19778
-
#12255 Ja, azt még nem is néztem. Valóban az is bénán van fordítva. -
Sir Cryalot #12254 Két fószer akik eredetileg kitalálták az ME-t , azok közül az egyik azóta SW MMO-n dolgozik a másik meg átment a Bethesdához, és már a 2-n sem müködött nagyon közre,viszont Legion szövegeit úgyemléxem még ő írta.
-
Sir Cryalot #12253 Szvsz _mindig_ egyes szám második személyen dumál Harbinger, ui. vagy épp rólad beszél, vagy épp fajokról. Semmiképp se T/2.
You will surrender your potential against the growing void. <- milyen teljesség ?!
A képességeid nem elegendők az átható ürességgel szemben ,alá fogod vetni magad. -
#12252 kb így lenne helyes a mondat szerintem (bár ebben a formában elég béna, de az eredeti jelentése átjön):
Azok, akiket Pusztítókként ismertek, gondoskodnak róla, hogy pusztulásotok segítségével szerezzetek megváltást. -
#12251 Mondasz valamit, szerintem sincs jól fordítva.
Ez a pár mondat hangzik el:
Human, you've changed nothing.
Your species has the attention of those infinitely your greater.
That which you know as Reapers are your salvation through destruction.
You will surrender your potential against the growing void.
We return, and you will rise!
Semmin nem változtattál, ember.
Fajod olyanok figyelmét hívta fel magára, akik sokkalta hatalmasabbak nála.
Azok, akiket Pusztítókként ismertek, gyilkosaitok és megváltóitok egyben.
Át kell adnotok magatokat az ürességgel dacoló teljességnek.
Visszatérünk, s ti felemelkedtek! -
adam0615 #12250 Most vittem végig a Grunt (Baka) lojál küldetést. Megöltem a falócsápot a kiképzés során és amikor járkálok Tuchanka területén EDI mondja:
"A falócsáp legyőzése után sok párzási kérelem érkezett Grunt-hoz és egy Shepard-hoz" XD -
adam0615 #12249 Mint előbb is írtam valószínűleg a Kaszások/Pusztítók miatt támadtak a reknik. Vagy is ezt mondják a 2. részben. -
bendáj17 #12248 ott mi lenne a poén, mert sajna már tovább mentem? -
bendáj17 #12247 érdekes elgondolás, biztos klassz lesz a történet. -
Slashice #12246 Én egyébként a pusztítók mögött hasonló sorsot sejtek, mint pl a getheknél. Gazdáik igába akarták őket hajtani, de öntudatra ébredtek, és fellázadtak. És azóta módszeresen minden szervest kiírtanak a galaxisban, ami nem igaz, hisz az esszenciájukat megőrzik. Nem lepődnék meg, ha a gazdáik anno az őrzők lettek volna pl. Kíváncsi leszek, hogy mit hoznak ki a BioWare-sek :) csalódni nem fogunk, ismerve a történet íróikat... :) -
#12245 Békések, persze XD -
KP27 #12244 vidd el jacob küldetésére, és válaszdd a középső opciót a végén :D -
adam0615 #12243 Én most viszem kb. 10-szerre a Mass Effect 2-t de most is találtam benne érdekes és új dolgokat :)
Pl.: Zaeed-nek a beszólásai nagyon tetszenek :D Amikor meg kell keresni Thane-t akkor a legelején a sérült szalári munkástól kell érdeklődni. Zaeed meg elkezdi: "Még ketyeg" (Arra éri hogy még él)
Ezen a beszóláson annyit nevettem :D
Meg egy másik érdekes dolog:
Én az 1. részben életben hagytam a rekni királynőt és amikor a 2. részben beszélünk azzal az aszárival aki a rekniket képviseli elmondja hogy a Kaszásoknak/Pusztítóknak közük van a rekni háború kitöréséhez. Meg azt is mondja hogy a reknik önszántukból nem kezdeményeztek volna háborút, ők békések.
Most ezt a két új dolgot fedeztem fel :D -
sanya200 #12242 köszi de elég lett volna az első sor is a többit úgyse értem főleg azért mert angolul van:) -
#12241 Kioszk az kb elárusító bódét vagy standot jelent, itt a mellette lévő csillagtérképet áruló automatára gondolt.
An information kiosk (or information booth) dispenses free information in the form of maps, pamphlets, and other literature, and/or advice offered by an attendant.
An electronic kiosk (or computer kiosk or interactive kiosk) houses a computer terminal that often employs custom kiosk software designed to function flawlessly while preventing users from accessing system functions. Indeed, kiosk mode describes such a mode of software operation. Computerized kiosks may store data locally, or retrieve it from a computer network. Some computer kiosks provide a free, informational public service, while others serve a commercial purpose (see mall kiosk). Touchscreens, trackballs, computer keyboards, and pushbuttons are all typical input devices for interactive computer kiosk. -
sanya200 #12240 Az illiumon ha beszélsz egy asarival aki a telepeseket viszgálja feros-on mond egy mondatot amit nem értek teljesen ha csak odamész hozzá akkor azt mondja hogy "ÜDV a Baria Frontiersnél. Ott találja a kioszunkat . De mi az a kiosz? -
sanya200 #12239 Ebben mondjuk van valami ők a megváltóink hiszen csatlakozhatunk, de ilyen megváltásból nem kérek köszönöm.Amúgy meg az egyben volt szó róla hogy akik segítettek a pusztítóknak azokat is hátrahagyták meghalni szóval se így se úgy nem jó. Bár Sarennek nem voltak rossz szándékai mert a galaxist akarta megmenteni csak a módszere volt az ami nem tetszett senkinek végig azt hitte ő irányít mikor a fejedelem már rég átvette felette az uralmat. Amúgy ha észrevettétek mikor liara-val először találkozunk a 2-ben ugyanazt a szöveget nyomja telefonálás közbe mint amit az anyja az első részben mikor megtaláltuk. Asszem ez volt hogy "Áltáll már szemben asari kommandósokkal nem sokan akik túl is élték" nem ugyanazt a szöveget nyomja de nagyon hasonlót. -
bendáj17 #12238 igen ha példakép magas akkor a kék válaszra fejbe lővi magát majd átalakul. Én úgy vittem végig. -
Slashice #12237 Tehasut: A játék végén van egy rész, ahol a Hírnök mondja a magáét, és angolul van valami olyasmi, hogy "we're your salvation through your destruction", amit a magyar valahogy így fordított "mi vagyunk megváltásotok és pusztulásotok", ami szerintem nagyon nem azt jelenti, amit az angol jelenteni akar :) legalábbis szerintem.
SPOILER
Ez ugye arra vonatkozhat, hogy ők a megsemmisítésünkön keresztül váltanak meg minket, hisz belőlünk is Pusztítót csinálnak, így tovább élhetünk. Ez egyébként pedig a Pusztítók természetére is egy fontos információ, ami így elsikkad. Persze lehet tévedek, és ez valami angol kifejezés és jól fordították :) de kétlem :P -
sanya200 #12236 addig oké de nem mindegy hogy hogy áll hozzá pl a többi fantom vagy a tanács, de mindegy is.Azért jó volt az egy nagyon sokkal több morális döntést kellett hozni persze nem mindig világmegmentés céljából hanem a normál emberek problémái is ha beszélgetsz velük persze, ilyenből lehetett volna több a 2-ben is, igaz az egyben a pályák elég egyformák voltak de több féle akció is volt, pl túszmentés, tárgyalás... a 2 ebből a szempontból sivárabb a társak küldetései jók de a többi eléggé gáz. Lehetett volna benne pl több nyomozós rész mint amikor liaranak kell infót gyűjteni és ne legyen egyértelmű a válasz hanem magadtól kéne rájönni.Vagy olyan hogy lopakodó jellegű küldetések, szabotázs akciók, vagy egy Spectre ügynökkel való munka vagy az ő kiszabadítása...stb De az ilyenek hogy menj ide lőj szét mindent küldik elég unalmasak semmi történetük nincs szinte protian ereklyékből is egyet találni ami látomást is ad, abból is lehetett volna több.Na mindegy sok lesz a szöveg majd talán a 3-ban lesznek ilyenek is a grafikára azért kíváncsi lennék milyen lesz, persze nem az a lényeg de nem is utolsó szempont. -
Evoluti0N #12235 Nem tudom, h milyen hatása lehetne ennek a 2. részre. Ha megöljük, ha öngyilkos lesz, mind a kétféleképp ugyanaz az eredmény: meghal :) -
sanya200 #12234 Nem tudom hogy ki hogy játszotta végig az első részt de kevesen tudják hogy Sarent rá lehet beszélni hogy legyen öngyilkos, kár hogy ennek nincs hatása a 2-re. -
sanya200 #12233 jó hát szóljatok mikor emg akkor hogy hányan akarunk rendelni. -
#12232 Szerintem még most kéne rendelni (1-2 héten belül), mert karácsony közeledtével biztos kifosztják az amcsik webshopot... -
#12231 Én megbízok. Eddig csak jók a tapasztalataim az idegenekkel, egy steamos "használt" mw2+ mivel normális vásárló voltam kaptam CS 1.6-ot ajándékba meg még "használt" Crysis collectors edition. Szóval tőlem csinálhatjuk, de csak jövőhétre lesz pénzem. -
sanya200 #12230 hát én mindenképp futárral hozatom mert elég messze lakok pest-től. Siófok alatt lakok nem sokkal szóval nekem többe lenne a vonatjegy mint a futár:( Meg időm se nagyon van a meló mellett max hétvégén de majd aki megrendeli lebeszélem vele hogy mit hogy. Ha lesz belőle valami egyáltalán vagy marad-e annyi zsém. Meg kéne venni a Mass Effect regényt is meg megvettem a Bad Company 2-t is szóval talán kijövök de nem tenném rá a nyakam szóval még nem mondom biztosra majd akkor ha meglesz hogy cakli-pakli mennyibe lenne. Esetleg nem akartok várni vele egy hónapot? Kb 20 marad a fizumból és abból 9 a bc2 meg a könyv az nem tudom még mennyi lesz, bár azt el tudom halasztani 1-2 hónappal annyira nem sürgős.Majd leshet azt kérem karácsonyra és akkor nekem nem kerül maniba:) -
#12229 Én simán bevállalom a megrendelést. Kérdés, hogy bíztok-e egy idegenben (ez lennék én) és rám meritek-e bízni a pénzeteket.
Budapesti vagyok, óbudán melózok, ami szerintem majdnem középen van :-) -
mzoli7 #12228 1 Valaki aki megrendeli és amikor megjön akkor mindanyian elmegyünk pl a Nyugatihoz (megközelíthetőség miatt, vonatjegy olcsóbb mint a futár)és akkor ott lerendezzük.
2 Postai csomag utánvétellel. -
sanya200 #12227 Sajna nekem meg még úgy se de van itt olyan akinek igen. úgy lenne célszerű hogy 1 valaki megrendel x darabot és mikor megjön elküldi postán vagy futárral vagy ha a közelben lakik akkor elmegy érte akinek kell.De akkor bele kell kalkukálni az árba a futárt is. Meg lehet hogy át kéne utalni az egyénnek hogy kitudja fizetni mikor megjön de ezt ráérünk akkor ha eljutunk a megrendelésig de így nehéz lesz ha senki nem tud angolul. -
#12226 Nekem se. -
bendáj17 #12225 nekem se az erősségem az angol nyelv. :) -
mzoli7 #12224 én megrendelném szivesen csak nem tudok annyira jól angolul (szeptember óta tanulom) -
#12223 és hogy lehetne ezt összehozni? úgy látom a veddvelem.hu nem igazán jó külföldi oldalakra -
Slashice #12222 Hmmm egy ilyen közös póló vásárlás lehet engem is érdekelne... :) (egy n7-es póló jól jönne :)) -
#12221 én simán beszállnék. vágyom egy n7-es pólóra nagyon -
#12220 Köszi a választ akkor úgy néz ki amíg nem lesz pénzem pontokra meg kell crackolnom a játékot -
Evoluti0N #12219 Csak a küldetés erejéig lesz csapattárs, nem válik állandó taggá. Ha előző részben már összejöttél vele, akkor lehet románcolni, azonban a románcos achievmentet nem lehet elérni vele, mivel ahhoz egy állandó csapattárssal kell összejönni. Ráadásul attól függetlenül, h összemelegedtek, még mindig felcsípheted valamelyik csapattársat, illetve ha valamelyikkel már összejött a dolog, akkor nem fogja zavarni az, h rámászol Liarára. Azt nem tudom, h akkor is lehet-e vele románcolni, ha nem játszottad az 1. részt, illetve ha ott mással jöttél össze. -
#12218 Az új kiegben az árnybrókeresben Liara a csapat tagja lesz? Illetve lehet vele románcolni? -
bendáj17 #12217 kisebb hibát találtam amikor Tali hűség küldetését csináljuk és az Admirálisokkal beszélünk: Talin helyett Tanin meg valami még :D -
#12216 Akinek nagyon akad a játék, vagy nem megy már a betöltés sem, annak javaslom tegye fel a legújabb processzor drivert.
Nekem is ez segített.
A gépem Athlon 64 3000+ (1 magos)
1,5 G RAM
Ati 1650 Pro 512MB ram
Előtte annyira akadt mintha diavetítés lenne, most fut szépen.
Egy külföldi fórumon olvastam ezt a módszert.