Egyre többet árul el magáról az antikytherai mechanizmus

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
"a tudást a kultúra tartja fent nem a leírt szavak"

Alapvetõen téves. Ne keverjük már a szenzont a fazonnal. A tudomány az nem kultúra...

A tudományos és mûszaki haladás csak írásbeliség útján lehet hatékony és ezt igen egyszerû belátni. Akkoriban nem nagyon tudak messzire utazni az emberek és nagyon kevés nagytudású ember volt. Ha valaki meghalt és nem írt le semmmit akkor nagyjából azt el is felejtették azt a dolgot..

"Nem ismerték a fogaskereket,ilyen pereciz formában, nem emlitik a cikkben, de a fogaskerekek fogai pontosan 60fokosak, ezt kézimunkával lehetetlen elöállitani, tehát gépi elkészitésü"

Nincs olyan, hogy "pontosan" 60 fok. Talán valami tûrést vagy szórást írhattak volna, hogy mekkora átlagos eltérés volt foganként. Mellesleg lehet készíteni csak sok idõbe tellik, de akkoriban a idõ az volt bõven... A 60 fok az meg hol van mérve? Milyen fogazású volt? Esetlen össze lehetne hasonlítani a mai evolvens típusúakkal, hogy valami számszerû dolgot is kapjunk mennyire áll koözel a maiakhoz.

Ez így nem sok infót adó cikk sajnos.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

jobb kérdés, hogy miért volt elég egy könyvtár leégése ahhoz, hogy megsemmisüljön az ókori tudás nagy része ???
(a tudást a kultúra tartja fent nem a leírt szavak)

erre mondják azt, hogy ha nem égett volna le az alexandriai könyvtár, akkor lehet már a marson interneteznénk...

http://csiri.blog.hu

Szerintem meg oltári, hogy ilyen precíz szerkezetet készítettek, és ahogy írják is, ehhez kellett másik 1500 évnek eltelnie, hogy kis svájci ember hasonlót alkosson. Szerintem akkori tudással ez hatalmas. Volna mit tanulnunk még a történelemrõl...
hát az ott egy repülõ+helikopter, de lehet csak véletlen egybeesés. Nem kell mindenhova UFO-t látni, de az biztos hogy van sok megmagyarázhatatlan dolog
Szerintem a szenzációhajhász médiag*ciket, mint Daniken hagyjuk ki. A kép egyébként, amit küldtél, fake (photoshop). Az eredeti, és a lehetséges hieroglifa olvasatok itt találhatók.

progee
azon a képen egy helikopter is van a repülõ bal felsõ sarkában.
ez eredeti???

"az más kérdés hogy a történelem igen sokáig nem engedte ezt az emberi irányt érvényesülni"

Ott a pont. Halkan hozzátenném, hogy nem engedi ma se...

"nem ismerték a fogaskereket,ilyen pereciz formában, nem emlitik a cikkben, de a fogaskerekek fogai pontosan 60fokosak, ezt kézimunkával lehetetlen elöállitani"

A fogaskereket ismerték, de ha a hangsúlyt a precízségre tesszük, akkor értem. Azért nem feltétlenül jelenti azt, hogy kézimunkával lehetetlen elõállítani, gondolj csak a prágai Orlojra a XV. századból: azt is egyetlen mesterember készítette (na jó, inasokkal).

szememben ez azért csodálatos, mert ebbõl látható, hogy az fajta gondolkodás és szemléletmód, ami a mai nyugati civilizáció tudományos világnézetének alapja, az alapelveket felismerõ, általánosító racionális gondolkodásmód már a gyökereinél mire volt képes (az más kérdés hogy a történelem igen sokáig nem engedte ezt az emberi irányt érvényesülni)

Hat ez biza egy nagyon erdekes dolog amit meg Deniken is kuatott aki az ufokkal hozta kapcsolatba ugy mint az egyiptomi festmenyeken talalt repulogep abrak hiszen azok sem illenek oda http://arvisura.van.hu/kepek/ufopai31.jpg.

sokminden van amirol fogalmunk sincs es megis leteznek.
Running
Szerintem az úfók csinálták. <#vigyor>

Gnome
sztem elég durván félreértelmezed.

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Magyarán:
az ókori ember egy bunkó paraszt volt, bezzeg mi, kelták (ki mondta, hogy kivesztek a kelták?) 2008-ban az SG-n megmondjuk a tutit.

Kara kánként folytatom tanításom.

Ez neked válasz?
Semmit nem értettél meg az egészbõl.

Kara kánként folytatom tanításom.

az ûrhajók meghajtásához <#idiota>
de am tényleg nem egy hatalmas szenzáció, bár érdekesnek érdeke 😊 mondjuk amennyi megmaradt belõle sztem egy falióra is lehetett xD
Kelta
szia
csak pár válasz, hogy értsd mért rendkivüli a dolog..

nem ismerték a fogaskereket,ilyen pereciz formában, nem emlitik a cikkben, de a fogaskerekek fogai pontosan 60fokosak, ezt kézimunkával lehetetlen elöállitani, tehát gépi elkészitésü. nyilván sorozatgyártásu, akkoriban volt belöle több, ami azt vetiti ki, hogy sokkal fejlettebb volt az akkori tehnikai tudás,de akkor 1000 évig hova tünt ez a tudás? és hol van ennek a tudásnak a felfutási ideje? és ha tudtak ilyen preciz szerkezetet késziteni, mért nem csináltak nagyobbat többet, mást? és máshol mért nem bukkan fel ez a a tchnika?

ez a szerkezet évezreddel megelözi a korát, és abszolut nem illik oda, mégis létezik, vajon hány ilyen dolog , tárgy lehet még? nagyon nem kutatják, és a cikkben se esik egy szó sem arrol, vajon mért egyedi a lelet?
ez kb olyan mintha az 1848-as szab.harc leletei közt egy Uzi-t találnának..

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...

pl. fém tárgyak (kis szobrocskák) galvanizálásához, kis fesz, kis áram, hosszabb idõ.
pilóta
Hogyhogy mihez kellett a 1,5Volt? Hát mert tuningolták procikat, és csak 1,5V-on vitték a 4 GHz-et 😄

Lelkem odvában megdöglött a bagoly!

Nem értem, miért szenzáció. Figyelemreméltó, szó se róla, de:
1) tudjuk, hogy az ókori görögök ismerték a fogaskereket
2) tudjuk, hogy ismerték a Föld átmérõjét
3) tudjuk, hogy ismerték a Hold keringési idejét
4) tudjuk, hogy ismerték a Nap keringési idejét
5) tudjuk, hogy jók voltam matematikából és az arányokból
6) tudjuk, hogy jók voltak mechanikus szerkezetek építésében.

Ezek után miért meglepõ, hogy a keringési idõk arányaival megegyezõ arányú, fogaskerekekkel mûködõ szerkezetet csináltak?!? (Különösen, mivel Ciceró leírta, hogy volt ilyen gép).

Engem speciel sokkal jobban meglepett, mikor sumér galván elemet találtak. Mihez kellett az ókorban, több mint 5000 éve 1,5 Volt feszültség?!?
kép

erdekes, de nem lehet hogy 6ev mulva meg majd rajonnek hogy az nem si az olimpiat mutatja hanem mittom en mut?
← ElőzőOldal 4 / 4