1et), béna voltam harcban, stb. Nyilván a fősztori "játszása" ment. És tök izgi volt.
    Soldierral

Aztán kipróbáltam tök más kasztot, és rájöttem, milyen izgis. De még mindig nem insanityn.
    Aztán felraktam insanityra, és jöttem rá a jó dolgokra a harcban.

Aztán próbáltam más karikat, de rájöttem, hogy ami insanity ellenes taktikát kidolgoztam, szinte összes kaszttal ugyanazt tolom, így a fősztori mellett már a csata is uncsivá vált.

Itt tartok most. :)
  • Pares
    Csak hogy ne értsetek félre: A BG-féle játékok számomra a videójátékok egy teljesen másik ágát képviselik...
  • Pares
    Nemtudom, én egy játékot se vagyok képes 6x kijátszani. 1x kijátszom, aztán egy kis szünet, aztán mégegyszer nekiállok, megint egy kis szünet, de a harmadik végigjátszásra már tényleg egy nagyon jó játék kell, hogy legyen. A Mass Effect 1-et 3x és eddig a Mass Effect 2-t is 3x játszottam ki. De majd a Mass Effect 3 előtt kijátszom ismét előlről mindkét részt.

Nálam az, hogy egy játéknak 3-4x is képes vagyok neki esni, azt jelenti, hogy nagyon-nagyon-nagyon bejön...

Egy kivétel azért akad: Half-Life 2. Szerintem minden idők legnagyobb játéka. Nemtudom, miért, de valahogy rettenetesen megfogott a világa. Megjelenése óta nem is tudom hányszor kijátszottam, és még a mai napig sem untam meg, sőt akár még egyszer is nekiállnék (ha lenne több időm). Az epizódok is mind nagyon tetszettek, a harmadikat már rettenetesen várom.
  • Hoz_Hun
    Mit lehet szeretni Zaeden? Én valahogy ki nem álhattam. Mindig jól lealáztam a küldetése végén mikor az ellenfele elrepült (azért hűséges lett). Egyedül a szinkronhangja nagyon jó.

"Y'know, this takes me back... This one time, me an' a group'a mercs were hired t' rescue the kidnapped daughter of an Omega crimelord. Turns out she'd been taken by a batarian gun-smuggling fuck who wuz trynna build himself a harem of alien girls from all over the galaxy. Got himself a couple'a asari, more than one human, even hadda damn Krogan, don' ask me how. So we busted through his guard, buncha pansies who barely knew how t' shoot a gun, and in five minutes we had mopped th' floor wi' them an' their dumbass leader. An' then, the girls decided to 'reward us' while we waited for an extraction... The money we got outta that job was absolutely nothing compared to that one reward."
  • robotnyk
    annyira a fősztori számít a mass effectben, hogy nem igazán passzolnak a dlck hozzá sztem. a 3 előtt felfrissítve mindennel érdemes újra letolni, de egy ilyen komplett sztori után ilyen picsányi 40-50 perces küldetések, meg itemek nem igazán tudnak felvillanyozni.
  • horpeti
    Jó, persze eltúloztam. De én már annyira kijátszottam a játékot, hogy kb. számomra ezt jelenti egy új napszemüveg. :)
    Mondjuk úgy jó volt végigtolni, hogy Zaeedes DLC pakkig felfrissítettem mindent a nullához képest, de már Kashumi miatt sem volt kedvem végigjátszani újra (pedig elkezdtem:D), hiába volt jó, hogy csak őt vittem, a 99%a a játéknak már uncsira ismert.

Szóval nekem már csak az ME3, vagy fél év kell. :D
  • gfreak
    sőt mi több, még én sem :D azért ez tényleg röhejes :D

'úúú gyors végignyomom hatodszorra is, de most sárga visorban mert az afasza'..na nem :D majd ha TARTALOM jön megint, akkor lesz purchase is ;)
  • horpeti
    Valaki azért végigjátssza újra, mert jött egy új fegyver, vagy sapka. Te nem? :D
  • MerlinW
    Most komolyan? Miután x hónapja megjelent a játék mindenki végigjátszotta mindenki x-szer, képesek hozzánkvágnni holmi szemüvegeket?:)
  • readswift
    Inkább Zaeednek csináljanak valami extra küldit az első is jól megosztotta az embereket (még soha nem mentettem meg a munkásokat:D ) , zaeed járassa a száját , meg röhögje ki a hülyéket . Az jó lenne, az a fickó a legprofibb szinkronosuk Martin Sheen után (TIM) .
    Hát őő az az igazság hogy még mindig 15 giga, szal a játék megvan:D
  • penge96
    De ezt egy patch javítja! (elvileg)
  • Kindred Blades
    Az nem hangzik jól. Az installernek van egy olyan csúnya bugja, hogy az ME2 uninstallnál leszedi az ME1-et is (Win7-en legalábbis). Nem tudom, visszafelé is így működik-e, de... érdemes lemeózni a könyvtárat, megvannak-e még a fájlok.
  • penge96
    Nekem jó.
    Csak nekem írja ki hogy a játék nincs telepítve?? Eddig ilyen bajaim nem voltak és csak a ME1-et szedtem le a héten, mert kellet a hely a 720p-s Avatarnak
    Köhi:)
  • sherlock1
    Szemüveg packocska
  • Pares
    A hozzászólásom úgy általánosságban szólt, csak az utolsó bekezdést címeztem Neked.
  • Pares
    Na, ezt bebuktad, de nagyon:

1. Mióta az eszemet tudom, PC-s vagyok, bármilyen meglepő, sosem adatott meg, hogy konzol tulaj legyek, és valahogy sose nem is vágytam rá,

2. Torrentezni én is szokok, de most végképp nem arra gondoltam, hogy torrentről ingyen letölthető minden DLC. Válaszom arról szólt, hogy a Social-on igaz, hogy van modding community, szép és jó, csak kár, hogy új modelleket nem tudnak a játékba tenni, csak átszinezni új textúrákkal a már meglévőket. Mint kiderült végül, kicsit félreértettük egymást gerey-el, természetesen a DA-ra ez nem igaz, mert ott megy a moddolás tízezerrel,

3. Mint írtam, én sem fogom most beszerezni, mert jelenleg végképp nincs időm játszadozni, majd valamikor máskor, ettől függetlenül tetszenek, és szerintem minden új cucc jól jön, főleg ha utánna olvastok a hivatalos oldalon, hogy a sisak a shield újratöltődésén fog javítani a visor meg a biotikus és tech erők cooldownját viszi le. Az Infernot meg ismerjük. Azért szerintem eddig egyik DLC-vel se volt olyan helyzet, hogy valójában undorítóan szarok lettek volna.

4. Abszolút rendben, hogy nem tetszik és nem szerzed be, csak már meguntam, hogy minden DLC után undorodó hsz.-eket olvasok random emberkéktől, nagy felháborodással, stb., és nem tudtam szó nélkül hagyni. Egyrészt nem kötelező megvenni, ráadásul annak tekintetében, hogy a PC-sek torrentről mindent ingyen megszerezhetnek, még arról se lehet papolni, hogy nem éri meg, mert ingyen letöltheted. Szóval ha te megveszed, akkor azzal nem a gyártási költségeket fizeted ki, hanem a Biowarenek fizetsz "támogatási díjat".
  • gerey
    Mint említettem, ez saját véleményem volt, a letöltős téma valóban DA-re vonatkozott, bocs ha esetleg félreérthető voltam.

Valamint azt is említetted eddig megvettem a DLC-ket, tehát nem divatból fikázódom. Akármekkora fan vagyok azért, nem adok pénzt (pontot) ami egyszerűen nem tetszik.

Kasumiért kicsengettem megjelenés napján, sőt éjjelig vártam, hátha lesz valami, ugye csúszott, de nem ez a lényeg.

Peace
  • Kindred Blades
    Miért, szerinted három skin-ért pénzt kérni jó ötlet volt?
    Persze, én magasról teszek rá, mert skinekért elvből nem adok ki pénzt, pláne nem az ilyen mű-badass-napszemüvegért, de mégis. Az új pakk más, annak legalább a játékmenetre is van hatása (mondjuk én kihagyom ezt is, ne röhögtessenek már, hogy ez nem automatikusan ingyenes a Cerberus Network-kel)
    A Social-ről való ingyen leszedés pedig egyértelműen a Dragon Age-re vonatkozott, ami szintén említve volt.
  • JethroHUN
    "Ingyen mit és honnan tudsz te leszedni az ME2-höz?" LOL össze dlc fent volt torrenten, eredeti játékkal is megy. Tipikus konzolos vagy :D egy jpg képet is eladnának neked 2000 ft ért :)
  • horpeti
    Ez legyen a legbántóbb HSZed a jövőben. :)

Az én véleményem (bár nem vagyok fanatikus, elkezdtem Vanguardot, de azt is meguntam, mert ugyanazt csinálom vele, mint a Sentinellel, csak nem annyira erős): szép dolgok ezek, de nekem annyira nem fontosak, hogy tök mindegy, mi van a fején. Emiatt nem fogok újrajátszani, mert már annyiszor nyomtam. Ha valami átütő új történet lenne, vagy valami nagyon új (ami nem lesz), akkor persze más a helyzet. :))
    Szóval én már "kiégtem"... :D