Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nagyon durva leárazás egy ilyen szintû játékon...

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Hát jah elég undorítóan néznek is ki most akarom megvenni az orange boxot de az is csak fos classic-ban elérhetõ.

sherlock1
Biztos teszteli az EA Hungary, hogy jobban fogynak-e az EA játékok ilyen áraknal. Vagy csak nem fogynak azok az ocsmány ea classic kiadások. A legtöbb leárazott cucc ilyen ea classicos borzalom.

http://youtu.be/4v8qae11_-M

Egyébként nem tudom mi ez a nagy leárazás most fél éves a játék kb elég hamar lement az ára a sima mass effect még tavaly ilyenkor 6000ft volt tudom mert akkor vettem és 2008 as játék asszem.Persze örülök neki hogy occsó csak furcsállom hogy ilyen hamar lement az ára húsvétkor még 8000 volt utána lement június körül 4-re most meg csak 2000?

Hát akkor valami patchet adhatnának ki vagy megjelenés elõtt tesztelték volna a magyar verziót nem?

Gubberx
Na ennyiért már bûn nem megvenni 😄 katt

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Kopiati
Nem akarom megvédeni õket, mert valószínûleg nem látták az elsõ rész fordítását, gondolok itt arra, hogy máshogy vannak dolgok fordítva az egyben.. de a fordítok egy szövegkönyvet fordítanak, nem tudják, hogy az hol fog elhangzani, vagy mit okoz. A fordítás ebbõl a szempontból egyedi folyamat, hiszen új értelmes szöveget alkot, de a játékban néha életképtelen dolgok születnek, mert nincs utólagos kontroll. Mi vagyunk az utólagos kontroll, mi látjuk mozgás közben a fordítást, ezért tûnik olyannak, amilyen...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

és bocsánat a szóismétlésért.

De az a vicc hogy magyarok fordították nem tudom ki de magyar volt még a gamestarban olvastam azt hiszem de ez egy vicc nem értem mi olyan nehéz egy rohadt szöveg lefordításában inkább adták volna olyannak aki tud magyarul is normálisan mert ez egy vicc komolyan mondom sokszor még a mondatnak sincs értelme meg olyan szavakat is használ amiket még életemben nem halottam meg nem odaillõ szavakat..stb szívesen elbeszélgetnék az illetõvel aki csinálta.Persze én vagyok a hibás mert nem tudok angolul nyilvánvaló de azért az ember elvárná hogy ha már nekiállnak akkor az már normális legyen nem?

Nem hiszem, h bárki csinált rajongói fordítást így, h van hozzá hivatalos. Abban azonban egyetértek veled, h mind a Mass Effect, mind a Dragon Age fordítása hagy kivetnivalót maga után. Félrefordítások, a kihagyott, félrenyomott betûk, illetve a tegezés, magázás, egyes-többes szám helytelen használata. Emlékszem, h a Jade Empire fordítása annyira gáz volt, h a megjelenés után nem sokkal, hivatalos javítást adtak ki a fordításhoz.
Nem tudjátok nincs a mass effect 2-höz magyarítás az eredetin kívûl.Úgy értve hogy nem csináltak fanok egy másikat mert õszintén szólva az ea-s fordítás hát finoman fogalmazva nem a legjobb.Én sose tanultam angol csak sorozatokból meg filmekbõl de egy-két fordításon nekem is fennakad a szemem pedig aztán nem tudok sokat angolul.

Kopiati
Igen, egyébként szerintem ez a sci-fi legnagyobb szépsége, hogy utópisztikus gondolatok és potenciális veszélyekre hívja fel a figyelmet, általában a kor aktualitásában, pl. a Star Trek alapjai, az utópisztikus kommunista társadalom, akik a magasan fejlett erkölcsök miatt a problémákkal könnyen megbírkóznak, de maga a star trek "õstörténetében" benne van a génmódosított emberek, és azok hatása stb...vagy gondoljunk csak öntudatra ébredõ gépekre stb. mesének tûnik de közel sem lehetelen. Pl a viktoriánus scfi, a steampunk világokkal stb... a mass effect inkább szórakoztat de meglehet benne figyelni a betagozódást egy olyan világrendbe, amit nem emberek hoztak létre, alkalmazkodás, békés együttélés, túllépni az ellentéteken egy magasabb célért...sci-fi én így szeretlek😄

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Ez igy elfogadhato😊

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Dante73
Nem, az Sci-fi, és a Fantasy közt az a különbség, hogy a Sci-fi az eddigi történelmet veszi figyelembe, annak mintegy továbbgondolása.
A Fantasy ellenben teljesen új világban játszódik, ahol a történelmi ismereteink fabatkát sem érnek, hiszen eleve más, mint amit ismerünk.
Azaz a Fantasy egy új, megismerendõ világot tár eléd, legyen az akár Star Wars, Gyûrûk ura, vagy bármi más, a Sci-fiben az alapok maradnak. "csak" ennek a világnak egy elképzelt jövõjét mutatják be. Sokszor úgy, hogy a jelenlegi társadalmi és egyéb problémákra adnak, vagy legalább keresnek választ.

http://www.freetvmaci.info/

Érdekes vitatémát vettetél fel az elõbb a sci-fi nem sci-fi kérdésben. Szerintem ugyanúgy sci-fi a star wars is mint a mass effect. Egy kitalált univerzum (mert Te sem hiszed, hogy asszarik élnek gungan-ek meg nem) csak a mass effect ad hozza egy tudományosnak tûnõ köretet. Én mindkettõt szeretem.

Kopiati
Igen tényleg szükség lenne egy kiváló játékadaptációra, a Mass Effect csak minõségit érdemelne, szerencsére ahogy olvastam a BioWare-nél erre törekednek.

Én csak arra gondoltam hogy legyen olyan sikeres mint az említett 2 mû nem arra hogy a 2 hasonlít egymásra.Bár reménykedek benne hogy jó filmet csinálnak belõle és nem lesz olyan b-kategóriás mint az eddigi jó játékokból készült filmek, gondolok itt pl a doom-ra.

Kopiati
Hát azért a Star Warst ne keverjük bele, mert az fantasy... a Mass Effect és a Star Trek az a sci-fi. (Az a sci-fi ahol az emberiség, a Föld, jövõbeni helyzetérõl, etc. körül történik a cselekmény, a Star Warsban annyi köze van az emberiséghez, hogy vannak benne emberek) De szerintem (ne kövezzetek légysziXD) Ha James Cameron az Avatar helyett egy mass Effect moviet csinált volna megszületett volna a világ legjobb filmje,(itt arra gondolok, hogy a minõségi megvalósítás eszméletlen történettel párosult volna....)

Õszintén remélem hogy a mass effect univerzum legalább annyira elismert lesz idõvel mint a star trek vagy star wars, és tovvábbi remek alkotások születnek majd.A bioware-t ismerve pedig biztos hogy minõségi alkotásokat kapunk.

Kopiati
Azt tudtam, hogy lesz folytatás, még régebbem olvastam, hogy addig ütik a vasat amíg meleg, de azért köszi😊

Kopiati
Arra leszek kíváncsi bár az tényleg az abszolút jövõ zenéje, hogy ha majd a trilógia után jönnek újabb Mass Effect világban játszódó játékok, akkor a 3 rész mentését lehet-e vinni, tehát Shepard gyereke, vagy valami hasonlónak, esteleg csak abba a világba csöppeni, amit Sepp bácsi/néni hagyott maga után...mindenki a sajátjába...

Biztos jó lesz a story és ha minden jól megy még a gethek is mellettünk harcolna a kvarikkal vállvetve a kaszások ellen.

Kopiati
Erre nagyon kíváncsi leszek én is, mert már van egy-két sejtésem a történetet illetõen, hiszen pl. a végén a Getheknél is kiderül, hogy újra lehet õket programozni vagy mi, lehet a Gethek nagyobb szerepet kapnak a következõ részben ezáltal, vagy pl a Cerberus elleni fellépés, gondoljunk itt arra a fegyverre ami megölt egy kaszást, vagy amikor találunk kompromittáló adatokat a cerberusról, akkor mondja EDI, hogy egy év a dekódolás...stb apróbb mozzanatok...

Hát gondolom nem is a 2. részben van jelentõs szerepe a tanácsnak hanem a 3.ban, azért szerintem más lesz a kimenetel a 3 rész végén ha megmarad a tanács vagy nem.
Abból gondolom ezt hogy pl az elsõ részben el lehetett dönteni hogy a rekni királynõt elengeded-e és ha észrevettétek a 2.részben illiumon találkozni lehet egy asari-val aki elmondja hogy a rekni királynõ él és hálás amiért adtam neki egy esélyt és hogy õk régen nem akartak háborút hanem rákényszerítették õket,mert alapból békés faj lenne.Szóval a királynõ felajánlotta a segítségét hogy segít azzal szemben harcolni aki a háborút okozta és ez valószínû a kaszások mûve volt.

Fenrir
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lehet velük beszélgetni és néhány másik párbeszéd is más lesz. Ezen kívül semmi extra.

A halál csupán a kezdet...

megvan 1.02 kllet hozzá de fura valahol azt olvastam az 1.01-en is fut..hmm no mindegy alényeg h már megy XD idegesítõ a lávás rész O_O
ja öö egy kérdés még anno mass effect1 végén én hagytam veszni a tanács tagokat nos mennyiben módosítja a játék menetet ha pl megmentem õket? valaki elmondaná ? 😊
találtam pár érdekes képet a játékról elég jól nyomja a srác.

akkor lehet az a gond rakd fel az 1.02-t.

csak az 1.01
Kopiati
Patchek fönn vannak?

lenne egy kérdésem overlode dlc most szedtem le és nem mûködik tök lefagy a gép amikor elindítanám azt a küldetést...valaki tud segíteni?
nekem ATI Radeon HD5470-es vidó kártyám van és tökéletes fut a gépen.
Hát nálam néha darabos de ez driver hiba lehet vagy maga az ati kártyák sajátja?Írjon már akinek ati-ja van hogy nála jó-e.

Az elsõ résznél elég gázok voltak az árnyékok a karakterek arcán. A 2. résznél már nem volt ilyen problémám, geforce-m van.
Nekem õ lenne az:

Egyébként azt szerezném kérdezni hogy csak ati kártyáknál van az hogy kockás az árnyék a karakterek arcán vagy nvidiával is olyan.

Calver
elsõt Vanguard csajjal kétszer (meg egy befejezetlen Infiltrator végigjátszás is volt), másodikat elõször nõi Sentinel-el, aztán Infiltrator-ral, majd végül egy hím Soldier-rel - Sentinel volt a favorit ezek közül, sokkal szórakoztatóbb vele játszani mint a többiekkel.
nõi karakter meg Mass Effect-ben már csak a szinkron miatt is szinte kötelezõ <#hawaii>

"The trees move. Do you not see it?"

Egyébként érdekelne ki milyen karakterrel tolja a játékot, nekem a nõi karakterek jobban bejönnek és az élharcos a kedvenc kasztom.Hát nektek?

nézd meg az opciókban hogy be van-e kapcsolva az internetelérés.

Csõsztök skacok, lenne 1 olyan problémám hogy a ME2 nem akar csatlakozni a cerberus hálózathoz. A tûzfalon ki van engedve a progi, tud valaki adni vmiféle tippet?
Igazából itt nem csak azzal van baj hogy ebben az országban megélni is nehéz,persze az tudom jól hiszen nem hogy havi 150-et hanem 60-at keresek.
Mégis megvettem a ce-t persze ha a minimálbér is 200-300 lenne akkor az összes dlc-t is megvettem volna, most az az 1-2000ft kéthavonta nem vág földhöz.De itt a hozzáállással is baj van sokan akkor se vennék meg az eredetit ha 500ft lenne,nem egy ilyen embert ismerek és ez szomorú.Jó persze én is torrentezek és sok játékot filmet szedek le de ami nekem tetszik azt megveszem pl a mass effectbõl mind a 2 eredetibe van meg,általában megvárom még lemegy az ára kicsit és akkor veszem meg de megveszem.
Akkor csinálja azt az ea hogy ezt a dlc-t még kiadja magyarul és ha megveszik xy db számban akkor a köv.is az lesz ha nem akkor nem,de legalább adnák meg az esélyt arra hogy megvegyük nem.Ez lehet egyfajta figyelmeztetés is hogyha nem veszik meg ennyien meg annyian akkor nem fordítják le.Amúgy meg én se vettem meg a dlc-ket de ez nem jelenti azt hogy nem is akartam csak úgy gondoltam megveszem akkor ha megjelent az összes,gondoltam lesz olyan kiadás vagy kiegészítõ amiben az összes dlc megvehetõ egybe mondjuk 6-7000-ért,mert annyiért megvettem volna.Remélem azért majd lesz valami hasonló.

akkor végülis jól jártál<#vigyor0>
Fenrir
Én sem vártam és anno 4x ennyiért hozták ki. Mondjuk a késésük miatt felhívtak telefonon és felajánlották, hogy kárpótlásként CE változatot kapok a sima helyett ráfizetés nélkül. Ebben a tekintetben teljesen korrektek, érdemes tõlük rendelni mindig mert gyorsak és megbízhatóak.

A cdgalaxisban a mass effect2 1990 Ft, eleg durva. Miert nem tudtam varni.

Kopiati
Az Nvidiának jól megfontolt üzleti érdeke van más piacokban, ez a marketing kampány, ettõl függetlenül nekik ugyanolyan fontos a pc-kbe való kártya fejlesztés mint eddig...

Dante73
Nem akarok közgazdasági vitába bonyolódni, már csak azért sem, mert én csak kereskedelmi szakközépbe jártam, 4 évig hallgattam közgazdaságot, de a közgazdász szakmától messze vagyok.
Viszont az én meglátásom szerint, a kiadók olyan 20 éves trendet követnek, amikor még a jóléti államok léteztek. Akkor még meg lehetett tenni, hogy annyiért adom a szoftvert, amennyiért lehet, mert megveszik. Ma ez nem járható út, és egyre kevésbé lesz az. (Ritka forint-sûrû fillér)

Erre a DLC-re alapozva néhány hasra ütés szerû szám;
Lengyel-Cseh-Magyar DLC eladás mondjuk a Liara DLC-bõl lenne 5000 darab. Az egyébként értékesített 300000 darab mellett ez elenyészõ, "nem éri meg" kiadni.
Ugyan akkor ez az 5000db mondjuk 10'000'000Ft A honosítás erre a 3 nyelvre 200'000. A veszteség 9800000Ft, Ha nem adják ki. Most akkor megéri, vagy sem?

Teljesen alap matek. Még csak közgazdásznak sem kell lenni hozzá, és mikor eldöntötték a honosítást ezekre a nyelvekre, gondolom, Õk is hasonlóan gondolkodtak.
de ha tovább megyünk, és hozzá vesszük hogy az ME3-at emiatt nem fogja megvenni ebben a 3 országban 5000 ember, 10000//db, akkor máris kapunk egy szép kerek összeget, amit "lustaságból" bebuknak. Mondván a kis pénz nem számít.
Ezért kerül annyiba egy játék, amennyibe kerül.

Atkamon
Az NVidia azért ír ilyeneket, mert nekik éppen nem megy olyan jól, mint pár éve.

Fenrir
Félreértesz engem, nekem sohasem volt konzolom, csak pc-m és én sajnálnám a legjobban ha nem lenne több játék pc-re, de észre kéne venni a trendet, hogy sajnos egyre több húzónév már szinte csak konzol exkluzív, a pc-s játékok a néhány kivételtõl eltekintve az idióták szintjéig le vannak egyszerûsítve, sehol egy igazán jó kalandjáték amiben az eszét is használnia kéne az embernek. Minden már csak rókabõr és ami igazán felháborító, hogy ráadásul egymás szintje alá mennek.

Amikor már az nvidia is ilyen baromságokat ír akkor komolyan lehet attól tartani, hogy elõbb-utóbb elsorvadunk a sok konzolos szemét játék mellett:

Nvidia: az asztali PC lassan a múlt eszköze lesz

Nekem mondod a Közgazdasági sulit? (közgazdász vagyok) Nem azt mondom, hogy ez a jó hozzáállás, csak nagy piaci erõvel rendelkezõ kiadó más léptékben gondolkodik és ez tény!

És amint a mellékelt ábra is mutatja ez a helyzetbõl (nincs magyar felirat) is leszûrhetõ. De itt azért nem csak rövid távú profitok vannak, hanem átlagkeresetekrõl is szó van: nézzétek meg a nyugati országbeli átlagos fizetést (Amerika, Anglia, Franciaország) és nézzetek meg egy magyar átlagfizetést. Hasonlítsátok össze, nagy a különbség (nem mondtam egyáltalán újat, tudom).

Melyik fizetésbõl telik jobban luxus javak (számítógépes játék szoftverek) vásárlására: a havi 130 000-ból vagy a havi 3-400 000-bõl.

És jöhettek itt nekem azzal, hogy ott drágább a megélhetés, de nekem pl.: vannak ismerõseim (Svédország)külföldön, 1 magyar család (apuka idõseket ápol, anyuka gyári munkás: 4 gyereket neveltek fel) és amellett, hogy fizették az albérletük költségeit a gyerekek mindent (játék szoftvert is)megkaptak és emellett minden évben jutott pénz 2 hét nyaralásra. Szóval ennyi a különbség az életszínvonal között és ezért is inkább a nyugatra koncentrálnak a kiadók.

Kiadókat nem kell félteni, tudják õk mit csinálnak és miért. Ha nem érné meg nekik így ahogy csinálják, már rég tönkrementek volna.

De én nem akarom õket védeni, és titeket se támadni. Csak érdekel ez a téma és ki akartam fejteni a véleményem, ennyi.

Ezzel szemben természetesen jó lenne, ha több honosított játék, dlc lenne kis hazánkban is.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Dante73
Ez nem konzol vs Pc témakör, hiszen konzolon is hasonló a helyzet, csak ott más az aspektus. (Idióta amcsiknak, japóknak idióta játékok, amikkel egy normális európai fazon nem tud mihez kezdeni, tisztelet a kivételnek, természetesen) Grafika, meg hent, agyhasználat meg ablakba. Ez addig megy, míg az "újdonság" ereje tart, aztán ott is az lesz a helyzet, amit Te PC-re írtál; Elõbb utóbb csak a japcsik, meg az amcsik veszik a cuccot, az meg alig tartja el õket. Ott van például a Live! Egy vicc, hogy (azt hiszem talán) 8 támogatott ország van, egyébként marad a trükközés...
Nem vagyok felháborodva, csak kicsit csalódott vagyok a Liara DLC miatt, mindössze arról van szó, hogy a játékipar, azon belül is a kiadók, mintha nem a föld nevû bolygón élnének...