Blade and Soul - MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az az ertelme,h mindenki ugy fejleszti fel a cuccat, ahogyan neki jobban esik, nem nagy arelteresek vannak ha legyartod vagy ha megveszed, de mivel a broker arak is limitalva vannak, ezert sosincsenek elszallva az arak, es a penz meg mindenbol nagyon jol jon. En farmolos beallitottsagu vagyok, es nekem tetszik, hogy akar csak grindbol kijon barmi, nem kell hozza semmi extra. De vannak akik mashogyan szeretik...😄

Kicsit on:B&S egyik nagy hibaja a pvpn kivul pont az, hogy nagyon monoton es unalmas, mindig minden nap ugyanazokat a koroket futja az ember, es a sok insta miatt meg az emberek javareszt bent rohadnak az instakban, ami az amugy sem tulosztonzott open world pvpt megjobban lehuzza. Nct nem ertem amugy, ez nagyon nem jellemzo ra, mert ezelott csak ncs jatekokkal tudtam eveket jatszani, pl L2vel a maga idejeben hatalmasat alkotott, de ugy latszik visszafele fejlodik a ceg.
Nem az a baj hogy sok mindent lehet csinálni, hanem hogy vajon kötelező-e? Jó persze tudom, nem az, játszani sem kötelező. De pl ha nem foglalkozom semmi ilyennel a játékban, szóval nem kertészkedek, nem veszek házat, nem kereskedek stb akkor ugyanúgy megtudom szerezni az ezekből folyó dolgokat? pl enchanthoz nem kell egy X item, amit CSAK mondjuk kertészkedésből és craftból szerzek? Ha a válasz az hogy igen, mert nem kell a kertészkedés semmihez, se enchanthoz se crafthoz se máshoz akkor mi értelme? Nyilván azért van benne a játékban mert van értelme. Ha én ezeket utálom csinálni, akkor nem marad más, meg kell vennem más játékosoktól ingame, gonolom jó sok goldért. Mert hát általában az van hogy kedvezőbb magadnak legyártani/megtermelni, mint megvenni. Ahhoz hogy megvegyem ezeket a szemeteket pénz kell, sok, vagyis egésznap majd famrolok. Jujjdejó.

De tök mindegy. Sokat olvastam a játékról, rengeteg videót néztem de engem nem fogott meg, ez van. Na. ez nem a BDO topic 😄 promozni ott kell, ty.
Még ott élvezetes, de majd ha végére jutsz a storynak és kezdődik az eszeveszett grindelés, meg a szenvedés a cuccok fejlesztésével megfogod gondolni, hogy játszol még tovább ezzel a játékkal😄
Az,h egy jatekban sok mindent lehet csinalni, az miert baj?😄 De alapvetoen full pvp game, szal a kommented nem allja meg a helyet, mert ez alapjan meg negativan jon le a dolog😄
Rafanir
Nahát, milyen negatív itt mindenki a játékkal kapcsolatban.

Nekem továbbra is piszkosul tetszik. Bár túl sok MMO-val nem játszottam életem során, de azok közül egyértelműen ez a legjobb.
A történetnek még messze nem vagyok a végén (most tértem vissza a sivatagba) és továbbra is piszkosul izgalmas és érdekfeszítő, így ez is ösztönöz engem, hogy tovább játsszak.
Egyébként a pvp-ben meg nagyon rég találkoztam botal. Sőt igazából most éreztem rá az ízére. Teljesen áttrendeztem a skillfákat így sorra halmozom a győzelmeket az utóbbi napokban. A Team pvpv mellesleg oltári móka.
Hangulatos játék, egy küldetést szívesen megcsinálok többször is, a harc élvezetes, a karakterek szerethetőek, a helyszíneknek pedig óriási hangulata van. Egy helyszínen pedig szívesen elidőzök sokáig, a sivatagos terülten például imádok hosszan bóklászni és küldetéseket csinálni .

Szerintem még biztos sokáig fogok játszani vele 😊
Hidd el engem se vonzott első ránézésre,csak azért fogtam bele mert nem volt más alternatíva.Mára gyökeresen megváltozott a véleményem róla.Amiket felsoroltál csak pénzszerzési opciók,a játék lényege teljesen más.De nem kezdek bele hisz ez a BnS "topic" 😄

Vicodine,sajnos megértem az álláspontodat és nem is hiszek benne hogy ebből valaha lesz még jó game...Nagyon sok mmo-nak ez lett a végzete.Átestek a ló túl oldalára,jobban érdekli őket a profit mint a játékosok véleménye.
Jah, kár hogy engem a bdo kicsit sem tudott meggyőzni, az nem az én játékom.. (talán ha lesz benne egy olyan kaszt, ami kicsit is felkelti az érdeklődésem..bár nemtudom.. engem abszsolút nem vonz ez a földművelés-kapálás-kereskedés-pecázás-építsél házat mert jó - dolgok..).

Szóval én még várok egy jó mmo-ra..
Én egy fillért nem fizettem eddig a játékba. Lehet ezért is vagyok lemaradva mindenkitől valamennyire, de így is elvagyok. Még egy ideig el is leszek. Ha épp megunom, váltani szoktam másra.

Asus Maximus HERO VIII, Core I5 6600K 4.4Ghz, 16Gb Corsair Vengance, MSI 1080TI

1 evvel ezelott, ket jatek volt kilatasban, az egyik a b&s, masik a bdo. Ketto kozul mindenki, koztuk en is, kiprobalas utan a b&s-t reszesitettem elonyben, es mivel masikat mindenki forumokon a foldbe dongolte, azt le is fostam. Aztan kijott b&s, eltelt kis ido, es rohadtul unalmas kezdett lenni, elkepesztoen monoton, es tenyleg az arenan kivul normalis pvp kihivas sajna nincsen benne, raadasul nc meg ratett erre azzal, h nem fordit kello figyelmet a csiterek meg botok irtasara, ami aztan az utolso csepp a poharban. BDO viszont pont azt hozta, amire b&s-nel szamitottunk sokan, es meg attol is tobbet. Aki az elso furcsa es szokatlan "vilagot" megszokja, az biztosan ratapad, es a hiresztelesekkel ellentetben, pont h ott van csak igazi end game, es meg a kombat rendszer is sokkal jobb😄D (csak hat ezt ki kellett probalni, kar volt videok alapjan eloitelkezni..)b&s viszont gyengen muzsikal sajna. A legjobban az faj, hogy sok penzt beleoltem, es jatszottam erte 2 honapot...Raadasul nem vagom most h all, de voltak jelek a p2w iranyaba is, ami megjobban agyonbassza az egesszet. Nyilvan a maradek maroknyi jatekosbol amit lehet ki kell preselniuk, es bar sokan szidjak a p2w rendszeru shoppokat a jatekokban(en is), azert azt ne felejtsuk el, hogy az emberek miatt tud mukodni, tehat nagyon sokan vannak akik szeretik 😄 Sajna...Na mind1, egyszer meg lehet fasza game lesz, de azert arra meg sokat kell varni, mert jelen esetben nem latom, hogy olyan fejlesztesek jonnenek a jovoben, ami gyokeresen megvaltoztatja az egesszet, open world pvpben jo kihivasokat allitananak az emberek ele, adnak motivaciokat a mass pvphez, mert ez az arenasdi szep es jo, e sportra stb, de egy mmoban hosszutavon...Potencia meg mai napig van benne, es azert kar, mert nc mindig beletette a jatekaiba azokat, amik innen hianyoznak, nem is ertem.
Én még találok benne újdonságot szerintem. Ott van a Musin 9+ szintek, Lila insták 4 fősen, felszerelés fejlesztgetése. Igaz most jön az igazi opó roller, mert az összeszedendő alap anyagok terén most érem el a Pirate + szintet.

Egy ideje nekem is kezdett egy síkú lenni az egész játék...valahogy nem is hiányzik hogy abba hagytam....BDO-al tök jól elvagyok.
Ha kihívást szeretnél menjél random low AP-s gruppal 4 fős instát <#alien>

Én elég sokáig kitartottam mellette, de a kurva sok bot, és társai, nagyon elvették a kedvem. Meg az hogy iszonyat sokat kell farmolni, ami önmagában nem baj, ha nem lenne állati unalmas, ott rohadni soulstone plains-en, csinálni az unalmas dailyket minden nap. Az easy insták, semmi kihívás. De legalább arénán elver a summi cheater bot.
Undorító lett a játék. -.-
Rafanir
Azóta már szerencsére megoldódott 😄
Adj hálát az égnek.
Rafanir
Nem küld a rendszer belépő kódot az e-mail címemre!
Azt írja ki, hogy elküldte, de nem érkezik semmi sem az e-mailomra.
Nem tudok belépni a játékba, pedig tegnap még semmi gond sem volt.

Valami ötlet?
Lesz pörgetés, ha nézed, ki is írja hány nap múlva.

Sordoran
Na meglett az event első értelmes láda loot-ja számomra, egy Yeti soul shield 8. Nekem nagy szó, mert még lab-ba se voltam, bár igazság szerint most is csak láda miatt léptem be, kicsit elment kedvem játéktól.
Viszont, lenne egy kérdésem, Daily dash új kör lesz? Mióta körbe értem múlt héten, nem dobja fel, de most már menüből se tudom megnyitni.

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

A jellemvonasai ezt mar ezer eve elarultak rola, hogy ilyen ember, de aki nem latta rajta az elso perctol kezdve, az elegge vaksi mar bocsi😄
drop
sziasztok eddig védtem Ákos gyereket a de sajnos rá kelet jönnöm hogy nála gerinctelenebb embert nem ismertem még nagy ívbe kerülje a klánját mert sajnos csak kihasználja az embereket

BoneDragon
Én meg rá akartam költeni 250 goldot kulcsokra, de napok óta nem tudom átváltani pontokra. Senki se veszi.

Tegnap mondták is volt klántársak, hogy fórumon olvasható, ki hány kulcsból mit nyitott és nem kevesen vannak akik 3-400 kulcsot vettek, teljes havi fizuját a játékra költötte, stb...Na most ez 70-100.000 forintocska besaccolva, amit én sose fogok erre a játékra költeni. a láda slot bővítésen gondolkodtam, de aztán azt is hagytam a fenébe.

szerintem akkor probléma nincs vele ahhoz, hogy nagy előnyre tegyél szert súlyos összegeket kell ráfordítani, aki meg megteszi szerintem meg is érdemli amúgy meg pont ezzel veszi el a pve lényegét, aki meg pvpzik annak meg tök mind1 mert arenaba nem számít
Olyan mint a Shugo event reset scrollal, csak itt még instát se kell menned csak nyomogatni a klikket. Néztem miket nyitottak az emberek és a broker árváltozásokat.

Nyitásnál nekem természetesen tiszta haszontalan szemét jött (20 MW insignia, meg 1 silverfrost ore). Másoknak meg folyamat 100 soulstone 3 silverért, lila max gemek, új event ruha (az pl. kell a fenének) dart, stb.

Brokerbe le is ment az ára mindennek, késő estére kicsit emelkedett, mert gondolom a papa kicsi gazdag fiai elmentek csicsikálni. Ha ma megint ugyan azt a sémát követi majd a broker, szerintem bevásárolok dartból. Lesz rá kb. 100 goldom, ami 50 darabot jelent. De jobb lenne ha 2k-m lenne, mert akkor mindent meg tudnék venni, csak annyi összesen nem volt még :/

Sok pistike van, aki vesz kulcsokat, es annyit, amig ki nem nyitja a neki kello cuccokat. Szal real maniert megveszi, amiert masnak szopni kell kemenyen, szerintem ezt nem nagyon lehet mashogy megitelni. Tiszta Aion, elsonek az ugrott be nekem, h mi a fasz, GF megvette a jogokat es mar o uzemelteti?😄
A láda random dobja az itemeket, nem? gondolom a drága-ritka cuccokat kisebb eséllyel dobja mint a többit. Ez a rendszer már Terában is volt, azért ezt nem nevezném p2w-nek. Főleg hogy ez egy event, vagyis csak egy bizonyos időszakban lehet ládákat nyitogatni, tehát nem az van h pistike fogja az 50ezer Ft-ját, majd azt mondja hogy ő megveszi magának az összes hongmoon skillt vagy 300 db frozen stingert, vagy 1000 db soulstonet, hanem vesz kulcsokat, és vagy kinyit 1-2 jó dolgot, vagy nem.
Mától indul az igazi PAYTOWIN! 😄

http://www.bladeandsoul.com/en/news/spring-treasure-trove-event/

Egészségére mindenkinek!

Van kb. 80 goldom, de van bankkártyám is 😛

Mondj egyet ami hozza a színvonalat kérlek!Elvagyok vele de váltanék ha volna mire! 😊
Akit érdekel egy acc, viheti. Kihúzva nincs rajta az új patch. Tehát, ha jól emlékszem 45, meg a tököm emlékszik már a... hm 4, talán. (2 sör.)
Atyaég! Ez a játék az Aion szintjét sem üti meg, Abban (bár azt is utáltam), legalább volt pvp. Mit szenvedtek ezzel a fossal?!
Olvastam a recruitment-et, kemény feltételek vannak <#crazya>

4 felé bejelentkezek. WOW HC raid már nem kenyerem, próbáltam újra, de hamar frusztrált lettem tőle már.
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2016.04.08. 08:54:20

2 napja váltottam oldalt, így ha kell ember be tudok lépni. 😊

Nem találtam klános topicot ahová írni tudnék, úgyhogy itt:
Starfall Crater crimson oldalon az Elemental Gankery-be várunk mindenkit szeretettel. Gear nem számít, csak két kikötés van: legyél aktív, és ne legyél kretén. Minden este pár órát farmoljuk a 4es dungeonöket ill. soulstone plainst, a kevés időnket értelmesen akarjuk eltölteni, drámázás, anyázás, és legfőképp retardált pugok/gyűjtőklánokra jellemző klántársak pesztrálása nélkül. Klánadó nincs, minimális aktivitás: heti 4 nap, főként este. Részletek a hivatalos fórumon, (Clan recruitment, EU, Starfall Crater, Elemental Gankery), vagy ingame: Lodovik, Elleryn, Fuyukami

Ha nem akarsz csatlakozni, csak partyt keresel egy-két dungeonre, arra is nyitottak vagyunk.
ps.: Nem tudtam a recruit linket beszúrni, ha valami mod beszúrná, megköszönném.
Helix-el megyek, mert a többi hiába sebez nagyobbat, ha cast time és animációja van, ami miatt nem lehet elmozogni, plusz nehetzebb is használni.. A Helix-et csak spammelni kell.

Azt tudom hogy egyénileg számolja, a warlock party buffjára gondoltam, amit te is megkapsz ha partyban vagy vele. 😄 De ha te eleve warlock vagy úgy már más.. ha 420-430 ap-d van, akkor jah, kicsit még gyúrni kéne lehet, vagy esetleg állíthatnál a skilljeiden. Esetleg kipróbálhatnád a dragon helixet a dragon call helyett (nem tudom h most mit használsz, de a guildben hol vagyok, sokan a callt használták, és úgy "ajánlottam" nekik hogy próbálják ki a másik vonalat is, mert szerintem, azzal nagyobb dps-t lehet leadni).
Lokkal vagyok és egyénileg számolja a bevitt sebzést sajna, így erősebb csapattagokat összeszedve sem vagyok előrébb. Az átmegyek másik chenelre meg nem működött, mert örültem, hogy azon volt annyi tömeg amit az erősebb frakció már nem abajgatott halálra.

Tegnap váltottam is frakciót, így MW a 30-60+ percből hirtelen leredukálódott 10-15 percre. Nesze neked frakció balance....

Sajna pont azok, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a soulstonera (akiknek még kurvasokat kell enchantolni), pont azok vannak most hátrányban, mert a kevés dps miatt szenvedni fognak ezekkel a küldikkel. :/ De szerintem már 450+ felett megoldható a dolog (klánban egy destro haver 451 ap-val is simán megcsinálja, igaz ő is meghal egyszer-kétszer 😄 de azért csak összeszedi a ládákat).
Próbáltam a kicsi warlockommal és értelmetlen volt 😄 tudom. Sajna ide kell valamennyi dps. De egyébként ha pl oyayn chanel-ön vagy ahol rengetegen csinálják épp akkor a küldiket akkor nehéz megszerezni a dpst. Érdemes iylenkor az egyik oldalon állni (mert ugye egyszerre mindkét oldalra jönnek a bossok és az emberek elkezdik az egyiken és odafutnak a másikhoz). Ilyenkor állj arra az oldalra ahol kevesebben vannak, ahova később futnak oda. Addigra tudsz majd annyit dps-elni. Vagy ha nagyonnagyon nem megy akkor esetleg egy olyan időpontban is megpróbálkozhatsz a küldikkel amikor nem csinálják annyian, vagy másik chanelre mész. És amúgy ha meghalsz a ládát akkor is megfogod kapni (tapasztalat). Persze gondolom te male karival csinálod, nekik tényleg nehezebb, én summonerrel vagyok.

Ja és ha már warlock, az se baj ha nem egyedül mész oda hanem partyban csinálod (mondjuk egy warlockkal 😄). Szokták ott a helyszínen invelni egymást az emberek, és a warlock partybuffja lényegesen megkönnyíti a dps dologot.
Utoljára szerkesztette: p2501, 2016.04.06. 11:59:50
Ha a bányász 3 as boss és az end boss 1 aoe-val kinyír (1 instant hit 38k hp + 2-2,5k/sec mérgezés 15-re), akkor kínszenvedés és nem éri meg. Max 2 küldetést lehet könnyen megcsinálni, az első boss-t és a 8 elite kill-t. A bányász bossokból pedig nem adott küldetés itemet, mivel ha fejre álltam akkor is kevés volt a dps-em a többi játékostengerrel szemben. Ugyan ez van GH-n is. Ha az endbossnál, csak 1x is megakadok stun, aoe kiugrás miatt, már nagy eséllyel a küldetés item is ugrott. Próbáld meg 420-430-al és 40k hp-val, Tapasztalni fogod az érzést. 😊

A frakció pvp-re gondolsz?

Ott talán 1-2 quest van aminek még nem néztem utána hogy pontosan mit is kéne ölni meg ilyenek így azokat soha nem csinálom meg.. de alapvetően 51 db soulstonet kilehet szendi / nap. (468 ap-val).
Utoljára szerkesztette: p2501, 2016.04.05. 09:25:42
Tegnap próbálgattam Soulstone Plains-t, de 2 kör után otthagytam :/ 500 AP és 60k Hp alatt kész szenvedés volt. Majd vissza nézek full lab Shielddel.

Az elojelek nem erre mutattak, azt meg, hogy 45os contentben nem szabad sokra szamitani meg az elejen, azt tudtuk, csak azt nem, hogy az 50es ujdonsagok, uj pvp teruletek sem hoznak semmi erdembeli valtozast, mivel amit utanajartunk, es feluletesen kiprobaltunk, az alapjan mas volt az osszkep, de hat volt mar ilyen a vilagtortenelemben, hogy tevedett az ember..😄
Megkímélhetted volna magad, és a pénztárcád is, ha rám hallgatsz...(mert a többi privátban ment, hiszen a házigazda cenzor úgy is törli az igazságot)
Sordoran
Minimapon azt hiszem a jobb egérgombot lenyomva tudsz rajzolni te is. Vagy ha nem azzal, akkor a bal egérgomb.

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Rafanir
Egy dolog érdekelne.
Többször is feltűnt, hogy miközben egy dungeonba nyomulok, a mapon időnként "illetlen" ábrák szoktak kirajzolódni 😄
Az ilyeneket ki és hogyan csinálhatja? Az világosan látszódik, hogy valaki rajzolja őket.
Valami programozó hacker betör a játékba és szórakozik a játékosokkal vagy mi? Mert feltételezem nem az adminok trollkodnak unalmasabb pillanataikban. 😄
Nem mintha én akarnék ilyeneket csinálni, csak hát nem értem.

Utoljára szerkesztette: Rafanir, 2016.04.01. 18:52:55
Panzeradler
Privátban folytathatjátok, ez még mindig a B&S topik.
A big red zerg-et a MW-ben pár TS-en koordinált és csapatban mozgó, elfogadható felszereltségű játékos ki tudja nullázni, de ez ritka eléggé. Egyedül persze felszecskáznak.

Igazabol a legnagyobb gondott hosszutavon a monotonitasban latom. Megvan milyen instakat kell farmolni, melyik napikat erdemes megcsinalni, es ha az embernek nincsen napi 8+ oraja a jatek elott ulni, akkor magara a tenyleges szorakozasra alig marad ido, vagy nem halad semmire. Ehhez meg hozzajon, hogy az end game pvp nem igazan kielegito, meg kell hogy mondjam, nem erre szamitottam, es sokan masok sem, mivel persze, ellehet lenni, mindig van mit csinalni, de igazi pvp kihivasok es celok nincsenek, max arenaban, ami meg tele van botokkal, macrot hasznalo idiotakkal meg cheaterekkel, es a banhullamok elmaradnak, vagy ha banolnak, az meg sem latszik. Legjobb pelda erre, szerverunk pvp osszesitett elsoje sokaig egy lvl 22es summoner volt...(most nem tudom h all a lista nem logoltam be par napja) Ez onmagaban nonszensz, mivel 1800as pontszam folott mar nagyon sok az igen jo jatekos, es kizart, hogy ez az eszmeletlen nagy skillpont kulonbseget tudassal kompenzalna valaki, raadasul egy summoner, szoval ebbol is latszik hogy mennyi a cheater es h nem banoljak oket, es ez az elejen meg elment, de hosszutavon nagyon idegesito, es bar kb le se fosom az arenat, de ha ott nem banolnak, akkor open world pvp terulet is tele van ezekkel.

Azt sajnalom a legjobban, h eveket vartam a jatekra, ki is probaltam kijovetele elott, es akkor tetszett is, de hosszutavon sajna nem hozta az elvarasokat, beleoltem vagy 60k ftot, es jatszottam vele ugy 2 honapot. 1v1 az tenyleg jo, a skillek az animacik a grafika meg sokminden tenyleg kovetendo pelda mai napig, de valami hianyzik az end gamebol, es tul sok benne a monotonitas. Kar erte, pedig ugy terveztem evekig tolom majd ezzel. Persze ha kesobb raknak be open world pvpt erinto fejleszteseket, amik feldobjak az egesszet, es normalisan lehet majd "vadaszni " az embereket, nem pedig "big red zerg" vs "mini blue zerg" lesz, akkor azert fogok neki adni meg eselyt, de egyenlore nem latok ilyen fejlesztesekre utalo jeleket.
Rafanir
Én eddig az arénában összesen egyszer győztem egy destroyer ellen, minden más alkalommal valami olyan brutálisan szinten kaptam ki, hogy azt még nézni is fájdalmas volt. Ez alatt azt kell érteni, hogy jóformán megérinteni sem bírtam az ellenfélt.
Nos igen, sosem a PVP-ért játszottam az MMO-kat...