19778
  • Optimus Prime
    Nekem elég jónak tűnt így a végén a shredder, a Collectorokat szedte rendesen. Meg tetszik az animációja.
    A Cain hogy működik? Mert ammonál valami százalékot mutat, de nem nálam még sose volt 100 és ha használni akartam YMIR mech ellen meghaltam. Ergo egy heavy pistollal jobb vagyok ellene, mint a Cainnel.

Ryder: hányszoros AA-t használtál és milyen VGA? Megpróbálom már én is. Minden maxon van, cinematic lights 2 értékéne, de az anizotróp kikacsolva. Néhol így is laggol ,de főleg cinmeatic részeknél. Viszont észrevettem, hogy a 'Use Spherical Harmonic Lighing' sokat dob a grafikán. Főleg a szemek lesznek élethűbbek, meg a tükröződések. Példa: Collector hajó fémes részei!
  • Calver
    Warp Ammo Infiltratornak jó Barrier-ek bontására (nincs rá semmi más képzettsége), meg globális sebzésnövelésre, másnak AP Ammo vagy amit alapból ismer jobb általában.

Shredder fos, 10%-al ad csak nagyobb sebzést mint AP, viszont nem hat páncélra. Casual-on még lehet h használható, afelett kuka.

nagy dög ellen meg Cain az igazi
  • Madi92
    Hali!
    Egy kérdés!
    Nem régiben sikerült beszereznem egy 5.1-es hangcuccot, meg lehet valahogy oldani, hogy a játék is 5.1-es hangokat adjon ki?:D

Bocsi ha hülyeséget kérdeztem, elég noob vagyok ilyen téren!
  • Fpocok
    Gratula, ha sikerült. Az tényleg nehéz már szerintem.
  • Ryder62
    Itt sírtam napokkal ezelőtt hogy a játékban random zuhan az fps. Illiumnál kicsit feltűnt hogy recések az élek gondoltam ráteszek driverben élsimítást. Tű éles élek és azóta egy fps drop sem volt. Úgy fut ahogy kell, 60 fps-el.

A kérdés hogy ez wtf? Nem szereti a gépem a recés ME2-t vagy mi?
  • Optimus Prime
    Sikerült így is. Insanity-n azért már nehéz, főleg, hogy az achijaim semmisé váltak. :S De így pisztollyal szedtem le a nagy dögöt. A warp és shredder ammokat még nem is próbáltam.
    Harbinger-nek kiszúrtam egy újabb vicces monológját: "Stop it, Shepard!" XD

A kedvenc válasz opcióm az Illusive Man-nek a vége felé
  • Optimus Prime
    Kösz a válaszokat. Más mindenki lojális és minden upgrade megvan. Csak gondoltam talán valamit még ki tudok csikarni, ha a már lojális Legiont viszem a Floittlára. Hisz akkor már a "béke" akár küszöbön is állhat a Geth-Quarian felek között.
    Nem baj, így nagyobb a kihívás.
  • Calver
    ez így nem pontos. IFF után van időd egy vagy két küldetésre, lojális csapattagoktól függően - egyre mindenképpen, csak beszélj Legion-nal mielőtt hozzáérnél térképhez.
    utána aktiválódik a megszerzett IFF, azután kell rögtön menni.

#19289: egy nem lojális csapattag nem akadály, csak ne küldd sehova, és lehetőleg ne vidd magaddal a végén/küldd el legénységgel az erős pofozóidat (Grunt, Garrus, Thane), és rendben leszel. bővebben itt.

még akkor vagy szarban, ha előtte nem kérdezted meg hajó tápolásokról, mert akkor nyekkeni fog valaki.
  • wesker24
    Ha az IFF küldi után nem indulsz azonnal akkor buktad a legénységet !

• Optimus Prime
    Azt hiszem ezt most elszúrtam. Megvolt az IFF és megcsináltam gyorsan Legion loyality küldetését is. De sajna így nem jutott idő Tali-éra. Ha még most megcsinálom meghal valaki a személyzetből? Vagy csak Tali-t ne küldjem olyan helyre, ahol nincs biztonságba?
  • Evoluti0N
    *a hajón rendesen beszélni
  • Evoluti0N
    A két társ, akikkel nem tudsz rendesen beszélni dlc tartalom, a hozzájuk tartozó küldi is értelemszerűen :)
    Emellett nem igazán lehet felismerni, h mi dlc tartalom és mi nem :) Nem akarok lespoilerezni neked dolgokat, mivel csak úgy tudnám elmondani, h mik vannak a dlc-kben :)
    Valamint dlc-ből származó felszerelésekről kapsz levelet a játékban, h xy innen-onnan szerezte be és így került a hajóra.
  • hben
    Ja jó rendben van :D csak mert én is ezekhez találtam egyedül magyarítást. Ezelőtt arra gondoltam, hogy akkor a többi meg nincs egyáltalán lefordítva. De ezek szerint akkor nem várható semmi fennakadás gondolom, mivel játék és patchek fenn, multi DLC pack fenn (+ amelyik DLC-k abból kimaradtak), aztán magyar nyelvű textfájlok csere a leírtak alapján. És persze csak a configban átírni az INT-et HUN-ra. Csak azért mondom, mert én ezt műveltem, és egyelőre minden jól megy. Azt azért elmondanátok, hogy hogyan fogom felismerni, ha összefutok egy DLC tartalommal, csak mert én most játszom először, és nem tudom hogy mik azok, amik csak az alap játékhoz tartoznak, és mik nem. Jó nyilván valóan a Genesis kiszúrja az ember szemét, de mondjuk az ilyen felszerelés DLC-kből mikor kapok tartalmakat? Meg az új társak lehetősége, akikkel találkozhatok majd, az sem fog nekem szemet szúrni így, hogy nem ismerem az alapot. Az új küldetések meg beleépülnek a sztoriba? Azaz nem fog rá semmi utalni, hogy az xy DLC tartalma volt?
  • Evoluti0N
    Arrival, Lair of the Shadow Broker, Alternate Appearance Pack 2. Ezekhez kell külön magyarítást tölteni. A többiben benne van a magyar nyelv.
  • Evoluti0N
    Na akkor szépen sorban. Nem kell komplikálni :D

Mivel nekem is angol verzióm van elmondom hogy is van a dolog. Felraktam a játékot, aztán felraktam a magyarítást. A dlc-kben alapból benne van a magyar nyelv (azokban, amik magyarul jelentek meg), szal nem kell külön letöltened hozzájuk magyarítást. Magyarul települnek, ha magyar játékod van. Azokhoz a dlc-khez, amik nem magyarul jelentek meg le tudod tölteni a magyarítást innen.

Szóval játék felrak, magyarítás felrak, magyar nyelvet tartalmazó dlc-ket felrak, csak angol nyelvű dlc-ket felrak, angol nyelvű dlc-khez magyarítást felrak.

Ráadásul mivel alapból angol volt a játék, nem is kell trükközni úgy az angol nyelvű dlc-k felrakásánál, mint azoknak, akiknek alapból magyar a játéka.
  • BoneDragon
    Az összes dlc le van fordítva magyarra
  • hben
    Amúgy eddig semmi baj a játékkal(mármint fut normálisan minden magyar), csak nem tudom mikor érek el egy olyan ponthoz, amikor egy újabb DLC következne, mondjuk egy új felszereléseket, vagy pl. a roncs Normandia felkutatásáról szóló DLC, amihez ugyebár nincs magyarítás. Hogy itt megállna-e a játék, vagy írná hogy nincs meg a tkl, azt nem tudom, és nem akarok úgy játszani vele, hogy bármikor elszállhat az egész. Gondolkodtam azon hogy esetleg megkeresem az összes xy_INT.tlk fájlt és az INT-et mindnél átírom HUN-ra, csak azt nem tudom, hogy az mennyire lenne favágó munka (bár a Portal 2 és a Portal Prelude esetében már sikeresen alkalmaztam).
  • hben
    Sziasztok!

Most értem a végére a Mass Effect-1 nek és természetes, hogy akartam folytatni a 2-vel. Angol verzióm van, de találtam hozzá magyarítást, tehát ezzel nem is lenne probléymám (az angol tudásom nem túl magas szintű). Megvannak a DLC-k is, és sorban fel is tettem őket, a sztorit kiegészítő DLC-khez pedig találtam magyarítást is. A magyarításhoz manuálisan át kellett írni a configban az INT-ez HUN-ra, azyaz ezentúl a játék a magyar textfájlokat fogja keresni (amiket be kellett másolni), a DLC-k (és az alapjáték) magyarításai is xy_HUN.tlk formátumúak voltak, és mint kiderült a Genesis esetében, ezek működnek is, azaz valószínűleg a többi magyarított DLC is működni fog. De egyes DLC-knél, ahol nincs magyarítás, nem tudom hogy be fognak-e integrálódni a játékba, mert xy_INT.tlk textformátum myiatt nem vagyok benne biztos hogy összeegyeztethetőek ezek a DLC-k a magyar nyelvű verzióval. Szerintetek nem fognak működni, vagy működni fognak csak eredeti nyelven? Ha tudtok megoldást mia z?
  • gerey
    Beállítod a lakhelyednek valami létező USA város/irányítószám párost, aztán működik is.
  • Optimus Prime
    ME2 Digital Deluxe Edition most csak 9 dollár. Bár ahogy nézem csak USA-ból elérhető.
  • xblades
    Kösz valami felül írta, még szerencse hogy volt egy biztonsági mentésem, így felül írva működik rendesen.
  • Optimus Prime
    Ha magyar kiadűs ME1-ed van felejtsd el. Ha Steames vagy EA (és nem CDProjekt) kiadású akkor megpróbálhatod itt, esetleg itt vagy ha ez nem megy itt.
    Ha egyik se, live chaten az EA beteszi vagy egy egy jó kódot, amit a fenti linkeken megpróbálhatsz. Nekem kb. 10x próbálkozás után sikerült, miután a Steames kulcs után kaptam egy újat.
  • Fenrir
    Állítólag valamit ügyködnek azon, hogy a 2009 előtti játékokat is lehessen regisztrálni.
  • Fpocok
    Nem is fogod.
  • Fenrir
    Amúgy fent a ME1 originen, csak éppen nem lehet még hozzáadni a kódot.
  • Fpocok
    Sehogy.
    Csak 2009 utáni játékot lehet.
  • Calver
    azért mondom h csak tippelek, mert nálam ugyanott vannak mentések, mint 2 évvel ezelőtt voltak, szóval könnyen megtalálta

xblades, orvoslásra: ha van mentésed Legion küldetésének a végéről, fejezd be vele, és megkapod achievement-et + bonus powert vele. viszont így még pl mindig bukod Long Service Medal-t (+25% xp), már ha előzőleg megvolt.
  • Fenrir
    Hogyan tudtad hozzáadni az originhez a ME1-et? Nekem nem fogadja el a serial-ját.
  • Optimus Prime
    Én az egész Mass Effect könyvtárat mentettem. De én kíváncsi voltam a Cloud szolgáltatás mit csinál és igen, mentett minden fájlt. Az 1-nél megmaradtak az achievementek is, a 2-nél már, de minden más igen.
  • Calver
    első részben dokumentumok\BioWare\Mass Effect\Save\Profile.MassEffectProfile, ebből kiindulva szerintem kettőben dokumentumok\BioWare\Mass Effect 2\BIOGame\Profile\Player1.prf. gondolom én. és valószínűleg ezért veszhet el - csak a save könyvtárt mentik le a legtöbben.
  • Optimus Prime
    Az melyik fájl? Mert én most reinstall végett elvesztettem, igaz mentettem, de elsőre megakartam nézni hogy szuperál az Origin Cloud-ja és meglepő mód hibátlanul. Leszámítva az achikat, abból egy se látszik. :S
    Pedig az 1-nél megmaradtak, a beállítások, mentések, minden.
  • xblades
    És ezt hogy tudom orvosolni?
    Remélem lehet valahogyan.
  • Calver
    valószínűleg kitörölted achievements-t tároló fájlt, és ott tárolja ezt is. ha meglenne, választhatnál mind közül az elején. (kivéve Stasis, bugos)
  • xblades
    Egy ME 1 karaktert inportáltam.
    Az elején választhatok egy plusz skillt ami most csak a hang-fény gránát.
    Az érdekelne hogy tudom azt elérni hogy több lehetőség közül választhassak már az elején és ne csak ha lojális valaki akkor bent a terminálnál.
    Tudom hogy lehet mert van egy olyan karakterem akinek már az elején megvan a Geth pajzs, pont az ami engem érdekelne.
    Ez egy Dlc vagy patch következménye?
  • Ryder62
    Régi drivert nem akarok feltenni az újabb gammák miatt. Pl ME3. Lehet föltenném és akkor meg azzal lenne probléma.

Most lenyomtam Kasumi küldijét semmi hiba nem volt. Effekteket nem nagyon akarom visszavenni, nem akarok rondítani a játékon. Zárójelben szvsz a ME3 így is kicsivel rondább mint a 2.

Lehet inkább várok kicsit, majd ápdételem megint a drivert nyár elején.

Végül is nem zavaró jelenség csak akkor ha sűrűn csinálja egymás után. Teljesen játszható, jobb mintha grafikai probléma, fagyás vagy pedig folyamatos mikrolagg lenne.
  • Optimus Prime
    Igen, az ME2-nél engem is felbaszott. Az ATi-nál nem vagyok jártas, de biztos ott is van driver archívum. Keress vissza dátum alapján és próbálgasd újra. Tudtommal az ME-k nem It's Meant to be Played-esek szóval nem lehet ATi-s hiba.
    De próbáltad a lentebb írt utolsó három effekt kikapcsolását?
  • Ryder62
    Még mindig driverre gyanakszom. Kilőttem xfire-t játék alatt ugyan úgy előjött. Sőt nem rég játszottam ki, karácsony környékén, 4670-en egy 2011 nyár elejei driverrel és nem volt semmi probléma. Most, új gépen, új karin a 12.1-es driverrel meg zuhan az fps. Great

Most voltam citadelben, a recepciósnál is beszaggatott, Baileynál is, és mikor néztem kifele az ablakon akkor is. Néha el sem múlik magától, csak ha elfordítom a kamerát, majd vissza.

Fallout 3-al is így jártam anno. Pont akkor frissítettem a drivert mikor játszottam vele. Update után olyan mikrolagg keletkezett, öröm volt nézni.

Imádom, 2-3 éves játékok, és nem tudok normálisan játszani velük a nyomorék driverek miatt.
  • Optimus Prime
    Az ME3 demó alapján gyengébb grafikailag. Ha kilőttem az overlayt 16x anizotróp, 3-as cinematic lightinggal úgy hasított, mint az 1.

Ajánlom a 275.33 driver, ha Geforce. Nekem az új 29x-esekkel crashel. Amit kapcsolj ki a config toolban, mert nálam is chopy lesz tőle a játék. Én jelenleg így játszom, de a megbeszélő teremben így is nagyon darabos, főleg ha látszik a Normandy holográcsos képe.

High Quality Bloom: On
    Film Grain: Off
    Motion Blur: On
    Dynamic Shadows: On
    Light Environment Shadows: On
    Number of Cinmatic Ligths: 2
    Use Spherical Harmonic Lighing: ON
    Anisotropic Filtering: Off

Nálam így átlag OK. De a cut-scene alatt néhol belassul. Az anisotropic és a spherical,a mi nagyon sokat fog rajta. De a cinmatic lighting is. Azt érdemes 1-re venni, a másik kettőt kikapcsolni.
  • Ryder62
    Nah remek fps droppom van a játékban :/

Csata közben mikor robban minden, folyik a vér, hullanak az ellenek full stabil 60 fps

Sétálgatok omegán és néha random módra lezuhan 40 fps-re 1-2 másodpercre.

Driverre gyanakszom mert ME3 végig 60 fpssel futott.
  • Prince23
    Az első hullámban könnyű dönteni. a Második és a harmadik hullámmal vannak komplikációk.

Én egyébként a collector bázisra végig Mordint meg Gruntot vittem magammal. Szal Mordin helyére ismét Garrust választottam, hogy ő kisérje el az orvos csapatot.

Elterelőnek, behatolónak pedig Mirandát.