Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyetértek jakuza-val. Énis megvettem az alapgémet, d eddig egy darab dlc-t se vettem meg. Inkább talán majd lewarezolom ha ujból elõveszem a gémet. Egsz egyszerûen nem éri meg párezer ft-ot kidobni egy 1-2 órás dlc-re mikor az alapot 30 órámba telt végigvinni. Inkább csinált volna a Bioware egy normális kieget hozzá.
Más: énis elfogadnék vmi jo kis modolási lehetõséget, de ezt max az újrészbe fogják elõvenni.
Hello
Egy jó ideje nem játszottam a játékkal, jött ki valami új dlc és van valami új info a 3. részrõl?
Én örülnék annak ha pl jobban testre lehetne szabni az alap n7 páncélt vagy legalább több skin lehetne hozzá.Jó nem azt akarom hogy legyen egy sims de én örülnék neki ha kiadnának egy progit a játékhoz amiben saját skineket vagy festéseket lehetne rakni a páncélra mint a nfs részeknél.

Jakuza001
Na igen nem artana a modolhatosag az ilyen jatekoknak.
Az pedig meg nagyobb gaznak tartom, hogy mindenfele hasznalhatatlan DLC-vel akarjak megjobban lehuzni a jatekosokat.
Pedig nem rossz a jatek, csak ezek a dolgok keseruve teszik az ember szajizet.

Az a baj hogy sokaknak hímestojás a játék, pedig szét kellene ezt modolni hogy jó legyen, azt meg a bioware nem engedi, mer nekik is hímestojás, jajjj.

Sajnos az a leiras amit talaltam nem jo a strukturahoz, de ha gondolod atkuldom neked a forraskodot amit irtam, hatha neked sikerul.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Ha csak annyit csinaltak volna az NPC-k eletevel, mint amit a gothic 1 tudott 2001-ben, mar tokeletes lenne.

Teljesen egyerértek az elõttem szólo 2 emberrel ez mind igaz pedig a várost meg lehetne élethûbben is csinálni ha a gta-ban már sikerült itt miért nem?Meg jó lenne valami normális város ahol sétálok az utcán járókelõk jönnek mennek, a fellegvár már kicsit unalmas helyszín illium meg hát nem is tudom nem is igazán városi részen járunk inkább csak annak a központjában sehol egy park vagy valami mert mindenki csak veszeget valamit...stb meg hiányolom a fellegvárba azt a részt ahol az elsõ részben is sokat jártunk oda már sajna nem lehet visszamenni.

Kiegészítés: Egy valamit hiányolok a Bioware játékokban. A városokban nincs élet. Ez alatt azt értem, h max 1-2 ember (idegen 😊) sétálgat, de sokan csak egy helyben állnak, max beszélgetnek, esetleg vmivel "mütyürkélnek". Ráadásul ha órák, napok múlva visszamegyek egy helyre, még akkor is ugyanott állnak. Remélem, h a ME3-ban, vagy akár az DA második részében már változtatnak ezen. Ja és lehetnének a bejárható városrészek kicsit nagyobbak 😊
Az elsõ résznek nagyon jó volt a története. A második részé azonban nagyon gyengére sikeredett. Az egész játék arról szól, h összeszedjük a társakat. 1-1 küldetés esetleg érdekesebb történetû volt, de globálisan nézve meglehetõsen gyenge története lett. Ráadásul semmi olyan jelentõs dolog nem történik ebben a részben, ami tulajdonképpen elõre vinné a fõszálat. Olyan érzésem volt a 2. rész végigjátszása után, h csak azért készült el, h trilógia lehessen a játék és ne 2 részes legyen csupán. A 2. rész az elsõtõl azonban a játékmenetben jobb. Jobban ki van dolgozva a harcrendszer, valamint nincs benne az idegesítõ Mékó. Az elsõ részben nagyon zavaró volt, h minden mellékküldis bolygón a Mékóval kellett szerencsétlenkedni, de még a fõküldiknél is komolyabb szerepet kapott. Ráadásul a melléküldik unalmas, egysíkú bolygókon játszódtak és mindegyiknek olyan domborzata volt, h az ember a fejét verte a falba mire eljutott bizonyos helyekre. Szerintem vmi random domborzat generatorral csinálták õket. Arról nem is beszélve, h a bázisok, bányák mind egyformák voltak, max néhány tárgy máshova volt lerakva. A 2. részben igaz, h kisebb területeket járhatunk be a mellékküldis bolygókon, de legalább változatosan néznek ki. Egyedül mondjuk a szondázás lehet unalmas ebben a részben egy idõ után, de elég könnyen összelehet szedni a nyersanyagokat, szóval nem kerül a játék középpontjába a szondázás. Az elsõ részben azonban (fõleg ha az összes mellékküldit megcsinálod), akkor a játék nagy hányadában a Mékóval fuvarozol. Szóval történetileg jobb lett az 1., de játékmenetben a 2. lett jobb. Ha a harmadik részben mindkettõ rendben lesz és visszahoznak vmennyit az rpg részekbõl, akkor az lesz számomra a tökéletes játék 😊 (így csak majdnem az).
Még mielõtt valaki kígyót-békát kiabálna rám, elmondanám, h a ME az egyik kedvenc játéksorozatom és nem fikázom csak leírom a véleményemet 😊
Mindenki vár a programra, amely a ME tlk fájljait kezelni tudja. Onnantól már nem nagy dolog. Bár nemrég mike valamit mondott a fordítással kapcsolatban itt a fórumban. Csak azóta nem tudom, h hova tûnt. :S
Pár téma hozzá:
http://social.bioware.com/forum/1/topic/103/index/4772717/1#4777911
http://social.bioware.com/project/1919/

Egyébként akkor ehhez a lair of the shadowbroker-hez nem lehet megcsinálni a magyar feliratot?Vagy csak nincs aki megcsinálja?

Persze ne értsétek félre az utóbbi 3-4 évben nem láttam ilyen jó játékot nem hiába vittem végig vagy 12x, csak van egy-két apróság benne ami jobb is lehetett volna de minden bizonnyal mire megjelenik a 3 megdöntöm a 28x végigjátszás rekordját😊

Minden egyszerusites ellenere a tortenet es a fejlesztett harc-fedezek rendszer miatt nekem jobban tetszik mint az elso resz.

lightjack
egyetértek, azonban szerintem maga a történet kárpótol minden hibáért...

Az elsõ részben az volt a gáz, h átláthatatlan volt az inventory. Valamint annyi cuccot összelehetett szedni, h minden végigjátszás felénél, háromnegyedénél a játékban elérhetõ maximum zsém volt. A Mass Effect 2-ben viszont átestek a ló túloldalára ezzel a komoly leegyszerûsítésekkel. Remélem, h a 3. részben megtalálják a középutat.
JethroHUN
Hardcore rpg elemek? minek? ott a DAO, az 100%ban hozza az rpg elemeket. Nehogy már az ME2 bõl is olyan játék legyen, hogy fel áll a csapat, 1-es gomb-lövés, 2-es gomb-pontos lövés... Ha meg arra gondolsz mint ami az elsõ részben volt, az pláne nem kell, lv30 ig nem tudtál normálisan lõni egy fegyverrel. Elég érdekes lenne, ME3 ba Shepardnek fejlõdnie kell, egy kinyírt Reaper, egy elpusztított Begyûjtõ állomás után, azért h tudjon a fegyverével lõni.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Én már rég élveztem gamet ennyire,mint ezt,nekem nincs bajom a harccal,csak néha monoton,lehetett volna valami lopakodós rész is, majd ezután elkezdem az elsõ részt,kiváncsi leszek melyik tetszik jobban.

Asus TUF H570, i5 11400, 16 Gb ram, RX570, 1Tb HDD, 250Gb SSD, CTG 550W

penge96
Lassan egy éve már, hogy megjelent a játék, de még mindig vannak olyan emberek akik kritizálják. Ez van, ilyen lett a játék, mostmár nem fog semmiben sem változni, fogadjátok el. Majd a 3-ba visszatérnek a hardcore rpg-elemek és valszeg nehezebb is lesz a játék. Valahogy csak kíhúzzuk azt a 2 évet. :/

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

Egyébként szerintem kicsit unfair a Mass Effectet ami inkább RPG a HL hez vagy az AvP-hez hasonlítani ami inkább FPS

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

Maga a játék nem szar ne értsétek félre ez az egyetlen játék ami tényleg megéri az árát és nem csak a 2 de az alap is.De azért valljuk be a casual réteg meg a sok nyámnyila miatt aki nem tud mást csak lõni, amiatt lett egyszerûbb a játék szerintem felesleges volt az hogy ennyire akció orientált legyen a játék mert így csak elveszik az rpg belõle az egyben nem volt az a hû de sok akció de nagyon tetszett és nem a lövölde miatt.De sajnos az ea hozzáállása és a sok olyan játékos miatt aki nem tudja mi az az rpg sokat feláldoztak a játékból,egyszerûsítették a harcokat hogy az amcsi kis joe is tudjon vele játszani mert máshoz nem ért de így csak azokkal tolnak ki akik szeretik ezt a mûfajt.Meg már maga a reklám kampány se volt a legjobb egy csomó mindent le lõttek a játékból az alapstory már a videókból kiderült és túl sok meglepetés nem maradt mire megjelent sajnos.

JethroHUN
Akkor menjél HL1 ezni. Nem kötelezõ ME2 vel játszani, senki nem kért meg rá. Nem is fog nyugodt lehetsz. Nem is értem, ha ennyire nem tetszik akkor minek játszol vele? Minek veszed meg? És minek jössz ide azt bizonygatni, hogy szar? Mert neked nem tetszik már szar...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Ezt bírom. Agyonkritizálja, hogy jaj de casual, szar, egyszerû, stb., közbe meg 10x kijátszotta.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Jakuza001
Na de senki sem kotelez arra, hogy hasznald ezeket a funkciokat. 😄

Szondákat is ott lehet anélkül nem lehet bányászni😊

elitehun
Zsír kösz
Üzemanyagtöltõ hajónál vásárolhatsz.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

elitehun
És hogy kapok újat azokból a bányász robotokból vagy droneokból?? (amiket kilövök a bolygóra)
Fenrir
Miután a Normandy irányítása a tiéd lesz, onnantól bármikor.

A halál csupán a kezdet...

elitehun
Hogy vagy mikortól tudok nyersanyagot gyûjteni??
Azt még hozzá teszem a dologhoz, h Thane lojalitás küldije után lesznek ott, elõtte ne is keresd õket 😊
Sehova a fellegvárban majd valamikor lesz a 27-rõl a 26-ra lévõ lépcsõ mellett a sarokban egy kanapé ott lesz majd 2 asari aki azon panaszkodik hogy nem tudja elhagyni a fellegvárat mert felülvizsgálat van geth beszivárgó ügyben ott vagy odaadod nekik a hamis azonosítót vagy beszélsz a vámos csajjal a s-sec-nél. Ott van mindjárt mikor megérkezel a fellegvára a pultnál vele kell beszélni,de csak akkor ha nem akarsz hamis azonosítót adni a 2 asarinak.

A Harkin búvóhelyén talált hamis azonosítót hova kell elvinni?
fakk ezért megérte megvenni 😞
penge96
Ja

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

máshogy nem lehet bioware pontokat szerezni csak pénzért ?
Nekem annak idején a F.E.A.R. tetszett na az tényleg kihívás volt extreme-en és az ellenfelek bárhonnan jöhettek akár oldalról vagy valamelyik kis sunyi belopózott mögéd és jól meglepett a tereptárgyakat kihasználták pl fellökték a fotelt vagy asztalt és csináltak belõle fedezéket na az tényleg már már valószerû volt ott azért kellett gondolkodni hogy akkor most hogy is vágjam át õket.De számomra így a mass effect 2 unalmas mármint csak az akció része nem azt akarom hogy meg kelljen halni minden 2 percbe de az ellenfelek nem okosan vagy életszerûen viselkednek.Így tényleg csak arról szól hogy befekszel a fedezékbe majd dobálod a kéket meg használod a képességeket miközben szinte teljes biztonságban vagy,a fedezék nem esik szét nem kell taktikázni meg semmi csak jönnek ész nélkül.És ez a baj nem az hogy kevés az életereje vagy a pajzsa.Amúgy nem tudom észrevettétek-e hogyha használjátok a liftet akkor a gép még rá is segít bedobod mögé majd elkezd gyorsan pörögni az ellen feje felett és addig pörög még ki nem tudja szedni az ellent ami hát eléggé hihetetlen az egyben tetszett hogy a képességekkel célozni is kellett nem csak dobálni mert itt a gép be is méri neked te meg csak nyomkodod a gombot, a fedezék mögé dobni meg nem nagy tudomány fõleg úgy hogy a gép még segít is.

Fenrir
Sajnos ez mind igaz, majd esetleg az ME3 nagyobb kihívás lesz. Mondjuk igazából engem nem is az akciórészek érdekeltek benne hanem a párbeszédek, párbeszéd alatti akciók meg az egyes csapattagok története, élete.

ott az auto save rendszer, nem kell szinte semmit végigcsinálni nyolcszor.

Játszottam anno a 2000-es alien vs. predatorral, ami abban az idõben egy iszonyat nagy siker volt. Jó játékmenet, jó graf, parás jelenetek. Ha bele tudtad élni magad, istenkirály hangulata volt. Na de a lényeg, nem lehetett menteni benne. Ha meghaltál, kezdted elõlrõl a pályát. Késõbb kiadtak egy javítást, ami 3 mentést engedett pályánként. A lõszer se volt végtelen, és addig jöttek az alienek, amíg végig nem vitted a pályát. Azt a játékot hard-on végigtolni, na abban volt nehézség. El se tudom képzelni hogy a mai fiatalok közt egy ilyen játék sikeres legyen, nem lenne elég "casual".

Half-Life1-ben, a kommandósok több oldalról támadtak és körbekerítettek. Abban is volt feeling.

Ehhez képest ME2-be mivan? Folyamatosan szembõl, és csak szembõl jönnek az ellenfelek, minden pálya mesterségesen, úgy van kialakítva, hogy ahol ellenfél jön, ott legyen fedezéked is. Sokszor full logikátlanul. Körbekerítés vagy több oldalról támadás még a legritkább esetben sincs. A szintemelés körülbelül annyit jelent, hogy több páncélt/életet kapnak az ellenfelek, amit ugyanúgy egyesével kilõsz a fedezék mögül, max kicsit tovább tart..

Minden kasztnál megvan a "nyerdd meg a játékot gomb".

Ott a zsoldos adernalinrohama. Nem elég hogy felére lassítja az idõt, a futási sebességed nem felezi le, és 100% sebzésbónuszt ad, a másik fajta 70%-ot lassít, és 140% sebzésbónuszt ad. Pluszba még a fegyverek visszarúgását is jócskán csökkenti. És ezt a képességet spamelheted 3másodpercenként, amibõl még a passzív képességet is csökket 15%-ot.

Ott az infiltrator tactical cloakja. +75% sebzés, és a passzívod fullra felfejlesztve állóképet csinál a játékból, hogy pistike be tudja adni a fejlövést, mer idõlassítás nélkül már nem megy.

Ott a mérnöknek a drónja, amit szintén 3 másodpercenként spamelhet. Rátolod egy ellenre, hirtelen a semmibõl odateremted isteni képességeiddel a drónt a harcmezõ közepére, az ellenség háta mögé. Horizon/Kollektor hajót-t végigcsinálni mérnökkel egy vicc volt. Jön harbinger? Nem gond. Drón. Harbinger megfordul, addig hátbalövöd nyolcszor. Mire visszafordul feléd, már küldheted rá a következõ drónt. És ezt a scionokkal vagy a praetoriannal is el lehet játszani.

A különbözõ képességek is amit használsz, szépen csinálnak egy félkörívet a levegõben, hogy a fedezék mögött levõ ellent el lehessen kapni, téged persze fedezék mögül nem lehet. A társaid úgy tudnak képességeket használni, hogy fizikailag nem látják az ellenfelet, akár lehetnek a pálya másik részén is...

Mindegy, nem vitatom ennek a létjogosultságát, de igenis elfért volna egy olyan nehézségi szint, ahol kicsit ésszerûbben állnak ezekhez a dolgokhoz(okosabb ai és kicsit realisztikusabb, logikusabb játékmenet). Akkor mindenki maradéktalanul boldog lenne, ti is , meg mi is sanyával.

Fenrir
Kétlem, hogy egy halál nélkül végigjátszanád...

Nem a gond hogy erõsek a fegyverek de minden csata alatt bedarálom az ellent egy halál nélkül végigtudnám vinni az egész játékot😊

A Lair of the Shadowbroker DLC angol csak, a többi mind magyarul van.
üdv
van olyan DLC amiben van magyar nyelv mert én is megvettem eredetibe és lenne vele kedvem játszani de az alapot már végigvittem warezba
Más nevében nem beszélhetek, de nekem például nem a nehézség okoz örömet a játékban. Ami azt illeti kifejezetten utálok 8x csinálni valamit. Mass Effectet csak azért vittem végig a legnehezebb fokozaton, mert hát a kedvencet illik, meg kellett az Achivement is (azt is összeszedtem mind).

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Ha nem erõsebbek, jobbak az új fegyverek akkor mi értelmük van?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Mondjuk a Collector's hajón anyáztam párszor Insanityn.

Hát azért ez nem így megy jó hogy nem kézzel menjek neki mindenkinek amúgy a régi fegyverekkel se az a hû de nehéz,sokkal nem lett könnyebb velük.Azelõtt se izzadtam le😞

Épp én is írni akartam. Ha túl könnyû, használj csofi pisztolyt. A társakat meg támaszd le valahova. Nem használj semmi plusz lõszert és képességet. Ha szenvedni akarsz van rá megoldás. Mi többiek pedig had élvezzük az új fegyvereket. 😊 Azért vettük õket.

Ezen könnyû segíteni. Ne használd az új fegyvereket 😊
Hát igen persze kell könnyû szint is a casual réteg miatt de olyan hardcore játékosok mint én édeskevés az õrület szint fõleg ezekkel az új fegyverekkel semmi kihívás nincs benne így csak a casual rétegnek jó ha esetleg nekik gyenge a közepes szint még tudnak emelni rajta de én hova emeljem már.Láttam hogy van mod hozzá de nem igazán bízok az ilyen 2. kézbõl kapott módokban.Bioware tessék szépen kidani egy nehezebb szintet vagy javítani a fegyverek sebzésén, vagy legalább az ellenfelek is kapják már meg a geth shotgunt meg a rohamkarabélyt.