509

a csődbe ment biztosító
  • Sir Quno Jedi
    Jut eszembe lehetek IS magabiztos, mert sok-sok éve vezetek és a legtöbbet itt a városban, egyik végétől a másikig nap-, mint nap, legrohadtabb dugókban és helyzetekben. Hibás lámpák, zsernyákok, őrültek mindenfelé és SOHA nem csináltam balesetet!!! Pedig sok jelentkező van. Defenzív vezetés, van is könyvem róla! Igaz az ócska nagyvas is ijesztően hat az úrvezetőkre... :D
  • autoszimulator
    + meg sem fizetik nagyon az ott dolgozókat, pedig maga a szervíz meg rengeteg pénzt képes lehúzni az autótulajtól. Ismerős nélkül márkaszervízbe vinni maximum az új autókat, garin belül, azon felül öngyilkosság szerintem :) Persze kivételek vannak, mint mindig, de eddig nem sokkal találkoztam :)
  • Sir Quno Jedi
    CASCO jó dolog, ha tellik rá és megkötik veled. AZ én öreg verdáimra nem sok értelme van, már csak az avultatás miatt sem. Max. ilyen kamucascot lehetne kötni rájuk, ha esetleg hitel miatt kéne. ÁMDE én lakásokat kivéve mindig kp vásárolok... :d
  • Axl Rose
    Most ezt nem értem...
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy állok az összesonlítás elé. Nem hinném, hogy sokkal jobb műszaki állapotban van bármiféle mai friss vacsiúja utód, mint az enyémek és azt sem, hogy jobban túélnél bennük egy ütközést az én skorpimmal pl. Felőlem hozhatod a zsírúj SAAB-odat is. :D (baszki és már nem vagyok MÁV-os, pedig az mekkora lenne)

Mérnök vagyok, a SAJÁT érdekem, hogy az autóm biztonságos legyen és jó műszaki állapotban. Apám anno sok-sok évig MERT főminőségellenőr volt és a más országokból ide küldött gépkocsiszállítányokat vizsgáltatta/vette át odakint a gyárakban (meg ellőrizte a partnereiket/beszállítóikat), sal. mutatott és tanított egysmást a kocsikról. Neki valahogy jobban hittem, mint a husznéves műmájer+analfabéta, málészájú, kokós szervízes kölyökben, akinek a szeme sem áll jól és első mozdulatával létfontosságú alkatrészeket basz el a gépben... :D

Pont ezért utálnak a szevízeseim is, mert túl heurisztikus/aggódó vagyok. Gyakran érzek/látok hibákat és túl korán szervízeltetek/cseréltetek mindent. :D
  • autoszimulator
    Casconak egy bizonyos szinten felszerelt és egy nagyobb alapértékű kocsinál szerintem már van jelentősége, legalábbis annak, aki sokat használja, vagy pl nincs garázs, és kinn van az utcán éjjel nappal (jégverés pl, manapság nagyon gyakori). Szóval jó dolog, és én azt mondom, inkább fizetem, minthogy történjen valami, és csak szívjam a fogam, hogy mennyi mindent kell fizetni. Mert bizony nagyon benne van manapság, hogy történik valami, akár önhibánkon kívül is.
    De ezt tényleg mindenkinek magának kell mérlegelni, hogy a kocsija mennyit ér számára, és milyen károk lehetnek benne.

Ez az egy rendszer legalább normális ebben az országban, szerintem, gondolok itt a kötelezőre, s hogy az egyes károkozásokat nem a hibás fél fizeti meg közvetlenül, hanem van egy közvetítő (mely néha jó, néha rossz, kötekedő)... Az meg hogy az ebben résztvevő cégek egy része, jó része leszarja az ügyfelét, az már más tészta :)
  • Sir Quno Jedi
    Jelzem ez a különbség a KÖTELEZŐ és a CASCO között. Első kötelező a hülyéknek is, a második választható luxus.
  • Sir Quno Jedi
    Ez speciel az én dumám. Amúgy tudtam, hogy rizikós, de végülis még így is megérte (majd még utánaszámolok). Van aki lottózik, én meg MÁVos lettem egy időre. Tudod az izgalom, a játékszenvedély! :D

ÉS legalább újabb megerősítését kaptam elveimnek, miszerint MINDEN cég és jogi személy arra törexik, hogy a véremet szívja és átbasszon, bármit is hazudik amúgy! Hmmmm... Néha jó rá újra ÉLŐBEN emlékezni. Az ember könnyen felejt és még elkezdené rózsásnak látni a világot. DE NEM, ez BALKÁN! Muszáj visszahúzódnóm a béka segge alá a valóságba...

Végén még én is ilferofosos lettem volna legközelebb, de most újra paranoiás letteme!!! :DDD
  • Botond #141
    Az okos más hibájából tanul, a buta a sajátjából. :)
  • Sir Quno Jedi
    Namost idéznéd, hogy hol írtam, hogy engem sajnálni kéne?!

Lényeg a lényeg, hogy ti is azt atrtjátok, hogy egme mint 1.0-ás szimpla bétajúzert azért KÖTELEZNEK biztosírtásra, mer hót hülye lehetk és magabiztos 1xrre, mert ehhez jogomvanitt! Viszont ha köteleztek és fizettem, akkor mindenki lezizzenhet rólam. Köszönöm!

Az egyesületi forma szvsz. tényleg gáz (ezt megint valami piramisjátékon nevelkedett veterán találta ki), tartózkodom is az ilyenektől a jövőben.
  • Sir Quno Jedi
    Hogyhogy minek hívom?! Én leadom a kocsit egy cégnek, hogy vizsga+zöldkari. A többi nem az én dolgom, én a megfelelő összegért kapom a papírokat. Hogy ezt ők hogy oldják meg és kikkel, ahhoz mi a fasz közöm van szerinted?! Miért szerinted a "márkaszervíz"-ekben baromi hozzértő gigaszakik varázsolják meg az autódat?! Még azt is kilopják belőle ami műxik. 1x mondta egy öreg szaki valahol nekem, hogy aki kicsit is ért hozzá, annak már saját cége van, ergó aki az ilyen márkaszaroknál gályázik az a legalja, aki maradt... (és milyen igaz, tapasztaltam)
  • Sir Quno Jedi
    Öcsémfacsiga, a kettővel ezelőtti autómról beszéltünk a mostaniak (pláne a Hyundai, amit nemrég hoztak át Izraelből) simán átmennek bármilyen zöldkarin. A skorpimnak meg pl. vacsiúj a kipufrendszere és 78E KM van benne, mert egy tatáé volt aki garázsban tartotta (látszik is az autó belsején, motorján, vátóján, mint az álom úgy műxik). Igaz a régesrégi autóm is 3lityis skorpi volt, csak régebbi és 5 ajtós.
  • Botond #137
    "Aki keresi a bajt, az általában meg is találja."
  • Pheel
    Saját bevallásod szerint sem megy át a környezetvédelmi vizsgán az autód, viszont valahogyan mégis közlekedsz. Te minek hívod az olyat, ha úgy kapsz zöldkártyát, hogy ott sincs az autó?
  • Pheel
    "DE ha kötelező, akkor már nem az én felelősségem, ha befizettem"

Kivéve, ha egy egyesülethez pártolsz, ahol pótlólagos befizetésre kötelezhetnek. Nem vagyunk messze a konszenzustól.
    Te beletörődtél, hogy megszopattak, én meg nem tudlak sajnálni érte. :-D
  • Sir Quno Jedi
    A kenőpénzen mit nem értssz?! Nem szoktam volt alkalmazni. Pont.

Ha a rigó utcára gondolsz, ott pont az a lényeg, hogy számtalan embert számos alkalommal meghúznak, csakhogy újra fizethessen. Ezt néha már olyan gyomorforgató módon művelik, hogy ihaj, de ez sajno hazánkban általános dolog..
  • Botond #133
    Szerinted. Szerintem meg nem szabadna rendszámot és forgalmit adni és a forgalomba engedni egy olyan autót, aminek az értékét duplázza egy mongoliában gyártott sajátmárkás rádió.
  • Pheel
    "AZ ÉN AUTÓM NEM SZENNYEZ (legalábbis nem jobban, mint bármelyik átlagos korabeli szab.katis autó)."

Inkább, mint két másik korabeli szab. katis autó, tekintve, hogy HÁROM literes motorja van.
  • Sir Quno Jedi
    Látod látod, én is ezt mondtam, DE ha kötelező, akkor már nem az én felelősségem, ha befizettem (nem is lehet én túl magabiztos lennék ugye), hiszen pont azért kötelező, amit elmondtál, hogy miért, érted?! Vagy ez, vagy az, a ti logikátok mentén is NEKEM van igazam. :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy elmondom úgy, hogy te is megértsd: AZ ÉN AUTÓM NEM SZENNYEZ (legalábbis nem jobban, mint bármelyik átlagos korabeli szab.katis autó). Ha ezt nem érted, nem baj, de azért jobb lenne, ha ne próbálnál inkvizítort játszani, mert valószínúleg az elvetélt elveid szerint téged állítanának elsőként falhoz ftw! :D

ÉN aztán abszolúte rendpárti vagyok, de ha hülyék hoznak hülye szabályokat az ellen engem sem véd semmiféle bolygópajzs sem meg. Az EU-hoz csatlakozván olyan jogszabályokat próbálnak ránkhúzni, amiket talán 20 év múlva lehetne elkezdeni bevezetni. Ez itt a Balkán. Iparunk, mezőgazdaságunk már meg is szünt, hála az egységnek...
  • Pheel
    "Ha nem lenne kötelező lehet nem is fizetnék semmi ilyesmit, mert bízom magamban"

Na pont ezért kötelező.
  • Pheel
    "nem fogadtam el kenőpénzt (adni sem szoktam, a borravalót nem számítom annak)"

Majd:

"Onnéttól leszarom szerintük milyen értékeknek kéne megfeleljen, én is mérnök vagyok és ezek meg dilettánsok.
    Ez valahogy úgy megy, mint a nyelvvizsga a rigóban...kell nekik az a kis plusszpénz."

Lenne itt egy kis ellentmondás, amit talán fel kellene oldani. Egyébként a borravaló jellemzően eltitkolt jövedelem, tehát tényleg az van, hogy betartasz minden szabályt, amelyiket be akarod tartani. Félre ne érts! Én is adok borravalót, csak éppen nem állítom, hogy nem szegem meg a szabályokat. Vö: az ember, aki még sohasem hazudott. De ez már politika.
  • Sir Quno Jedi
    Nem sok biztosítási ügyed volt látom! Engem két totálkárnál KÉT autóval szívattak meg, 1x az Allianaz (pedig én is az voltam és fél évig szívattak) 1x az UNION (kisebb ügyeimről meg nem is beszélek). Szal. tudom miről beszélek, mert amiről te beszélsz az álomvilág! Jó lenne felébredni. Üdvözöllek a való világban!

Épeszű ember olyan biztosítást köt ami neki, jó. Ha nem kerül sokkal többe AKKOR talán oylat köt, ami másoknak is jó. DE HA EXTRÉM összegbe kerül, akkor bizony nem kétségs mit választ. Én addig voltam/tunk Generali-sek, míg ki nem hozták régebbi autómra anno, hogy ÉVI 164EZER HUF a díj!!!! Azt mondtam, viszlát! Szerintem jó döntés volt, újra meglépném. Aki rabló, az rabló, két év alatt kifizettem volna nekik az akkori autóm árát (a konkrét semmire)!!!!!
  • Sir Quno Jedi
    Beszarok rajtad. Te valami önjelölt Jézus Krisztus vagy, vagy mi a fasz?! :DDD
  • Botond #125
    Akkor azt hiszem velük kell szerződni, vigyáznak az ügyfelek pénzére, és különben is sok hülye bunkó minek volt ott, ha nincs ott nem megyek neki. Most szívjanak akkor egy sort, ha már elémálltak a parasztok.
  • Botond #124
    Embert ölni sem lehet. Erre nem az a megoldás, hogy megokosítjuk, és nem emberölésnek hívjuk, hanem "fölösleg eltávolításnak", és azt már nem tiltja semmi. Nem lehet üzembehelyezni a tragacsod akkor nem lehet és pont. Csalsz és még te papolsz itt erkölcsről. Nevetséges.
  • Sir Quno Jedi
    Tévdés újfent. Ha olyan szabály elé állítanak amit NEM LEHET teljesíteni (és meg sem mondják, hogyan lehetne), akkor nem én vagyok a hibás, ha nem megy. Sokadik lecke.

- Hé matróz, tud maga úszni?!
    - Én aztán nem instállom!
    - És ha megfizetjük!??
  • Axl Rose
    Te végigolvastad, amit írtam ?

Azzal a "bármi más" biztosítóval 3 hónapig leveleztem, telefonálgattam, stb...

De nyilván én voltam a hibás, hogy háromnaponta fel mertem hívni őket, mert egy két beszélgetés után már ezt éreztem tényleg...
    Szó sem volt róla hogy esetleg én vagyok a hibás. Parkoló autónál...
  • Sir Quno Jedi
    Téveszme. Unionnal én is szoptam pl. de már elegem volt belőlük. Mindegyik biztosítót a tudjukkik vezetik, így törekednek arra, hogy ne fizessenek, ha csak egy módjuk van rá.
  • Botond #120
    Ezzel nem mondasz ellent nekem. Minden törvényt betartasz ami neked tetszik/kézre esik. A többi le van ejtve. Hülye törvényhozók. Csúnya állam. Na állambá is így van ezzel. Ami tetszik és ahogy tetszik. Egyformák vagytok. Ne köpdösd mert rád próbál hasonlítani. :)
  • Sir Quno Jedi
    Az összes értékem jó, de mióta a kettővel ezelőtti kocsimat több helyről visszavágták (persze a díjat legombolták rólam mindenütt), hogy rossz a "lambda érték", majd megkérdeztem, mégis mennyi lenne az, ami már jó és egy olyan értéket mutattak, ami a gyári szevízkönyve szerint ÚJKORÁBAN sem tudott a kocsim és sem elmagyarázni nem tudták, pontosan mi a lambda érték és mi bajt okoz (szennyező értékek mind normálisak voltak), valamint azt sem tudták, hogyan tudnák beálítani/javítani és az én szabályzot katis autóm mellett (ami szinte hegyilevegőt pöfögött ki) a füstöt ömlesztő dízelek és karbis autókra sorba nyalták fel a matricát, akkor döntöttem úgy, hogy ennyi. ENGEM soha többet nem szívatnak a köcsögök. Tiszta sor.

Én mindig katis luxusautót veszek, ami régi, de jó, kevés kilóméteres motorral és még meg is csináltatom. Onnéttól leszarom szerintük milyen értékeknek kéne megfeleljen, én is mérnök vagyok és ezek meg dilettánsok.

Ez valahogy úgy megy, mint a nyelvvizsga a rigóban...kell nekik az a kis plusszpénz.
  • Botond #118
    Milyen utólag. Évek óta ez folyik a csapból is, hogy máv/köbe biztosított összetör akkor pénzt nem látsz. Jönne neked allianzos/garanciás vagy bármi más. Aláírja a bejelentőt, azt beadod a biztosítóhoz, a kocsit a szervízbe (allianz esetén kb bármelyikbe), és x nap múlva elhozod a kocsit. Így is kellemetlen, de legalább nem kell utánajárnod napokig, stb. Ezeket lehetett tudni mind. Igenis bűnrészes aki ebben évekig résztvett.
  • Botond #117
    Én sem törtem még össze senkit, de én nem hiszem magam tévedhetetlen félistennek, és már csak a nagy számok törvénye alapján sem valószínű, hogy megúszom ezt az eseményt. És amikor bekövetkezik akkor azt akarom, hogy a faszi le tudja adni a kocsiját, megjavítság neki és el tudja hozni. Mindezt pár nap alatt max. Nem akarok vele ide oda járkálni, semmit. Aláírom a szaros papírját, hogy én voltam a hunyó, és annyi legyen elég. Ne legyen még több kellemetlenség neki, az én hibámból.
  • Axl Rose
    "Mások kárára nyerészkedett" ?

Ezt nem értem. A MÁVosok is fizették a negyedéves díjat tisztességgel.
    Akkor ők miért érnek kevesebbet, mint akik drágább biztosító ajánlatát fogadták el anno ?

Szerintem pedig x ajánlat közül ha valaki kiválasztja a legolcsóbbat, afelett nem lehet pálcát törni.

Szerinted ez a tizenezerakárhány ember közül hány %-a fogja a jelenlegi ajánlatok közül a legolcsóbbat választani ?
    Én biztos azt tenném.

Másrészt meg engem fél éve tört össze egy más biztosítótársaságnál lévő ember. Én parkoltam, és ott sem voltam csak belémtolatott. Egyik kollégám látta és szólt nekem hogy menjek oda. Ha nincs ott, akkor nyilván lelépett volna, de ez nyilván emberfüggő.

3 hónap telefonálgatás a biztosító ügyfélszolgálatára, levelezés a biztosítóval, fax hegyek után kaptam meg a pénzem. Volt hogy napokig fel sem vették a telefont, ügyfélfogadási időben.

Na, akkor melyik biztosító a jobb ?

Mert szerintem egyik kutya, másik eb...
    Ha pl. az Union ment volna galyra, akkor most tuti mindenki azokat szidná, akik ott kötöttek kötelezőt.

Szóval utólag könnyű okosakat mondani és közhelyeket puffogtatni a fórumokon a médiában, stb ...
  • Botond #115
    Törekszel betartani azokat amiből neked bajod lehet, de ami másnak okozhat kárt, az le van ejtve. Ez is egy életfilozófia. Sajnos sokak tették magukéva ebben az országban. Például tök törvényes 2 utcányira, vagy 1-3-5 villamosmegállónyira kocsival menni a fővárosban, aztán a környezeti károkat meg majd megszívják az utánunk jövők. Utánunk a vízözön. Annak a faszinak is aki ezt mondta lefejezték a fiát, de mit érdekelte őt, addigra már nem élt, neki nem fájt. Helyes, csak így tovább, mondogasd magadnak, hogy te törvényesen jársz el, ha neked az úgy kedvező, ha meg nem akkor is megvolt a jószándék, mármint a jószándék, hogy neked jó legyen.
  • Sir Quno Jedi
    Na engem ha összetürnek én saját zsebből csináltatom, aztán majd jön pénz, avagy sem...

Másrészt nem kell a képébe röhögni, hanem át kell nyújtani és elmonani, ha bármi probléma akrd, etrszetes el tud érni és megbeszélitek a további teendőket. Ha együttműködő vagy és segítőkész, akár vele mész a kárirodába stb.-stb. akkor a másik is látja, hogy igyexel segíteni. Én alapvetően jószándékú ember vagyok és igyexem is segíteni másoknak. Ha meg minden kötél szakadnak, akkor fizetném zsebből, ez van.

VISZONT nem okoztam még SOHA életemben balesetet saját hibámból, ergó hagy legyen már annyi bizodalmam magam felé, hogy nem én leszek a vétkes fél (sosem szoktam az lenni). Ha nem lenne kötelező lehet nem is fizetnék semmi ilyesmit, mert bízom magamban és a vagyonkám fedezi az "esetleges" károkat. Látjátok, így hogy fizettem a biztit, így is anélkül mászkáltam végülis, hála a MABISZnak. Akkor meg nem mind1?!
  • Sir Quno Jedi
    Nem hülye vagyok,d e igyexem MINDEN szabályt betartnai, pláen,a mivel magam is eyetértek. Biztos pisiltem már tilosban (bár most így nem jut eszembe, hogy tényleg-e), de nem vagyok bűnöző és nem sikaksztok, avgy csalok adót. Mivel még azt a melót is be kéne jelentened, amit odahaza magadnak csinálsz (magadnak csempézel mondjuk), így természetsen ezek betarthatatan és BLFASZ szabályok. :D Van az úgy.

DE:
    nem fogadtam el kenőpénzt (adni sem szoktam, a borravalót nem számítom annak)
    nem feltétlenül szoktam számlát kérni, mert újabb hülye szabály, nem fogok 120évig minden szaros papírcefnit megőrizni (adni meg nem is tudok)
    nem titkoltam el jövedelmet (még és nem is áll szándékomban)
    nem szoktam értékes ajándékokat kapni (sőt)
    nem parkoltam tilosban
    igyexem nem menni gyorsabban, nyilván százalékos eltérés néha van, de már felnőttem
    én is tudnám folytatni...

Nem az a lényeg, hogy hány és milyen szabályt szegtél már meg, hanem hogy TÖREXEL és szándékodban áll betartani azokat nagy általánosságban (ergó hogy rendpárti vagy, avagy anarchista). Fel kell ismerned, hogy a szabályok és a rend a te érdekedben (is) létezik. Sajnos ez egyre kevésbé igaz, így megértem azokat akik lázadozni próbálnak, de nem állok közéjük, mert a módszereiktől felfordul a gyomrom.
  • Botond #112
    Amúgy nekem sem azért van rendes biztosítónál biztosításom, mert nem tudnám másre költeni a pénzem, csak egyszerűen nem lenne pofám vkinek a kezébe nyomni a mávos/köbés cetlit, és a pofájába röhögni, hogy "HAHAHAHA, remélem van cascod, mert különben csináltathatod meg zsebből amit széttörtem a kocsidon". Valahogy nem visz rá ilyesmire a lelkiismeret. Persze mindenkinek saját magának kell elszámolni a saját lelkiismeretével.
  • Pheel
    Bullseye! ;-)
  • Botond #110
    Kezdjük témába vágó kérdéssel. A műszaki vizsga és a zöld kártya egy független vizsgálat után is megmaradna a tragacson, vagy okosítani kéne zsebbe egy kicsit, hogy minden tutifrankó legyen?

Nem a tiéd, hanem mr.szabálykövetőé.