Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JethroHUN
37, pl, Samara-Morinth, vagy még hasonló horderejû döntések. paragonban is kapható 37

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

gerey
Mit csináljak, ha nem engedi betölteni a Kasumi küldetése alatt mentett játékot?

mennyi a legtöbb renegát pont amit lehet kapni? mert én mikor mentem talit beszervezni akkot kaptam +15-öt
Hah! Még szép hogy CRPG-rõl beszélünk! Elvégre nem dobókockával meg négyzethálós füzettel játszadozunk! Annak ellenére, hogy sok helyen csak RPG-ként említem/van említve, természetesen CRPG-rõl van szó.
<#kacsint>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

horpeti
Mondjuk most már kb. méterre ismerem az egész galaxist, nem igazán tudnak meglepni, de hát ez van. 😊

horpeti
Én teljesen meg vagyok elégedve a játékkal ilyen téren. Nem nagyon játszottam ilyenekkel, élõben is csak 1-2 próba játékra mentem el (mondjuk tetszett, csak annyi idõt nem szántam rá😄). Meg a harcot is szeretem, ahol taktikusan kell menni, a fejlõdést meg pláne. szal nemtok rá rosszat mondani.

Elhoztam Mordust, jó volt. Igaz, semmi nehéz nem volt benne (insanity), de nem is baj, hogy nem paráztat a játék. 😄 Ejj, elsõ insanity végigvitelnél mekkora kiakadások, és parahegyek voltak. 😛

mondjuk, ha errõl már volt vita, akkor sorry, hívjuk crpg-nek, szvsz így mindenkinek igaza lesz.
szvsz egy régi vágású rpg-snek a szerepjáték ott kezdõdik, hogy a "szia, mit szeretnél csinálni" kérdésre bármilyen választ lehet adni. Én pedig olyan crp-t még nem láttam amiben ez így lenne :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

huh, fura ezt így hallani, de végül is igaz, vannak szabályok, meg jellem, meg harcrendszer, csak aki papiroson nevelkedett, vagy esetleg hívták versenyekre mesélõnek, nos az hát nem fogja szerepjátéknak tekinteni :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Milyen vita? Ilyen triviális dologról egyszerûen nem folyhat vita, maximum kötekedés. Mivel egy karaktert irányítasz, annak szerepét töltöd be a történetben, amit a döntéseiddel befolyásolsz, ezért nincs mirõl beszélni. Ez nagyon is szerepjáték. Az már teljesen más dolog, hogy milyen körítéssel, mechanizmusokkal, stb.

Persze valaki kifejtheti a véleményét és vitát indíthat azzal kapcsolatban is, hogy a vér valójában nem vörös színû, hanem kék, csak hát...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

horpeti
Jó tudom, csak már volt errõl itt vita nem egy.. 😊) Gondoltam semleges maradok. 😄D

Már hogy ne lenne ez szerepjáték!?! Nagyon is az! <#ejnye1><#nezze>

Törölt felhasználó
A kevert karakter az ami télleg a legjobban hasonlít akárkire is😊 A full paragorn-t naív hõsnek, a renegade-et gonosz hõsnek nevezném. De nekem ez a sok geciség kiveszi a való életembõl a renegade hozzá állást😄
horpeti
Vagy még kiderül, milyen lesz. Igazán a szövegeknél szeretek határozott kemény lenni, viszont a döntéseim a pozitív irányba hajlanak. 😊)

horpeti
Én nem nagyon szerepjátékoztam eddig, most ismerkedtem vele, és ugye ez sem full szerepjáték.
Most kezdek egyet, a DLCkre még mindig várok!😄 Ez Paragade lesz, ami igazán rám illik. 😊

Nem, kérlekszépen, végülis ez azért egy szerepjáték, mert olyan karaktert hozhatsz létre, amilyet akarsz. Én pl.: elsõre egy kevert karaktert hoztam létre.

A Paragon és Renegade mellet létezik még a Paragade és a Renegon is, amik az elsõ kettõ keverékei. Az utóbbi kettõs sokkal természetesebb, valóságosabb és élvezhetõbb karaktereket jelent, mivel ténylegesen te választod ki, hogy mit akarsz csinálni, függetlenül attól, hogy az Renegade vagy Paragon. Én így keverten szeretek játszani, de azért egyszer-egyszer végigvittem mindkét játékot full Paragonnak meg full Renegadenek.

Mellesleg a kevert karakterekkel sem volt abszolút semmi gond a párbeszédeknél, a viták elcsitításánál.

horpeti
😄

DLCvel kapcsolatban várok segítséget, hogy újra játszhassak. Persze én is keresgetek közben, csak a szokott helyen nem találtam.

Calver
kb 4/5-nyi renegát és 3/5-nyi paragon pontom volt, és úgy szürke volt renegát választás, de paragon simán ment. de emlékeim szerint ugyanazon a szinten másik karakterrel 2/5-nyi paragonnal is ment. szóval valamilyen szinten megéri mixelni a pontokat, mondjuk én soha nem is toltam színtisztán egyik v. másik jellembe tartozó karakterrel - mindkettõnek eléggé seggfej Shepard lesz a vége. <#rolleyes> paragonból nagyobb <#vigyor1>

"The trees move. Do you not see it?"

horpeti
Hm. Akkor lehet azért nem sikerült szétrobbantani, mert én szinte mindent renegátra toltam a renegáttal, csak a társbeszélgetések, stb. adtak paragont, De ha neked így felesben is ment a paragon, akkor lehet emiatt, mert renegáttal talán lehetetlen. 😊)

Calver
renegáttal a Miranda vs Jack vita lecsendesítése egyszerûbb ha jól tudom, Tali vs Legion meccset én is paragon választási lehetõséggel robbantottam szét, még ha jóval több renegát pontom is volt.

horpeti
Valaki van, aki biztonsági másolattal rendelkezik, és megvan a Hammerhead DLCktõl (tehát az is) Kashumiig az összes?
Priviben kérnék segítséget az elérésükhöz.

Ha megvan, akkor újra játszok 1et, a feeling kedvéért, már elég szünet volt. 😄

horpeti
Passz, fogalmam sincs.
De annyit tudok, ha paragon karit vittem, minden veszekedést sikerült elcsitítani, ha renegátot, akkor ugyanolyan feltételekkel a TALIs veszekedést nem (pedig nem dumáltam velük sokat, sõt direkt nem, mert akkor mondtátok, hogy nehezebb).. Pedig az elérhetõ renegát pontszámok maximumát nyújtottam.
Paragonnál sose volt semmi gond.

Törölt felhasználó
bizonyos esetekben a hovatartozásod szintje megszabhatja hogy tudod-e a renegát vagy a paragorn választ választani. Iagzából ennyi csak.

Én meg simán nyomattam renegáttal, egy köcsög vok<#hehe>
nem tudom talán lesz valami következménye a 3. részben vagy valami ilyesmi
MrStokes
Az miert fontos, hogy ki legyenenek maxolva a paragon/renegat pontok?

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Dante73
Nem bírtam rászánni magam, csak 1-2 alkalommal a dologra. pl Mordin küldijében simán kilõttem a tartályt a krogan alatt, vagy Thane küldijében gyomrost kapott a kis okoskodó fickó, és a getheket is kinyírtam, Légió küldetésében. de többnyire nem volt szívem megnyomni a gombot, így a renegade válaszok elõ sem jöttek, maradtak tehát a paragon opciók...
Kasumi így is tett hozzá annyit, hogy megérte végigvinni, bár, azért nehezményezem, hogy nem lehet vele rendesen dumálni, azaz nincs "integrálva" a játékba.

http://www.freetvmaci.info/

horpeti
A nem ment az mit jelent? Hogy nem bírsz olyan genyó lenni, vagy nem engedte? 😄

Végigvittem renegáttal is 1x (5x paragon kb😄), jó poén néhány szitu, de azért egy párnál , ha nagyon beleéltem magam, akkor már nem esett jól a dolog. Ilyen mix karit meg nem akartam létrehozni, végülis ez "szerepjáték", tehát egy vérbeli renegátot játszottam.

A vérbeli paragon sem mindig esik jól, mert jópofák sokszor a beavatkozások. 😊

Úgyhogy legutóbb egy merész paragon karit vittem, végülis úgyis megvolt a max. paragon, csak nagyobb lett a renegát csík. 😊

Dante73
Én most viszem 2. alkalommal végig, épp Legion hûség-küldijét nyomatom, már csak a végjáték van hátra, de Kasumi végig alap csapattag volt. 1-1 küldire nem Õt vittem. Közvetlen elõtte vittem végig az 1-et is, renegát akartam lenni, de nem ment, most is példakép vagyok....

http://www.freetvmaci.info/

hehe, általában így kezdõdik a drog függõség, elõször szuper, aztán egyre több beleõlt óra, különbözõ kombinációk kipróbálása...üdv a klubban :-)

horpeti
A nyersanyagot utóbbi 2 játékban már generáltam (kivéve pénzt), így lehet a bolygóscannelõs feeling hiányzott... 😊

horpeti
Én is azt várom, hogy eltelik annyi idõ, hogy "olyan legyen, minta most nyomnám elõször".. 😄
Ha felrakom az összes új DLC-t, akkor végülis sok új lesz majd benne.

Törölt felhasználó
Tök jó tegnap befejeztem a Mass Effect 1et. Átvittem a renegát karaktert és importáltam. Erre a kezdéskor nem csak azért kaptam egy csomó bónuszt mert az 50es karaktert átvittem, hanem még az elõzõ végigjátszás miatt is kaptam a 2es mentésbõl egy csomó dellát meg nyersit. Nagyon jó!!😄 Most az elején minden szart meg tudok venni ami szükséges meg muszáj. nem kell nélkülözni. Ráadásul elraktam a magyar nyelvet és egy fokkal jobb hogy részletesebben is megértem a mondani valókat. Nagyon jó most megint játszani vele😄 Olyan mintha most nyomatnám elõször. Meg sok mindenben más, összefutottam már most 1 óra játék után az egyben lévõ karakterekkel, meg sok beszélgetés függ az 1ben tett lépéseim alapján. Egy szóval FANTASZTIKUS!
nem baj😊 legalább kitudom próbálni az összes képességet<#violent><#violent>
Fogggalmam sincsen... <#nemtudom>

penge96
Nah hát az érdekes 😄

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

nem a csapattársaimé mert én tudtam csak használni õket
amúgy eredeti a játék de eddig ilyet még nem csinált
penge96
Azok nem a csapattársaid képességei?😊

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

hát az elõbb voltam beszervezni arkanygalt(Garrust) ekkor nem volt túltöltésem hanem valami fagyasztás meg vonzás és valami felgyújtás.
aztán most Jack-ért jöttem el de mostmeg van túltöltésem de fagysztás meg ilyenek az meg nincs
Ezt hogy érted??? Egyébként nem, még hasonló sem történt...

nektek van olyan a játékba hogy mindig változnak a képességeitek és nem maradnak meg ugyanazok?
Calver
na meg azt se felejtsük el, h amíg leszlopálja az ellenfél hp-ját, addig le is bénítja õket <#hawaii>

MrStokes
Hmm, ez eleg jol hangzik. Ehhez meg hozzaveszem azt, amit Calver irt meg azt hogy meg elegge az elejen vagyok es maris adott egy ujrakezdes! 😄

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

gfreak
sebzi az ellenfelet, nem engedi regenerálni, dupla sebzés az armor és a barrier ellen...plusz ha organikusok ellen használod, kapsz egy kis ideiglenes hp löketet 😉 az area változatát ajánlanám 😉

Racism is a weapon of mass destruction!

Calver
annyiban mellényúlás csak, hogy ugyanannyi extra pajzsot ad, mint a Barrier nevû skill (Jacob), de Combat kategóriába tartozik - tehát nem hatnak rá a biotic/tech update-ek, míg Barrier-re igen, szóval gyakorlatilag rövidebb ideig tart és nagyobb a cooldownja mint a Barrier-é.

MrStokes
A Reave az mit is csinal pontosan?
Eletet sziv el az ellenfeltol (o sebzodik en meg gyogyulok), valamint az armor-t es a shield-et is sebzi?

Nekem ez a Grunt-fele cucc eleg jonak tunik az elejen, csak az a gondom, hogy sokszor elfelejtem aktivalni. 😄

gfreak
mellényúlni nem nagyon tudsz, max lecseréled a hajón jó pénzért 😉

a gyújtólövedék egész hasznos, én kimaxoltam aztán felnyomtam infernora...az elején chargeolgatni nem túl érdemes, amíg feljebb nem tolod...én spec. a heavy-t választottam, mert egy jó erõs charge+egy kis idõlassítás, meg ugye igazi vanguardként a shotgunnal osztottam a halált, szóval nekem ne repkedjenek szanaszét az ellenfelek...

Championra gyúrtam, ugyan kisebb a sebzés, de gyorsabban töltõdnek vissza a képességek, így gyorsabban tudsz körbechargeolni egy teremnyi zsoldoson pl..ami azért elég vicces...reave természetesen nagyon penge mellé ha azt választod bónusznak, bár egy ideig én is grunt-féle extrával toltam...

Racism is a weapon of mass destruction!

MrStokes
bunos skill = bonus skill o_O"

MrStokes
Elkezdtem ujra a jatekot, gondoltam egyet es adept utan vettem egy 180 fokos fordulatot es inditottam egy vanguard-ot.

Tudnatok tippeket adni a vanguardot illetoen?

Valahogy az adept utan kelloen neheznek tunik, bar meg elegge az elejen vagyok. Ha nem figyelek, hogy hany ellenfel koze charge-olok, vagy eppen nem veszem oket eszre, akkor kegyetlen hamar meg tudok halni.

Tenyleg az elejen milyen bunos skill-t erdemes valasztani?
ha jol emlekszem, en a Grunt-fele armor novelot vagy mifenet valasztottam, remelem nem nyultam nagyon melle.

Sajna abból csak ilyen méretût találtam. De:

jobb katt a képre>kép megjelenítése>ctrl+görgõ (ezzel nagyítod)

Így simán el tudtam olvasni.

Amúgy tényleg nagyon jók, de ez csak egy pár az elõzõ hozzászólásomban linkelt topikból.