18
  • r4pid
    Amúgy én inkább lennék stréber mintsem 1 lusta dög aki egész nap a netet bújja és még melója sincs, a szülei pénzéből él...
  • r4pid
    RealPhoenixx: a mondatod alapján te 100% nem vagy/voltál stréber:D "szakmalyat"?????
    A kolihoz visszatérve: nálunk proxy védi a netet de az infós mesterek megoldották a dolgot:D
  • A1274815
    Kiki:

A stréber szót, mint lejebb írtam, nem sértésnek szántam, amennyíben annak vetted, ezennel elnézést kérek tölled.
  • A1274815
    Egyrészt az ha valaki stréber nem feltértlenűl negatív, sőt számára egyértelműen pozitív vonzata, van hiszen azzal, hogy törekszik, minden erejével egy célra fokoszál profitálni fog belölle. Az hogy a strléber szót a mai korban amerikai mintára lenézésre használják elég baj.

"illetve hogy esetleg mernok is, aki a szakmalyat gyakorolja"
    Nem mintha én nem ezt tenném.
  • RealPhoenixx
    A1274815:
    Az utolso mondat enyhen szolva nem okes (ezert kerj tolle elnezest pls: és egy igazi hamisiítatlan stréber lehettél).
    Plane, mert lehet hogy idosebb mint te, illetve hogy esetleg mernok is, aki a szakmalyat gyakorolja, s nem ugy mint sok mernok ebben a szep mai magyarorszagnak nevezett mocsokban (munkanelkuli).
  • A1274815
    Kiki:
    Tényleg soha sem voltál egyetemista vagy nagyon-nagyon régen voltál az, nállunk annó a koliban majdnem mindenki töltögetett le. Én személyszerint soha sem töltöttem le semmit, viszont rá vettem másokat, hogy töltsenek le nekem. Arról nem is beszélve, hogy a letöltött dolgok 98%-a a helyi FTP-ken kötött ki.

Szóval vagy túl fiatal vagy és elhitted a legendákat, az egyetemekről, főiskolákról vagy túl öreg és egy igazi hamisiítatlan stréber lehettél.
  • turul16
    Koliba nekunk tilos volt interneten warezolni es igyekeztek ezt megakadalyozni is (tuzfalon tiltva).
    Ha nagyon lassunak tunt a net, akkor korbe jartak es szoltak, hogy vegyenek vissza filecserelo arcok, mert a normalis hasznalatot is zavarjak.
  • Vorpal
    Irjuk ide Kikinek, hogy egyetemisták nélkül nem lenne fájlcserélés meg számitógép sem - szóval kiki : bizzad rájuk az egészet - a maradék meg addig mennyen azt lengessen árpádsávost.
  • RealPhoenixx
    Kiki:
    - egyre kevesebb es gyengebb az osszefogas az egyetemistak es a foiskolasok kozott, pont azert mert ott a szamitogep, es egy rakat kikapcsolodasi lehetoseget kinal a stresszes zh-k, vizsgak es egyebek utan (arra meg ne terjunk ki nagyon, hogy miert lehet stresszes, csupan pl: pikkel a tanar, tobbet kell asztalra tegyel; rossz napja van a tanarnak; valamilyen egyeb oknal fogva szivatora teszi a brancsot; etc) /volt olyan, mikor a kozel 100 fobol, minden egyes szemelyt kivagott a tanar, attol fuggetlenul, hogy elvileg nem tehette volna, de ot ez nem erdekelte, mert reg nyugdijkorhataros elmult, s most akkor mit csinalnak vele?? Kirugjak?? Nagy kaland! Szval a rektor csak nyelt egyet, oszt kalap/

- titkositani az adatforgalmat, igen, lehetne, de ahoz egy rakat rendes kodot kellene irni, amit onszorgalombol kevesen csinalnak, az egyeb forgalmat pedig nem titkosithatod, mert csak megfeleloen jo titkositas johetne szoba, ami nyiltkulcsos rendszeru es csalasmentes, s akkor egyfelol szamitas igenyes lenne mar onmagaba veve is egy letoltes (s nem mindenkinek van jo gepe a tanulmanyainak elso idoszakaban), masfelol pedig minden egyes letoltot hitelesiteni kellene, amibe pedig nem minden letolto menne bele, hiszen az pedig mar nem biztosit "teljesnek velt" anonimitast.
    Igy marad a hagyomanyos modszer, s bar az sem biztosit teljes anonimitast, sot, mivel csomag alapu szurest is lehet vegezni, ezert aztan vegso fokon egyaltalan nem, szval igy marad a szopoka meg a kockaztatas

- ha pedig valaki bekap egy priuszt, az bucsuzhat elvileg a felsooktatastol, bar akiket hallottam vagy ismertem, hogy elkaptak, szval valahogy megsem bucsuztak a felsooktatastol, s igy plane nem a diplomatol (sok jo kapcsolati tokevel rendelkezo szemely gyereke jar felsooktatasba, s ezek foglaljak a kolihelyeket, elviszik a segelyeket, etc /tisztelet a kissebbsegben levo kivetelnek, toluk ezuton is bocsi!/)

Nah szval a lenyeg igyis ugyis ez: ott is van ilyen tipus is meg olyan tipus is, csupan manapsag tobb az olyan tipus, aki inkabb szamgepezik (sot, kolisok kozott sok az olyan, aki a szamitogepezes miatt sok sok felevet megismetel, hacsaknem tokre kibukik). :-)
  • Riddick
    Te,tuti soha nem voltál egyetemen ,se főiskolában... ;) Én itt dolgozok,és töltöget mindenki ahol tud 100megás nettel... ;)
  • Riddick
    Amit mondasz az semmit nem ér,ha mac adress szintű azonosítás van,és az adat forgalmat ellenőrzik,bármelyik egyetemen főiskolán megtehetik,kérdés ,hogy akarják e.
  • vajon kiki
    na vazze akkor így okosodik a magyar ?? ezek lennének az egyetemi nagyfejűek???
    bemegy tőtöget oszt jónapot , koccintani nem szoktak?

akkor legalább má annyi esze lehetne hogy rárak egy titkosítást a torrentre, egy jelszót a képernyőkímélőre meg egy titkosítást az adathordozójára , plussz beállítja a torrent kliensét autostartra... hamár ilyen okos és mívelt docensprofesszor bölcsészkari ELhallgató....
  • ocsieu
    Sztem már nem is lesz...
    :D
  • Reg5
    Ejj, de ismerős :D

kiki: Vagy nagyon kemény egyetemre jársz/jártál, vagy sose voltál egyetemista..
  • Narxis
    Dettó, évfolyamtársam vett valami usb-s adathordozót, rákapcsolja egyetemi gépre és hétvégére 10-15 filmet biztos hazavisz.
  • sikamika
    Hat kiki, ebbol latszik hogy meg sose voltal egyetemista :)
  • pedrohsi
    nekünk 8 évvel ezelőtt 100/100 Mbites elérésünk volt a koliban - mit gondolsz mit csináltunk? :)
  • vajon kiki
    hát aki egyetemre jár az nem töltögetni fog, de még csak nem is netezni (ha le is tölt valamit az inkább a tanulmányaival kapcsolatos, pl.: valami kémiai elem és vegyület adatbázis nyilvántartó szoftver), töltögetni tud otthon is...