19778
  • sanya200
    Az se baj ha a collectors angol lesz mert ha a simát lefordítják akkor csak fel kell rakni rá a magyar fájlokat és mindjárt van magyar nyelvű collector editionod, tulajdonképpen csak csomagolásban meg 1-2 csecse-csecsében különbözik az alap verziótól semmi másban, esetleg plusz letölthető tartalom lesz hozzá.
    Én is jobban örülnék egy ilyen animációs filmnek mint egy élőszereplősnek mert ha ott elrontják a színészi játékot akkor a fene megette az egészet, meg így hihetőbb, egy élő szereplős filmhez enyhén szólva sokkal több effect kell ha azt akarják hogy hiteles legyen kb mint az avaratnak.
  • bendáj17
    reméljük igazad lesz és az alapjáték ki lesz adva magyarul.
  • Hoz_Hun
    Na a MOZIT és ilyen így megcsinálva tudnám elképzelni (mint ez a bemutató). Nem pedig élőszereplősen.
  • nyirog
    Hát én eddig csak a collectors editionről olvastam h angol nyelvű lesz,a simáról még semmit se olvastam. CE -k meg alapvetően mindig angolul jönnek ki.
  • Slashice
    Van benne valami, ezért is reménykedem benne, ha a DLC-ket nem is, de az alapjátékot lefordítják... a DLC-ket utána mi már kezelésbe tudjuk venni, azokat lefordítani nem olyan macera, mint az egész játékot :]

A DLC-k fordításánál ugye pl a BioWare pontok eladása is számít. Hisz egyrészt ezzel mérik fel azt, hogy adott régióban mekkora az igény a DLC-re, illetve azt is, hogy mennyire éri meg. Úgyhogy reménykedjünk :)

Ami meg a DA2 lokalizálását illeti, egészen február elejéig nincs veszve a dolog. Sokszor 1 hónapot kapnak a fordítók a munka elvégzésére (a CD Projektesek 1 hónapot kaptak a ME 1 lokalizálására, és elég durván jó munkát végeztek). Bár januárban már illene kiderülnie, hogy mi lesz a játék sorsa.
  • nyirog
    Am facebookon is be lehetne szúrni a linket a Mass Effect közösségbe, ott elég sokan látnák, meg ugye gamestar - pc guru, stb-stb...

Igazából nem értem ezt a lokalizációs problémát, mert itthon mikor kijött a második rész akkor elég sokáig vezette az itthoni eladási listákat (db szám nem volt feltüntetve de ha a wow prepaid card előtt volt, akkor gondolom h egy héten nem 5 db ME 2 fogyott).
  • bendáj17
    igen az utolsó mondatod az a lényeg, én is nagyon bevagyok sózva :D kíváncsian várom a többi fejleményeket
  • bendáj17
    van benne igazság én mostanában fogom megvenni a 2-öt mert most láttam egy jó akciót :D sajna előbb akartam megvenni csak nem volt pénz.
  • Slashice
    No, de visszakanyarodva a videóra:

Két dolog érdekes abból, amit az emberkénk mond:

Don't know what they are, what they want or where they came from.

Nem tudni, hogy micsodák, mit akarnak vagy hogy honnan jöttek.

Azaz, a Tanácsa a fejét még mindig azon a bizonyos helyen tartja, és az emberiségnek halvány lila gőze sincs arról, hogy mik azok a kaszások.

Ugyanakkor emberünk azt is mondja:

Only one thing is for certain, if Shepard doesn't bring help soon, there won't be an earth left to save.

Csak egy dolog biztos: ha Shepard nem hoz hamarosan segítséget, akkor a földet már nem lehet megmenteni.

Tehát, ebből az jön le, hogy azért mégiscsak sejt valamit az emberünk, és érdekes, hogy Shepardre gondol. Lehet, hogy a Fellegvár elleni kaszás támadásból emlékszik a hajóra, és tudja, hogy Shepard állította meg? Vagy először leírta, hogy mit gondolnak az emberek, a végén pedig a saját tudását fűzte hozzá? Meg az is érdekes, hogy Shepard mi a fenéért mozizik, ahelyett, hogy beugrana a Normandiába és szétrúgná a kaszások seggét...

Ááááá ez azért őrület :) Szeretek és utálok találgatni egyszerre :P egy dolgot tudok biztosan: a kezeim közt szeretném tartani a játékot, feltelepíteni, és játszani vele :D komolyan mondom, olyan érzés ez, mint amikor a kisgyerek be van sózva karácsonykor, hogy jön a kis Jézus és hoz magával ajándékot, de, hogy pontosan mi lesz az, azt nem tudni... :P
  • Slashice
    Amit javaslok: EA store-ra valószínűleg hamarosan felkerül a játék, hogy elő lehet rendelni. Itt mindig ki lehet választani a nyelvet is. Na, ha ott nem látjuk, hogy magyar, akkor tárjuk a kiadó elé a petíciót (az esetek többségében elég pontos az EA store az elérhető nyelveket illetően, a ME2-nél is, még megjelenés előtt felbukkant a magyar nyelv, mint opció)
  • Slashice
    Amúgy sajnos, ha sok rajongója is van a játéknak hazánkban, eléggé sokan warezolnak. Azt pedig a kiadó a hajár kenheti, abból nem tudják finanszírozni a lokalizációt. Ezért mondom mindenkinek, aki szereti a játékot, de warezosan vitte végig, hogy legalább most, amikor akciós áron adják, vegye meg a játékot, ezzel támogatva a fejlesztőket, és jelezve a kiadónak, hogy van rá igény. Ha összegben nem is, de legalább eladási számban tudjanak mit felmutatni az EA-sek.

Ne legyenek illúzióink, ha megfelelőek lennének az eladások, nem lett volna "technikai probléma" az Árnyékbrókeres DLC körül...

Ui: Ugyanakkor még szerintem kicsit korai petíciózni, hisz még csak most jelentették be a játékot, és még bő 1 év van hátra... :) (nem felesleges persze, csak félő, hogy elkallódik addigra a petíció)
  • nyirog
    Nah, aláírtam :). Kéne reklámozni h minél többen írják alá :D
  • Slashice
    Van egy pár pontatlanság a megfogalmazásban :)

Először is, a lokalizálásról nem a BioWare, hanem az EA dönt, mi esetünkben a prágai központ (ott dolgoznak a magyar munkatársak is). Továbbá van egy mondat, aminek nem tudom, hogy mi az értelme (and we think that isn't a sign for the Mass Effect fans).

Írtam egy másik változatot, de ezt ne vegyétek 100%-osan jóra, mert nem vagyok valami jó ilyen fogalmazgatásokban (esetleg valaki? :)):

Dear BioWare and Electronic Arts,

We, Hungarian fans of the Mass Effect Universe have apprehensively heard about Dragon Age 2 won't come with a Hungarian localisation
    and we hope this isn't a sign for Mass Effect fans aswell who are waiting for your next epic game Mass Effect 3.
    Our Mass Effect fan base is huge in Eastern-Central-Europe so exluding us would be way too disappointing.
    Please read through the petition and make a wise dicision about the Hungarian localisation.

---

Mit gondoltok? (Ui: ezt nem kötekedésnek szántam, nehogy félre érts, csak a gondolataimat osztottam meg :))
  • morvaigaben
    Ez gyors volt, én támogatom :)
  • Barnez
    Íme a petíció:

http://www.petitions24.com/mass_effect_3_hungarian_translation#form
  • Slashice
    Biztos nem igaz, az angolban a holiday kifejezést rendszerint a karácsonyi ünnepekre használják. Van a "Happy Holidays" kifejezés, amit pl azért találtak ki (legalábbis úgy rémlik, persze nem 100%), mert van egy pár másik vallás a keresztényen kívül, melynek szintén van december körül valami ünnepe, amit ugye nem Christmasnek hívnak. Ezzel a kifejezéssel mindenki minden jót kíván a másiknak, mégsem sérti meg a másikat a vallási identitásában (szerintem teljesen baromság ez is, meg az is, aki ezen be tud sértődni... :)).

Úgyhogy a ME3 várhatóan 1 év múlva érkezik, kb ilyenkor :) :(
  • Slashice
    Ja, és még valami: a ME2 első trailereinek nem sok köze volt a végleges játék történetéhez :P A rejtőző fickó és Miranda nem üldögélve nézték, hogy Shepard miért gyűjt csapatot, hanem a rejtőző fickó bízta meg ezzel Shepard-t, és adta mellé Mirandat, Thanet és Gruntot pedig nem ismerte Shepard a kezdetektől. Az egyetlen dolog, ami egyezett a trailerre és a végleges játékkal, az a begyűjtők elleni harc és pont. Szóval szerintem ezt is vegyük figyelembe :)

Amúgy benne vagyok egy ilyen petícióban. Bár én csak minőségi fordítást fogadnék el (minőségi játékhoz), de ha egy második játékhoz hasonló szintű fordítást adnak ki, az sem baj, legfeljebb megint összedugjuk a fejünket és kijavítjuk. Ez még mindig egyszerűbb, mintha az egészet, nulláról kellene lefordítani, mert az legalább még egy év lenne :)

Magam részéről nem gond, mert megértem az angolt, csak mégiscsak egy többlet érzést ad az a tudat, hogy lokalizálva van a játék :) Továbbá, ha az első kettőt lokalizálták, ezt is illene! És akkor még nem beszéltem azon játékos társaimról, akik nem, vagy nem úgy tudnak még angolul (és azért lássuk be, szótárazgatni, miközben folyamatosan beszélnek, szünet nélkül, és pörög az akció... nem igazán lehet :) és akkor azzal csak szavakat lehet, kifejezéseket nem. Mert ugye így születik meg a "Roger Captain"-ből a "Roger kapitány", a "Vettem, kapitány" helyett :))
  • Rage47
    amúgy nagyon durva a CGI sztem, legalábbis a sniperes arca
  • Rage47
    ne higyj 100%-osan annak az oldalnak
  • Rage47
    Star Trek zenéje miatt:)
  • bendáj17
    én is benne vagyok. Ja lehet csak előtámadás vagy valami hasonló. Minden nap újdonságokat fogunk megtudni.
  • Slashice
    Amúgy érdekes, mert a videón 6 kaszást számoltam össze. Az űrből egyetlen egy sem volt föld-körüli pályán... az viszont biztos, hogy minden főbb várost támadás ért, mert ezt elmondja a videóban az emberke... mégis, Fejedelem azt mondta, hogy számaik minden ismert világ egét sötétbe borítja. Tehát, én arra következtetek, hogy ez még csak valamiféle előszele az inváziós flottának.

Ugye a protiánok kiirtása is vagy 100 évig tartott, ráadásul Vigil említette, hogy a kaszásoknak voltak ügynökeik, akik beszivárogtak, és lebuktatták a menekülteket.

Ráadásul az is érdekes, hogy kit lőtt le a mesterlövész? Egy idegent? Vagy egy manipulált embert? Esetleg egy sima fosztogatót, bűnözőt? Ha idegent, akkor begyűjtőt, vagy esetleg egy héjat? Vagy valami teljesen új lény, amely a kaszásokkal utazott, amolyan szárazföldi csapata a kaszásoknak?

Sok itt a kérdés még, és ez így van rendjén, majd folyamatosan kapjuk az infókat :)

Már alig várom, de még 1 év... áááááááááá this is madness :))
  • sanya200
    benne vagyok:)
  • Barnez
    Szerintem már kezdhetünk is petíció gyűjtésbe kezdeni, hogy legyen magyar felirat a játékhoz. Majd a végeredmény közzé kéne tenni a Bioware honlapján. Ki van benne? :D
  • Aspyrin
    Jöhet :)
  • morvaigaben
    OMG!!! Fél percig csak tátott szájjal ültem a video vége után...
    Nagyon tetszett, kár hogy rövid
  • Szolnokboy1
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!

már a 2011 önmagában jó hír, mivel úgy volt, hogy csak 2012-ben jön. :)
  • bendáj17
    én is remélem hogy feliratos lesz, nagyon nem lenne jó nem magyarul játszani.
  • Slashice
    Már csak azon izgulok, hogy ne rakjanak bele multiplayert... vagy ha mégis megtennék, az legyen független, induljon külön parancsikonról, és a legfontosabb, hogy NE menjen az egyjátékos mód rovására!!!!!!
  • Slashice
    Óóóó igen, CE biztosan befigyel nálam is :)))

Ha lesz éjféli nyitás, ott leszek :D
  • Slashice
    Hát remélem, hogy lesz felirat, és remélem, hogy MINŐSÉGI lesz! Komolyan, EA igazán kiszervezhetné a munkát az első rész CD Projektes csapatának, mert ők remek munkát végeztek a fordítással!

És addig is: mindenki kezdje el félrerakni a pénzét, hogy megvehesse a játékot, mert ezt bizony bűn lewarezolni ;)

Egyébként érdekes videó... kíváncsi vagyok, hogy vajon csak az embereket támadják meg elsőnek, vagy a többi faj bolygója is támadás alá kerül? Érdekes, érdekes.... :)
  • adam0615
    Én már augusztusban olvastam erről egy hírt hogy a ME3 jövő nyáron jelenik meg. akkor lehet hogy tényleg igaz?
    NINCS spoiler veszély:
    ME3

Amúgy a videó nagyon király :D Ha lesz gyűjtői változat biztos azt veszem meg :)
  • lilathrone
    "2 millió halott az első nap és még 7 millió az első hét végére"

Tényleg nem lesz olyan sötét hangulata, mint a 2-nek, aminek szerintem nem is volt? :D
  • csoli31
    Na akkor én mától kezdve nem fogom a Mass Effect fórumokat nézni, és semmilyen Mass Effect 3-ról szóló hírt nem kukkantok meg (sajnos az elsőbe bele néztem)!
    A két DLC-t meg várom a második részhez. Már rég ott várja a BioWare oldalán a fiókomban a pontok, hogy megvehessem őket (ha nem lesz több 800-800 pontnál). Direkt nem költöttem el a megmaradt pontjaimat, azokra a haszontalan DLC-kre (mint pld. a fegyver csomag, meg az öltözet csomag).
  • sanya200
    Érdekes mert az új nfs ami egy határ kaki az meg magyar.
  • bekasybalazs
    Ütős lesz ez:) és remélem hogy lesz felirat...
  • Tehasut
    cdgalaxis, Dragon Age 2:
    "A játék várhatóan angol nyelven jelenik meg, magyar felirat nélkül."

és ha a DA2 nem lesz magyar feliratos, akkor a Mass Effect 3 sem...
  • sanya200
    Akkor elvileg jövő ilyenkor jelenik meg? Már ha hihetünk a videó végén a dátumnak 2011 Holyday
  • bendáj17
    jah kibaszott jó lett a videó csak rövid de nagyon jó lesz az már biztos. :D nagyon állat lesz.
  • mcgrape
    Ez a legjobb Mass Effect 2 fan vid amit valha láttam , Kegyetlen, egyes emberek mi minden kinem találnak ez félelmetes :)
    http://www.youtube.com/watch?v=wyUxqYElZe4