19778
  • sanya200
    Csak az történet szempontjából eléggé nem áll össze hogy pl meghal shepard a 2 végén erre a 3-ban egy totál új karakterrel kezdeni akinek fingja nincs az egész eddigi eseményekről.senki más nem tud annyit a kaszásokról mint Shepard és senki se annyira elszánt mint ő.Mert ha az lenne se menne semmire.Gondoljatok csak bele mi lett azután miután shepard meghalt feloszlatták a csapatát mindenki meg a maga útján pedig nagyon jól tudták hogy a kaszások léteznek még Anderson is.Ha meg a cerberus nem tudta volna visszahozni akkor mi lett volna. Eltűntek volna a kolóniák mert senki nem lett volna aki megállítsa őket.Még a cerberus se miranda jó oké jó képességei vannak de nem tudta volna egyedül megállítani a begyűjtőket.Szóval szerintem így az egész sztori összeesne ha egy teljesen új karakterrel kéne indítani a 3-at.
  • Anonymusx
    Később majd szeretnék venni Mass effect dlc-ket, de a Bioware oldalán csak 8 db -ot találtam.
    http://social.bioware.com/page/me2-dlc

Hol van a többi?
  • wedge31
    Tali a legnépszerübb ha a hivatalos forumot és az eddigi visszajelzéseket nézzük és mivel a Bioware általában szokot adni a nép hangjára
    / bizonyos esetekben nem kénne / valszeg ott lesz a harmadikban.

Nekem a lényeg hogy ne legyen már több party tag mert már tele van a tököm a toborzással.
  • Hoz_Hun
    Persze a fő karim férfi. A szinkronhangját szuper jól eltalálták.
  • Hoz_Hun
    Folyamatosan megy az ME3 adatgyűjtése a rajongóktól az ME2 alapján. Azt hozzák vissza aki népszerű. Van egy két favorit, de egyenlőre megjósolhatatlan számomra. Legesélyesbek egyike Tali akinek egy raklapnyi fanklubbja van. Garust is sokan szeretik. De esélyes lehet Liara, Miranda is és Kasuminak is vannak követői.

Személy szerint: Tali, Garrus, Mordin, Kasumi, Legion, Liara látnám szivesen. A többiek nem nagyon érdekelnek (kivéve Wrexet akit nagyon csíptem, ... meg esetleg Samara).
  • Hoz_Hun
    RPG-t nem szoktam női karakterrel játszani, mert akkor a romantikázos rész kiesne egyből.
    Ezzel együtt ME-ben indítottam egy renegát Shepard nőt. Szigorúan leszbikus beálítottsággal. :)
  • Hoz_Hun
    Én azt gyanítom, hogy csak a népszerű karakterek maradnak a játékban. A többit – attól függően – életben maradtak-e vagy sem, ilyen Wrex szerű mini szerepet kapnak. A BioWarenál azt mondták az ME3 ilyen szempontból sokkal egyszerűbb mint az ME2, mert nem kell a folytonossággal foglakozniuk. Szerintem Wrex pl egyáltalán nem tér vissza csapattársként ahogy szerintem Liara sem. Gyanítom Kaiden/Ash sem. Tali esélyes, Garrus is lévén már két részen át szerepeltek és népszerűek is. Szerintem Jacob és Jack is ki fog esni.
  • Hoz_Hun
    Pontosan így is van. Ezt a BioWarenál meg is mondták, de a valamelyik játéktöltö képernyőn is szerepel a szöveg, hogy csak akkor importálhatod a karaktered ha túléli. Ha nem éli túl, értelem szerűen új Shepardot kell öszeraknod és adnak valami gány hátértörténetet hozzá, mint a ME2-ben.
  • Hoz_Hun
    Persze hogy kizárt. :)
    Akinek meghalt Shepardja az nem folytatja a játékot és mentése sincs a bázi utánról. Az ilyen játékosnak ugyan úgy új Shepard karakter kell összeraknia, mint annak aki egyből az ME3-mal kezdi.
  • Fenrir
    Igazából akiknél rezeg a léc az:

-Samara, aki csak ennek a küldetésnek az erejéig lett csapattag
    -Kasumi akinek szerződése van
    -Zaeed akinek szerződése van
    -Thane aki halálos beteg
    -Mordin aki már öreg

Őket bármikor ki lehet írni a harmadik részből, még csak meg sem kell halniuk az öngyilkos küldetésben.

Opcionálisan még lehet Légió és Baka is akik visszamennek a népükhöz.

Ilyen alapon maradna Miranda, Jacob, Jack, Tali és Garrus akik viszonylag fix lehetne a helyük.
  • Dante73
    Bár amit írsz, valószínűleg igaz, de egyúttal elég szomorú is. Ugyanis így a 2 története, azaz a csapat építése megy a kukába. Ezért is csodálkoztam, hogy gyakorlatilag mindenki meghalhat. Viszont azt lemodellezni, hogy ki halt meg, ki nem, a szereplők száma miatt szinte kivitelezhetetlen. Ugyanis nem lehet ugyan azt a történést alkalmazni akkor ha Tali, vagy Miranda halt meg. Ha pedig úgy oldanák meg, hogy a +küldetések, azaz azok, amik szereplőkhöz kötöttek, egyszerűen nem jönnek elő halál esetén, igazságtalan lenne a "bénákkal" szemben, vagy azokkal szemben, akik a nem szimpi csapattagokat kinyírták.
    Úgyhogy szerintem egy "kissé" elbénázták a dolgot a bio-nál, és vagy kapunk egy olyan szintű megoldást, mint a kettőben, (Visszafelé megtámad a Cerberus, és MINDENKI meghal a hajón példának okáért) vagy valami nagyon zseniális megoldást találnak ki, vagy nagyon-nagyon sok munka van előttük, hogy minden verziót lezongorázzanak... (És akkor azt nem is említettem, hogy ha sokan haltak meg a hajón, kellenek új csapattagok is, bár mondjuk 2 tuti csapattag van, akik nem jöttek az öngyilok küldire)
  • Prof William
    Ezt már azt hiszem elmondták egy interjúban. Ha a főhős halott azt a mentést nem lehet majd importálni. Csak olyat lehet ahol életben van.
  • Seth
    A pedóság hogy jön ide azt nem tudom .Na mesélj,nem mondjuk el senkinek:)
  • Fantusz
    Kivánságműsor?
    Miranda egyetlen végigjátszásomban volt csapattag, nagyon jól megvolunk nélküle is.
    De ő is ugyanúgy meghalhat az öngyilkos küldetésben, mint bármelyik csapattag, s kérdés, hogy játéktechnikai szempontból mit találnak ki erre a sok variációra.
    Nem hiszem, hogy járható út, hogy megírnak egy történetet arra, hogy mindenki él, s a csak egyszerűen kihúzzák a történetből azokat, akik az integrált Shepardnál meghaltak.
    Az eddigi gyakorlat hogy, akinek kétes a sorsa, kivonják a történetből (Wrex, Ashley, Alenko)
  • koschwarz
    soha nem tudtam női karaktert választani egy játékban sem.
  • lolSL
    meghalhatnának mind az elején és solo bosszúhadjárat
  • Fenrir
    Elég ha csak Miranda, Samara és Mordin lesz a háromban, azzal elégedett is lennék. Esetleg még Zaeed...
  • Fantusz
    Azzal, hogy Tali is meghalhat az öngyilkos küldetésben, számomra kétségessé tették szerepét a ME3-ban.
    Valami hasonlót tudok elképzelni, mint Wrex esetében: kaphat epizódszerepet, ha életben maradt.
    A ME2 csapattagok közül csak Joker szerepelt "életbiztsoítással", illetve Liara térhet még vissza.
  • sanya200
    Hát igen de én szeretném ha pár csapattag maradna pl ashley,liara,tali a többi nem fontos bár liara nem valószínű most hogy [spoiler]Ő lett a shadow Broker[spoiler],pedig az első részbe szinte minden küldetésre magammal vittem a 2-ben nagyon hiányzott hogy nincs mellettem meg tali-t is csak a játék 3/4-nél lehet megszerezni.
  • Fantusz
    Viszonylag egyszerűen megoldható: csak olyan mentést lehet importálni, amelyikben Shepard túléli az öngyilkos küldetést, ha meghal nincs kit-mit importálni (egy újabb feltámasztás azért már sok lenne).
    A csapattagok további szerepeltetése sem egyszerű kérdés, könnyen elképzelhező, hogy Shepardnak új csapatot kell toborozni, megkerülik ezzel azt a variációs lehetőséget, hogy az utolsó küldetést mindenki túlélte-e, vagy sem.
  • sanya200
    Különben is "Egy N7 nő az álmom...
  • sanya200
    Amúgy hányótok játszik női karakterrel.Már nem azért de már unom hogy haverom is mondja hogy fú hát hogy lehet nővel játszani.Hát végigjátszottam férfival is de nekem valahogy nem jött be.Emlékszek az első részel mikor játszottam először faszival vittem végig utána később gondoltam kipróbálom női karakterrel is és azóta csak azzal játszok szinte.A 2-t 10x vitte végig teljesen kb de abból csak 1x faszival azt is tali-miranda miatt másodszorra már nem volt hozzá kedvem már az első pályán hagytam fenébe.Ha csinálok egy karaktert(nőit)akkor azt magamnak csinálom ami nekem az ideálom és szívesebben nézek a beszélgetések alatt egy dögös csajt mint egy faszit.Nem arról van szó hogy nőnek érzem magam vagy pedo vagyok vagy ilyesmi mert pl románcot nem is csinálok vele csak most előszőr de ezt is liara-val.Nincs gyomrom hozzá hogy garrus-al vagy jackob-al összefeküdjek(ha értitek).Meg amúgy is szerintem sokkal poénosabb nővel mikor verekszik pl azt hiszik egy gyenge nő aztán meg lezúz mindenkit.Ennyiből aki tomb raider-el játszik az is pedo?
  • sanya200
    Hát kizárt hogy joker átvenné shepi helyét nem játszottatok a 2-vel vagy mi mikor megszállják a hajót épp hogy menni tud de azt is féloldalasan nála a sprint egyenlő azzal amikor shepard egy kicsit gyorsabban lépked.Amúgy én is kiváncsi vagyok mit tudjak ezzel a meghalt nem halt meg shepard szitu-val.Egy teljesen új karaktert berakni helyette nem lehet akkor már inkább valamelyik csapattárs veszi át a helyét pl ashley vagy kaiden vagy esetleg liara mást nem tudnék elképzelni.Miranda azért nem mert ő a cerberus-al dolgozik.Én mondjuk síkítva dobnám ki a monitort az ablakon ha kinyírják a kedvenc főhősömet nem azért küzdöttem vele végig 2 részt és éltem túl egy halált meg egy öngyilkos küldetést hogy valami maki gyerek/nő beálljon a helyére akinek fingja nincs az egésztől,nem voltak látomásai...stbSzóval ha ezt a bioware meg meri lépni kaszával megyek nekik az biztos.
  • Hoz_Hun
    Ez egy létező betegség, kóros csonttörékenység (osteogenesis imperfecta) a neve. ME1-ben elmondja, hogy még nem gyógyítható (az ő korukban sem). Ezzel együtt tud járni meg minden, csak vigyáznia kell magára. Erre nem térnek ki de az is lehet hogy járógép van a lábán, hogy a súlyával ne terhelje a lábcsontjait. De más okból is sántíthat.
    Nem csak a lábat érinti. Az egész csontszerkezete túl "üreges". Gyakran hívják porcelán csontónak vagy üvegcsontúnak őket.
  • MrStokes
    Nem biztos, hogy nem gyogyithato, lehet, hogy csak olyan tetemes osszegbe kerul, amit nem tud megfizetni.
  • Prof William
    Nem azt mondta hogy csak lábával van ez? Mert akkor egy kézfogás OK viszont egy bokánrugás nem... Viszont fura hogy 2185-ben ez még nem gyógyítható?
  • Aspyrin
    Értem, köszi, most játszom harmadszorra, hamarosan odaérek. :)
  • Neton
    Látom te is figyeltél. :D Tudott járni az első részben is, a születési rendellenesség meg az, hogy a csonjai üregesek, vagyis könnyen törik. Egy esés vagy egy erősebb kézfogás szilánkosra törheti szinte a csontokat.
  • Fantusz
    Joker az első részben ki sem szállt a pilótaszékéből, elmesélte, hogy egy ritka születési rendellenesség miatt lábában nem fejlődött csont.
    Cerberus közreműködésével a ME2-ben bár rendezetlenül mozog, de önállóan járóképes - miért nem hihető, hogy a ME3-ban akár élharcos is lehet?
  • Evoluti0N
    Jokerrel játszani? :D Nem is hallottam még ezt a variációt.
  • MrStokes
    Kosz a tippet, erre nem is gondoltam. :)

Meg is van, ha meg valakit erdekel:
    EA download manager - jobb oldalon felul
  • Kmarha
    amúgy van hírmorzsa, hogy képzelik el a 3. részt a fejlesztők?

Ugye viszed tovább a karaktereted. Ha túlélted. Amúgy meg Jokerrel játszol? :)

Gondolom csak az első esetben lehet majd folytatni. Kiváncsi leszek a szereplőkre is. Elég sok variáció van a túl élte - nem élte kimenetelek miatt. Wrexnél már megoldották.. jó móka lesz mindegyiknek a meghalt variációját is megcsinálni. :) Vagy csak vendégszereplőként lesznek vagy nem lesznek 1 röpke párpeszéd erejéig valamelyik bolygón (mint azok a civilek, akikkel még a ME1-ben találkoztál)
  • Prof William
    Még el is lehetne képzelhető egy ilyen arc... Nem lehet túl idegenszerű hiszen Shephard se rohant ki a szobából amikor levette a maszkot.

"de jár hozzá egy extra funkció, amit a többi csaj nem csinál meg Shepardnak."

Turian stílusú gruppen gumi nélkül egy Krogan és egy Elkor bevonásával? :)
  • sanya200
    jah ez így van ha már megvették az engine-t utána már úgy fejlesztik ahogy ők akarják máskülönben szar is lenne mert nem lenne ekkora grafikai fejlődés.Főleg úgy hogy egy új engine 4-5 évig készül addig meg maradna ugyanaz a szar áhh
  • MerlinW
    - UE4 legkorábban 2013-ban jöhet, de Epic szerint 2015 is lehet belőle. A hardverek fejlődésétől függ.
    - ME3 100% hogy UE3-as lesz, mint eddig, az pedig normális, hogy pofozgatják a motort (amihez mellesleg semmi köze az Epic-nek).
    - XBox 720 és PS4 2012 végére vannak datálva.

Egyébként minden stimmel:)
  • sanya200
    lehet de ezt találtam amúgy van frisebb is biztos lehetsz benne hogy a 3 is ütni fog nézd meg a mass effect 1-et és a 2-t ugyanaz a motor hajtja(unreal engine3).De mire megjelenik a 3 már lehet unreale engine 4 is lesz legalábbis úgy tudom dolgoznak rajta.Hogy az fogja-e hajtani nem biztos még maga a bioware jelentette ki hogy reméli addig nem dobnak ki új boxot a piacra ami azt jelenti marad ez az engine csak addig még hegesztenek rajta ezt azt.
  • MerlinW
    Jah, de amit linkeltél egy 2008 februári "update" :)
  • mzoli7
    nekem is pont ugyan ezek vannak, de szerintem nincs is több
  • sanya200
    Vagy lehet megvan mind már fejből a franc se tudja az elején sok ingyenes volt.
    De itt egy kép ezek vannak meg ha valaki látja hogy esetleg hiányos szóljon:)
  • sanya200
    nekem 20 van és nincs meg minden:)