19778
  • morvaigaben
    Tudom azért tettem idézőjelbe :P
  • HJ
    Szuper! Akkor egyformán gondolkodtunk :)
  • Tehasut
    dehogynem, már meg is csináltam
  • bendáj17
    szerintem is úgy érdemes végigtolni hogy az első részből mentést töltjük be. Nagyon nagy élmény, a dlc-k is különbözöek de vannak egész jók.,
  • HJ
    Tehasut: nem lenne érdemes az általad kijavított magyar fájlokat újra elkészíteni az 1.03-as TLK editorral? Márcsak azért is, mert ugyebár kiderült hogy a régebbi verzió okozott gondot a DLC magyarításában. Végülis elképzelhető (bár nem írta eddig senki), hogy az alapjáték szövegében is okozhat bugokat az TLK újracsomagolás.
  • sanya200
    Hát mentést találsz esetlege a masseffect2saves.com-on. De szerintem is inkább kezd el elölről és ha lehet pótold be az első részt, történet/szerepjáték szempontjából jobb, több benne a párbeszéd és több morális döntést is kell hozni igaz ezek kisebb súlyúak mint a 2-ben de nagyon ott van.A játékmenet kicsit nehezebb mint a 2-ben szokni kell mindenképp még nekem is fura volt a 2 után visszaszokni pedig játszottam már vele 6-7x. De hamar meg lehet szokni és szerintem jobb is egy kicsit változatosabb-fordulatosabb a story.A dlc-ket érdemes felrakni főleg a nagyobbakat mint pl a zaeed/katsumi/overlord/shadow broker és már az új dlc-hez már van magyar felirat is hála mike-nak.A többi dlc csak fegyver/páncél meg hasonlóak sokat nem dob a játékon talán a fegyveresekkel kicsit könnyebb is.Na de 1 szó mint 100 szerintem kezd el inkább az első részt és utána fogj bele a 2.-ba mert így nem érted majd mi miatt történik és könnyebben összeáll a kép.
  • Slashice
    Hát, elég macerás egy ilyen mentést szerezni. Én inkább javasolnám azt, hogy kezd elölről, mert az leszel "te" (szerepjátékokban ugye ez az érzet egy kardinális elemnek számít, bár az is igaz, hogy a Mass Effect egy akció-szerepjáték, így mindkét műfaj kedvelői élvezhetik. És akik inkább az akciót preferálják, azoknak nem olyan kardinális az első dolog :)), ez alatt a meghozott döntésekre gondolok, karaktered kinézetére, stb, stb.

Továbbá az írásodból azt szűröm le, hogy nem játszottál az első résszel (hisz, ha igen, akkor ugye importáltad a karaktered, és akkor szóba sem jöhetne más mentése :)), ami nagy hiba! Javaslom mielőbbi beszerzését a játéknak, mert megéri. És ugye, amit az első részben hozol döntést, azt a másodikba átviheted (meg majd a 2012 körül megjelenő harmadikba is).

No, de ez csak az én véleményem/eszmefuttatásom. Elég nehéz összehozni egy olyan mentett állást, ami ott tart, ahol tartottál, tehát tartok tőle, hogy elölről kell kezdened.

Ami a DLC-ket illeti: mint Morvaigaben is írta, ezek változóak. Vannak, amik új fegyvereket, vannak, amik új megjelenést, és vannak, amik új küldetéseket jelentenek, sőt vannak, melyek új karaktereket.

Szinkron nincs, hál'istennek. Nem, nem a szinkronnal van bajom, hanem a játékszinkronokkal. Azért a Mass Effect egy nagyon ütős játék, és ha készülne hozzá szinkron, akkor megérdemelné, hogy profik végezzék azt (jó példa erre, hogy a Rejtőző fickónak az angol hangja Martin Sheen). Sajnos a játékszinkronokról nincs túl jó tapasztalatom :(

Morvaigaben: Liara, mint csapattárs van jelen a kiegészítőben.
  • KP27
    nekem van egy halom mentésem, mindenféle osztállyal, viszont a dlc-k nagyrésze fent kell legyen a gépeden, különben nem fogsz tudni betölteni egyet sem...
  • morvaigaben
    Mentésem nekem nincs, bár nekem is előröl kellett kezdeni a 30 órámat egyszer :-/
    DLC esetében is-is. Vannak amik csak fegyvereket páncélzatokat adnak a játékhoz, de van olyan is ami kisebb, nagyobb küldetéseket tartalmaz (2 esetben új csapattagot is, a Shadow Brokerrel nem játszottam szóval nem tudom hogy Liara "játszható karakter"-e).
    Szinkron nincs.
  • bekasybalazs
    Sziasztok. nemrég kezdtem mass effect 2zni, és történt egy kisebb baleset...eljutottam addig, hogy toborznom kellett a csapattagokat...a hadúr és a fegyen lett volna vissza, de meghalt a vinyóm, és elveszett minden...:S:S tudna valaki nekem egy olyan mentést adni, ami kb ezen a részen van? nincs nagyon időm játszani, ezért nem szeretném elölről kezdeni teljesen. írjon privátban akinek esetleg van.

és szeretném kérdezni, hogy ezek a DLC-k mit tartalmaznak? teljesen új qusteket vagy csak +páncélzatot és fegyvereket?

létezik szinkronos magyarítás?:P

előre is köszönöm a mentést és a segítséget
  • bendáj17
    azt meghiszem sokan vagyunk, jó kis képek voltak itt fent. nem sokára újra fogom játszani :D csak most az egyetem mellett nem mindig megy :)
  • sanya200
    Nem csak te vagy vele így:)
  • bendáj17
    ezer köszönet a magyarításhoz, nagyszerű lett, jók a videók is az árnybróker bázison és a küldetések, a naplók minden. IMÁDOM a MASS EFFECTET, a kedvencem.
  • mike01010101
    Elküldtem a magyaritasok oldalnak a legújabb javított verziót, a női karakter hiba elvileg kiküszöbölve.
    Slashice köszi a segítséget.:)
  • Slashice
    Mike: mail elküldve ;)
  • bunny
    Látom a fejleményeket, nálam is női karakter, illetve most néztem hogy valószínűleg mégsem eredeti magyar, hanem magyarított angol a 2. részem amivel játszottam. Ha van javított magyarítás, sikítsatok! Vagy nézegessem a magyaritas-hu-n, mi ? :)
  • sanya200
    2011 vége vagy 2012 eleje valahogy így asszem.
  • Slashice
    2012 körül várható.
  • pite9
    sokára
  • Slashice
    Egyébként az EA érti ám az iróniát: Lokalizált játékban, a főmenüben, alul, ahol futnak a hírek, ott bizony írják, hogy segíts Liaranak elkapni az Árnyékbrókert, és mindezt MAGYARUL! Majd, ha te hivatalosan felmész a social.bioware.com oldalra, ott meg beintenek, hogy sorry, de ez nálunk nem elérhető (ha magyar nyelvet használsz). Milyen aranyos :)
  • mike01010101
    Ok, köszi
  • Slashice
    Másik érdekesség: Immáron lehetőség van arra, hogy külön férfi és külön női dialógusok kerüljenek be a játékba, Shepard részére.

https://docs.google.com/document/pub?id=1puZA9yn-RLj67kI4OWfsU4epBRb3AcmHUnxJR3wPUpM&pli=1
  • Slashice
    Itt a leírás, hogy hogyan lesz kompatibilis az 1.0.3-s verizó előtti xml fájl az új szerkesztővel:

READ ONLY IF YOU HAVE AN XML FILE GENERATED WITH TLK TOOL VERSION LESS THAN 1.0.3

Here's the instruction on how to make your pre 1.0.3 version XML file compatible with newer versions of Mass Effect 2 TLK Tool.

I know there's a bunch of people already working on their modifications, so just let me clarify: you won't loose any of your modified lines and the conversion will only take you 2 mins. (well, maybe 5 including reading the instructions :)).

I promised not to change XML format since 1.0 version and so far I haven't touched it at all. But recently I've discovered some "FemShep" stuff in TLK files, which also needs to be processed. So the XML format hasn't changed. It's just your XML files need to contain a little bit more stuff than before :)
    But all the "new" stuff has to be at the end of XML file, so it shouldn't be a big issue.

This board doesn't provide any formatting, that would make my description human-readable :p

Please follow this link, to read the instructions on Google Docs (no account required):

https://docs.google.com/document/pub?id=1a0cohsGtmERomDUqVDcs0KgwwbkGacf0hLADREIUbAA
  • Slashice
    Jó hír: Gocek feltöltötte a TLK szerkesztő legújabb változatot, mely orvosolja ezt a bizonyos "női problémát" :D ;)

Mike: Lehet, hogy még ma át tudom küldeni, amit ígértem, legalábbis nagyon igyekszem.
  • mike01010101
    Ez jó lesz. Lesz legalább újabb fordítanivaló:)
  • mike01010101
    A hang nekem is elment az autós üldözésnél, már az első angol végigjátszásomkor is.
  • Prof William
    De akkor legalább a Genelkorba vagy a Krogasm-ba lehetne beleolvasni. :)

Bár lehet hogy súlyos lelki sérülesek érnék a játékost.
  • JethroHUN
    És ha már a szégyennél vagyunk... buzit sem...
  • Evoluti0N
    Ez nekem is feltűnt. Az okát azonban nem értem. Rá lehet fogni az ME 1 körül forgó FOX botrányra. Azonban a Bioware jött ki nyertesen abból a történetből, ráadásul a Dragon Age-be még leszbikus kapcsolatot, szexet se szégyelltek betenni.
  • sanya200
    Nem az a baj hogy kevés nővel lehet románcozni de az 1-ben sokkal kidolgozottabb volt abban legalább mutattak is valamit a 2-ben ez a rész elég silány lett.
  • Trantorius
    Laza, majd kipróbálom:P
  • Evoluti0N
    Játsz Witchert. Geralt (a főhős) úton-útfélen mindenkit megkefél. Szerintem nem túlzok ha azt mondom, h kb 20 nőt meg lehet fektetni a játékban :D.
  • Anonymusx
    Vagy szerezz egy barátnőt.
    Még szerencse hogy nem lehet mindenkit lefektetni, az elég szar lenne. Legalább a játékokból hagyják ki az ilyeneket.
  • JethroHUN
    De nem erről szól ez a játék, legalább az ME ne baszásról szóljon már könyörgöm. töltsél +18 filmet XD
  • Trantorius
    kicsit jobban kidolgozhatták volna a játék ezen részét!:D;D:P
  • Trantorius
    Én csak azt sajnálom hogy a játékba több női npc-t nem tudtam megfektetni, mint például a gépész lányt, Amandát és a lányát partyba, a tolvaj csajszit, a tanács női tagját, a fellegvár női lakóit és az omegai csajszit akinek akkora a képe mint 3 másiknak!:(
  • JethroHUN
    Egyszer sem volt ilyen hibám.
  • Slashice
    Sajnos a DLC gyárilag elég bugosra sikeredett. Van, hogy elszáll a hang az autós üldözésnél, vagy Feron láthatatlanná válik, vagy amit te is írtál. Ez a magyarítástól független.
  • adam0615
    Igen
  • Trantorius
    Wrex-el összelehet futni a 2-ben ha az 1-ben életbe maradt?