19778
  • Tehasut
    +a DLC-k javítása
  • Tehasut
    úgy ahogy mondod
  • mzoli7
    akkor ez az alapjáték fordításénak javítása + a fegyverek sebzése + a Lair of the shadowbroker magyarítása ?
  • Tehasut
    Ja egyébként az Incisor mesterlövészpuska Aegis csomagos verziója van benne...
  • Tehasut
    Na kész van.

Illetve még csak a fegyverszekrényes van kész. Mondjuk ez se volt kis meló, a mai napot szinte teljes egészében ennek szenteltem.
    Ha esetleg hibát találtok, szóljatok mindenképp.

Az harci képernyős kicsit nagyobb meló lesz, mert át is kell fogalmazni a rövid fegyverleírásokat, hogy beleférjenek 3 sorba, úgyhogy arra pár nap múlva számítsatok.

Egyébként a legutóbbi verzióhoz képest tonnányi javítás történt, a végigjátszás során mindig "alt+tab"-olgatok és korrigálom az észlelt hibákat. Most tartok a játék kb. 2/3-ánál, úgyhogy lesz még javítanivaló bőven. Az is mutatja, hogy mennyi hiba van a fordításban, hogy kb. 10 percenként kell kiugranom...
  • sanya200
    sziasztok lehetne egy kérésem, ha valakinek fentvan az első rész csináljon már nekem videót fraps-el a hajóról amikor repül, azt a sima töltőképernyőt mikor a bolygóra szállnál le akkor szokta berakni csak pár másodperc kell, youtube-on nem találok, beraknám dreamscenebe háttérnek és jó ha csak pár mp mert akkor nem látod hogy ismétlődik a másikat megtaláltam mikor tölt ott a relét mutatja, jó lenne ha 1080p-be lenne a videó(1920*1080), csak mert akkora a monitorom.Küldjétek el pm-be vagy youtube is jó csak oda is akkor 1090p kéne.Köszöntem.
  • bendáj17
    sebaj mi belerakjuk vagyis Tehasut :)
  • Tehasut
    Semminek, benne se volt a játékban. Az infókat a Mass Effect wikiről szedtem
  • Slashice
    Nincs mit :) Amúgy eredetileg mire fordították?
  • Tehasut
    Slashice, tudtam, hogy bízhatok benned, köszi!
    Akkor Bolt-action = forgó-tolózáras (egybe írva).
  • bendáj17
    szerintem nagyon klassz és én is így szeretném ha lehetne. Kíváncsian várom-.
  • Slashice
    Itt megy a wikipediaról egy puska leírás:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Springfield_M1903

Működési elv forgó-toló záras

bár itt a záras szót külön írja (nyelvtanilag passzolom, hogy melyik lehet a helyes, egybeírva több helyen szerepel).
  • Slashice
    Amúgy a forrás: kase.hu

Mesterlövész fegyverek: kizárólag Bolt-action (forgó-tolózáras) fegyverek lehetnek. Itt is egyszerre egy BB lehet a levegőben. Mindkét kategóriánál 30m a minimális rálövési távolság. Másodfegyver szükséges. A Bolt-action mesterlövész fegyverek csak a kereskedelmi forgalomban kapható legkisebb kapacitású tárakkal használhatóak, míg a Félautomata Mesterlövész fegyverek Low-Cap vagy Real-Cap tárakkal.
  • Slashice
    Nos, kellett némi kutatást végeznem, de íme:

Bolt-action = forgó-tolózáras
  • sanya200
    Ha már ennél a windowsos témánál tartunk jó lenne csinálni egy ilyen mozgó hátteret mint a deamscene pl ami itt az oldalon van az nagyon tetszik nem tudjátok hogy lehet letölteni?Meg jó lenne nagy képben azt hiszem csinálok is egyet ha sikerül várom az ötleteket milyen legyen.
  • Tehasut
    Köszi, akkor a 'Tüzelési sebesség' 'Tűzgyorsaság' lesz, az 'RPM' pedig 'lövés/perc'.
    Már csak a bolt-actionra kéne valami fordítás.
  • Tehasut
    És mi van, ha kitakarja, úgysincs semmi érdekes a bal alsó sarokban. Ráadásul csak addig a pár pillanatig takarja ki, amíg megállítod a játékot a parancsok kiadására és ráviszed az egeret a fegyver ikonjára.
    Úgyhogy ezt a kitakarás dolgot nem nagyon értem.

Egyébként máshová nem lehet tenni a szövegdobozt, csak a benne lévő szöveg változtatására van mód.
  • Fenrir
    Talán inkább a Tűzgyorsaság jobb lenne.

"A tűzgyorsaság a lőfegyverek egyik jellemzője, az időegység alatt kiváltott lövések száma.

Mértékegysége: lövés/perc, de nagy tűzeszközöknél, például az elöltöltős óriáságyúknál volt rá példa, hogy az óránként vagy naponta leadható lövések számát adták meg."
  • sanya200
    Nekem csak a méretével van gondom az egész bal alsó sarkot kitakarja.Mi lenne ha összehoznád a hud-al ha meglehet csinálni akkor azt a narancssárga részt (alul egy csíkot) meghoszzabítanád a jobb oldalra ahol a társ feje van a fegyver leírását a bal oldalra meg a sebzést írná ki?
  • Doom 4
    Szerintem is jó 5let mind a kettő, szóval föltöltheted két verzióban is, az egyikben benne lehet a harci kijelzős a másikban nem kell. Nekem kéne a harci képernyős is
  • Tehasut
    eddig mindig olyan királyul segítettél, Slashice szedd össze magad!
    :-)
  • Slashice
    Hát, most, hogy így megindokoltad, lehet, mégsem olyan haszontalan játék közben ezek az információk, mint azt elsőre gondoltam :)

1) Jó kérdés, próbáltam utána járni, de egyelőre nem találtam semmit, hogy mit használnak a magyar katonai szakzsargonban erre. Úgyhogy passz.

2) Ez jó kérdés, rákerestem, sok helyen használják a magyarban a kifejezést, és ez azt jelenti, hogy (ha jól értelmeztem) egy lövés után be kell töltened a lőszert a puskába, tehát nem automata vagy fél-automata tüzelési mód (klasszikus példa erre a 2. vh-s mesterlövészpuskák). Hogy most megintcsak erre van-e valami katonai szakzsargon, azt passzolom.
  • Tehasut
    kérdés 1: szerintetek az RPM-et (round per minute) magyarítsam TPP-re (töltény per perc)?

kérdés 2: ha van köztetek fegyverszakértő, akkor elmesélhetné, hogy magyarul hogy fordítjuk a "bolt-action" nevű tüzelési módot?
  • Tehasut
    Oké, elfogadom, hogy leszavaztátok, nem is erőlködök tovább ezen.(Magamnak azért megcsinálom, őrület fokozaton szerintem tök hasznos).
    Akkor csak a fegyverszekrényes képernyőkbe pakolom bele a fegyveradatokat.

Szerintem még ma kész leszek vele, és fel is rakom.
  • Tehasut
    kivettem pát szót, így már jobban néz ki
  • Bizarro
    Én is nagyon jó ötletnek találom, de a harci képernyős szerintem is felesleges, elég a fegyverszekrényes.
    Egyébként mikorra várható a következő frissitésed a magyar nyelvi fájlokhoz?
    Mert lassan végzek az ME1-el és akkor kezdek neki a 2.résznek.
  • Tehasut
    Semmit nem vesz el, mert amúgy az a pár sor meg üres, de a szövegdoboz ugyan akkora lenne.
    Igazából ki kéne venni az elejéről a teljesen haszontalan leírást, mert szerintem az totál felesleges.
    A gyakorlati haszna pedig annyi, hogy mikor jön valami vadállat ellefél, mondjuk biotikus védelemmel, akkor gyorsan át lehet tekinteni, hogy leginkább melyik nálunk lévő fegyverrel érdemes lőni. Nekem számtalanszor életet mentett volna, ha tudom, hogy melyik fegyver sebzi legjobban az ellefélen lévő aktuális védelmet.

Az angol szövegfájlban sincs több infó a fegyverekről, tehát ezt nem a fordítók szúrták el, hanem a Bioware követte el ezt a teljesen érthetetlen hibát.
  • Slashice
    Tényleg jó ötlet, de Sanyával értek egyet abban, hogy a játékon belül, a harci képernyőn nem kell oda. Sokat foglal el, és gyakorlati haszna nincs, hiszen senki nem fog elkezdeni harc közben matekozni :) Viszont a fegyverleírásnál meg kifejezetten hasznos.

Tényleg, egyébként az eredeti angol szövegfájlban volt leírás a statisztikákról?
  • sanya200
    jó ötlet szerintem is de a harci képernyőből sok helyet vesz el az a sok adat azt szerintem szűkíteni kéne vagy máshova rakni vagy nem kell annyi adat rá.Mondjuk elég lenne csak a sebzés rá vagy hasonló.
  • mike01010101
    Ez nagyon jó ötlet, szép meló összeszedni minden adatot
  • bendáj17
    szerintem is tök jó ötlet.
  • mzoli7
    Serintem jó ötlet, én is nézegettem már a fegyverek tulajdonségat.
    Bár gyakorlati haszna nincs sok mert ha pl megkapod az új fegyvert akkor úgy is lecseréled a régit.
  • makkandis
    Bár hivatalos adatot nem láttam erről, de a végigjátszásaim, meg a többiek elbeszélése alapján, szerintem tök nyolc, hogy mekkora a p/r csík. A játék szerintem egy százalékot néz, hogy az addigi történések megszerezhető p/r pontjai közül mennyit szereztél meg, ha például ez 80% fölött van, akkor beadja a válaszokat, ha meg alatta akkor nem. Ezt a 80-at csak úgy hasra ütésre mondtam, de nekem volt olyan, hogy a játék legelején már megcsináltam a két ember küldetését, és hiába volt alig pár kocka paragon pontom mégis feltűntek a válaszok, máskor meg a játék végén kétszer annyi ponttal be se adta, de ekkor sokkal jobban engem tükröztek a válaszok és nem mindig a kéket nyomtam.
  • Tehasut
    Eszembe jutott egy elég idegesítő dolog: a játékon belül nincs egy normális statisztika a fegyverekről. Ezen felbuzdulva elkezdem a Mass Effect Wikiről összeszedegetni a fegyverek adatait és beleírom a játék szövegfájljaiba.
    Így fognak kinézni:
    fegyverszekrény
    harci képernyő

Mit szóltok? Szerintetek jó ötlet?
  • sanya200
    Emberek tudom mit beszélek végigtoltam már párszor szóval van fogalmam róla, a párbeszédeknél már fejből tudom ki mit fog mondani és 4 csík paragorn pontnak elég kellene lennie ha meg nem akkor is van 2 renegát szóval lehet ez a betöltés gyorsítás tett be neki vagy nem tudom nem valószínű de nincs más ötletem.
  • adam0615
    Én mindig paragon voltam ezért nem tudom hogy mi van a renegát válasz lehetőségekkel. Lehet hogy ott kevesebb pont is elég.
  • sanya200
    Hát eddig nekem szinte sose volt maxon a paragorn pontom mikor végigvittem pedig most már csak az ő küldetése maradt utolsó előttinek egyedül talié nincs meg még más mindenkié megvan szóval más lesz a gond vagy nem tudom de már végigtoltam párszor, szóval van fogalmam róla.Meg is lepődtem hogy nem engedi egyik válaszlehetőséget sem ezt a küldit már korábban megszoktam csinálni, szinte az összes megvan már egyedül tali loyaliti küldije nincs meg az IFF meg a dlc-k a játék 3/4 teljesítve van már.Mindegy majd visszatöltöm csak érdekes.
  • Tehasut
    Ez nem így van, mert nekem csak a második csíkig volt meg a renegát (tehát a teljesnek csak a 40%-a) és mégis tudtam pirosat választani.
  • adam0615
    Teljesen max-ra kell vinni a paragon/renegát pontokat és akkor lesznek elérhetőek azok a válaszok. Én mindig utoljára hagyom Jack küldetését mert addigra max-ra fel tudom húzni a paragon pontokat.

Nekem csak akkor sikerül max-ra vinnem, ha az első részből karaktert importálok. Én például a 2. rész karakterét is importáltam és akkor nem sikerül max-ra kitolni.

Remélem tudtam érthető választ adni :)
  • sanya200
    hát nekem se a tízen egynéhány végigjátszás alatt lehet azért mert sokáig halogattam jack küldijét vagy mi?