Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hülyeségeket beszélsz, casual és normal szintrõl hallottál már? Utána még mindig ott a veteran/hardcore szint.... És igen, más játékokhoz képest ME2 insanity szintje kb más játékok közepes szintjénél van, vagy max picit felette...

bocs. aszittem a shotiról beszélsz. amúgymeg igazat adok neked.

JethroHUN
Hát komolyan nektek, semmi nem jó. Minden túl könnyû... jah majd biztos olyan játékot csinálnak mivel a játékosok 99% elakad az elsõ 10 percbe.
Játsz ezzel
Ha ez is túl könnyû... akkor nem tom mi van

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Jóvan én a geth aszalt riflirûl beszéltem, az tök gatya. Jobban örülnék ha az ellent fegyvereznék fel DLC-kben mer insanityn is nevetséges néha ami megy.

geth shotgun eléggé OP. Olyan pontos, mint egy assault rifle, és akkorát sebez, mint egy nehézfegyver. Tökre kivesz minden kihívást a játékból. Az új dlc's rohamkarabélyra is kb ezt lehet mondani. Megkapod a vipert assault rifle formában, csak gyorsabb tüzelési sebességgel ... A phalanx az egyetlen amivel nem estek át a ló túloldalára. Nagyot üt, de kompenzálva van a lasabb lövési sebességgel.

JethroHUN
én csak veteranon, játszok, de szerintem az hogy a pálya végébõl 1-shotolok vele egy begyûjtõt, az erõs. 😊
A tempest smg, hát... locust sokkal jobb. a tempest csak nagy ellenfelek ellen jó igazán. Mind az új dlcs roham karabély na az a kemény, nem tom hirtelen mi a neve.

Épphogy nem erõs, a tempest SMG nagyon alázza... Én is nyomtam insanity-n GETH puskával egy idõben, de nem jó. A fejlövés a qrvaerõs a 3lövetûvel.

JethroHUN
Használjátok a geth puskát az erõs nagyon. még lõszer beállítás sem kell hozzá 😊

-engineer, +vanguard.

inferno ammo elvileg robban 3 lövésenként kb 1x , aztán területre sebez , szóval ahhoz eleve gyors találatokat kell bevinni, nem pedig shotgunozni.

Ja és ha gyorslövetû smg-vel elkezdesz tüzelni közvetlen közelrõl, azisjó, úgymeggyullad hogy úgy is marad : ))))
(feltéve h a pajzs már lekerült)

bocs a floodért, nem szedtem össze a gondolataim.

Az én engineer kombóm : kimaxolt inferno ammo, assault rifli (gépkarabély).
Aztán szépen gyújtogatsz. Szar a shotgun nem foglalkoztam vele, a mass effect1-est viszont imádtam 😞((

Hát szerintem a shotgun mechanikája teljesen gatya, tökmindegy hogy ütsz-e vagy sem... Az 1-ben meglõtted, hátraesett a p-ba...

Szomorú látni hogy engineert indítanak legkevesebbet, és elég valószínû hogy ki is veszik emiatt, pedig abban lenne a leges legnagyobb potenciál.

másoknak is ment, neked is menni fog. a shotgun lövések közt ne felejts el használni melee-t(ütést, úgy méginkább hamarabb ölsz), ha evisceratorral mész, azzal egyenesen kötelezõ, két lövés közt pont van idõ egy ütésre. lõszer is kevesebb kell így...

Ja bocs, a sisak az Recon Hood, elvileg csak usában elérhetõ Dr. Pepper promociós dlc volt de kalózok völgyébe sok mindent megtalálni 😄

a páncél az kestrel dlc, a minta az saját kreálmány.

Hát van még mit tanulnod a játékról vagy nem szedted le a kisebb dlc-ket azt hiszem ez a páncél az aegis packban volt a festés meg a normandyn lehet a kapitányi kabinban de ez szerintem nyilvánvaló.

lightjack
honnan a páncél és a minta?

MrStokes
Koszi, en nagyon elvezem, legalabb is nezni. Aztan, hogy majd mennyire fog menni a jatek vele, az mas kerdes, de bizakodo vagyok. 😊

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Nekem mondod a Fraps-et😊 Tudom mennyit eszik nekem is többgigányi videót csinál nem egyszer kidobott a game mert elfogyott a hely😊
Ja találtam egy képet nem rosz😊

ott látod a videó elején hogy insanity...

mint mondtam, a fraps eléggé lefogta a gépet. iszonyat lassan reagált az egér. ha nem hiszed próbáldd ki magad, kezdj el játszani és felvenni közbe(majdnem 2giga volt a tömörítetlen avim).

Evisceratorral szoktam menni vagy Claymore-al, azzal 1 lövés 1 halál közelrõl, az esetek jó részében. Valamiért nem adta be a game a reload mission-t, mivel az egy olyan profil volt amivel kiakasztottam a játékot, beragadt a "restart collector" base helyen, így nem tudtam váltani a scimitarról, amit egyébként nem szeretek.

Egyáltalán nem játszottam valami hûdejól ezen a videón, és ha megnézed még melee-t sem használtam. Ergo egy erõsebb shotgun, melee-vel és bónusz képességként barrierrel még durvább karakter a Vanguard.

thx
penge96
Ennyiii 😄

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

Úh ezt a kérdést is láttam már párszor na annyi hogy elindítod a launchert majd beállítások és oldalt van egy olyan opció hogy save ott csak meg kell adni a save mappát az mindegy hol van és importálás ennyi.

Hali!
Meg tudná valaki mondani, hogy a ME1 mentéseit melyik mappába kell rakni, hogy importálni tudjam õket?

Köszi
Igen csak a sentinelnek van tech páncélja és az infiltrator lehet láthatatlan elnézést a nyelvbotlásért.

lehet?Ha Igen elnézést én csak magyarul játszottam eddig az angol megfelelõjét nem tudom az összesnek😞 Még egyszer sorry.

MrStokes
Sentinel lathatatlan? Nem kevered az infiltrator-ral?

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Mondjuk azért elég közel álltál a halálhoz párszor, amúgy milyen szinten tolod?
Mondjuk nekem igazából a katona a legunalmasabb kaszt az csak olyan mint a cod vagy bármeylik tps csak mész és lõsz semmi extra és mégis azt választják a legtöbben, enginerrel sose mentem így arról nem nyilatkozok szerintem elég unalmas kaszt az adept-el egyszer mentem de az se jött be igazán csak a vangard meg a sentinel.A vangard már írtam mér jön be a sentinel is klassz fõleg hogy láthatatlan lehetsz és beosonhatsz az ellen mögé ha meg leveszik a tech páncélt akkor a közelben lévõket sebzi a robbanás az utolsó pályán nagyon hasznos a láthatatlanság fõleg mikor idõre mész hogy ne följön meg tali az alagútban meg úgy általában is el lehet vele szórakozni.Az egyben is tetszettek a kasztok csak az nem hogy annyi-féle képességed volt hogy nem tudtam eldönteni mire költsek sajna még a meggyõzás/megfélemlítésre is pont kell ellentétben a 2-vel.A 60-as karakteremnek sajna kevés a renegát válaszlehetõsége, 0 szintrõl a franc se akarja már megint elkezdeni a játékot.Nem tudom ki hogy játszott vele de 3 végigjátszás kell a 60-as szinthez, elsõre csak max 50 szintig mehetsz másodszorra ugyan el lehet érni az 59-et simán de az 59 meg a 60 szint között hatalmas mennyiségû xp kell legalább 300.000 ha nem több ami egy komplett végigjátszást jelent majdnem.

de akkor minek írsz ilyen baromságokat, hogy "casual szint", meg "percenként újratölteni", ha egyszerûen nem igaz? A gond ott kezdõdik, ha ezt így valaki elolvassa és elhiszi.. Én nem a karaktert védem, hanem csupán a hülyeségeidnek mondok ellent.

http://www.youtube.com/watch?v=q9JQGj9RqSc

ha ezt megcsinálod a sentineleddel akkor gratulálok.

Calver
soha nem fogom megérteni miért váltanak át ilyen szinten extrém defenzív módba az emberek, ha valaki gúnyolódik egy kicsit kedvenc kasztjukon - ha csak nem azért, mert õk is érzik az "apró" hiányosságokat.

én soha nem fogok leállni feleslegesen védeni a Sentinel-t - mi a fenének is tenném? Warp, Tech Armor, Overload, mi a fenét kéne ezen védeni?

de, hogy még egyszer röviden és tömören megfogalmazzam: a Vanguard jelen formájában nekem kevés - az elsõ rész verziójához képest mindenképpen kevés. ha meglenne az a móka benne, h shield ide vagy oda, az unszimpatikusok röpködnének szanaszéjjel, akkor egész vicces lehetne. talán. úgy is komikus ötletnek tartanám az ellenfelek csoportjába berohamozást, de én már csak ilyen régimódi vagyok, nem szeretem ha több lyukból szivárog a karakterem.

"The trees move. Do you not see it?"

amit te írtál az nem piszkálódás volt, hanem hülyeségek halmaza. már bocs. "ha nem akarsz percenként újratölteni, akkor biza nem lehet vele az elõbb leírt módon "vicceskedni", maximum casual nehézségi szinten, helyette..."

Nem vettem fel a pálya következõ részeit, de ugyanígy nekimegyek a geth hunternek, vagy a Geth Prime-nak is, és berontok a tömeg közé... A colossust nem próbálom be közelrõl, de azt is be lehet amúgy ..

Calver
wow, ennyire betalált a kis piszkálódásom? <#gonosz1>

tudom, hogy kell játszani Vanguard-al - pusztán az a játékstílus nem szórakoztató. a legkevésbé sem. ami szórakoztató lenne, és amit a Vanguard trailer-ben beharangoztak, az meg nem mûködõképes. hab a tortán, h a shotgunok meg végképp unalmas fegyverek. ez van.

Csináltam egy videót neked meg Calvernek, csakhogy megmutassam mennyire egyszerû a vanguard. Youtube televan videókkal, de ne ékeskedjünk más tollával.

Annyit tudni kell, hogy épp a scimitart próbáltam, amúgy evisceratorral megyek, vagy Claymore-al. Azzal jóval hamarabb öltem volna.

Hozzátenném, hogy elég nehéz volt úgy játszani, hogy megy játék közben a fraps, érzõdött a gépen hogy nem bírja a kettõt egyszerre, elég sokszor mellé is lõttem mert elég nehezen mozgott az egér oda, ahova akartam. Csak pár percet vettem fel, mert tömörítetlen aviba pár perc is több giga. Ezt tömörítettem le nektek xvid-be.

ftp://ftp.unreal.ie/hosted_sites/clanbase/hektor/misc/vid_calvernek.avi

MrStokes
Kozben megtalatam, szoval targytalan. 😊

MrStokes
Meg egy olyan jellegu kerdesem lenne, hogy uzletben vasarolt Bioware pontokat az oldalon pontosan hol kell hozzaadni az account-hoz?

Esetleg ugyanazon a reszen kell, ahol a Cerberus Network kodjat is megadtam (Reedeem promo code) ?

MrStokes
Koszonom a vanguard-dal kapcsolatos tanacsaitokat, most mar van kb. fogalmam mire szamitsak, mit fejlesszek.

Fenrir
Nincs valakinek véletlenül egy olyan mentése az Öngyilkos küldetés elõttrõl, hogy minden csapattag megvan, de egyik sem lojális és a hajó sincsen fejlesztve? 😊

A halál csupán a kezdet...

vanguard/sentinel a legjobb kaszt. számomra/nekem/szvsz (megelõzvén, hogy nekemugorjanak egyesek). Vicces még a shotgunos Infiltrator, Adept fun, de egy idõ után unalmas. Soldier nem egy nagy szám, monoton. A mérnök volt számomra a legunalmasabb, persze lehet csak azért, mert redundánsak a képességei. A drónon kívül minden más képessége megvan valamelyik másik kasztban és ezzel toltam utoljára...

Hát nem tudom te hogy játszol de vangard kasztal szinte könnyû a játék csak tudni kell vele játszani,annyi hogy le kell szedni az ellenrõl a páncélt meg a pajzsot utána meg lehet emelni-lerohanni...stb.Én õrület szinten tolom és szinte röhejesen könnyû ezzel a kaszttal pedig szinte csak a lift-et használom.Társakat olyat szoktam vinni aki inkább távolra harcol pl garrus meg mellé miranda vagy olyan társ aki tudja használni a torzítást az fõleg a begyütõ tábornok ellen jó, ha már fel van fejlesztve akkor a fél életerejét is leveszi.Meg ha vangard-al vagy a begyüjtõ hajon felszedheted a krogan shotgunt ami nagyon durván sebez közelre szóval szerintem jó egy kaszt a másik még a sentinel ami tetszik a többi annyira nem.

Hát pedig olvasva mit írsz, abból az jön le, hogy fingod sincs errõl a kasztról.

Teljesen korrekt a leírás esetleg ha már maximum pontjaid megvannak a charge-hoz akkor lehet azt is választani hogy többet lök el akkor érdemes esetleg a tömegbe rohanni de csak akkor ha már csak az életerejük van meg.Amúgy meg a 4-es szinten vagy 1-et sebzel vele de 100%pajzs lesz vagy többet de akkor csak 75.Ja és ha valaki esetleg nem tudja a húsbábol ellen a biotika a legjobb na meg a szuperfegyver de az emelés lökés...stb nagyon hasznos fõleg ha többet tudsz emelni egyszerre elég levenni róluk a páncélt és ha rányomod a biotikát mindegy milyet már meg is pusztulnak így lehet töltényt spórolni a nagyobbak ellen meg amelyikek lökáshullámot gerjesztenek azok ellen ha lehet használj robotot mármint amit tali tud használni vagy te ha mérnök vagy az azért jó mert eltereli a figyelmét szétlõni nem tudja mert lebeg õ meg csak a földre tud lõni szóval amikor lehet küld rá és addig nem fog zaklatni meg addig érdemes lõni.Vagy a másik ha csak 1 ilyennel harcolsz menj közel és amikor lehajol hogy támadjon a másik képességével menj hátrébb így nem tud támadni rendesen, persze attól is függ hány kis szar húsbáb van körülötted de így ki lehet játszani a nagy dögöt mert messzire tud sebezni a legjobban fõleg õrület szintem 1-2 ilyen hullám és nincs pajzsod se.

Level 6-on így építettem fel a Vanguardom:

Incendiary Ammo 2
Cryo Ammo 1
Charge 2
Assault Mastery 2
Bónusz: Energy Drain: 1

Calver
semmiféle labdát nem dobtam fel, pusztán kigúnyoltam egy számomra (legalábbis ME2-ben, elsõ részben kedvenc volt) roppantul unszimpatikus kasztot, akinek a játékmechanikája abban merül ki, h spontán becsapódik egy féltucat ellenfél közé - akik sajnos nem szerbek, így nem futnak el - elegánsan lepattan a pajzsukról, majd ennek egyenes következményeként pár másodperc múlva a Vanguard tökéletesen használható lesz tésztaszûrõnek <#gonosz1>

nem vagyok "béna" hozzá - pusztán nem jön be a játékstílusa. mert ha nem akarsz percenként újratölteni, akkor biza nem lehet vele az elõbb leírt módon "vicceskedni", maximum casual nehézségi szinten, helyette... nos, helyette egy roppantul unalmas játékstílust kell követni, mivel még az erõi sem viccesek, gyakorlatilag a adept mókáinak a gyenge részét kapta.

de persze kinek a pap, kinek a paplan - eszem ágában sincs senkit meggyõzni arról h rossz kaszttal nyomul, viszont a Vanguard túl könnyû célpont ahhoz h egy kis gúnyolódást kihagyjak. <#gonosz1>

A biotic charge a Vanguard sava borsa. Kb olyan mint a soldiernál az Adrenaline Rush. Amikor csak tudod használod.

a charge képességet fejleszdd fel, amilyen hamar csak tudod, kettes szintre minimum. miért? mert 50%-ot visszatölt a pajzsodból, egyes szinten charge használata után pajzs nélkül kerülsz az ellenfél elé. Elég nagy különbség.

Elõször charge-ot fejleszdd, utána Assault Mastery-t. Ez csökkenti a lehûlési idõdet és gyakrabban használhatod a charge-ot. Ha ezek megvannak akkor lehet a többit.

Shotgunból érdemes az Evisceratort vinni, ha jól célzol vele egy lövéssel is lehet ölni vele. Igaz három lövésre elég a tára, és nem túl nagy a tüzelési sebessége, de kb 300at sebez alapba, míg a Katana mondjuk fele annyit sem. Katana sem rossz, de abból 2-3 lövés kell. Ha esetleg fentvan a firepower dlc, érdemes kipróbálni a geth shotgunt is.

Társnak érdemes Jacobot vagy Gruntot vinni, és semmit nem fejleszteni rajtuk az elején, csak a squad incendiary ammo képességet. Ugyanúgy Zaed-en squad disruptort, így relative a játék elején a társaktól kapod a plusz sebzés képességet, nem kell saját pontjaid felhasználni, és a kritikusabb charge/assault mastery képességedbe tenni a pontjaid.

Charge-ot meg érdemes úgy használni, hogy nem a tömeg közepébe rontasz bele ezerrel, hanem a szélére, onnan át a másik szélére. Jobbra-balra elõre-hátra érdemes menni, és közbe menni fedezékbe ahol tudsz.

A páncélodat meg érdemes plusz pajzsra tenni, ahol csak tudod.

annyira magas labdát dobsz fel hogy hihetetlen.

ha béna vagy a vanguardhoz akkor persze hogy kapod a reload screent.

Vangard kaszt az egyik kedvencem.A bionic charge-ot ésszel kell csinálni én azt szoktam hogy kinézek egy célpontot(akkor érdemes ha nincs se páncél se pajzs rajta), és még körülnézek nincsenek-e sokan körülötte majd lerohanás és ahogy repül még megtápolom shotival.Vagy mivel ennél a kasztnál van lift(emelés)is akkor elõször felemelem vagy a csapattárssal emeltetem fel és akkor használom a charge-ot.Bár igazából ezt sokat nem használom inkább csak az emelést😊

Calver
globális Vanguard taktika: charge -> die -> reload
aztán amikor megunod, kezdesz egy Sentinel-t/Infiltrator-t <#gonosz1>

MrStokes
Sziasztok!

Egy kis tanacsot szeretnek kerni Vanguard ugyben.

Meg elegge az elejen vagyok a jateknak, es Vanguard-dal mintha nehezebbnek tunne a jatek, mint anno Adept-tel volt, ezert erdekelne, hogy miket erdemes az elejen fejleszten neki, milyen fegyvereket erdemes hasznalni es kb. mikortol lesz erdemes hasznalni ugy isten igazabol a bionic charge-ot.

Én a csajoa karakteremmel nem kaptam meg a románc arhivmentet miután liara-t becsalogattam az ágyba, utána néztem hogy csak akkor kapom meg ha csapattárssal romantikázok szóval ez bukta😞