Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

remélem minnél több megmarad. neked kik a kedvencek?

Én sokkal monumentálisabb in-game jelenteket szeretnék, ha seregeket kellene gyûjteni, olyasmi nagy csaták kellenénk, mint a dragon age végén volt mikor 50-100 ember(faj) harcol.

W11 x64, AMD Ryzen 7 5800X3D, 64 GB DDR4 RAM, GF RTX3060 12GB

Tehasut
Engem viszont az érdekelne, hogy Shepard hányas szinten kezdi a hármas részt. Mégegyszer nem játszhatják el a "Shepard resetet", úgyhogy biztos nem nulláról indul.
Fenrir
Én fõleg arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi régi szereplõ lesz a 3-ban. A 2-ben nagyon sok kedvencem lett és jó lenne õket viszontlátni megint.

A halál csupán a kezdet...

nem semmi elgondolás. na kipróbáltam a lerohanást és tõk jó tényleg.

Én is gondolkodtam ezen hogy a reléket fel kéne szerelni IFF-el ami csak az ottani fajokra érvényes, mondjuk poén lenne beküldeni az összes kaszást a galaxtikus magba hadd essenek szét de így túl egyszerû lenne.Szerintem valószínû hogy flottát kéne gyûjteni és az elsõ 2 résztõl függene hogy ki áll a mi oldalunkra pl quarian-ok ott úgye az ha az ember ügyeskedik akkor meg lehet kéni õket igaz meggondolják azt mondták.De szerintem meg lehetne egyezni a 2 fajnak hogy az az ára ha visszakapják a gethek-tõl a szülõbolygójukat a getheknek úgyse kell, a gethek meg azt kérik hogy hagyják õket békén ne akarják õket megheckelni. Lehet a kroganok is mellénk állnak de csak akkor ha wrex a vezetõjük vagy ha nem akkor is csak akkor nagy árat kérnek, pl a génfaló ellenszerét.Az asarik jönnének valószínû meg a turianok is de valószínû hogy ha az egyben elengedted a rekni királynõt akkor õk is jönnek, legalábbis a 2-ben felajánlották a segítségüket ha az 1-ben elengedted a királynõt(illiumon lehet egy asarival beszélni ott a liara munkahelye elõtt valahol).Szóval lesz itt meglepetés rendesen de ne legyen az a vége hogy shepard feláldozza magát mert akkor nagyon mérges leszek. Amúgy meg az asarik elvileg tudnának már reléket építeni legalábbis ha beszélsz az öröklét bárban a mátriárkával akkor megemlíti.Meg lesz itt valami sötét anyagos cucc is legalábbis nem egy helyen említik a játékban, viszonylag erõs fegyverek is a normandy-é nem rossz a kaszás fegyó kicsinyített változata ami azért elég ütõs, legalábbis a többihez képest.Meg szeretnék egy olyan alázkodó rész a tanács felõl hogy hát sorry mi tévedtünk meg...stb Bár azon se lepõdnék megy hogy az egyik tanácstag is a kaszásoknak dolgozik, az a turian eléggé majom mindig csak hátráltat a másik 2 még oké.

Ezen már én is gondolkoztam, hogy majd nekünk kell aktiválni a Fellegvárat :)Lehet hogy van a másik oldalon is egy Fellegvár és ott élnek rabszolga sorban az eddig legyõzött népek. :D De aztán lehet hogy nem kell aktiválni mert a 2. rész végén jönnek a Pusztítók/Kaszások és akkor már mi értelme elmenni a másik oldalra.
nem semmi lenne az biztos. Szerintem nagyon klassz lenne ha ilyen megoldás születne, én a szereplõkre leszek nagyon kiváncsi.

Ja, meg azért is lenne jó a Fellegvár-relé, mert jó lenne látni, hogy milyen, amikor mûködik :D Nem csak a történeteket hallani, hogy "jajj szegény protiánokat kiirtották a pusztítók, mikor beözönlöttek a galaxisba a fellegvár relén keresztül". Tényleg, ki hogy képzelné el az aktivált Fellegvár-relét?

Tényleg, kicsit más téma: Ki mit gondol, mi lesz majd a ME3-ban, mirõl fog szólni?

Szerintem ezúttal csapatgyûjtés helyett hadsereget kell gyûjtenünk, egyesítenünk kell majd a galaxist a közelgõ veszéllyel szemben. Lesz egy-pár góc pont, ahol vagy választanunk kell, hogy ki mellé állunk, vagy ha elég jó a meggyõzõ képességünk, mindkettõt magunk mellé állíthatjuk: Gethek-Kvariánok, Kroganok-Szalariánok/Turiánok, esetleg Emberek-Turiánok. Van egy érzésem, hogy az elsõ rész õrzõ-szkennelésének lesz majd hatása (ha valaki nem csinálta meg, máshonnan jön az infó), mégpedig arra tippelnék, hogy ki fog derülni: a Pusztítók nagyon hasonlóak a gethekre: Bár többen vannak, mindegyik egy független egyednek számít, mégis van egy központi agy (mint Légió hûség küldetése). Ez a központi agy pedig a Pusztítók "szülõvilága", ahova úgy lehet eljutni, ha a Fellegvárat, mint relét aktiválják az õrzõk. Erre szükség lesz a megfelelõ adatra, hogy rá lehessen venni az õrzõket a mûveletre, valamint megfelelõ diplomáciára, hogy a seggfej Tanácsot meggyõzzük, ezt kell tenni, és evakuálják az állomást.

Azért is lenne jó ötlet ez a Fellegvár-relé, mert eddig mindkét részben valami "húdenagyonveszélyes" relén kellett keresztülmennünk. Lehetnének fejlesztések a galaxis védelmére, akár konkrét fejlesztés, akár hûség küldetés formában (pl Krogan hûségküldetés). Ennek a segítségével javíthatnánk a galaxis túlélési esélyeit. Ugyanis, amikor áthaladnánk a Fellegvár-relén, utána özönlenék el a Galaxisunkat a Pusztítók (nem az aktivált relé miatt, mert én úgy gondolom, hogy az csak az egyik irányba mûködik, hanem akkor érnék el). És ugye a Galaxis túlélése nagyban függne attól, hogy mennyire szereltük fel a védelmét, stb, illetve, nyílván, hogy a Pusztítók szülõvilágában hogyan teljesítünk.

Nem lepõdnék meg, ha a végén lenne amolyan önfeláldozás, bár remélem nem, jó lenne végre egy játék, ahol ünnepeltethetjük magunkat :P

De pl lehetne választani, hogy 1) átírod a Pusztítókat a Cerberus érdekei szerint = totális emberi dominancia a galaxis felett, és azon túl (renegát), 2) átírod a Pusztítókat a Szövetség/Tanács érdekei szerint, megszilárdítva ezzel a Tanács hatalmát a Galaxis felett, és a Szövetség helyét a Tanácsban, (semleges) 3) elpusztítod, hiszen ez egy beteg technológia (egyértelmûen ez lenne a példakép cselekedet). Aztán, ahogy Légió hûségküldetése során az átírás itt is egy robbanással járna. Igenám, de valami megzavarná a detonációt, és valakinek vissza kell mennie biztosítani, hogy minden rendben lesz. Egy csapattársad jelentkezne (mondjuk a vermári túlélõ, feltételezve, hogy a 3. részben visszatér csapattagként), és vagy lebeszéled, hogy ne tegye és te intézed el (feláldozod önmagad), vagy hagyod, hogy megtegye.

Az sem lenne rossz, ha kiderülne, hogy a Pusztítók szülõbolygója az Androméda galaxisban van. Ennek értelmére nem tudok mit kitalálni, de jó lenne kicsit más galaxist is bevonni a történetbe, ne csak a Tejutat.

Bocsi, hogy hosszúra sikeredett :P

nagyon érdekes nem emlékszek hogy lett volna ilyen majd kipróbálom majd Illiumnál.

lol. Asszem erre emlékszem, néztem is, hogy elcseszték az ikont :P

xD ha iszol az öröklét bárban kapsz egy tech sebzést:)
bizonyíték:)

Tehasut
Az eredetiben "CRITICAL MISSION FAILURE", bölcs tükörfordítással "KRITIKUS KÜLDETÉS SIKERTELEN" lett
Tehasut
a krio-n már én is filóztam, mikor egyszer átnéztem a skilleket, de úgy döntöttem, hogy nem bántom.
Többek között az ilyen mondatokért:
"A kriofegyver szórása jóvoltából javul az esélyed több célpont egyidejû megdermesztésére."
Egyébként van még a lõszertípusnál a "krio", ami abszolút magyartalan (legalábbis számomra). Fagyasztó jobb lenne, mit gondoltok? Meg amikor Jacket kiszedik, ott is elõjön a kifejezés, hogy kihozzák a krióból, azaz a fagyasztóból.

Ésésés... van valami KRITIKUS KÜLDETÉS... nemtom pontosan hogyan volt, de nagyon szerencsétlen fogalmazás, arra az esetre, amikor meghalsz. Az elsõbe asszem így volt: "KRITIKUS HIBA A KÜLDETÉSBEN"

Tehasut
én is valami ilyesmin gondolkodtam. meg is valósítom.
Egyébként egész biztos, hogy erre gondol. Pl kommandósok is szokták használni a "go silent" kifejezést, ahol nem elsõsorban arra gondolnak, hogy csöndben, hangtompítóval haladjanak. Hanem bizony lopakodva (is).

Esetleg "Lopakodó üzemmódban haladunk".

Szerintem nem feltétlen kell ragaszkodni ebben az esetben a tükörfordításhoz, és lehetne az, amit Fenrir írt. "Lopakodórendszerek aktiválva" vagy ehhez hasonló.

Tehasut
Igen, ezt logikus, de akkor is fura. A magyarban meg a "némán megyünk" meg még rátesz egy lapáttal
Fenrir
Gondolom ezzel arra akart utalni, hogy a lopakodórendszer be van kapcsolva.

Tehasut
mondjuk a "we are running silent" fura, mert az ûrben egyébként sincs hang
Tehasut
akkor ez lesz: "Rendben, itt vagyok, öhm, nálad."

A "board is green" pedig "minden jelzés zöld" lesz
Joker egyetlen igazi szerelme EDI... :D

Ez se rossz. Bár a benned, az inkább arra utalna, mintha már virtuálisan az agyában lenne :P a jelenet ugye az, hogy megáll egy konzol elõtt, és akkor mondja ezt, tehát, még amit írtam, hogy "elõtted" az sem rossz. :P

Szerintem örülnek, mert ez csak azt jelenti, hogy igyekszünk minél jobbá tenni a játék honosítását :P

Fenrir
"Rendben, itt vagyok, öhm, benned."

Ez egy kicsit kétértelmû :P

Tehasut
ahhhha! akkor viszont mit szólnál ehhez:
"Rendben, itt vagyok, öhm, benned."
vagy az öhm helyett lehetne 'izé' is

a többiek utálni fognak minket, hogy itt szavakon szõrszálhasogatunk :-)
Ezt akkor mondja, amikor az MI magban van, gyakorlatilag EDI központjában, azaz "EDI-nél", ezért mondja angolul, hogy "All right, I'm at, uh, you.".

Igen, túlnyomásos lenne a legjobb.

Tehasut
3 féleképpen is lefordították a high-pressure-t: "magas nyomású", "nagy nyomású", "nyomásálló". A magas nyomású szerintem a legjobb a 3 közül, bár van erre egy jobb magyar kifejezés is: túlnyomásos.
Tehasut
Szeritnem oké, bár én nem nagyon értem, hogy ezt pontosan miért is így mondta Joker
"Rendben, itt vagyok, öhm, nálad." Szerinted?

Tehasut
Joker ezt mondja akkor angolul:
"All right, I'm at, uh, you."
okés szerintem az fent van.

Tehasut
Teljesen kompatibilis. Viszont szerintem az 1.02-es patch kell neki.
köszi és én is csak gratulálni tudok a munkához. Csak így tovább.

És ha már így gondolkodok... eszembe jutott még valami: Az elején, az intro során Joker azt mondja, hogy "The board is green, we're going silent", amit magyarul "a fal zöld, némán megyünk"-nek fordítottak, ha jól rémlik. Na, most ez a fal zöld nagyon béna :) Inkább "Minden jelzés zöld", vagy ehhez hasonló kellene.

Ja, és még valami! Van egy rész, ahol mondják, hogy "nyomásálló tartály", meg "magas nyomású tartály", angolul pedig az összes "high pressure tanks". Egyértelmû, hogy nem a nyomásálló a nyerõ :)

Igen. Hiszen csak a szöveg került átírásra.

Eszembe jutott még valami: Amikor Jokert kell irányítani, akkor, amikor EDI-hez megy, ott azt mondja angolul, hogy "I'm at you" vagy valami ilyesmi, magyarban pedig csak annyi van, hogy "itt vagyok". Át kéne hozni az angol jelentésnek a viccességét "Itt vagyok... nálad" vagy itt vagyok elõtted, stb.

munkádat*

Remek! Köszönjük a munkát :) Ha találok még valamit, azt jelzem. Hála a munkádnak, lassan játék közben visszajön az "elsõ rész hangulata" :)

ez a verzió teljesen kompatibilis a játékkal?

nagyon szépen köszönöm mindenképp kipróbálom.

Tehasut
na átírtam és fel is töltöttem a legfrissebb verziókat
Azért azt nem mondanám, hogy nincs köszönõ viszonyban. Tény, hogy tükör fordításban semmi köze hozzá, de ha a szavak jelentése mögé nézünk... Sorsszerû az az elkerülhetetlenre utal, a "végzetre". A felemelkedés pedig a halál, a végzet feletti gyõzelemre utalhat, egyfajta menedék a végzet elõl. És így a kettõ együtt egy végsõ menedék az elkerülhetetlen elõl. Asszem kicsit túlbonyolítottam :P

Tény, hogy ez sokkal jobban hangzik, és mivel erre a hajóra szokták evakuálni a Tanácsot vész esetén, teljesen jól fedi a funkcióját.

Tehasut
Angolul Destiny Ascension. A "Sorsszerû Felemelkedés" fordítása úgy ahogy stimmel, de baromi szarul hangzik. A "Végsõ Menedék" viszont tök jó, igaz, hogy köszönõviszonyban sincs az angol név jelentésével.
Úgyhogy csere
Basszus, most kapcsoltam, hogy még volt egy nagyon fontos különbség: "Sorsszerû Felemelkedés"-t az elsõ részben "Végsõ Menedék"-nek hívták :D

Bemérsz egy ellenséget, megnyomod a lerohanás képességet, amitõl a karaktered akár a falakon is áthatolva neki ütközik az ellenségnek, ettõl az egy pillanatra megszédül (minél erõsebb, annál nagyobb a hatás, a végén akár félre is löki). Nekem nagyon tetszik, az egyik karakterem élharcos/harci adeptus. Csak az a hátul ütõje, hogy ezzel közel kerülsz az ellenséghez, és így sebezhetõ vagy. De nem vészes.

igen van a 2-ben egy rész ahol el is magyarázza egy aszári.

Fenrir
Mindemellett az utód is csak aszári lesz, teljesen függetlenül attól, hogy milyen faj volt az "apa".