BoxOffice (filmek bevétele)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince23
zaki
:d

amúgy szavazás a box office honlapján:
melyik filmet nézed meg a hétvégén? (aug8-aug10)

49% Dark Knight
26% Pineapple Express

Szal az a 2. hely tényleg meglehet még a Titanic mögött...

XxTyl3rxX
huuu zaki, akk már értem! szóval neked köszönheti a TDK a hatalmas bevételt! 😄 (csak poén volt...)

Welcome to a World without rules!!!!

zaki
16$-val én is hozzájárultam a bevételhez, és még 1-2X tuti megnézem moziban... 😊

hát olyan egy-két hónapos lehet akkor néztem, olyan sokat nem változhatott, csak esetleg nõhetett:-) ahogy most az USA gazdasága áll.
Fõoldalon lévõ TDK kritikában is van pár infó ezzel kapcsolatban, korrekt cikk, említi hogy hányadik lenne a TDK az infláõcióarányos boxoffice listán.
Ez az igazi lista!

fotográfik kolomp edisön :D

XxTyl3rxX
jaja erre céloztam én is, h összecsapott, nagyon gyenge mutánsok vannak benne. Kifogytak az ötletekbõl, és hülye dolgokat raktak a filmbe!

Prince23
Túl összecsapott is voltak az x-men karakterek, pl Tüske

XxTyl3rxX
X-men már kicsit lelett rágva! Az 1. rész és talán még a 2. is abszolut jó volt, de a 3. sztem már nem lett hiteles! Fõleg azok a mutánsok, már inkább vicces képességekkel, mint egy ilyen filmbe illõvel...

Prince23
X-men trilógia (2000-2006)

X-men
A film 157.3 millióig jutott a tengerentúlon, a költségvetése 75 milla volt. nagyon megérte a Foxnak. Világ bevételben pedig a 300 milliót ostromolta. 54.4 millióval nyított, szép eredménnyel. Akkor debütált, mikor a Gagyi mami Martin Lawrence fõszereplésével. Ketten voltak a Foxbeli konkurensek. Értsd: Két azonos filgyártótól. A Gagyi mami is blockbister lett, sok millió nyereséget a kezükbe téve.

Az X-men 2 2003 nyárelõjén debütált, s több mint 85 millióval nyított. Viszont a költségvetése jóval 100 milla felett volt. Amerikában 215 millióig jutott, WW viszonylatban pedig 407.5. Szép summa. Valamivel több moziban is adták le a filmet elõdjéhez képest.

A trilógia harmadik része 2006-ban debütált szintén májusban. Valószinuleg az új x-men, Wolverine is május-junis lesz a debütálási datálása.
A budget bõdületesen nagy: 210 millió, kb 50 millió feleslegben van, ami természetesen a szinészek gázsiját terhelik meg jól. Mostani készítésû akció film átlagbam 110 millió és 150 millió közt ingadozik. 2006-ban azért ennyi pénzt beleölni... megaprodukció. Viszont annyira nem is nyertek vele sokat, hiszen eza rész is otthonában 200 köröli, pontosabban 234 milliót hozott. A nyereség pár tized millió, de a világ bevétel részesedésében összesen 460 milliót hozott ki, Usa bevételével együtt számolva természetesen. De az x-men trilógia legerõsebb nyítányával büszkélkedhet: 102.7 M. Ahhoz képest igen gyéren szerepelt a film USA-ban a végkifejletben. Egy több mint 100 milliós nyítányú film legalább a 350-400 milliót kéne ostromolnia az amerikai mozikban. De szvsz a film minõsége is elég gyengére sikerült, Brett Ratnert lecserélték a Rush Hour trilógia rendezõjére. És majdnem ugyanannyi moziban adtálk le USA-ba mint az X-men 2-õt.

Prince23
Tudjuk 😄
Összebvételben meg már 600 felett jár

grebber
Dark Knight újabb rekordot zsebelt be 18nap alatt elérte a 400 millió dolláros bevételt.

Next PC upgrade: 2022

Prince23

Indiana Jones 4.
Debütált: 2008. május 22. Csak h tisztába legyünk az évvel 😄
Elég meglepõ, h 100 millával nyított 3 nap alatt.

Hancock
Debütált: 2008. júl. 2
Will Smith pedig garancia a jó filmekre, és a jó bízniszekre.

2 dolog:

egy mai mozijegy kb. 100x drágább mint egy 1980-as (Star Wars pl.)
viszont egy régi filmnek sok-sok ideje volt pénzt gyûjteni, míg egy alig pár hónapos filmnél ez még nem igaz

fotográfik kolomp edisön :D

szóval én inkább az eladott jegyek száma alapján nyomnám ezt az all time best-es dumát, az kortól független, csak hát akkor mit harsognának évrõl évre. Semmit!!!
Prince23
Adott idõben és aktuális idõben jóhogy mondják. Mindig is fogják mondani ilyenket.

de azért elõszerettel használják azt a kifejezést, hogy "mindenidõk legjobbja" "all time best" stb.
zaki
Attól még jó film lehet, hogy megbukott a pénztáraknál...
Drámát én se nézem meg moziban, csak az ilyen látványfilmeket... 😊

Taranov
Pedig mindhárom, általam felsorolt filmben megvolt az, ami elõsegíti, hogy egy film kasszasiker legyen: a sztárok.
Ez nem feltétele, a jó filmnek egyáltalán nem elõfeltétele, de azért erõsen hozzásegíti a neves színészgárda a nézõket, hogy megnézzék a filmet.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Én is, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy kisebb bevételt generált, mint pl. az új Batman.
Egyébként ez a 3 film, amit írtam, szerintem az én Top3-am jelenleg, de azért ez a bevételeben nem hiszem, hogy megmutatkozik.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Prince23
Aktualitás év kérdése csupán... akkor annyi volt, azt kész. most meg most van

Kicsikiraly
Téglának nem lett volna nagy sikere? 😮 Én még mindíg Top 3 filmeim között tartom számon 😮

DFTBA ಠ_ಠ

vagy például csak maradjunk az ügyeletes blockbusternél, nem lehet tudni mi gerjeszti a nagy nézõszámot pl: TDK az mellet persze hogy szerintem is jó film, Heath Ledger halála is bele játszahatott (ez nem az én véleményem)"A Hollywood Reporter szerint talán ennek tudható be, hogy a nézõk 48 százaléka nõ volt, ami rendkívül magas egy képregénybõl készült akciófilm esetében." Kitudja, lehet a 3. rész már nem lesz ilyen sikeres, hogy csúcsokat dönt.
tényleg nem kötözködés csak azért hozom fel ezeket a példákat a hsz-imben hogy ez a boxoffice-os dolog relatív, mondjuk lehet jövõre a transformers 2 simán megdönti a TDK elsõ hétvégi bevételeit, de akkor lehet egy jegy ára lesz vagy 9$ és nem nézték meg többen db-ra. Szép és jó ezek az adatok, de mindent a helyén kell kezelni.
ami elég volt, hogy a TDK átvegye e "megtisztelõ" címet
Prince23
Pár milliókat...

pl:6,88-ról 7,08 dollárra mentek fel a jegyárak a Pókember3 és a TDK között, nem nagy növekvés mégis mennyit számított.
Prince23
21. szazdtól már eléggé lehet bizni az adatokban, nincs szükség átszámításokra

Amúgy annyi példát lehetne sorolni, mit hogy nézzük, hogy elvesznénk a számok tengerében, csak azért írtam le ezeket a dolgokat (infláció, megtérülés stb.)hogy ezek a bevételi dolgok relatívak és mindenki azt magyaráz bele amit akar és a szenzációhajhász újságírók rápörögnek és szajkozzák a nagy hype-ban+forgalamzói is rápörög hisz jó reklám és lehet elér vagy +10% hasznot(kitudja tippeltem)+rajongók szajkozzák a nagy hype-ban.........Pl:hogy a TDK megdöntötte a Spiderman 3 elsõ hétvégi rekordját (ami ha jól emlékszem tavalyi film, vagy tavaly elõtti? szóval nem régi), csak azt nem teszik hozzá hogy azt többen nézték meg (Pókicára gondolok-csak megjegyzem nem tetszett) csak hát azóta mentek fel a jegyárak, arra több jegyet adtak el db-ra,ergo többen nézték meg. Ezek a boxoffice dolgok bonyolultak, összetettebbek.
Prince23
2002-tõl már nincs sok infláció különbség, nagyon minimális, szinte semmi

korrekt lenne a számukról az biztos
Ja és az is egy dolog, hogy mennyit termelt, de vajon a haszon mennyi. Most nincs kedvem utána nézni pontosan az adatoknak, de ha nem érti valaki mire gondolok itt van pár filmcím-Blair Witch Project, Grease-szóval nem csak az számít mennyit hoz hanem mennyit fektettek be, a Grease esetében ha jól emlékszem majdnem 4000 a haszon. Szóval én váltig tartom, hogy ez a bevételes dolog csak nagy hype, meg nagy mellveregetés én vagyok a király de ha a számok mögé néz az ember, a mai blockbusterek "képmutatóak".
Prince23
Átkéne írja a boxoffice honlap ezt az infláció különbséget legalább zárójelbe téve a filmek mellé. mert pl a top gun mai szemmel nem 170 valamennyit hozott hanem 400 körülit... bár ez csak saccoltam.
Meg természetesen ami film 20 millióval nyított a 85-ös években az már 80-120 m-nak minõsülne

Hát sajnos jó lenne ha nem kéne nézni, de hát 20 éve kerestek Mo-on az emberek kb.10 eFt-ot most meg 100eFt-ot még se milliomosok, szóval én azt mondom hogy így a korrekt, ennyivel tiszteljük meg a régi nagy blockbustereket és alkotóikat. És ne dõljünk be a stúdió majmolásának és a szenzációhajhász újságíró banda ajnározásának. Félreértés ne essék nem TDK ellenes vagyok, a Titanicot nem is szeretem de elismerem. De a lista szerintem nem csak anyagilag, de minõségileg is nagyon ott van, igazi KLASSZIKUSOK.
Prince23
De inflációt ne nézzük már 😄 Amúgy teljesen igazatok van... csak a hivatalos adatokat tekintsük...

ja és a Titanic a 6. a többivel mi lesz?!
Ha infláció arányosan nézzük a Titanic 900 millkot teljesített, szóval nincs ott az esély
#25 hsz-t nézd meg!
Prince23
Amcsiba 600.8 milliót termelt ki. Szal ott az esély betmennek

igen az elsõ adat az infláció követõ, a második pedig az akkori bevétel, szóval nagyon drukkolnak a TDK-nak hogy megközelítse a Titanicot, de ha ezt nézzük nem hiszem hogy termelhet "900 millkót" csak Amerikában.
zaki
ez a lista az inflációt nézve készült.

XxTyl3rxX
Hát ezek a képregény "mesék" kapásból elõnnyel indulnak mert mindenki ismeri õket! Nem egy tök ismeretlen történettel állunk szembe! és ki nem szerette gyerekkorában az ilyen meséket?! és ezt tudják a rendezõk, producerek is, és óriási pénzt tolnak a filmbe, ami ugye még jobban felkelti a figyelmünket! és a látványról nem is beszélve...
ettõl függetlenül a Tégla nem lett rosszabb, csak más közönséget vonzott!(a Tégla nekem is nagyon tetszett) Mert míg a pl. Batman-re kisgyerekek is elmennek, a Tégla nem nagyon érdekelte a kisebb korosztályt.

Már egyszer ide valamelyik topikba bemásolta valaki, ha már van ilyen boxoffice topic ide is illik. Inflációt követõ ÉSZAK-AMERIKAI bevétel, szóval ennyit a mai filmek eget rengetõ , csúcsokat döntögetõ bevételeirõl, nagyon kellene nekik kapaszkodni, kár hogy ezt sokszor elfelejtjük, és azt megjegyezhetjük hogy nem csak anyagilag sikeres filmekrõl, hanem generációk legjobb filmjeirõl és szakembereirõl (pl: Cecil B.DeMille, Spielberg,G.Lucas, J.Cameron vagy Walt Disney) szól ez a lista, és ezek nem is össz. világ bevételek. (Hol van Spiderman,TDK, Gyûrûk Ura, HP, Karib-tenger Kalózai, Shrek stb.)Kíváncsi vagyok mikor kerülhet fel egy mai film erre az elég szûk és elit listára box-office szempontjából.(Talán James Cameronnak megint sikerülhet 2009-es Avatar?)

ÉSZAK AMERKIAI BOX-OFFICE TOP 10

1 Gone with the Wind MGM $1,430,476,000 $198,676,459 (1939)
2 Star Wars Fox $1,261,086,700 $460,998,007 (1977)
3 The Sound of Music Fox $1,008,300,900 $158,671,368 (1965)
4 E.T.: The Extra-Terrestrial Uni. $1,004,328,700 $435,110,554 (1982)
5 The Ten Commandments Par. $927,480,000 $65,500,000 (1956)
6 Titanic Par. $908,688,900 $600,788,188 (1997)
7 Jaws Uni. $906,798,000 $260,000,000 (1975)
8 Doctor Zhivago MGM $878,879,000 $111,721,910 (1965)
9 The Exorcist WB $782,826,200 $232,671,011 (1973)
10 Snow White and the Seven Dwarfs Dis. $771,720,000 $184,925,486 (1937)
Prince23
Nyílvánvalóan részesedik a világ bevételbõl, de otthon bukott, és nem blockbuster így, és nem is lesz az soha eza rész. Már lezárultak amerikában a vetitési jogok hivatalosan.

sweech
akkor miért bukott?

Prince23
Rambók közül a 2. rész lett csak blockbuster.
Íme az ujabbik rész (2008)

John Rambo
Bukott film, de összbevételben ott volt rendesen.

sweech
2. The Lord of the Rings: The Return of the King
3. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
4. Harry Potter and the Sorcerer's Stone
5. Pirates of the Caribbean: At World's End
6. Harry Potter and the Order of the Phoenix
7. The Lord of the Rings: The Two Towers

micsoda változatosság :0

ForzaInter
fûresz közül ugyan egyik sem lett blockbuster, de durván teljesítették, semmi pénzbõl 50-80 milliokat kaszáltak rajta...

Yo, Bitch!

Prince23
A tégla az nagysiker lett, blockbuster. 132.3 M usaban, összesen: 290 M (90 M költségvetéssel)

grebber
Hát hamár Box office akkor linkeljük már a bevételi listát is:

Minden idök legtöbb bevételét hozo filmek listája Igaz csak a legjobb 354 db film.

Next PC upgrade: 2022

ForzaInter
Batman és Iron man óriási kassza sikr volt... és nem érnek el kisebb sikert, sõt... és egyáltalán nem gyerekmesék, fõleg Batman😊 nézd Dark Knightot:d

Yo, Bitch!