19778
-
#19338 rossz embert küldtél pajzsozni. Samara a nyerő, ha Jack nem lojális.
Jack meg azért halt meg, mert gondolom a tápos harcosokat magaddal vitted végső csatához - hagyd őket hátra, és vidd inkább Tali/Mordin/Kasumi valamelyikét magaddal ill küldd vissza legénységgel. -
SH3 #19337 http://www.youtube.com/watch?v=ZkRxe_R6SqI 0:35től van az ahol Baka meghalt. Na mindegy, a lényeg h bár a legénységem és 2 csapattagom meghalt, a többiek élnek és virulnak. :D A 3. részt pedig akkor kezdem ha kijön a magyarítás, ami még jó pár hónap... de végül is a legtöbben éveket vártak mire megjelent a 3. rész. :D -
#19336 Próbáld újra és csináld máshogy. -
SH3 #19335 Baka (közbe kiderült h angol verzióban Grunt :D) Garrus és én voltunk egy csapatban. Egy ajtó felé mentünk, utánunk jöttek szárnyas cuccok meg begyűjtők. A bejáratnál Garrust eltalálták, besegítettem, addig Baka fedezett minket. Aztán eltalálták meg a szárnyas cuccok és körbevették és elrepültek vele. Én is csak néztem h pont egy Krogant kaptak fel? :D Szóval elég fura, a küldetés első felében volt valahol. :S -
#19334 Őt küldted pajzsot csinálni? Vagy mikor halt meg? -
SH3 #19333 Megvolt, csak Jack nem volt hűséges, pedig az ő küldijét is megcsináltam, csak rögtön utána összeveszett vkivel én meg nem jacknek adtam igazat. De Baka, csomó cuccát fejlesztettem, loyality, szal erős volt és mégis meghalt. -
#19332 Töltds vissza a mentést, csináld meg a loyaliti küldijét. -
SH3 #19331 Baka a krogan :D szegényt felzabálták azok a repülő cuccok, pedig odaadtam volna érte 2 emberemet is. :D -
#19330 Baka? Az kicsoda?
Ha meghal, akkor harmadikban nem lesz.
Nem tudom, én nem hagytam meg és jól le is basz majd a TIM :D -
SH3 #19329 most végeztem ki a 2. részt. jack és baka meghalt az uccsó küldetésben. baka-t sajnálom lett volna pár ember akit feláldoztam volna helyette, de amúgy a 3. részben visszatér? plusz kiderül a 3. részből h mi lett volna ha egyben hagyom a kaszás cuccot a játék végén, és odaadom a cerberusnak? -
#19328 Tudnátok segíteni?Feltettem az Árnyékbróker-kieget,magyarítást,ahogy kell.Mégis,ha beérek az Árnyékbróker hajójába,hibát észlel és leáll a játék.MI lehet a megoldás? -
#19327 full biotikus = Adept
pisztoly, SMG, és collector hajó után amit akarsz. AR-t ajánlom Mattock miatt.
képességek itt. Warp baromi jó, Throw/Pull/Shockwave-t ismered, Singularity-tól én nem voltam elájulva. Sentinel szvsz viccesebb. bónusz erőnek mindkettőnek AP Ammo a nyerő szvsz.
Samara-nak amúgy van ám még viccesebb felhasználása - Pull-al kombózás ha lehet (Miranda erre kiváló, Unstable Warp ugyanis cooldown-t is csökkenti nála), azon kívül Reave spam. egyetlen gondom vele mindig is a "bájos" személyisége volt...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!avagy NAGYON nehezemre esett Morinth-os résznél nem kicsinálni, mert egy elszállt fehérköpenyes igazságosztó, és minden megszólalásánál legszívesebben lefejeltem volna Krogan stílusban -
#19326 Azért egy vanguard + samara tarol ám. Én felemelem a célpontot, Samara meg akkorát pushol belé hogy kirepül a pályáról. Jacob lojális küldijén ezzel a technikával mindenkit a vízbe hajigáltam :D Volt olyan mech amit olyan magasba repítettem hogy egy kis pöttynek látszódott az égen. Nem túlzás.
Most akarok egy full biotikus kaszttal menni majd. Az milyen fegyókat cipelhet magával? És milyen plusz képességek vannak egy vanguardhoz képest?
Soldier sztem rém unalmas, szürke lövölde. Ellenben a többi kasztnál lehet taktikázni, kombinálni a dolgokat + fun dolog így tarolni az ellent :D -
#19325 Infiltrator, konkrétan ők a legtáposabb mesterlövészek időlassításuk és Tactical Cloak miatt. meg kurvajó a játékstílusuk, főleg a tejet is megaltatóan unalmas Soldier-hez képest.
btw nem érdemes mesterlövész puskát választani többi kaszttal, másoknak egyszer nem is olyan jó, másodszor meg ott van a Mattock, ami nagyon erős.
és ja, Eviscerator ingyenes Cerberus-os cucc. -
#19324 Az M-22 a Cerberus armor és fegyver? Az armort nem nehéz kiszúrni, de a fegyvert...
Első végigjátszásra abba páncélba mentem. Mikor Shep táncolt meg ivott. XD Snipert amúgy melyik kaszttal is lehet használni Soldier-en kívül, amivel nem hiszem hogy az életbe játszok még egyszer. Eh, hülye kérdés a collector hajón lehet választani: shotgun, sniper, rifle. -
#19323 ...valamint Phalanx-on van alapból egy pocsék lézercélzó célkereszt helyett, [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1218464576&no=19180]bár ez "eltávolítható"[/URL]. -
#19322 egy kimaradt, M-5 Phalanx, ami szintúgy gagyi. nagyot sebez, de nagyon lassú, ezért DPS-e a béka segge alatt van. M-6 Carnifex jóval hatékonyabb unszimpatikusok páncéljának bontására (konkrétan mesterlövész puskákat leszámítva mindennél hatékonyabb), hiába kisebb a tár. -
#19321 hátkérlekszépen, DLC-s fegyverekről:
M-22 Eviscerator vicces, és szép nagyot csíp, Geth Plasma Shotgun-t nem vágom.
M-12 Locust legjobb SMG, nevetségesen pontos és kellően nagyot csíp.
M-96 Mattock kb a játék legjobb fegyvere - baszottnagyot sebez, nagyon pontos, félautomata, iszonyatosan jó.
sniperek fosok, csapattársnál egyik pedig bugos, és halálosztóvá változtatja őket.
Mattock mindenkinek jó collector hajó után, Locust pedig miután elhagyod Freedom's Progress-t rögtön elérhető. -
#19320 Én gondolkozom pár DLC megvételén. A fegyver packos megéri? Úgy értem, amiben a Mattock is van, most jöttem rá, hogy az az fegyver, ami a 3 demójában is van (2. pálya) és multiban is elérhető volt. Tetszik, mert nehezebb fegyver, mint a pisztoly, de mégse full automata és túl könnyű vele insanity-n. :P
Ami kérdésem lenne, hogy azokat a fegyvereket milyen kaszttal tudom/lehet használni? Vagy lévén DLC-s cucc nem számít? -
#19319 Igen, sajnos annyi hatranya van a ME3 fele folyamatosan beszednek, hogy amig az elso reszben a kattintasok iktattak be szunetet es volt idod megerteni/feldolgozni az infot, addig a haromban megy folyamatosan.
Ha kerdezik, en is mindig interaktiv filmkent hivatkozok a harmadik reszre, talan a Still Life volt meg ilyen, amire azt mondtam, hogy ha kell, moziban is vegigulom a 30-40 oranyit vegigjatszast :)
Calver:
Ez fel sem tunt, igaz paragon karakterrel jatszottam vegig eloszor, most keszul a renegade femshep, ott majd megnezem.
Parbeszedre a legjobb pelda:
Mass Effect 1-2:
- Shep, meg kellene tamadnod a kalozo bazisat XXC-n, es elpusztitanod egyszer s mindenkorra.
- Hol talalom a XXC-t?
- A Kigyo rendszerben.
- Mit tudsz mondani a kalozokrol?
- Fokent emberek, inkabb technikai es katonai szemelyzet, biotikusok nincsenek a soraikban.
- Merre van a Kigyo rendszer?
- Jobbra ket utcaval.
Mass Effect 3:
- Shep, meg kellene tamadnod a kalozo bazisat!
- Oke, valami info?
- Keresd meg a bazisukat az XXC-n, pusztitsd el oket egyszer s mindenkorra. A Kigyo rendszerben talalod meg oket, innen ket utcaval jobbra. Fokent emberek a tagjaik, de inkabb technikai es katonai szemelyzet, mint sem biotikusok, akik vagy nincsenek a soraikban, vagy csak nagyon keves.
-
#19318 Amit az első bekezdésben írsz, arra mondtam én hogy mozi. Egyet klickelsz és megy a show magától, te meg csak győzd befogadni az infot,loret,stbt. Ami nem rossz, de kétségtelenül más, mint az első két részben. -
#19317 két választási lehetőség beszélgetésekben nekem annyiban csípte a szemem, hogy nem a "semleges" válasz tűnt el, hanem a renegát, és a semleges lejjebb mászott eggyel.
értsd: első két részben a kedves főkarakterem mindent mindig jól csinált... és közben a galaxis egyik legnagyobb seggfeje volt, *mert megtehette*. kötekedés, gúnyolódás, fenyegetőzés, fél galaxis pofánverése, másik felének arcába pisztoly nyomása? mindre igen. és rohadtul szórakoztató volt.
na, harmadik részre ez sikeresen eltűnt... és helyette renegát válaszok mind inkább ilyen katonai faszcibálások. (sry, erre nem tudok szebb kifejezést) -
Cef #19316 Még tegyük hozzá azt is, hogy rengeteg párbeszéd van, de ezek többsége nem a jól megszokott "mozizós" beszélgetés, hanem csak simán dumálnak, mindenféle bevágás, vagy felelet-választás nélkül. Mint a második részben a DLC karakterek. Ez a csapattársakkal való beszélgetési lehetőségek 2/3-át teszi ki. Ez van akit zavar, van akit nem, de nekem marhára nem tetszett, az ME nem arról szól, hogy csak úgy állsz és megy a szöveg. Az viszont tényleg plusz, hogy a társak már egymással is dumálnak. A harmadik lett a legjobban kidolgozott ME rész, a harcrendszer is nagyon jó, de sztoriban nem éri be az előző kettőt (legalább is szerintem, és nem, nem a vége miatt). -
#19315 Végre valaki, aki megírta spoilerek nélkül, hogy milyen is lett a 3 beszélgetési/választási rendszere. Eddig senki nem adott épkézláb választ. Némiképp érthető. Jobban belegondolva a 2 választás is elég, hisz igen vagy nem, minek egy talán?
Mondjuk adott egy eset látod feléd tart az ellenség, választási lehetőségek: támadás; visszavonulás; ötletek? A harcedzett Shepard-höz nem igazán áll ez a bizonytalanság.
A mini játékok hiánya viszont engem lehet zavarni fog. Bár az 1-é ritka együgyű volt, én mostanában elkezdtem élvezni. A 2-é értelmesebb, de 100x-ra fárasztó.
De amíg ezen hibák nem mennek a sztori és a karakterek rovására nem érdekel. A kicsit gyengébb grafika se zavaró, ha olyan mint a demóban. -
#19314 Kijavitanalak. Nincs kevesebb valasztasi lehetoseg a ME3, ez butasag. Egyszeruen arrol van szo, hogy azok a beszelgetesi lehetosegek, amelyeket korabban 3 kattintas/valasztas utan ertel el (extra infok, nem dontesi pontok), azokat msot automatikusan elmondja neked egy kattintas utan, nem kell folyamatosan rakattintanod, hogy folytassa. Egyszerusodott? Ha igy nezem igen. Logikusabb es esszerubb igy? Igen. Hanyszor volt az a ME1-ME2ben, amikor rakerdeztel valamire, aztan az a valasz felhozott egy darab uj kerdest a bal oldalon, majd az megint csak egy ujat. Vegigkattingattad es visszatertel a kiindulashoz. Semmi dontes nem szuletett, csak informaciokat kaptal, hatterinfot, lore-t, stb. Na most egyszer kell kattintanod, es a tobbi mar lemegy automatikusan.
Hja, es megfelelo reputacio illetve renegade/paragon pont mellett van valasztasi lehetoseg, szinte minden szitut megoldhatsz 3 ill 4 fele keppen. De ehhez tenyleg importalt savegame kell.
K*rva sok mellekkuldi van, csak meg kell oket talalni. Neha vissza kell menni egy-egy helyre, mert ha csak a fo sztorira figyel az ember, akkor elsiklik egy par felett. Meg kell allni hallgatozni, figyelni az NPC-ket, vegighallgatni az egymas kozotti beszelgeteseiket, akkor elcsipsz infokat.
A minijatekok viszont igaz, az szinte teljesen eltunt, ami maradt, annak sem sok ertelme van. De hat ez legyen a legnagyobb baj, nekem nem hianyzik az elso resz elektronika/kodfejtes minijateka, az oruletbe kergetett, ahogy a masodik resz bolygoszkenneleses f*szsaga.
Az utolso 15 percet hagyjuk, az mar tenyleg nem ebbe a topikba tartozik :) Csak arra figyeljen a tisztelt jatekos, hogy eret ne vagjon miatta, mert legkevesbe sem hianyzik, hogy a bulvarsajto a ME-re fogja egy idiota halalat, ahogy azt szokta a CS/GTA/BF stb jatekosok eseteben. -
#19313 Nem azért húzzák le a ME3-at mert sokan nem tudnak angolul. Hanem mert vissza fejlődött. Ne aggódj hben, ha tetszett az 1 és 2 akkor a 3 is fog. Olyan apróságokban butolt inkább a 3 mint pl a párbeszéd (csak két választási lehetőséged van legtöbbször), mellék küldik, minijátékok hiánya stb. Ettől függetlenül nagyon jó játék lett. Csak még érződik hogy dlc-kre alapoztak.
Például humor van bőven a játékban. Egyszer egyszer hangosan felnevettem :D
És mindenképp importált karival érdemes elkezdeni a ME3-t. -
#19312 Pedig én a sok párbeszédet szerettem, főleg ha én is alakíthatom. De már a sok chit-chat is bejövősebb, mint csak lőni. Bár azt is szeretek, de a játékban kellő az egyensúly. Bár Tali loyality küldetésén, amennyit lehet beszélgetni... Meg persze az is változtatja, hogy reagálsz.
Plusz ott van, hogy női vagy férfi Shepardel, a 2-ben meg hogy kivel alakítasz románcot. -
#19311 Én nem regényhez hasonlítanám, hanem filmhez, amit néha megszakít egy kis lövöldözés. A harmadik rész sokkal lineárisabb mint a kettő, de sokkal több is a "mozi elem". Szerintem méltó lezárása a trilógiának, és neked is tetszeni fog. A fanyalgók többségéről kiderül mindig, hogy a) eleve nem beszél angolul, csak pewpew, meg lvlup és upgrade azt rohanás tovább, és esélye sincs elmerülni a történetben, vagy b) angolul értene, de csak pewpew, meg lvlup és upgrade azt haladjunk, a dumát spacel léptetem tovább és csá. Pedig pont ez a szépsége. Ilyen szépen kidolgozott játékuniverzum kevés van, talán még a Gothic első három része adja ezt a feelinget. -
hben #19310 Ez tök érdekes! Én ugyan alig 1,5 hónapja mondhatom magam igazán Mass Effect rajongónak, mivel akkor kezdtem el az 1-et. Most játszok a 2-vel, és egyszerűen hihetetlen, hogy a játék olyan, mint egy regény. Az alap problémafelvetések megvoltak az 1-ben. Volt egy kis ütközet is a játék végén, aminek csak pillanatnyi győzelem lett az eredménye, mivel a legnagyobb ellenséggel való küzdelem még be sem indult. Megvoltak alapkonfliktusok, különböző fajok problémái felvázolódtak, megismertünk különböző fajok történetét. És itt le is zárul az 1. Aztán jön a kettő, ahol is ezek a problémák kerülnek górcső alá, és mi megoldjuk a fajok egymás közti problémáit, és a kapcsolatok különböző csapattagokkal valóban a saját szájízünk alapján változik. A 2. résztől már megtudjuk hogy az igazi szabadságot még az 1. rész sem adta meg, bárha nagyon jól elhitette velünk, és hiányérzetünk sem volt. Aztán itt vannak a DLC-k is, amik olyan extrákat adnak, amitől az 1. és a 2. rész valóban összefonódnak. A végkimenetel szinte már teljesen egyedire szabható. Nem hiszem hogy élveztem ennél jobban játékot életemben, és hogy ezt ennyi idő volt mire felfedeztem. Már most sajnálom, hogy már csak 1 rész maradt, és abban biztos vagyok, hogyha még olyan dolgok is lesznek a 3-ban, amik miatt a nagyközönség lehúzza, akkor is imádni fogom. Tudom hogy ez se nem kérdés, se nem segítség nem volt, csak úgy éreztem jó lenne leírni, hogy lássátok, hogy azért nem borul le mindenki a Mass Effect univerzum előtt, mert hozzám hasonlóan eddig még senkinek sem volt róla olyan infója, ami felkeltette volna az érdeklődését. Jó egy kicsit kiszakadni a Star Wars világból, körbenézni, és észrevenni, hogy van még olyan nyílt univerzum is, ami tud kínálni olyan lehetőségeket, amikhez képest egy lineáris Script-FPS játék nem érhet fel! -
#19309 Hali! Újra kellet raknom a mass effect 2-t és nem tudom hova volt lementve a javított magyarítások (alap játékhoz meg dlckhez).
Valaki be tudja linkelni őket? -
#19308 Allj Miranda partjara, majd kesobb keresd fel Jacket, es mondd meg neki, hogy szerepet jatszottal, azert valasztottad Mirandat, de valojaban Jacknak adsz igazat. -
#19307 Igen az első részt tényleg gyors tempóban vittem végig mondhatni csak átszaladtam rajta és meghoztam a fontosabb döntéseket viszont a 2ben már mindenre ügyelek és kommunikálok a csapatommal is rendesen általában mindig paragon pontokat kapok. Próbálok még akkor többet gyűjteni a Jackes missziót pedig utoljára hagyom. Ha pedig végképp nem engedi akkor mindenkit lojálissá teszek és ha Jack nem lesz az akkor majd őt is viszem magammal az utolsó harcba úgy tuti túléli. -
#19306 Akkor nagyon gyors tempóban vitted végig addig, meg előtte az 1-et is, mert ha az 1-ből van egy importod max paragon/renegade ponttal, akkor tuti az egyik összebékítő szöveg elérhetővé válik.
Nem tudom más hogy játszik, de nálam itt még sose volt gond. -
#19305 Viszont ha mindenképp választani kell és nincs más lehetőség akkor szerintem Mirandának adj igazat habár igy bukod Jack lojalitását de később nagy nehezen majd kiengesztelheted ! -
#19304 több paragon pont kell egynek, szóval gyűjts még illetve respec +100% talentre, de egy nem lojális karaktertől nem lesz hullás, csak ne használd.
viszont ME3-ban meglehet h meghal. -
#19303 Ez nagyon egyszerű ha elegendően magas paragon szinted van akkor beadja a kék választást ahol mindketten lenyugodnak és egyikük lojalitását sem bukod ha nem elérhető a kék verzió akkor valószinű hogy nincs elegendő paragon szinted hogy mindkettőt kibékitsd ! -
#19302 Sziasztok!
SOS segítségre lenne szükségem.
Röviden a szitu: Még nem játszottam a 3-al mert előtte végigviszem megint az első és második részt. Paragonként szeretném befejezni a 2-t úgy hogy mindenki lojális és életben maradjon. Na mármost az a bajom hogy Mirandának megszereztem a lojalitását, meg már a romance jelenettől se sok választ el vele viszont a bibi a következő: Jacknek van a lojalitás missziója Pragián. Mikor onnan visszatérek mindig bejátsza a Jack és Miranda közti veszekedős jelenetet.
Itt két lehetőségem van csak. Vagy Mirandának adok igazat és Jack nem lesz lojális vagy Jacknak adok igazat viszont ilyenkor hiába a románc és Miranda már megszerzett lojalitása mindkettőt elvesztem. Nem akarom hogy a játék végén bárki is meghaljon szóval légyszi segítsetek ezzel mit lehet kezdeni? Előre is köszi. -
#19301 6850 a kari és 8X az élsimítás (ez a max) -
#19300 Cain kérlek úgy, h ha 100%-on van, akkor tudsz vele küldeni egy ajándékcsomagot... ami úgy néz ki, mint egy atomrobbanás, és sebzése is stimmel.
gyakorlatilag mindent megöl egy lövésből - Praetoriant is simán, IFF küldi végénél is egy gombnyomással befejezed a nagy harcot, nem kell Huskokkal játszadozni - és amit nem, azt is közel kivégzi... "főellenséget" persze nem öli meg azonnal, de felezi armorját simán.
Cain táp. nagyon. -
#19299 Ha van 100, akkor tudsz egy baromi nagyon durrantani. Lehet 100 fülé menni is.
Egyszer próbáltam ki. Achievementhez.