19778
-
Slashice #12935 Amúgy a fordítás következetességének a jegyében, a regényben valószínűleg kapunk egy harmadik (típusú :D) szószedetet.
Már az előzetest olvasva:
"A protheán technológia rejtekhelyének..."
Mass Effect 1-ben: Protián
Mass Effect 2-ben: Proteai
Mass Effect első magyarított regényében: Protheán
Bah... mondjuk megjegyzem, a három közül a regényben használt tetszik a legjobban. Az első rész az az angol fonetikus magyar leirata. A második elég nyelvtörő. A regényben használtnak viszont kellemes a csengése. -
sanya200 #12934 Gyerekek holnap adják postára a könyvet ha minden igaz:) -
sanya200 #12933 Én a #12928 kommentre reagáltam csak nem személy szerint. -
bendáj17 #12932 köszönjük a javítást tök király. -
Slashice #12931 Én egy szóval nem írtam, hogy kitartó :) Hanem kemény :)
Mondjuk a "csávó"-t szerintem lehagyhatjuk :P már csak azért is, mert hölgyek is vannak a csapatban :)
Szerintem a mondat első része maradhat az, ami eredetileg, csak a másodikon kell csiszolni, de tekintettel arra, hogy ez a mondat nemigen bukkan elő a játék során, maradhat változatlan is :) Viszont jó tudni minél több és több angol kifejezést :) -
sanya200 #12930 Még mindig le tud kötni a játék emberek pedig mindjárt a végére érek de elkezdem most adeptel:)
Nem tudom mi az oka de a tízen egynéhány végigjátszás se elég nem is az akció miatt hanem a hangulata meg azok az érzelmi értékek amik benne vannak, sose élveztem egy játékot ennyire kivéve az első részt.Pedig hamar megszoktam unni a játékokat a cod7-et se vittem végig vagy a nfs-t se ez mégis leköt.Nem tudom miért nem tudnak valami hasonló játékot csinálni már baromira unom a megyek-lövök szerű játékokat de ez más még a 21 néhányszor megnézett trailer után is kiráz a hideg, de még az első részé is:)
Lehet az lesz hogy végre végigtolom az egyet 60as szinten és utána állok csak neki a 2-nek.Elérni már elértem ugyan a szintet de nem toltam végig csak a felénél jártam mikor megjelent a 2.Meg ugye azt még nem toltam végig legnehezebb fokozaton igaz azzal kezdtem el csak nem értem a végére.
Ha esetleg van időtök keresgessetek képeket mindegy milyen kicsi-nagy nem kell hogy háttérkép legyen akkor tudok alkotni valamit belőle PS-el, most egy Windows 7 Logonscreent akarok csinálni de sajna az nem lehet amit akartam mert a bejelentkező- részt nem lehet átpakolni úgy tudom, legalábbis ahova a felh.nevet-jelszót kell írni azt nem lehet pl oldalra rakni ha jól tudom ha másképp van szóljatok.Pedig nagyon jó lett volna de majd középre igazítom valahogy a képet meg van is ötletem mi legyen a bejelentkező hang, szupi lesz de majd csak holnap vagy azután kezdem el a meló miatt. -
sanya200 #12929 Ezek a fordítások érdekesek de én nem igazán halottam ilyen kifejezést hogy kitartó csávó, meg hasonlóak talán nem olyan elterjedt, vagy csak bennem van a hiba. -
#12928 "Slashice kitartó csávó." :-)
jó kis nyakatekert jelentés, de így már van értelme -
Slashice #12927 Csak nem jön át egyértelműen a jelentése :) -
Slashice #12926 Amúgy ennek fényében nem rossz az eredeti fordítás :) -
Slashice #12925 Tehasut: Megérdeklődtem angol ismerőseimnél, hogy mi a fenét jelent a kind of redundant :) Nagyjából magában úgy fordítanám, hogy "Felesleges", a mi esetünkben arra vonatkozik, hogy van már elég tökös ember a csapatban, ő csak amolyan tartalék lenne, felesleges.
Tehát kb így fordítanám az eredetit "A turián kemény csávó. Mondjuk, ha engem kérdez, abból van elég így is." -
sanya200 #12924 Megnéztétek a reklámokat a fellegvárban, azon a szinten ahol baely is van ott érdemes meghallgatni röhögtem egy jót, egy fimnek a reklámja van fellegvár a címe és valami randa női főszereplő van benne, az én shepardön szebb:) -
#12923 Fasza lett a kép, gratula. Olyan avatarosan kék :-) -
#12922 jaja, kijavítottam azt a hibát is -
sanya200 #12921 Most toltam végig a liaras dlc-t és liara említést tesz a protianokról is mikor rákérdeztem akkor azt mondta hogy az árnybróker szerint ha jól értettem hogy az iloszon már felhasználtuk a vezetőt de van még valami odakint amiről nem tudunk, persze lehet tévedett a bróker de lehet hogy nem:) -
Slashice #12920 Hatalmas köszönet érte, Tehasut! :)
Szerintem végig is fogom vinni ezzel a ráncfelvarrott változattal :)
Közben írtam még egy észrevételt lentebb, nem tudom, hogy láttad-e, de lehet, sőt talán biztos, találkoztál is vele a végigjátszásod alatt: Garrus hűségküldetése során Fakó azt mondja Garrusnak, hogy "This is not your style", amit a magyar nagyon "okosan" úgy fordított, hogy "Ez a te stílusod, Garrus". -
Evoluti0N #12919 Tehasut király vagy. -
#12918 Végeztem a javításos végigjátszással, úgyhogy közre is adom a végső változatomat a magyarítás javításából.
Nagyon sok bug volt a hivatalos lokalizálásban, még játékmenetet befolyásoló szarvashibák is!
Biztos maradt még benne hiba jócskán; az összes felderítéséhez egyrészt végig kéne olvasni kb. 10 megányi szövegfájlt, ezenkívül alaposan végig kéne játszani a játékot még legalább négyszer-ötször.
A fegyverleírások is benne vannak (mind a fegyverszekrényben, mind a harci képernyőn), szerintem tök hasznos dolog, amit a játék készítői teljesen érthetetlen okból kihagytak (tehát ezek az eredeti angol nyelvű verzióban sincsenek benne).
Fogyasszátok egészséggel.
ÍME -
#12917 Szerintem biztos cyborg, sokáig akart élni vagy nem tudod, biztos magát is felfejlesztette. Nem hiszem volt erről bármi a játékban,m ég az elején sem lehetett róla sok mindent kérdezni. -
#12916 még egy kérdés. nem emlékszem hogy kiderült volna e, de a Rejtőzködő Fickónak miért olyan kékek a szemei? -
#12915 Nekem is, nagyon jó lett! -
bendáj17 #12914 jól nézz ki sanya nekem tetszik. -
sanya200 #12913 Megkérhetnék valakit hogy linkelje be a javított fordítást meg amiről szó volt korábban hogy a fegyverek sebzését is kiírja(már ha kész van persze)
Köszöntem:) -
sanya200 #12912 Unatkoztam hogy tetszik:)
-
bendáj17 #12911 lehetséges, ezek nekem is feltűnt. Biztos kell nekik idő csak nem fognak egyből letámadni, vagy valami. Vajon hogy fog a játék kezdődni? -
bendáj17 #12910 sanya200 jól mondja ha mindent felfejlesztesz és mindenki hűséges hozzád, és a csapatokat is jól elosztod akkor sikerülhet végig vinni az öngyilkos küldetést halottak nélkül, mindenki a csapatból és a legénység is túlélheti. -
#12909 Na hogyan is győzzük le a Reapereket?
Most megint végig vittem az első részt a és végén az Ilioszon, a Protián VI mond egy két érdekességet. Az első ami feltűnt, valami olyasmi volt, hogy a kaszások a ciklusok közben a mélyűrben alszanak akkor sebezhetőek.
Illetve a másik: "De megfogadták, hogy valahogy meggátolják a Pusztítók visszatérést. Örökre megszakítják a ciklust. És tudták, hogy a kulcsot az őrzők jelentik."
Ugye ezt a megmaradt protián tudósokra mondta, és ugye fel is használták az őrzőket, mert azért nem tudták elkezdeni a ciklust, mert ugye nem reagáltak az aktiváló jelre.
Tehát nem tudnak a relén átjönni, úgy hogy amit már korábban mondtam el fog tartani a pusztítóknak egy ideig mire ide érnek.
Meg szerintem, valami olyasmi lesz majd hogy egy protián utódot fogunk találni valahol és az fog segíteni harcba szállni.
Most ez is csak egy teória, meglátjuk... -
sanya200 #12908 devianart?Heh én is szoktam nézegetni eszembe juthatott volna az is hogy walpapper:)Általában karakterekről kerestem képet hogy csinálhassak egy új hátteret. -
#12907 Innen van,tessék! -
#12906 2012? a rohadt életbe nem bírom ki addig.de legalább addigra kijön a második dragon age rész is. -
sanya200 #12905 Mindenkit meg lehet menteni csak beszélgetni kell velük folyamatosan meg minden hajó fejlesztést felrakni és a végén jó helyre beosztani őket akkor mindenki túléli ha nagyon hülyén nyomja valaki akkor shepard is meghallhat de ehhez elég szélsőséges körülmények kellenek.
Bandess honnan szedted a hátteret nekem nagyon tetszik bár az a felirat nem kéne alulra. Én most egy postert szeretnék csinálni de nem találok hozzá minőségi anyagot, megkértem pár arcot hátha csinálna egy karaktert 3ds maxel de eddig semmi hír. -
mans #12904 Jó helyre kell a végén beosztani őket és mindenki túléli,sajnos 2012 be jön a harmadik rész,decemberbe nem tudni mit mutatnak,de jó lenne egy mas effect féle game. -
#12903 akkor gondolom thane-t nem is lehet megmenteni?? egyébként a következő rész mikor jön? vagy dec. 11én jelentik be? -
ferenc001 #12902 Koporsó szvsz csak a csapatagoknak jut, mivel ha a legénység fogyatkozik meg, akkor ugye elfolyósítják őket. -
#12901 volt koporsó de sztem azokban az elhullott normandia legénység volt
mert nem mentem rögtön a begyűjtőkért hanem kicsit még vártam így páran meghaltak és jacob is elhullott.sztem visszatöltök egy mentést azt megnézem újra azt a videót.egyébként férfi karival nyomtam végig,az előző részből raktam át a mentéseimet. -
#12900 Uhhh milyen hátteret találtam :D -
#12899 Az itt látható képen, az utolsó pont, hogy a Cerberus oldalára álltak, az annyit tesz hogy, nem robbantották fel a cuccot a végén? Vagy ha nem robbantom fel akkor mit kell nyomni a végső párbeszédnél, hogy a cerberus oldalára álljak? Mert eddig minden válasz lehetőség olyan volt, hogy hátat fordítok vagy a cerberusnak, vagy a rejtőző fickónak. -
bendáj17 #12898 igazad van tényleg akkor nincs koporsó ha mindenki túlélte. -
sanya200 #12897 De ha nem játssza tovább vagyis nem nyílt végűre csinálta akkor nem látja a csapatválasztásnál esetleg z utolsó pályán mikor a reapert megy legyőzni az az utolsó lehetőség hogy kit választ ha ott nincs olyan akinek szürke a képe akkor még nem halt meg senki de ez nem zárja ki a lehetőséget hogy az utolsó csatában mégis elpatkoljanak, biztosan csak a legvégén a videóban látja ha nincs ott koporsó ami körül shepard mászkál akkor mindenki túlélte a kis kalandot. -
bendáj17 #12896 ha nincs a csapat választásnál akkor szerintem meghalt.