19772
 • lonvard
  #19772
  Mondjuk igaz. Amikor isten tudja hány milliárd ember van egy galaxisban, akkor a pár tízezer fő, az nem egy tétel. Jó ha kicsit átállítom a hozzáállásomat, akkor el tudom fogadni, hogy leszarták a perifériát.
 • Sequoyah
  #19771
  Inkabb hagyjuk az aktualpolitikai peldakat, mert az emberek partallastol fuggoen fognak egyeterteni vagy nem erteni veled, nem azert mert igazad van vagy sem:)
  Van temerdek tortenelmi pelda is amikor tizezrek halala nem volt eleg ahhoz hogy barmi tortenjen mert vagy nem volt eleg latvanyos, vagy nem volt kapcsolatuk a donteshozokkal (pl egy masik nepcsoportba tartoztak).
 • MarkBlade
  #19770
  Off: Nem támogatják. Csak a gazdag 3-4 gyerekeseket. A csok csak akkor működik ha minimum van egy telked meg 10 millád. A nő 4 gyerek után ne fizessen adót? Hol tudsz dolgozni 4 gyerek mellet? Vagy egyáltalán hova vesznek fel? Vicc az egész támogatási rendszer. Sry csak kitört.
 • Sequoyah
  #19769
  Igen, egy idealis vilagban igazad lenne. A valosagban a politikusok/uralkodok pont ilyen toketlenek szoktak lenni. Ha a veszely egy kicsit is tavolinak es bizonytalannak tunik, es ezen bizonytalan veszely elkerulesehez komoly es fajdalmas lepeseket kell tenni, akkor rendszeresen homokba dugjak a fejuket.
  Nezd csak meg mik tortentek tetszoleges nagyobb haboruk (pl 2. VH) elott. Toketlenkedes, hogy majd csak megoldodik valahogy...
 • Quintall
  #19768
  Off: több tízezer ember halála kicsit sem számít, mikor csak kis hazánkban 300ezer PÁR nem tud gyereket összehozni, miközben már máshol fiúnak születettek is szülnek. Grat a mindenkori kormányunknak (legyen az bármelyik párt)

  A 2-3 gyerekeseket támogatják, de általában 1-el szoktak kezdeni az emberek... Off vége
 • Quintall
  #19767
  Pontosan nem emlékszem már, régebben játszottam, de te ma el tudsz képzelni bármilyen "beismerő vallomást" politikusoktól? Logikusan mindenki a Tanácsban a saját népe érdekeit/támogatását akarta,ezért vannak ott. Ha hirtelen kimondjuk, hogy mindjárt "meghaltok mind", akkor a Harvestereknek már nem lett volna hová menni. Végülis ez is egy megoldás a győzelemhez :-D
 • lonvard
  #19766
  A végén több tízezer emberre becsüli valamelyik szereplő az elraktározott és feldolgozgatott emberek számát, szóval azért ez mégsem olyan, hogy néhány kis kolóniát elrabolgattak, és bele lehet szarni Tanács szinten. El tudom fogadni, hogy mivel cerberusok vagyunk, nem tudhatjuk, hogy mit léptek a fenyegetettségre, tehát voltaképpen léphettek ők akármicsodát is, az is lehet figyelték az Omega 4-et, de mivel a végjátékban a másik rendszerben ott parkol a begyűjtőhajó, mondhatjuk, hogy nem kísérelték meg az Omega 4-nél lekapcsolni. Vagy legalábbis nem tudjuk. Szóval szerintem kellett volna valami sztori ahhoz, hogy megmagyarázzák, hogy miként jutott át a begyűjtőhajó az Omega 4-en azok után, hogy a Tanács tudta, hogy ők rabolják az embereket tízezerszám, és tudják, hogy a relén keresztül közlekednek. Bármi lehetett volna, akár tevékenyen is részt vehettünk volna az Omega 4 csatájában, de annyival is letudhatták volna, hogy Hackett admirális bejelentkezik, hogy megütköztek a begyűjtőkkel és csatát vesztettek, és a hajó visszament a relén keresztül.
 • lwb
  #19765
  Szerintem nagyon alábecsülöd a tanácsot. Elvileg egy egész galaxist irányítanak, ehhez képest úgy viselkednek, mint egy képregényfigura vagy ahogy egy nyolcéves elképzeli, hogy milyenek a hivatalnokok.
  A valóságban egy ekkora felelősséghez kétszer ekkora paranoia is társulna. A ME nekem többek között ezért B-movie jellegű, de ezzel nincs is baj. Csak ez egy picit zavart, amikor a ME2 kijött. Jobban, mint hogy az első percben megölik Shepardot, akit aztán a másodikban feltámasztanak.
 • Sequoyah
  #19764
  Soha nem irtam hogy ez ne lenne igaz. De most nem a jatek tortenet osszefoglalasa a tema, hanem az hogy a tanacs donteseinek az okait probaljuk megfejteni. A tanacs (vagy barki mas) donteseiben nem a valosag jatszik donto szerepet, hanem hogy ok mit latnak a valosagbol.
 • CrashBoostZoom
  #19763
  Nem értem, hogy miért kell minden kijelentésembe belekötnöd. Mepróbálom még egyszer utoljára jó tömören leírni, hogy biztos megérts mit akarok írni: ha nincs Shepard mindenki meghal ott. Ez nem kitaláció, "volna", jövőbelátás vagy akármi ami bele akarsz magyarázni. Sovereign is piszkosul erős hajó volt. Marha nagy mázlija volt mindenkinek.
 • Sequoyah
  #19762
  Volna...
  "volna"-ra senki sem szokott fegyverkezni es hadsereget mozgatni, foleg hogy nekik lovesuk sincs arrol hogy mi lett "volna"...

 • lonvard
  #19761
  baráti => batári :D
 • lonvard
  #19760
  Közben:

  Hackett admirálisnál voltam raporton, Arrival DLC (nem szó szerinti idézet):

  Shepard, elküldtem, hogy szabadítsa ki Dr. Amanda Kensont a baráti fogságból, erre Ön megsemmisített egy naprendszert. Remélem ki tudja tölteni valami értelmes magyarázattal a két esemény közti lukat.

  :DDD Talán a legjobb duma az egész játékban.  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.24. 19:02:07
 • CrashBoostZoom
  #19759
  Én csak Sovereign erejére válaszoltam. Az, hogy ki és mit tud az nem képezte a kommentem tárgyát. Ha nincs Shepard akkor Sovereign egyedül űrszmétté változtatta volna a teljes Citadel védelmi flottát és az Alliance erősítést is. Ennyit akartam mondani.
 • Sequoyah
  #19758
  Ezt te tudod, de ok nem. Ok csak annyit latnak a zurzavarban, hogy jott egy bazinagy hajo, amit nehez volt leloni, de azert csak lelottek, szoval nem volt sebezhetetlen. A technologiai kulonbseg egyaltalan nem olyan nyilvanvalo. Az hogy te tudsz mindent, beleertve jatekoskent a jovot is, nem jelenti azt hogy nekik is tudniuk kene.

  Egy buszke gyoztest kulonosen nehez meggyozni arrol hogy nem is gyoztek volna igazabol ha mi egy szemelyben nem segitunk...


  Es ne felejtsuk el, hogy az hogy valami nem logikus, nem jelenti azt hogy nem realisztikus...
  Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.04.24. 15:32:18
 • lwb
  #19757
  Ebben nem értünk egyet. Amerika maga alá szart, amikor a németek elkezdtek az atomkutatás felé kacsintgatni, el is vitték az összes tudósukat magukhoz a háború után. Az oroszok dettó, amikor Amerika ki is fejlesztett egy ilyen fegyvert. És nincs akkora fejlettségbeli különbség itt, mint a játékban.
  Egy ilyen szuperfegyver bizony nem lenne ennyivel elintézve. Ez szerintem egy picit B-movie hollywoodi bugyutaság, de hát a játék tele van ilyenekkel. Ez adja a varázsát.
 • lwb
  #19756
  Nem is azt várom el, hogy elkezdjenek hinni a reaper-mítoszban. Hanem azt, hogy járjanak utána, honnan jött elő a géppuska a kőkorszakban. Mert ez azért érdekes dolog. Sovereign meg egymaga majdnem szétlőtte a legnagyobb űrállomást és kivégezte a teljes védelmét, ha nem jön az Alliance fleet, simán nyer.
 • CrashBoostZoom
  #19755
  Ha nem puffantod szét Saren-t és okozol átmeneti zavart neki akkor tuti biztos szanaszét lőtt volna minden hajót a Citadel-nél. A 2-ben pedig csak Shepard-öt küldik Geth-re vadászni, hogy ne legyen útban a Reaper sztorijaival. Senki mást nem küldtek a Geth-ek ellen.
 • Quintall
  #19754
  Pont ezért életszerű, sokszor van ilyen: "én nem döntök ilyen nagy dologban, nehogy rámszakadjon a sz*r, ha olyan fontos, akkor más majd kitervel valamit."
  Ez sajnos valóságosabb, mint kellene. Max a háttérben megy mindenkinek a saját kutatás/fejlesztése, de azt minden fél titkolja.
 • Sequoyah
  #19753
  ME2 azzal indul hogy a Geth-re vadasznak mar egy ideje a Citadel incidens ota, szoval egeszen biztosan a Geth-et okoltak az egeszert, az ugy lezarva.

  Annyira meg nem volt eros az egy szem Sovereign, vegul levertek, es gondolom sok alkatresz nem maradt belole hogy kielemezzek mennyire fejlett is. A Geth pedig van olyan fejlett, hogy nem meglepetes toluk ha eloallnak 1 szem orias csatahajoval. Ha 100 ilyennel jelennenek meg az mar adna okot a gondolkozasra.

  Ha valaki hirtelen ma megjelenne egy 3x akkora csatahajoval mint a Nimitz, akkor sem kezdene el senki hinni az elveszett Atlantisos legendakban... Ha egy hipotezis abszolut nem illik a fennallo vilagkepbe, es megdonthetetlen bizonyitek sincs ra, akkor nincs az a politikai ero aki valoban komolyan venne azt.
 • lwb
  #19752
  Igen, pont ez a marhaság benne. Hogy a gethek hirtelen csináltak egy olyan erős csatahajót, ami 1. teljesen eltér minden olyan technikától, amit a geth alkalmazott eddig és 2. jóval erősebb és fejlettebb a geth jelenlegi szintjénél, valamint 3. se azelőtt, se azután nem csináltak hasonlót sem.
  Ez olyan, mintha Custer tábornokot annak idején tankokkal vagy F16-osokkal picsázták volna el az indiánok Little Bighornnál, aztán az amerikai kormány a XIX. században mindezt elintézte volna azzal, hogy á, biztos a sziú indiánok barkácsolták.
 • CrashBoostZoom
  #19751
  Úgy emlékszem, hogy elintézék azzal, hogy "semmi sem támasztja alá, hogy Sovereign-t nem a getheket építették." Viszont a maradványokat tanulmányozták nem csak a szemétre dobták. Például a fegyver upgrade amit vehetsz a 2-ben az Sovereign fóágyújának a lekicsinyített másolata.
  Utoljára szerkesztette: CrashBoostZoom, 2019.04.23. 09:15:57
 • lwb
  #19750
  Egyébként ennél jóval nagyobb lyuk a ME2 plotban az, ahogy az egész Reaper dolgot kezelik. Az addig oké, hogy nem beszélt senki Sovereign-nel, nem megy már a hologram Iloson stb, meg hogy Sovereign "csak" Saren csatahajója volt. De. Ez a csatahajó egymaga szétverte a fél Citadel flottát és ha nem jön az Alliance flotta, az egész Citadelt letarolja. Egyedül. Egy hajó. Egy ilyen technológia NAGYON érdekelne a valóságban egy nagyhatalmat és nem az lenne, hogy "á, ez csak mese, amit Saren kitalált, eredj fiam, Shepard, getheket vadászni".

  Ez számomra nagyobb lyuk a sztoriban. Ott egy csodafegyver, a semmiből, amiből jóval erősebb mindennél, amit eddig láttak, de mindenki leszarja a főszereplőn kívül.
 • lwb
  #19749
  "Ha erre nem kell lépni valamit, akkor mire kell?"
  Erre is ad választ a Citadel: nem kellett volna kolóniákat alapítani a Citadel space-en kívül.

  "Mivel a Terminus a senki földje, és kalózok lakják, nem tudom milyen diplomáciai bonyodalmat okozna ez, főleg megtámogatva olyan érvekkel, amik vannak."
  A Terminus rendszerben egy rakás kis hatalmasság van, szuverén bolygók, kalózfejedelmek stb. Senki nem akar a darázsfészekbe belenyúlni párszáz emberkolonista miatt, akik eleve önszántukból mentek a senkiföldjére kolóniákat alapítani. A saját felelősségükre.

  "Egyébként meg az nem okoz diplomáciai bonyodalmat, hogy a Terminusban hoznak létre telepeket az emberek azon a kevés lakható bolygón?"
  Dehogynem. Egyébként nem a lakható bolygók száma a probléma, ha megnézed pl. Noveria sem kifejezetten lakható, mégis van ott kolónia.
 • lwb
  #19748
  A ME1-ben szó szerint ezt mondta a Citadel (a turian counselor) Udina kérésére, hogy küldjék be a Terminus rendszerbe a flottát, hogy megvédje a gethektől az emberkolóniákat:

  "it could trigger a war with the teminus system, we won't be dragged into a galactic confrontation over a few dozen human colonies"

  És a geth jóval nagyobb károkat okozott, mint a titokban embereket rabló collectorok. Ha azok miatt nem küldték oda a flottát, akkor ezekért meg pláne nem fogják.
 • Sequoyah
  #19747
  Ne aggodj, ennel nagyobb hulyesegek is tortentek mar a valos tortenelem soran...

  Csak par telep tunt el, par100 emberrel, nem komplett bolygok. Egy korlatozott mozgasterrel rendelkezo politikus szamara nem biztos hogy ernek annyit, mint egy fajok kozti esetleges konfliktus.
 • lonvard
  #19746
  Na jó de eltűnnek a kolóniák, tehát ez nem egy fantazmagória, hanem tény, és az is tény, hogy bizonyíték van rá hogy kik viszik őket. Ha erre nem kell lépni valamit, akkor mire kell? Mivel a Terminus a senki földje, és kalózok lakják, nem tudom milyen diplomáciai bonyodalmat okozna ez, főleg megtámogatva olyan érvekkel, amik vannak. Egyébként meg az nem okoz diplomáciai bonyodalmat, hogy a Terminusban hoznak létre telepeket az emberek azon a kevés lakható bolygón? Egy-egy bolygóért világháborúkat lehetne vívni. Valami itt nem kerek. Na mindegy, megyek Tucsankára, a proffal van még egy köröm. :)
 • lwb
  #19745
  Ha emlékszel még a ME1-re, ott Udina konkrétan azt követeki, hogy küldje a Council a flottáját Saren után a Terminus rendszerbe. Ott elmondják, hogy ilyet nem fognak csinálni, mert ez háborús lépés. A két rész között ez a helyzet nem változott, ráadásul most még kevésbé nyomós az indok a Council szempontjából. Saren az egész galaxist fenyegette a geth-seregével, ráadásul a Council spectre-je volt, ezért ciki is volt nekik az árulása. A collectorok viszont okosak, csak a terminusban létrehozott ember kolóniákat támadják. Ehhez semmi köze a Councilnak.
 • lwb
  #19744
  Nem maradt ki. Nem blokádot követel Shepard, illetve el sem jut odáig, hogy konkretizálja, hogy milyen segítséget szeretne, hanem úgy általában kéri a Council beavatkozását és katonai segítségét. Erre a válasz, hogy lófaszt, eleve nem is kellett volna kolóniákat csinálni a Terminusban meg Shepard amúgy is Cerberussal feküdt össze, ami meg árulás. Nagy nehezen visszaadják neki a spectre státuszát és ennyi. Ez a beszélgetés akkor történik, amikor visszamész a Citadelre, hogy találkozz Andersonnal.

  A Council eleve nem is hisz a Reaperekben még ekkor, a collector problémát egy ember problémának tartja és mivel nem Citadel space-ben történik, nem is foglalkoznak vele, számukra érdektelen az egész. Az Alliance-t érdekli a dolog, küld is katonákat, eleinte felderítőket, mint Ashley/Kaiden, végül rendes haderőt Vegával. Erről Anderson azért nem beszél velünk, mert a Cerberussal dolgozunk együtt. Egyébként ezt is elmondja a szemünkbe.

  Ezek a beszélgetések lezajlanak, a blokádot, mint konkrét ötletet senki nem említi, de leginkább azért, mert el sem jutnak addig a lépésig, hogy konkrét akciótervekről egyeztessenek, már a beavatkozást, mint elvi lehetőséget is alapból elvetik vagy egyszerűen nem kötik Shepard orrára (az Alliance az utóbbi, a Council az előbbi). Mindkét döntés logikus: a Council számára a Terminus rendszer az a vadnyugat, semmi közük hozzá, nem érdekli őket. Az Alliance meg egyszerűen nem bízik egy Cerberus-ügynökként feltámadt halott katonába. Ez is érthető.
 • lonvard
  #19743
  Mindez logikus, de kimarad a történetből. Tehát ha ez így van, akkor hangsúlyozni kellett volna. Shepard követeli a blokádot, de a Tanács közli vele, hogy politikai okokból nem engedik. Vagy éppen megkockáztatják a blokádot, és akkor történik valami. Vagy erre Udinával külön úton egyezkednek, és Hackett admirálissal együttműködve egy gerilla akcióban a flottából néhány egységgel mégis odamennek, és leselkednek, és úgy történik valami. Szóval érted, ezt az evidens lépést valahogy el kellett volna varrni tisztességesen.
 • lwb
  #19742
  Az Omega Relay a Terminus Systemben van, ami a Citadel és az Alliance felségterületén is kívül esik. Egyébként az ME1-ben említik is, hogy miért nem küldenek Saren után egy flottát: mert azt a Terminus System temérdek önálló hatalma háborús lépésnek venné. Az Alliance ha bevonulna egy nagy flottával az Omega Relay elé, abból háború lenne. Mindezt tenné egy gyermekmesére, amit egy darab katona (Ashley vagy Kaidan) állít, miután Shepard kegyvesztett lett és gyanús terroristákkal bandázik.
  Ettől függetlenül az ME3-ban Vega beszél róla, hogy az Alliance bizony reagált a fenyegetésre és végül haderőt küldött a kolóniákra, de addigra mi már szétvertük a Collector bázist. A nagy hadseregek nem mozdulnak gyorsan.

  A Cerberus elméletben odaküldhetne egy flottát (ahogy egyébként teszi is majd az ME3-ban ugyanebben a rendszerben: amikor elfoglalja az Omega bázist), de az IM nem a Collectorokat akarja megállítani, hanem a Reaper technológiát megszerezni a bázisról. Leszarja amúgy a kolonistákat.
 • Doom 4
  #19741
  Így van, bizonyíték volt sok, de senki nem hitt a Collectorokbon, emellett ahogy korábban is írták, szövetségi hajók nem mehetnek be a Terminus rendszerbe semmilyen művelet végrehajtására, az egyik politikai tényezőnek sem tetszene...
 • Darun
  #19740
  Azért azt is tegyük hozzá, hogy a Reaperekre is volt bizonyiték, hiszen az egyik az első rész végén konkrétan besétált a Citadell-be. Még sem vette komolyan a fenyegetést még ezek után sem egyetlen faj sem. Akkor a Collectorral miért tennének másként? Arról nem is beszélve, hogy senkinek nem tetszik az, hogy Shep az Illusive Man-nek dolgozik, ami szintén csak a szavahihetőségét rontja. Még Ash sem bizik bennünk, csak a ME3 végére.
 • lonvard
  #19739
  Na várjá', visszamentem a Citadellába mer bökte a csőrömet ez az egész, és akkor Andersonnal lehet beszélgetni arról, hogy Ashley Williams jelentést tett és tudják, hogy a begyűjtők voltak. Sőt utalás van arra is, hogy a játék legelején mi már ezt az infót leadtuk (mer nem emlékeztem erre). Ezeknek a süketeknek van kamerafelvétele, szemtanúja, és a világon semmit se csináltak. Ennek tükrében a harmadik rész végén nem mentem meg az univerzumot. Jobb ezeknek holtan. :D
 • PiszkosFred
  #19738
  Hat ezt mar sosem tudjuk meg, max ha a kovetkezo ME reszben egy codexben nem utanak Shep ezen dilemmajara :)

  Mondjuk a tobbseg nem "nem mer", hanem "nem tud" :) Atjutni meg at is jutnak, de a tuloldalon kampec iff nelkul - ha jol emlekszem a cutscene mutatja is a tuloldali roncsokat, amikor atmegyunk az Omegan.
 • lonvard
  #19737
  Kimarad az a jelenet, hogy Shepard jelentést tesz a tanácsnak, hogy bizonyíték van begyűjtőkre, és hogy csináljanak valamit. Kamerafelvételek vannak, szemtanúk vannak, Ashley Williams átélte. Shepardnak tulajdonképpen jelentést se kell tennie, mert lebuktak a begyűjtők. Bizonyíték van az Omega 4-re is, köztudott, hogy a begyűjtők azon keresztül közlekednek. Ha Shepard nem a Cerberusnak dolgozik, akkor ez az a pont aminél másként kell lépnie, mint amit az Illusive Man elvár. Jut eszembe nincs meg az a beszélgetés sem, amiben az IM megpróbálja letiltani Shepardot, hogy jelentést tegyen. Tehát elvileg semmi akadálya. IM úgy is gondolkodhat, hogy attól még, hogy a relé blokád alatt van, nincs veszélyben a saját projectje (feltételezve hogy ő tudja, hogy ott egy kaszást építenek és akarja a bázissal együtt), hiszen a relén senki nem mer átmenni, illetve aki igen, az nem jön vissza. Tehát ez itt egy hiányzó logikai elem. Amit be lehetett volna rakni úgy, hogy mondjuk 3 csatahajó blokád alá vonja a relé térségét, és akkor megjelenik a begyűjtő hajó, és rommá lövi azokat. Akár részt vehettünk volna mi is ebben a csatában. Kimaradt ziccer szerintem.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.21. 20:19:56
 • CrashBoostZoom
  #19736
  A kolóniák eltűnését pedig kalózok vagy egyéb fosztogatók munkájának hiszik. A Collector-okban sem hisznek jobban mint a Reaper-ekben. Ezen túl pedig a Terminus Systems-ben senkinek sincs joghatósága. Ha felvonulnának az emberek egy flottával akkor azt egyesek úgy ítélnék meg, hogy ki akarják terjeszteni a befolyásukat és ez bizony szúrná mások szemét még a Council-ban is.

  Nem olyan egyszerű ez ahogyan látszik.
 • lonvard
  #19735
  De a reaper invázióban senki nem hisz, az emberi kolóniák eltűnését meg nyilván kiemelt helyen kell kezelnie legalább az emberi fajnak. Shepard leadja az infót, 1 nagy dög begyűjtőhajó, ennek megtámadása igényel x darab csatahajót, és azok szépen zárják az Omega 4-et. Shepard meg felkutatja szépen. Aztán mikor megvan, akkor erősítést kér. A Bismarck csatahajót is így kapták el. :D
 • PiszkosFred
  #19734
  Miert adta volna le az infot? IM celja az elejetol fogva egy Collector bazis (es vele a reaper tech) megszerzese volt, igy o mindenkeppen at akart kuldeni oda egy csapatot.

  Ami a blokad reszet illeti, a fene tudja. Leadni a drotot a kozpontnak meg ugyahogy ertheto is lett volna. De, ha egy blokadot fel is allitanak, az nem keves eroforrast igenyelt volna a hamarosan erkezo Reaper invazio arnyekaban, nem tudom, mennyire lett volna ez jo otlet. A vegen - gondolom - megint oda lyukadtunk volna ki, hogy kell egy reaper IFF-el ellatott hajo + elit csapat, aki menjen at az atjaron felderites, vagy csapasmero egysegkent. A vege ugyis az lett volna, amit Shep is csinalt, a colletor bazis likvidalasa.

  Az Omega relay elpusztitasa meg szoba sem johetett, lasd a korabbi eventek.
 • lonvard
  #19733
  Na, most döntöttem be a Mass Effect 2 univerzumát.

  Szóval ha a "begyűjtők" az Omega 4 relén keresztül mennek hazafele, akkor miért is nem veszi azt körbe az emberi flotta, különös tekintettel hogy a "begyűjtők" emberi kolóniákat rabolnak el? Oké ez az infó eleinte csak Illúziómennek van meg, de elég nagy szolgálatot tett volna az emberiségnek, ha leadja a drótot a Szövetségenek. Vagy ha ő nem, mert valójában szarik az emberiségre, akkor Shepard kapitánynak kellett volna. Ehelyett kergetőzünk a begyűjtőhajóval a komplett galaxisban. Shepard, te hülye vagy fiam.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.21. 11:05:40