509

a csődbe ment biztosító
  • marimama71
    Sziasztok!
    Na, ma éjfél az átszerződési határidő! Remélem már mind megkötöttétek máshol a biztosítást!!! :)
  • R0zs0máK
    Az üzembentartónak van 18 éven aluli kölyke és arról kell anyakönyvi kivonat...
  • Taranov
    Hogyhogy ilyen papírok kellenek neked? Tőlem csak egy alkuszi megbízást kérek, amit visszaküldtem. Utána pár órán belül jött egy igazolás, hogy megkötöttem a biztosítást, és 30 napig ezzel közlekedhetek. (Amíg nem jön a csekk)
  • R0zs0máK
    Még én sem küldtem vissza minden papírt, el kell mennem egy anyakönyvi kivonatért...fakkom, első válasz email olyan kisbetűkkel volt írva, hogy elsiklottam felette...faszom...

És amúgy ha ki is csúsznak a határidőből az se gáz, a B/M besorolás marad, csak nem közlekedhetnek...
  • Borg
    Ja, de őket ez valszeg nem érdekli. Alibi biztosítás, a lehető legolcsóbb kgfb-nél valami félig meddig használaton kívüli autóra. Szerintem.
  • desigo
    párezren ki fognak csúszni a határidőből...
  • Borg
    Most mondják, hogy több mint 100 ezren váltottak már, csak 10-20e ember van, aki még mindig nem. (holnap még válthat)
  • R0zs0máK
    Olyan vagy, mint Maszka, csak többet írsz...XDD
  • Pheel
    "Nem tudom, honnan veszed, hogy lövésem sincs a dologról."
    Itt a fórumon ez csakis a leírt hozzászólásaidból derülhetett ki.

"Egyrészt nem kértem tőled oktatást,"
    Hja, nem kérsz, de szívesen adsz másoknak, azt látom.

"És még nekem róttad fel, hogy személyeskedem."
    Nem róttam fel, csupán megjegyeztem, ráadásul akkor erősen tagadtad, hogy ezt tetted volna.

"Szívből kívánom neked, hogy elintézzen egy MÁV-os,"
    Nem vagyok babonás, nem hiszek a rontásban.

"mert amilyen kellemetlen vitapartner vagy, szerintem megérdemelnéd."
    Milyen egy kellemes vitapartner számodra? Ugyanazt mondja, mint te? Partnernek partner az olyan, de vitapartnernek nem nevezném.
  • Pheel
    "Engem egy komoly cég által biztosított tört össze"
    Az aktív kárrendezés nem arról szól, hogy a vétkes fél "komoly" biztosítója előre fizet neked. Hogy akkor miről? De hiszen azt már leírtam...
  • Pheel
    "Valszeg biztosítónál dolgozik...valami nagyobb fajtánál"
    Jaja! Te meg egy olcsóbb fajtánál. Világos. Azért mondjuk detektívnek már ne akarj menni...
  • GanXstaZoleeWrk
    Szerintem neked kb lövésed sincs hogy megy egy kár rendezés. Engem egy komoly cég által biztosított tört össze a kárkifizetés kb 3 hónap volt úgy hogy előre kifizettem mindent mert kellett az autó. Olyan helyre vittem ahol kapásból perelnek ha nem fizetne valamiért a vétkes biztosítója. Egyszóval profi helyre vittem ahol a szart is kiperelik ha kell a köcsög biztosítóból (akármelyikből).

Mert mindegyik azon van hogy a kárt elszenvedőt éppen hogy vagy kárérték alatt kifizessék és viszlát. aktív kárrendezés meg a többi hablaty persze hogyne, főlleg ha van egy 10+ éves autód amihez egy lökös 75.000 újonnan bontva meg nagyon nincs.
  • R0zs0máK
    Valszeg biztosítónál dolgozik...valami nagyobb fajtánál...
  • R0zs0máK
    Egyszemélyes AntiMÁV kommandó :DDDD
  • Taranov
    Nem tudom, honnan veszed, hogy lövésem sincs a dologról.
    Egyrészt nem kértem tőled oktatást, másrészt nagyon jól tudom, hogy mi az az aktív kárrendezés. És még nekem róttad fel, hogy személyeskedem.
    Szívből kívánom neked, hogy elintézzen egy MÁV-os, mert amilyen kellemetlen vitapartner vagy, szerintem megérdemelnéd.
  • Taranov
    Apróbetű???? A MÁV-nál semmiféle apróbetű nincs, ezek az apróbetűk pont a Generalira jellemzőek. Ugye, nemzetközi háttér, "rendes" olasz cég...
  • Pheel
    "Nekem pl. ahhoz, hogy a betétlapokat osztogassam, nem kell sem aktív kárrendezés"

Látszik, hogy lövésed sincs a dologról. Az aktív kárrendezés pont az olyanoktól véd meg, mint te, aki csak a betétlapokat osztogatja az olcsóbiztosítónál. Ha egy ilyen megtör egy aktív kárrendezésest, akkor a vétlen fél biztosítója fizeti a javítást, majd behajtja az olcsó biztosítódon. Tehát megvéd fél év rohangálástól.
    Lásd Borg példáját. Nem baj, rohangáljatok csak!
  • htmano88
    Sajnos nem volt nálam semmi, amivel fotózhattam volna, és a baj, hogy inkább a saját ablaktörlőjüket törték le, hogy nagyobb kárt jelenthessenek be. De inkább a kárbecslőjükkel játszották le a dolgot, ami viszont tudtommal nem fordult elő, amikor a saját kocsim tükrébe felejtettem el belenézni. Beszéltem a károsulttal, és azt mondta, rendben mentek a dolgok.
  • havasar
    "Legalább nem tehetnek hozzá még...."

Elmész, azt letörik még az ablaktörlődet. :D
  • Sir Quno Jedi
    Legközelebb fényképezd le a kárt, meg körbe az összes kocsit, addig ne menj el a helyszínről. Legalább nem tehetnek hozzá még.
  • eatmerr
    Nincs autóm, de sokat hallok első/másodkézből...
  • Sir Quno Jedi
    Pontosan. A sok kecsege biztosítási csaló miatt, meg a "szerződött" kamuszervízek miatt van ez. Náluk egy jobboldai tükör csere félmila felett mozog, amennyiért én komplett kocsit veszek. :D
  • htmano88
    Én meg apósom KÖBE-s kocsijával húztam le egy kocsi lökhárítójáról a festéket, törés nem volt. Gondoltam, kifizetem majd a kárt, h ne húzzák le az öreg bónuszát, erre 9 hónap alatt "szültek" egy 600.000 Ft-os kárt. Meggondoltam magam. Lehet, hogy ilyenek miatt ment csődbe a MÁV is?
  • Borg
    Aha, tehát sejtésed van.
    Akkor nincs több kérdésem :)
  • eatmerr
    Nem biztos, de van egy olyan sejtésem, sokkal hamarabb kaptad így is meg a pénzed, mintha az eset egy mávossal történt volna.
  • Borg
    A nemzetközi háttérről annyit, hogy osztrák allianzos letolatta a lökömet pár éve, és 4 hónap telt el mire a szaros 80k-t kifizette a magyar allianz. Pedig egyértelmű volt az eset, az ipse el is ismerte, minden papir rendben volt. Csak ment a kamuzás keresztbe hosszába, hogy ezt nem kapták meg, arra várnak, ez kéne az kéne, azt amikor mindenről kiderült hogy rég be van adva, csak hebegett habogott az ügyintéző. Now what.
  • htmano88
    Én nem oktatni akarlak, csak megírom a véleményem. Meg reklámozni se akarok, elég annyi, h nekem például a nemzetközi háttér fontos, ahogy az is, hogy igazi céggel legyen dolgom, de egyesülettel.
  • Borg
    Sorold fel ezeket légyszi. Csak hogy tanulhassunk.
  • htmano88
    Az apróbetűs rész csak egy dolog, de látom, hogy tényleg kevésbé érdekel, hogy mi van a vétlen károsulttal. Pedig, ha Te lennél az (ne legyél), Te is örülnél, ha a károkozónak biztos hátterű biztosítója lenne. A nem normális biztosítás az, amelyik csak nevében vállalja a felelősséget, igazából nem tudja, mert lopják a pénzt.
  • havasar
    már csak pár nap van
  • eatmerr
    ezek szerint te is az a fajta vagy, aki csak a végösszegre figyel, az apróbetűs részre meg nem.
  • Taranov
    Szerintem itt arról van szó, hogy az emberek (ahogy pl. én is) figyelnek a pénzre, és ahogy R0zs0mák kolléga mondja, nem fizetnek olyan szolgáltatásért, amire nincs szükségük.
    Nekem pl. ahhoz, hogy a betétlapokat osztogassam, nem kell sem aktív kárrendezés, sem sok ügyfélszolgálati iroda.
  • Borg
    Melyik nem normális biztosítás szerinted?
  • htmano88
    Ez sajnos nem igaz, az autó egy hatalmas presztízsdolog. Ha van, vagy valaki, akkor is, ha nem futná rá. De ha már van, akkor legyen egy normális biztosításra is mindannyiunk érdekében.
  • eatmerr
    Inkább kockáztat a nép, persze már a máv is elég kockázatos választás volt, talán a mostaniak már meg se kottyannak.
    Sztem itt nem lehet arról szó, hogy nem telik drágábbra, mert akinek nem telik, nem jár autóval.
  • htmano88
    Azért úgy látom, a többség marad az olcsóbbak mellett, ami persze nem annyira meglepő, eddig is a legolcsóbbnál voltak. Nem tudom, engem elriasztott volna ez az eset biztos, de szerencsére én egy nagy céget választottam.
  • Borg
    Ez a 40 ezres adat már csak azért is sántít, mert ez aznapi adat, hogy az értesítőket megkapták az emberek. Én úgy tartom logikusnak, hogy ezután jön a roham. Majd a határidő lejártakor lesz érdekes, hogy hányan nem váltottak...
  • manome
    Híradót vagy rádiót mondjuk lehet nézni/hallgatni. :)
    Én már váltottam, hú de jó nekem! Remélem az a 150 ezer ember nem fog balesetet szenvedni, mert különben nekik kell megtéríteni a kárt, az pedig nem kis összeg.

Találtam egy szösszenetet a kialakult versenyről:

"A Netrisk.hu internetes alkusz portál keddi tájékoztatása szerint a cég segítségével 40 ezer ember váltott. A választható 14 biztosítótársaság között az erősorrend érdemben nem változott: a Genertel és a K&H Biztosító részesedése egyaránt 20 százalék feletti az új kötésekből, de a biztosítási egyesületek is jól szerepelnek, a KÖBE változatlanul a kalkulációk több mint 10 százalékából kerül ki győztesen, míg a piacvezető Allianzot az ügyfelek hét, a Generalit négy százaléka választja."
  • Pheel
  • Borg
    Talán azért, mert sokan csak ezen a héten kapták meg a hivatalos értesítőt a MÁV-tól, hogy váltaniuk kell.
    Nem mindenki netezik, hogy egyből képben legyen.