Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

penge96
Sanya azért ne túlozz, van élet a hajón. És ha nem is lenne, akkor is ott van az a sok város, nem a hajón kell életnek lennie, ott végezzék csak a dolgukat a kedves legénység.

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

Marha jót kérdeztél, mert igazándiból nem nagyon tudom megindokolni. A személyisége nagyon magával ragadó. Meg a csípõje is tetszik...hehehe. Az egyben nagyon sokat beszélt, jól meg lehetett ismerni. A kettõben kevesebb idõt szántak rá, mert sok csapattárs van.

Liara az ME1-ben nem annyira jött be, de az ME2-ben kifejezetten jó.

Mirandának a játékban nekem jobban bejön az arca, mint a videókban. Mirandának a személyisége nekem nem annyira tetszik.

Jack.... no comment. Szexuálisan kb annyira vonzó mint Garrus vagy Grunt.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

wedge31
Ebben nagyon egyetértünk, kár volt a butitásokért.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Ez a baj látod én már UNOM a sima shootert abból van elég ha ez is olyan lett volna mint az egy semmi problémám nem lenne.

Hát nem is ezzel van a baj hanem azzal hogy szinte nem is élnek csak vannak a hajón hébe-hóba elmondjuk a bajuk de ezen kívül semmire nem reagálna a fõhõs/fõhõsnõ felé.És így unalmas meg száraz az egész szerintem.El is kezdem az egyet azt nagyon szerettem csak azt a fránya irányítást megint meg kell szokni.

wedge31
Tul sokat vársz egy shootertöl némi rpg elemel, ez nem DA😮 vagy egy old school rpg.

Hát igen rátapintottál a lényegre van egy jó történet meg te alakítod egy részét a döntéseiden múlik a galaxis sorsa meg minden de a csapattársakra meg nem vagy akkora hatással?Tényleg gáz egy kicsit nem azt mondom hogy bunyózzon liara meg miranda vagy akárki hanem hogy vegyenek már észre engem is mert ez így felemás szerepjáték a galaxis sorsa rajtad áll de mint emberi lény nem vagy hatással másra.Példáúl megkaptam a báli ruhát ami nõi karakteren dögösen áll meg minden de senki nem szólt volna ám hogy de jól áll vagy valami ennyibõl akár álló bránerrel is sétálhatnál a hajón azzal se törõdnének.Vagy mikor kellyt felhívod kajálni semmi sem történik felmész a kabinba majd töltés és kész a vacsora.Ennyi?Én szívesen eldumáltam volna vele kaja közbe a legénységrõl meg errõl arról .Apropó legénység mintha nem is lenne néha egy egy elkottyantott mondat és ennyi beszélni nem lehet velük csak a dokival meg a gépészekkel és kész.Hiányzik az élet a hajóról miért nem tud olyan lenni mint a star trek van egy hajó és van rajta minden bár meg sportterem meg minden a legénység jön megy beszélgetnek...stb.De itt csak szériatartozékok egyedül joker az akivel el lehet dumálni az egész játékidõ alatt a többivel csak hébe-hóba.

Hû! Ez aztán gyors volt. Szép, jó munka. 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

penge96
Nagyon köszünjük, remek munka!<#worship>

A csaj témához: Mirandának csúnya az arca?😮 Szerintem nagyon szexi, pont mint Yvonne-é. Liara szép, nagyon, de nem érzem hogy lenne benne valami vonzó. Tali pont az ellentétje, de nekem nagyon nem jön be. Samara=Liara. Jackhez meg annyit, hogy ha nem lenne tetkója, lenne haja, és normális ruhája, nálam ott lenne Miranda mögött 😉
Amúgy tök érdekes hogy Dr. Chakwas-ról senki sem beszél <#mf1>

Sanya, a párbeszédes dologban teljesen igazad van, ez nekem is hiányzik. Azonban szerintem itt azért vették ki a nagyrészét, mert az elsõ részben nagyrészben a fajukról meséltek, azt meg már ismerjük. Zaeed és Kasumi szerintem elég bõbeszédû volt, Taliról és Garrusról már tudunk mindent. Miranda és Thane is elég sokat elárult a múltjáról. Jacob, õ egy ízig-vérig katona, szokásos múltal (az apját leszámítva). Legionról meg annyit kell tudni hogy õ a jó geth 😄 jah és hogy "We are many". Samara elõtörténete kb abban merül ki, hogy milyen viszályai voltak a lányával. Gruntról kb semmit nem tudunk meg, mivel õ sem ismeri magát. Mordin magáért beszél, Joker meg egyszerûen a legnagyobb arc 😄 és egyben Shepard legjobb barátja, nem véletlen.

Szal jah, itt nem volt annyira sok párbeszéd, de tökéletesen meg lehetett ismerni a karakterek nagy részét.

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

Fantusz
A ME1 párbeszédeiben sokkal több "élet" volt, de lehet említeni a másik Bioware játékot, a Dragon Age-t, ahol szintén életszerûbbek a beszélgetõs részek, a csapattagok reagálnak a fõhõs viselkedésére, sõt inspirált képességeket kapnak, vagy elvesztik azt, ha változik a viszonyuk.
A ME2-ben a párbeszédek sablonosak, a fõhõs dolgaira még az esetenként érintett csapattag is indulatmentesen reagál (romatika), néhány elõre megírt összekapást kell megoldani a hajón.

wedge31
Tali egyértelmüen a belsö tulajdonságai miatt a kedvencem.
Ha választani kell akár románc akár harc nálam mindig ö az elsö.
Az elsöben még liara is az volt de elégé elcseszték a másodikra.

Nekem meg igazából mindegy hogy van haja-e vagy nincs az arca meg a viselkedése a fontos ennyibõl jack se kéne mert nincs haja?Mondjuk az nekem se kéne de hát ízlések és pofonok ha választani kéne tali és liara között nagy gondban lennék😞

Igen sajnos tali és liara is keveset szerepel a kettõben pedig nekem az elsõ részben a kedvenc csapattársaim voltak, kaident utáltam talán a legjobban.Viszont az egyben több volt a párbeszéd és valahogy élethûbb volt az egész.Ashley-t mindig meg lehetett kérdezni a köv. küldetésrõl valamikor verseket szavalgatott vagy elmesélte a családi ügyeit meg úgy jó volt vele dumálni meg kellett vigasztalni mikor kaiden meghalt meg megjegyzéseket tett a társakra fõleg liara-ra.Biztos féltékeny volt.A 2-ben annyira nem szálltak el ezekkel a szövegekkel csak akkor lehet velük értelmesen dumálni ha valami kínjuk-bajuk van.De amúgy meg le se szarják a társaikat.Hiányzik az egybõl ez a fajta életszerûség lehet a 2-ben a story miatt jobabn rágyúrtak a karakterekre de ha elvégezted a loyality missiokat utána alig mondanak valamit csak vannak.

Fantusz
Akkor neked a vuki a zsánered<#eplus2>
Csubakka unokahuga megfelel?

Hát nem tudom nekem mi tetszik Taliban de tetszik szerintem a viselkedése a hozzáállása dolgokhoz meg olyan jó fej az egész csaj az elsõ részben még szinte gyerek volt a 2-ra már felnõtt.Amúgy meg hogy hogy néz ki az nem tudom hogy jön ide attól hogy sisak van rajta és nem látod az arcát még lehet szép.Lehet szebb mint liara meg miranda együtt.Már nem azért de ronda nem lehet mivel aki úgy játszotta végig hogy õt csábította el akkor a videóban mikor leveszi a maszkját nem mosolyodna el.Amúgy nekem meg miranda nem tetszik a videóban még jól néz ki az elején meg a trailerekben de magában a játékban elég érdekes feje van attól meg hogy nagy a melle még nem lesz jó nõ.Az igazi akirõl mintázták az tényleg jó nõ.Amúgy csak én vettem észre hogy liara arca baromi jól ki lett dolgozva a dlc-ben?Mikor csak simán beszélgetsz vele az irodájában akkor még elmegy de a dlc-ben valami eszméletlen jól meg lett csinálva az arca meg a szeme lehet hogy van benne egy kis grafikai tuning mert a helyszínek is gyönyörûek fõleg illium meg az átvezetõk is pl mikor leszállunk arra a hajóra az áhh szinte már film.

Fantusz
Az elsõ részben Tali és Liara volt legtöbbet a csapatomban, s egyiket sem a szépségéért kedveltem meg.
Az sem különösebben foglalkoztatott, hogy Tali milyen lehet maszk nélkül, sõt szerintem vele a romatikázás legalább egy tucat renegate pontot kiérdemelne.
A ME2-ben jelentõsen leértékelõdött a szerepe, harcokban nem igazán jó képességi vannak (gethek ellen kiváló, de itt jellemzõen nem gépek ellen csatázunk).
Szerintem sokaknál az elsõ részben lett szimpatikus, amit ügyesen megtartott itt is, õ a jót képviseli, ellentétben Mirandával, aki meglehet csinos, de velejéig romott.

Nálam ha egy nõnek a hajszõrzete nem szõr az eleggé kizáró tényezõ😊

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Mass Effect - Rajtaütés- rövid képregény
Mass Effect -Rajtaütés (rövid képregény, magyar, pdf)
Jó szórakozást

penge96
megindokolhatná*

penge96
Amúgy valaki tényleg mindokolhatná, hogy Tali miért olyan nagy szám.

penge96
Igen, olvastam.

Most komolyan, miért vannak úgy oda az emberek Taliért?xD Komolyan, minden csapattársamat jobban birom mint õt, ha ránézek egy porszívó jut az eszembe 😄 Még Liara úgy ahogy, mert õ kb annyival különbözök az embertõl (külsõleg) hogy kék, és a hajszõrzete nem szõr 😄

lightjack
azért mert úg döntöttél hogy elpusztítod a begyûjtõ csatahajót, cirka paragon módon mentél tovább, így az kék lett... am a csajos kérdésre visszatérve: Miranda a legjobb de tali akcentusa és hangja is nagyon ottvan!

morvaigaben
Hali!
Csak annyit kérdeznék, hoogy..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
..a játék végén az a piros cucc (gondolom valami bolygó) ahol a Rejtõzködõ Fickó ül, kék lesz. Van valami oka? Mert én nem tudtam rájönni <#idiota>

Köszi elõre a választ! <#kacsint>

ASUS X550CC-XO227D, amir?l most ezt írtam :D BattleNet: Gabe#2489

Én valahogy nem gerjedek az alienekre legyen az akár Liara vagy Tali. Aranyosak, de ennyi.. <#banplz>

Hát ha csak nem az van benne hogy mûtéte elõtt nem Mirandának hanem Bob -nak hívták akkor még így is õ a favorit. 😊
Mirandáról ugye olvastad az aktát ShadowBrokernél?

Helyesbítek:
Kell a francnak Kelly, ha van egy olyan társunk mint Tali.<#szeret>

penge96
Kell a francnak Kelly, ha van egy olyan társunk mint Miranda<#szeret>

Hát, ha nem sietsz Kelly nem fog táncolni örömében.... pláne neked nem (kár kihagyni). 😊

Köszi

Az IGN-nen fenn vannak jpg-ben is.
ITT
Akkor nem kell azzal tökölni, hogy kiszedd a pdf-bõl.

Hát nekem még egy küldetést engedett tali loyality missszióját de utána szól edi hogy kész és már jönnek is a reaperek.

Koszi, mar forditom is

Akkor ha jól értem...

Az IFF megszerzése után már el is rabolják a legénységet?
Ha már a képregényekrõl volt itt szó korábban gondoltam felhívom a figyelmet, hogy létezik egy 8 oldalas képregény, ami szabadon letölthetõ a BioWare honlapjáról. Mass Effect: Incursion.
Aria T'Loak összetûzése a Collectorsokkal. Idõben egy héttel van a SSV Normandy megsemmisítése (tehát az ME2) elõtt.
Itt egy közbvetlen link, ha nem akartok keresgélni:
Mass Effect: Incursion

Egy!!! küldetésre van idõd. Illetve Omegán, Illiumon, Citadellán kiszálhatsz korlátlanul (vásárolgatni).

SZEG007
kivéve a Dokit, meg az gépész csávo.

wesker24
Miutána Reaperek elrabolták a legénységet és nem mésza zonnal a megmentésükre akkor nekik annyi mind halottak lesznek !
Kérdés...

Ha megvan a reaper IFF utána még oldhatok meg küldetéseket szabadon vagy jobb ha addig befejezem õket mert utána már ha nem akarok rosszat a legénységnek mennem kell az omega 4-hez? Csak azért kérdezem mert ahogy látom az iff-es küldetést akkor is meg lehet csinálni ha még hiányzik csapattag.
hát ez így gáz mert jó lenne ha velem együtt kapnák😊

csapattársak max 30-31 pontot kapnak, neked level 30-ra 51 pontod lesz...

Calver
csak minden második szinten kapnak a csapattársaid pontokat legszebb emlékeim szerint - bár Mass Effect wiki-n az istennek nem találom h ez merre van leírva.

"The trees move. Do you not see it?"

Nem tudjátok mitõl van az hogy ha én szintet lépek akkor a társaim miért nem kapnak pontot? 26os szinten vagyok és talinak pl ugyanannyi pontja van mint amennyi volt szintlépés elõtt.De más csapattársaknál is ez van.

Én is így teszek. Úgy válaszolok ahogy való életben válaszolnék. Ebek köszönhetõen majdnem szép magas a paragonom de azért van renegade pontom is.
lightjack
nah igen...most eddig a jobbik felemmel toltam ugye ezért lett paragon a hõsöm...most elõveszem a rosszabik felem és jöhet a renegade😊 persze ez nem azt jelenti h nem lesz semmi paragon benne de a renegade lesz majd 100on!

Szerintem nem is kell. Alapvetõen van egy paragon/renegade irány, de én is néha eltérek tõle, mert nem rontom a játékélményemet azzal, hogy azért választok egy döntés, mert akkor vagyok jó vagy rossz.

lightjack
nah igen, nekem sincs szívem renegade válaszokat nyomni, de mivel most olyan karit kezdek 1be és azzal tovább a 2 be, hát sokszor muszály lesz. legtöbbször az zavar renegade-ben hogy sokszor köcsög a társaival... nem köcsögnek, hanem cinikusnak kéne lennie, a 2 nem ugyan az. olyan dr.house stílusba lenne jóh a renegade. nah igen persze ugyanez fordítva is igaz. néha a paragon már annyira paragon, hogy nem tudtam rányomni. olyannyira...áh nem tom ezt leírni, de képtelen voltam paragonként folyton paragonra nyomni, mert volt pár olyannyira lehetetlen helyzet...mondjuk így is csak az elsõ kocka telte meg renegade pontokkal de a paragont maxra vittem. nah m1, megyek feltolom a ME1-t és már kezdem is!

Most tolom másodszorra a liarás dlc-t eddig nem figyeltem nagyon milyen szövegeket nyom be se shepi meg laira de most röhögtem rajtuk.Ilyenek hogy mér nics fegyver ezen a jármûvön a válasz mert taxi-gyönyörû meg állandóan rinyál liara hogy kamion kamion shepi meg látom-már megint😊Ezért hiányzik a magyar felirat aki nem sokat tud angolul lemarad az ilyen apróbb poénokról is😞

Alapban ha másodjára kezded kapsz némi kezdõ bonuszt. A bányászatot nem veszi figyelembe, de ad valamennyi nyersanyagot. Kapsz XP bonuszt is meg lovét. Ha ME2 karaktert importálsz akkor a pajzs elemeidet (amiket megvettél) és a fegyvereidet alapból megkapod (de a fejleszéseket nem!). Illetve (XBox360-on legalább is) valami okból, újrakezdve a Normandy-ban egybõl 60 probe van meg 1500 üzemanyag. De ha elhasználod õket újra csak 30 probot enged és 1000 üzemanyagot (míg újra ki nem fejleszted).