19778
  • Doom 4
    Ja vagy a legalább ilyen jó Sci-Fi könyveket. Vagy legalább váalsztható legyen a kötelező. Elsőben nyelvi előkészítőn ugye nincs tananyagban kötelező és a HP 2-t kellet volna elolvasni de nem olvastam el mert nem érdekel pedig emgvan a könyv is de még csak arra sem méltattam hogy a filmet emgnézzem.
  • bendáj17
    igen tuti én is gyorsan végig olvasom. :D már várom nagyon hogy a kezembe legyen.
  • adam0615
    Én már láttam egy oldalon kiírva hogy jövőre megjelenik a második könyv is a Tuan jóvoltából. Csak a pontos dátum nem volt kiírva.

Ez a könyv nekem is nagyon tetszik, pedig utálok olvasni de ha Mass Effect-ről van szó akkor csak jó lehet. :)Inkább ezt olvasom a kötelező olvasmány helyett. :D Bárcsak kötelező olvasmánnyá tennék az iskolában. :D

Amúgy a Facebook-on megint van kint egy olyan QR kódolású kép :D
  • sanya200
    nekem még nem jött meg:(
    Pedig visszaigazolták a megrendelést dec.2-én jött a mail-t, holnapra már csak itt lesz.Szerintem én 1 nap alatt kivégzem mivel nincs meló a melóhelyen csak nézzük a falakat szóval lesz időm olvasni.
  • mike01010101
    Sajnos én is már a 3/4-énél tartok a könyvnek, mindjárt vége:( Tényleg jó, pl. a dragon age könyvet csak azért olvastam el mert megvettem. Ez nagyon tetszik, magávalragadó
  • bendáj17
    akkor jó tuti vásár lesz. Én is imádom az olyan könyvet ami magával ragad.
  • Slashice
    Én már rákérdeztem a kiadó fórumán, hogy várható-e a többi könyv fordítása, de még nem válaszoltak. Amint válaszolnak, megosztom veletek :)

Amúgy én is 2 nap alatt végeztem vele... olyan, mint a játék, magával ragad, és amíg a végére nem érsz, addig le sem bírod tenni :P pedig én és a könyvek sokszor még köszönő viszonyban sem vagyunk :D
  • ZSOOLT2
    Múlt héten, csütörtökön hozta meg a postás az első ME könyvet, 2 nap alatt kiolvastam, nekem tetszett.

Nyáron olvastam el PDF-ből a harmadik könyvet, a Retributiont angolul, viszont annak "hullámzó" minősége volt, két érdekesebb fejezet közé elég unalmas részek ékelődtek be.

Az első rész jobban tetszett, egyik legjobb könyv, amit olvastam :)
  • Doom 4
    Én eddig az 50 valahanyadik oldalon tartok, és nekem nagyon tetszik.
  • bendáj17
    én holnap veszem meg a könyvet merem remélni hogy lesz ahova megyek :D
  • Doom 4
    hali! A Mass Effect könyvekből 3 van ugye? A második könyvnek a honosítása mikorra várható? Csak mert ha van még kb. egy év vagy több a mostani könyvet asszem szó szerint fogom kívülről tudni :D
  • sanya200
    igazából nem is használom ezeket a nehézfegyvereket csak ritkán esetleg a nagyobb héjak ellen meg most hogy elkezdtem elölről már elérhető a phalanx pisztoly de anélkül tolom így nehezebb egy kicsit és tovább tart:)
  • JethroHUN
    Arc Projection is jó ellen, bár abból veteran szinten 5 lövés kb. Ha skillel szeded le a pajzsait.
  • bendáj17
    igen kell hozzá elég lőszer hogy hatásos legyen
  • sanya200
    Egyszerű és hatásos módszer én is a jobb oldalról szoktam menni az atom is jó lenne de nagyon sok lőszert kell hozzá összekaparni:(
  • bendáj17
    azért meg lehet csinálni, tök jó rész szerintem lehet taktikázni.
  • Doom 4
    Ja csak nekem valahogy még nincs kifejlesztve. Hát még eddig csak 2 loyalitás küldi van készen, meg még a DLC ket sem csináltam meg. Kivéve Kasumi meg még Miranda küldije vna kész.
  • bendáj17
    az is egy jó megoldás, halálos az biztos.
  • adam0615
    Nekem se rémlik, de lehetséges. Én meg leginkább beállok középre lövök egyet az M-920 Cain fegyverrel (atom töltet) és minden elpusztul egy lövésre. :D
  • bendáj17
    nekem nem rémlik bár már rég óta jobb oldalt megyek mert onnan egyszerű szerintem, nekem megfelel.
  • Doom 4
    Grinder: XD kösz és szintén Hajrá Lilák, bár ez tényleg nem az a topik.
    Beszélgessünk inkább a hüve...

Na jó elég az OFF-ból.

Inkább leírok egy újabb (ámde igen hasznos) bugot.
    Amikor Taliért kellett menni a végén a kolosszusnál, most kivételesen, a nap felöl balról mentem. Ott próbáltam érvényesülni de nem ment meg a többiek is meghaltak, ezért vissza kellet vonulnom. Erre gyorsan átmentem a másik oldalra ott volt két geth, azokat sec-perc alatt lekaptam, a kolosszushoz meg a legközelebbi fedezékbe mentem, már a pajzsain belül voltam. Szal tudtam lőni, de nem is reagált mert csak előre fele nézett, (előtte normálisan lőtt meg minden) csaka túloldalon volt ott a többi geth, de azok is csak lőttek és nem jöttek át hozzám, szal ahogy közel mentem onnantól kb. 1-1,5 perc volt és megvolt. :)
  • bendáj17
    ki kérdezett! Nálam is tanulás meg minden. jó lenne valamivel tolni :) valami dlc vagy hasonló-
  • Calver
    na látod, kellett neked panaszkodni
  • mzoli7
    kiafaszkiváncsiarrahogykinekszurkolsz ?
  • TheGrinder
    ja és hajrá Újpest!!! :P
  • TheGrinder
    kiafaszkiváncsiamagánéletedre?
  • Doom 4
    Tegnap buli volt szal jól lerészegedtem meg hánytam is, és most kicsit fáj a fejem meg szomszédék átjöttek maegy órára emg tanulni is kellet/kell szal no comment xD
  • sanya200
    Na mi ez a punnyadás emberek?
  • bendáj17
    szerintem is közben érdemes. én illium után toltam végig.
  • Fenrir
    Érdemes minden dlc-t és mellékküldetést megcsinálni az Öngyilkos Küldetés előtt mivel rengeteg xp és pénz jön belőlük. Utána megcsinálni már nincs sok értelme.
  • JethroHUN
    Közben, szerintem Illium után. Akkor a legpraktikusabb.
  • Bizarro
    Hali!

Lenne egy kérdésem? Az árnybroker DLC-t, hogy érdemesebb végig vinni? A végjáték elött vagy után?
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • bendáj17
    nálam is szinte így van. hamar meglehet szokni.
  • sanya200
    Sziasztok lenne 1-2 kérdésem, nem rég volt szó egy mód-ról amivel a játékban a kamerát is lehetett irányítani meg idő lassítani paragorn/renegade pontokat állítgatni, ez egy ini fájl volt csak már nem tudom mi a neve.Ha valaki tudja szóljon, csak mert akarok egy normandy-s hátteret és kéne a kamerakezelés.
  • sanya200
    Nekem is csak akkor kell ha pl új képességet tanulok mert akkor össze-vissza rakja, megvan egy sistéma amit már megszoktam ilyen pl hogy a pajzs az az 5-ös gomb újraélesztés a 6, lőszer 1-2 emelés vagy valami támadás az meg 3-4-es gomb, így nem kell megállítani mert fejből tudom őket.igaz most adeptel kezdtem el még szokni kell hogy melyik támadás melyik gomb de az hamar megy pár h játék és már meg is jegyeztem.
  • bendáj17
    nekem is szokott olyan lenni nem is nagyon pakolgatom.
  • sanya200

• Slashice
    képregény=regény
  • Slashice
    Ja, amúgy végigolvastam a képregényt, szerintem egész jó lett a fordítása, és csak azért egész jó, mert megint kaptunk egy új szószedetet... :(

Néhányat kiemelnék (sorrendben: alap, ME 1 fordítás, ME 2 fordítás, regény fordítás)

Quarian - Kvarián - Kvári - Quarián
    Keeper - Őrző - Gondnok - Fenntartó
    Destiny Ascension - Végső Menedék - Sorsszerű Felemelkedés - Végzetes Mennybemenetel

Meg volt egy dolog, amin megütköztem: "raiderek" o.O csak tudnám, hogy miért nem a "fosztogatók"-t használták, semmi nem indokolta, hogy ne használják, szerintem teljesen illik a szövegkörnyezetbe.

No mindegy, lényeg a lényeg, hogy nagyon jó a könyv, és a fordítás is nagyon jó lett, ha nem vesszük figyelembe, hogy kapunk egy 3. szószedetet :P

Tényleg olyan macerás lenne a leendő Mass Effect fordítókat leültetni a játék elé, és megmutatni az ott használt fordításokat? Az első rész tökéletes lenne, az nagyon jóra sikeredett. Ja, és itt szeretném kijavítani egy tévedésemet, amikor azt írtam, hogy a második részben helyesen fordították a fajneveket, mert NEM! Ugye engem (mint szerintem a fordítókat is) megtévesztett a Salarian, Quarian-nál az "ian" végződés, és ugye a nemzetekből indultam ki... igen ám, de a masseffect.hu-n Blasto felhívta a figyelmem egy apró részletre... ezek faj elnevezések.

Sokáig morfondíroztam, és végül rájöttem, teljesen jogos volt... a hangsúly nem az "ian" végződésen van, hanem az "an" végződésen:

humAN, turiAN, quariAN, salariAN

No ennyit egyelőre a fordításokról :) Aki még nem vette meg a könyvet, és van rá kerete, az mindenképp vegye meg! :)
  • Slashice
    Az a legjobb, amikor "rosszul lépsz" és felkerülsz egy láthatatlan fal tetejére, és beragadsz... aztán jöhet a "játék betöltése" :P