1414
  • foxxi
    "meg" is van.. lényegesen jobb eddig mint az alap... minden tekintetben xD
  • wedge31
    Kijött a saga "demó" verziója kiváncsi leszek a javitott grafikára.
  • Murder3
    esetleg kaphatsz más tárgyat vagy csak simán sikertelen feladat lesz a jutalmad:D
  • BEAST #851
    A játéknak egyféle befejezése van, de a legtöbb küldetésnél lehetőséged van választani, hogy milyen módszerrel szeretnéd teljesíteni. Lehetsz gáncs nélküli lovag vagy számító haszonleső ezek csupán az egyes küldetések jutalmát befolyásolják.
  • wedge31
    Kétszer játszotam végig és mindig ugyan az volt a vége.

Nekem 40 óra volt átlagban de ezért irtam hogy ez játékos függö, én szeretek minden sarokba benézni.

Most hirtelen ami eszembe jut az a toronyhoz kapcsolodó küldetések ott van lehetöség a választásra, hogy melyik trainer a szimpatikusabb neked és akkor azt viszed magaddal a toronyba.
    De ennél fajsulyosabb döntések nincsenek.
  • DeDy
    Érdekes hogy ezt írod, máshol azt olvastam hogy több befejezése van és a játékidő 15-20 óra.
    Ezért jó több helyről megkérdezni, mert egyesek tévedhetnek.
    Akkor semmilyen hatása nincs annak hogy milyen módon oldjuk meg a küldetéseket? se +/- kifejlet, több kevesebb jutalom, stb.?
  • Rowlend
    Hogyan lehet oda feljutni? :D
  • BEAST #847
    Abba a bányába majd később kell visszatérni. Tizenvalahányas szinten felesleges, a hang a fejedben mondja is, hogy hagyd mert esélyed sincs.
    A bandita táborban található templom titka pedig az,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    hogy a vérnyomokat kell követni a földön. Így nem mérgeződsz meg, de lesznek útközben ellenfelek meg csapdák is, szóval csak óvatosan.
  • BEAST #846
    Én sokáig csak egy ponttal használtam a whirlwind-et és a rush attack-ot. Csak a mindread-re, a wisdom-ra és a weapon expertise-re tettem a pontokat. Később miután ezekből meglett az 5/5 raktam 1 pontot evade-re, többet nem is érdemes és potion efficiency-re, ezt is 5/5. Ezek után Life leech/Mana leech/Mana efficiency 1-1 pont, regenerate 5/5 és végül a thousand strikes 5/5.
    Persze közben egy egy pont ment whirlwindre meg rush attackra is, de nem hiszem hogy megérte. A rush attackot nem sebzésre használom. Csak arra, hogy gyorsan a varázslók/íjászok közelébe jussak vagy hogy gyorsan elszabaduljak a harcosoktól amikor baj van. Ezért elég is egy pont rá. Whirlwind-et talán megéri maxolni mert gyakran vesznek körbe és jól jön a lökdösős hatása.

Nagyjából ezeket a skilleket használtam harcosként. A játék elején csöppet nehéz volt mivel csak mindread-et és wisdom-ot fejlesztettem(A Broken valley-ben talált east/west/south amulettes küldetés teljesítése után kapunk egy amulettet ami ad +2 pontot a wisdomra szerintem nagyon megéri, sokáig hordtam), de később többszörösen megtérült mindkettő. A többi harcos skillt szerintem nem éri meg használni.
    A reflect például jól hangzik, de az ellenfelek általában míg a te életerődhöz képest borzaszóan nagyokat sebeznek, ők ezt alig érzik meg... főleg hogy csak egy töredékét kapják vissza.
    Jump attack-ot első játékban használtam, de a rush attack/thousand strikes/whirlwind combo után teljesen felesleges még úgy is hogy passive skill.
    Fatality normál ellenfelek ellen felesleges, nagyobbak ellen jól jöhet, de nem éreztem a hiányát... a melee pet is használja ha jól emlékszem.
    Defensive posture/Battle Rage. Eleinte használtam az utóbbit, de igazából csak az animációja tetszett. :D A játék minden részén megérzed hogy nagyobbakat csapnak rád és mivel egyszerre kétféle sebzése van a fegyvereknek, nem is akkora plusz ha csak a fizikai sebzést növeled. Defensive posture egyszer próbáltam használni, de általában így is úgy is vagy nem találnak el az ellenfelek vagy nagyon megérzed és lehet potion-t inni.
    A bleed abszolút felesleges képesség, meg sem érzed hogy van.
    Death blow-t elméletileg megérné használni, de nekem nem jutott már rá pontom. :)

Priest, Mage, Ranger támadó képességeket nem igazán próbáltam sosem vonzottak, de lehet megéri több felé pontozgatni. Csak a manás skilleket használtam mage-ből. :)
  • Fantusz
    A bolond varázsló is megjött a démonával, úgy tűnik az első démon dobja a trófeát a küldetéshez, függetlenül attól, hogy melyikkel futunk össze.

A felrobbantott bányánál "meglepi" fogadott, 11-es körüli ellenfelek leverése után az épületbe lépve két 27-es szintű rosszarcú nagyon lazán lekalapált, ekkora szintkülönbségre nem számítottam az ajtó mögött.

A bandita tábornál sem jártam jobban, belépek a temlomba, s hiába csak 10-es ellenfelek vannak, ha megmozdulok, megöl a méreg.
  • Fantusz
    Az ikonok az aktív hatásokat jelölik, amelyek a karakterre az adott pillanatban hatnak.
    Függetlenül attól, hogy egy passzív (tanult, vagy tárgy adta) képesség, képességnövelő-gyógy-mana ital hatása, ellenséges mágia, átok, a hatás alatt ott lesz az ikon.

Egy sima gyógyital behörpintése után, amíg az ikon el nem tűnik, másikat nem ihat, nem lehet ráduplázni, tartós hatású italokat viszont vedelhet a kari (erre is jó lett volna egy tiltás, a véletlen gombnyomásra ne döntse magába a levet idő előtt)
  • Solid Snake
    "A jobb felső néha sarokba megjelennek különféle ikonok" én úgy néztem ott jelöli a plusz dolgokat, amiket a hordott dolgok adnak /medál stb/.
    Egyébiránt a gondolat olvasással néha ad plusz képesség, tulajdonság pontokat is, kereskedőknél néha ár csökkentést eredményez, vagy dugi ládák jelszavait, vagy titkos helyeket tudhatunk meg.
  • Murder3
    nem tudom sztem nincs ebbe konkrét mágus.
    mert a pap része az lenne sztem a mágus annak nincs támadó varázslata, a másik meg a csatamágus annak van de az a varázslataiba is meglátszik h ugyanúgy fegyverre is avatkozik, meg nincs mágus bot se benne szóval sztem itt más értelmezésű mágusok inkább summoner félékbe számítanak abba mert az idézésre mennek, érdekes h csontváz idézés olyanom nekem mért nicsn?az ellenfél meg mindig azt idézi le.

én érdekesen osztogatom a pontokat.
    első mindneke előtt a szellem és élőholt képesség msot azok 3 és 2-es szinten vannak.
    a tűzlabda van 2-esen a mágikus lövedék 1-es van még pusztító lövedéken is egy szint, raktam a bölcsességre is egyet, de az felment időközbe kettőre nem tudom hogy:D meg adtam egyet a zárnyitásra és egy harci skillem is van az ugró támadás úgyis ugrálni szeretek.
    Így csak közelharal életképtelen a karim ezért kell az íj is de arra nem akarok pontot pazarolni így is jó:D
    reflexre is ritán adok 1-1 pontot.
    és ha vna mágikus íj az meg az inteligencia miatt szép nagyot sebez meg van 2 teremtményem is ha kell(kár h nem lehet szellem+élőholt is egyszerre az lenne a jó).
    a tűzlabda az ami jó mert ha sokan jönne általába sokan jönnek az mindenkit sebez szinte és elég magas már így is a sebzése.
    a mágikus lövedék nulla a puszíttó lövés jó de csak egy elelnfélre sebez.

• Murder3
    A jobb felső néha sarokba megjelennek különféle ikonok azok mit akarnak nekem mondani?
    Illetve az mért van h nem engedi az amuletteket berakni a fegyverekbe?
    azt írja ki h nincsmeg a követelményem ahhoz h használni tudjam vagy mi, de nem értem.írja h üres amulettfoglalat akkor mért nem engedi berakni?
  • Fantusz
    Eddig két körözött "személyt" találam meg.
    Az első a falutól nem messze, a goblinok között lévő, tűzlabdázó gömb, a másik egy barlangrendszer mélyén rostokló human NPC - szóval úgy néz ki eléggé szétszórtan vannak, s változatos figurák lehetnek.

Három karakterrel is belefogtam a játékba, közülük a mágust találom a leggyámoltalanabbank, a katasztrofális reg idők miatt.
    Szemlélet kérdése, de nálam az a karakter nem mágus, amelyik nem tud a varázslataival hatékonyan harcolni, fegyverhasználatra szorul (ezért értetlenkedtem a "szakértői" útmutatón).
    Jelenleg a harcosom a legmagasabb szintű (komoly 11), az ugró támadás jó a lövedékek elleni kitérésre is, bár a karakter szöcskézése elég hülyén fest. Főleg a passzív képességekben bízom: életerő elszívás, kivéreztetés, kitérés - tervben van a regenálódás, halálos csapás, visszatükrözés.
    Az ugró támadásnak sincs reg ideje, magasabb szinten biztos kell majd valami hatásos mágikus támadás is, próbálkozom, keresem a helysnek tűnő utat.

Íjász is jól játszható karakternek tűnik, ellenben a mágus a saját területén használhatatlan, ahogy mondtam, nekem az nem varázsló, akinek íjat, vagy kardot kell használni a túléléshez.
  • wedge31
    De igen, plusz javitott grafika.

Az egész játékot nekem az átlag akció-rpg-töl abban különbözteti meg, hogy sárkány formában való repkedés és harc meg ugye a felvehetö sárkány skilleket máshol nem látam még ilyen profin megvalósitani.

A battle tower meg nekem nagyon bejött, ebben a formában szintén nincs más játékban ilyen összetett bázis.

Egyre jobban várom már a sagát mert addig nem akarok újra belevágni, persze ha kijön kedden a TW2 akkor nem aktuális.
  • Fantusz
    Gondolatolvasásnál vannak dolgok, amit kizárólag a delikvens fejéből lehet kiolvasni (jelszavak), vannak olyan megtalálható tárgyak, amiket csak a gondolatolvasás után tudunk megtalálni, illetve olyanok is, amelyeket véltelenül is megtalálhatunk, a gondolatolvasás csak segíthet.

Nem haszontalan képesség, de megfontoltan kell vele bánni, értéktelen infokért nem éri meg XP-t áldozni.
    Az még nem tiszta, hogy megéri-e fejleszteni is a gondolatolvasást, egyenlőre alapon van, fontosabbnak tűnő képességekre gyúrok.
  • Murder3
    de az a saga nem csak az alap+kieg összegyúrása lesz?
  • wedge31
    Egyféle befejezés van, ebböl adodik hogy nincs jó vagy gonosz a játékban.

Ettöl függetlenül van olyan küldi amit többféleképpen lehet megoldani.

A végigjátszás kb 40 óra de ez stilus függö / a sagával ez állitolag 60 felett lesz /
  • DeDy
    Áhá, akkor okés, így már csak egy gond van vele, mégpedig hogy xpbe kerül, ami elég értékes dolog, de alapból furcsa kicsit hogy xp-t vesztes, mert használsz egy különleges képességet, de meg kellett oldani valamivel.
    Köszi.
  • Murder3
    "5. Ez a gondolatolvasás tényleg ekkora felesleges dolog? Van egy két érdekes információ amit csak így tudunk meg, persze xp vesztéssel, de ha 1x megcsináljuk megtudjuk az infót és load game. Még csak nem is a használatára jönnek elő a rejtett mellék küldetések, teljesen felesleges opció, annak ellenére hogy ötletes, talán jobban is megoldhatták volna."

sok küldetéshez mindenképp el kell végezni, mert máskülönben nem kapjuk meg azt a lehetőséget ami a megoldás lenne.
  • DeDy
    Üdv.

Pár infóra lennék kíváncsi a játékkal kapcsolatban.
    1, Mennyi a teljes végigjátszási ideje? (Kb.)
    2, Valaki tud egy végigjátszást adni, magyarul, van egy rpg... oldalon, de az nem jön már be, főleg a mellék küldetések érdekelnének, hány féle képen lehet megoldani őket, melyiknél mennyi a jutalom és mi? Már ha van különbség.
    3, Van valami hatása a küldik megoldásának? pl gonosz karakter lesz a végén, esetleg negatív befejezés, ilyesmi? Speciel nincs karakterlapon olyan hogy most jó vagy rossz utat követünk, de valamilyen kihatással csak van.
    4. A fő küldetésekben is vannak ilyen döntések? Ha igen akkor csak azok számítanak bármiben is, és így mindegy hogy oldjuk meg a mellék küldetéseket?
    5. Ez a gondolatolvasás tényleg ekkora felesleges dolog? Van egy két érdekes információ amit csak így tudunk meg, persze xp vesztéssel, de ha 1x megcsináljuk megtudjuk az infót és load game. Még csak nem is a használatára jönnek elő a rejtett mellék küldetések, teljesen felesleges opció, annak ellenére hogy ötletes, talán jobban is megoldhatták volna.
  • BEAST #832
    Használhatod fedezékként a varázsló társait. Ha ezt összeadod azzal, hogy a lényed elvonja egy pár ellenfél figyelmét máris sokkal könnyebb lesz a közelharc.
    Amíg nem volt normális életszívásom, addig próbáltam egyenként körbetáncolni és leverni az ellent, de utána már inkább egybeterelgettem őket. :)
  • BEAST #831
    Én kb mindenkibe belelestem aki élt és mozgott. :) Voltak hasznosak, voltak viccesek meg érdekesek, meg persze egy pár felesleges is, a megfelelő skillekkel meg sem érzed az xp vesztést.
  • Murder3
    ja nem tudom nem néztem azt a lsitát ott elfogadtam egy körözött személy elfogása questet, gondoltma vmi infó h merre lehet, de nem kaptam róla semmi így azokkal nem akarom teletömni a quest listámat, valószinű a bandita táborba vannak azok a személyek.

amúgy azokat a le lehet verni külön őket, kell íjj meg egy lény segítségenk úgy nem annyira nehéz, de pl közelharcba 3-nál többet úgy h varázslók is vannak mögöttük nem igen lehet leverni őket.

írtad h te is varázsló vagy szóval válts íjra hozz 1 szellemet meg a lényed az elég oda, egyszerre asszem úgyse fog az összes rád jönni ha időbe viszarohansz.
  • Murder3
    nem mélattam őket xp-vesztésre:D
    de majd így megnézem találok e szükséges cuccokat:D
  • BEAST #828
    Ha belelesel az álmaikba, akkor megtudod, hogy mire van szükségük. Az egyiknek egy healing potion-t, a másiknak bármiféle alkoholt, a lánynak egy szép piros almát kell adnod hogy felébredjenek.
  • Fantusz
    Nem tudom mi a gondjuk, de azzal együtt, hogy ad némi segítséget, s főleg a gondloatolvasásokhoz, nem egy részletes végigjátszás, csupán a főszálon vezet végig, a melléküldetések tömkelegén neked kell lezárni valahogy.

http://www.divinity2.com a játék hivatalos oldala, nagyon nem merültem bele a tanulmányozásba (inglish nyelvismeret hiánya), de elsőre nem is tűnt túl részletesnek az info halamz.
  • Fantusz
    Könyveket, ahogy találom "elolvasom", majd eladom - kell a hely az inventoryban.
    A fogadóban a képességnövelő könyvet nem is lehet megtalálni, csak ha végigmész az "útmutatón", megfejted a rejtvényt, ami nagyon egyszerű, de meg kell találni a három könyvet, negyedik a képességnövelő.

A Kívánságkúthoz közel is lesz valami quest, gyanítom valamelyik körözött személy, mert van egy bejátszás, s a semmiből meglepnek a gobiln mágusok, de velük egyenlőre még nem birok (rengetegen vannak, karaktertől magasabb szintűek).

A kristálykoponyát megtaláltam, mit mondjak a necro lény elég undorító.:-)
  • Murder3
    nálam csak egyszer volt használható, én adtam 1000 aranyatt és adott egy jó kis karperecet.
    de még csak azt az 1 kutat találtam eddig.
  • Fantusz
    Ahhoz nem kell senki rákattintasz, s ha van nálad megfelelő cucc, simán belerakod. (mondjuk kivenni nem tudom lehet-e)

Bűvöléshez adol neki egy sima fehér itemet, s rárak valami mégiát, ha vannak hozzá megfelelő drágaköveid, meg gondolm a receptet ismerni kell.

Kívánságkút egyszer használható(?) - azt mondja nem egyedül van, de nála egyszer lehetett "kívánni".
  • Murder3
    nekem pedig megjelent a vörös goblin idéző varázsló és megidézte a démont:D
    azután amikor elvettem a démontól a trófeát írta ki h megvan a quest:D

előtte meg a szurdokba körbevett 8-8 bandita, de legyalultam őket.
    fentebb meg van 3 emberke aki mélyálomba van nem tudom ők varázslat hatására e vagy sem, de nem tudok semmit csinálni velük.

ilyen romoknál voltam én
  • Murder3
    amúgy sztem is kevés az infó.
    eleve a térkép is olyan kesze-kusza.

találtam már vagy négymillió naplót meg könyvet msot ha azokat elkezdeném átolvasni nem hiszem h előrréb kerülnék.
  • Fantusz
    A vadászküldetésen már túl vagyok, de ott nem volt a varázsló, fekete kör banditák szédelegtek a közelben, majd találtam egy "könyet", ami a pokolból idézett néhány lényt, majd jött a démon, akitől elvehettem a trófeát.
  • Murder3
    találtam egy tanyát ahol van a kivánságteljesítő kút is és annak a csávónak van questje meg is oldottam, de ott cska fegyvert lehet bűvölni, nekem meg van egy csomó olyan cuccom amink írja h van 1 üres amulett foglalat.
    na azokat hol tudom felrakdosni?
    vagy az nem bűvölés?

• Murder3
    az eggyik helyen ahol a varázsló feltűnik megidéz egy démont ami a robin vadászküldetéséhez a kucls.
    vagyis úgy lehet megoldani a nagyobb vadász questet.
  • Rowlend
    Valaki tudna linkelni egy végigjátszást? Gamempire.hu nem igazán akar bejönni :)
  • Jocisan
    Istenek vagytok!
    Elképesztően jól sikerült!

THX!
  • Fantusz
    Naplókat, könyveket természetesen tanulmányozom, a fogadóban egy képességnövelő könyvet is így találtam meg.
    Van nálam egy pergamen, amit nem tud a kari értelmezni, annyi az info, hogy másnak kellene megmutatni - egyenlőre ezzel még nem tudok mit kezdeni, majd...
    Lovis nagyúr látókövébe is bele néztem, mielőtt odaadtam a papnak.
    Nem örült túlzottan, kíváncsi lettem volna, mi van, ha "szüzen" adom neki: visszaadja, hogy használjam, vagy nem:-)
  • BEAST #815
    Általában minden szükséges információt megtalálsz könyvekben, naplókban, miegymásban.

A gombás szobában fogalmam sincs mit kellett volna találni. Elsőre semmi különöset nem találtam, később pedig nem foglalkoztam már vele. :)