19778
  • mike01010101
    Ezek szerint az életbe hagyott fejletlen életformák 50ezer év alatt felfejlődnek? Ezek szerint az aszárik, szalariánok, stb az utolsó kipusztitáskor még fejletlenek voltak. Ami nem derült ki nekem és úgy emlékszem shepard sem kapott erre választ az Ilioszon, hogy miért csinálják ezt, mi az értelme az egésznek.
  • SaGa Jr
    Csak a fejlett életformákat likvidálják (ne ma teljes galaxis minden éeltformáját), a fejletlen és kisszámú élővilágot nem macerálják. Máskülönben emberiség sem lenne...
  • mike01010101
    Kicsit más téma: Most a holtidőben újra végigjátszottam az első részt.
    A történet szerint 50ezer évente kiirtják a teljes galaxis a Kaszások, ez a ciklus. Ezek szerint az összes jelenleg a játékban szereplő faj 50ezer évnél fiatalabb?
  • bendáj17
    igen rossz munkát nem adtak ki reméljük nem is fognak. Durva lenne egy SG klán :)
  • sanya200
    Mindegy az a helyzet hogy én azt is megfogom venni igaz a ME nem a múltiról szólt eddig de akár jól is elsülhet a dolog és ismerve a Bioware-t biztos hogy nagyon jó lesz.Legalább alakíthatnánk egy SG klánt és nyomhatnánk egymás ellen vagy egymással:)
  • Slashice
    A megfejetés a British Secret Inteligence Service azaz SIS.

Hogy hogyan kapcsolódik ez a Mass Effecthez? Nos, van egy szervezet, mely a következő nevet viseli: System Alliance Intelligence Service (SAIS) :)

Kezd érdekesen alakulni a dolog. Az már 100%, hogy Mass Effect világában játszódó játék lesz, és az is egyre biztosabb, hogy egy különálló játék, a trilógia történetét nem érintő játék lesz, és az is biztos, hogy multiplayer is lesz benne.
  • bendáj17
    ez nagyon jó kis oldal.
  • bendáj17
    ugyan így csináltam és tényleg azt mondja hogy száműzték nagyon érdekes.
  • sanya200
    [spoiler]Paragorn módon zártam le a tárgyalást tali kérésére nem fedtem fel a bizonyítékot hanem emlékeztettem az admirálisokat hogy mit tett tali és többet tud a gethekről mint bárki más ahelyett hogy meghúrcolják inkább hallgatni kéne rá.Meg megemlítettem nekik hogy ne kezdjenek háborúba a gethek ellen hanem segítsenek a kaszások ellen harcolni[spoiler]És mikor beszéltem vele azt mondta tali amit lentebb írtam.
  • adam0615
    Megint van kint a facebook Mass Effect 2 oldalán egy olyan kép amit meg lehet fejteni. Kíváncsian várom hogy mi jön ki belőle :)
  • Fenrir
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Gondolom azzal zártad le a tárgyalást, hogy elmondtad, hogy az apja volt a hibás amiért aktív geth-ekkel kísérletezett és azok átvették a hatalmat a hajón. Ha renegát vagy paragon válasszal zárod le és nem ezzel akkor nem fogják száműzni és ugyanúgy pozitívan ér véget a tárgyalás.
  • mzoli7
    mass effect hír összefoglaló : link
  • sanya200
    Sziasztok biztos kérdeztem már emlékszek is rá de válasz nem jött. Talival kapcsolatban, most csináltam meg a lojális küldetését és a tárgyaláson minden vád alól tisztázták,még a kapitánya is mondja hogy bármikor szívesen látja a hajón, de mikor a normandyn beszélek vele és megkérdezem hogy mi lesz ha valaki betölti az apja helyét, erre azt mondja hogy mivel száműzték így neki erre már nincs gondja, meg még legion is megemlíti mikor Talival összebalhéznak hogy még a száműzetést is vállalta a kedvükért.De ha a tárgyaláson minden vád alól tisztázták akkor miért van száműzve?Figyeltem a hangot is hátha rosszul van fordítva de jónak tűnik akkor most ilyenkor mivan?
  • bendáj17
    igen én is nagyon bírtam :) szerintem is sokkal jobb a kemény kifejezés mint a nehéz.
  • Tehasut
    Ja azt ki is felejtettem, hogy még a heavy szó is előttük van, amit nehéznek fordítottak, tehát:

heavy skin weave - nehéz bőrszövedék
    heavy muscle weave - nehéz izomszövedék
    heavy bone weave - nehéz csontszövedék

a heavy-t jelen esetben inkább keménynek kéne fordítani
  • Tehasut
    Én szívesen vennék egy Baileyhez kapcsolódó DLC-t, nagyon bírtam, az ürgét.
  • bendáj17
    el is van döntve. Én is várom az új dlc-t,
  • Tehasut
    legyen szövet és kész
  • Fenrir
    A tissue az emberi szövet vagyis sejtek halmaza, a weave pedig az amit pl gyapjúból készítenek.
  • Slashice
    Rákerestem google-n a kifejezésekre, és elég ismeretlenek... képeknél mindegyiknél előjött a mass effect kép, de pl a keresett szó nem. Szerintem lehet azért, mert ez a weave egyfajta fejlesztés, tehát nem természetes szövet, hanem mű (úgy találtam, hogy tissue-t írtam a skin mögé pl).
  • Slashice
    Bár... a szövet az nem a tissue?
  • Slashice
    Hmmmm... pontos állásfoglaláshoz kellene ismerni a biológiai angol szakkifejezéseket... DE, ez a szövedék nagyon hülyén hangzik, inkább szövet :)
  • sanya200
    remélem azért dec.11-én nem csak az új játékról hallunk majd hanem esetleg bejelentik a következő dlc-t is már ideje lenne.
  • Tehasut
    Ezekhez mit szóltok?

skin weave - bőrszövedék
    muscle weave - izomszövedék
    bone weave - csontszövedék

Nem kéne lecserélni a szövedéket szövetre?
  • sanya200
    Mik ki nem derülnek itt:)
  • Fenrir
    De, el is küldtél a picsába, hogy miért szidom az artykat.
  • ratgab
    Ezek jelzős szerkezetek szerintem és akkor különírandók, ha tulajdonnév, akkor meg összetett szó és egybe írandó! Igazából nézőpont kérdése....

Szerintem külön írandók, egyébként!
  • bendáj17
    külön kell szerintem. Lehet van köze a szótagszámnak is ha jól tudom
  • mike01010101
    Nem tudom, a helyesírás ellenőrző ezt mondja:)
  • Tehasut
    Köszi, szerintem is. De mitől függ? Szótagszámtól?
    Mert a rohampuska biztos egyben van.
  • mike01010101
    külön
  • Tehasut
    Na, megcsináltam mindenhol a cseréket, jó szöszörgős meló volt. De most már egységes az egész.

Viszont bizonytalan vagyok az egybeírás-különírással:
    "harci karabély" vagy "harcikarabély", "nehéz karabély" vagy "nehézkarabély"?

Én a külön felé billenek
  • Tehasut
    oké, rohampuska rendel...
  • Kindred Blades
    Nagyon egyszerűen, a hivatalos megnevezés gépkarabély.

A rohampuska, amit az úr említett, valóban életképesebb, erősebben fejezi ki a fegyver természetét.
    A támadó feltételezné, hogy van védőpuska is, ami azért mégis mókás. :)
    Amennyiben pedig konkrétan egy Matlock-ról van szó, az lehet simán karabély. Ugyanaz az az elv, mint az M1-es anno, és annál militarista körök szigorúan meghagyták, hogy karabélynak fordítsam, mert az a helyes megnevezés.
  • Renegade
    egész véletlenül nem együtt WOT-ozunk? :-)
  • Fenrir
    A rohampuska sokkal jobb.
  • Tehasut
    Nekem meg a támadó tetszik jobban. Hogy döntjük el? Kéne egy harmadik vélemény
  • Slashice
    Szerintem a támadópuska helyett a rohampuska jobban hangzik.
  • Fenrir
    Cifu nekem régi ismerősöm, de most éppen melózik :)
  • Renegade
    nézzetek át haditechnikába, ott nagyon kiokosítanak mindenkit a definíciókról :-)