81
  • vajon kiki
    a TOR pontosan azt intézi, hogy a tőled kifelemenő adatok és a hozzád beérkező adatok a böngésződbe titkosítva haladnak. a szolgáltatód egy értelmezhetetlen kulahalmazt fog csak látni abból amit te a TOR használata közben küldesz/fogadsz. Nem fogja tudni hogy te milyen oldalakon mászkálsz, de még azt sem fogja tudni, hogy te éppen böngészel-e egyáltalán, vagy valami egész más programot használsz. Tetézve ezt azzal, ha valaki Wi-Fi hotspotról nem a saját előfizetéséről használ internetelérést, róla az égvilágon semmit nem fog tudni senki sem.

Win operációs rendszert pedig nem írtam le .. Linux alól is lehet TOR-on keresztül böngészni, vagy éppen bármit csinálni.
  • Franky25
    Akkor szoftver rendőrség, ha így jobban tetszik...
    Ezt elnéztem, de a többit nem értem miért nem érted. Mit nem értesz azon, hogy te a szolgáltatód szerverén kereszetül lépsz fel a netre, és hogy az eltárolja rólad az adatokat. Sőt pl ha fellépsz az én oldalamra, én meg tudom mondani, hogy milyen böngésző hányas verziójával tetted azt, milyen op rendszered van, mekkora a képernyőfelbontás stb. és ez egy teljesen átlagos oldal statisztikája.
    Eddig gondolom érted. Én azt mondom, ha ezt a TOR be is üzenmeled, azért csak kimész a netre a szolgálatód szerverén kersztül, ergo tudják, hogy te ki vagy.
    Azt nem tudod semmilyen progival kikerülni, de zegyük fel a szerveren van egy olyan program, ami figyeli ezt a programot vagy netán esetleg ez maga a TOR. És ha akar visszatud onnan követni, mert a szerver tárolja az adatokat.
    Az win-es oprendszeben, is megy az adatküldés, rólad, és a programjaidról.
    Eredeti témára visszatérve nem a letöltött tartalmat, hanem a mennyiségét nézik, azt pedig jogában áll a cégnek.
  • vajon kiki
    ennyi zagyvaságot egy helyen már rég láttam.. te jól megkeverted a szezont a haszonnal... a BSA nem foglalkozik a felhasználók adataival, hanem illegális szoftverek másolataira bukik, egyes nagyobb szoftvergyártókére, mint pl.: az Adobe, a Symantec és nem egyéni felhasználók, hanem cégek számítógépeit ellenőrzi/ellenőrizheti. Ezenkívül mit telepít fel, hova, hogyan? Mit tárol el minden program?

Egy biztos, és ebben tényleg igazad van : nem értessz hozzá, de azt nagyon.
  • Franky25
    Én nem értek ehhez a titkosításhoz, de mindenki a szolgáltatója szerverén csatlakozik fel, azt pedig nem tudod titkosítani, kivéve, ha te nem csinálsz magadnak egy külön szervert, és valahogy nem lógsz fel a netre.
    Ergo ők leszarják, hogy te milyen oldalakat vagy ftp szervereket látogatsz, ők az éppen kiosztott IP cím forgalmát nézik.
    Évekkel ezelőtt mikor anyámék t-com-os előfizetésük volt, a szerződésbe beleírták, ha a havi adatforgalom 160 giga főlé megy lekapcsolnak. Mert akkor biztosan filmeket, meg mittudjam én miket szedünk le.
    Persze azt hozzá kell tennem, hogy apám, anyám, és a két tesóm, addig nem nagyon találkozott a nettel. Szóval hiszitek vagy sem 150 giga volt az adat forgalom az első hónapban. Annyi varrás mintát, meg cicás képet, meg receptet kellett letöltenem, hogy a szemem is belefájdult. Most meg a két tesóm wow-ozik, így ők se kevés adatot szednek le havonta, és töltenek fel a játék miatt.
    Na most gondold el a mai világban, mondjuk van az átlag user, aki fogja magát, és egésznapot eltölt a youtubon, és így tesz hetente egyszer, annak mennyi lesz letöltése, mert úgye a honlapmegnézése is letöltésnek számít.
    Tehát rád mondják, hogy bűnös, aztán pápá, nincs internet.
    A másik, én azt hallottam évekkel ezelőtt, hogy a legtöbb szerverre, rátesznek egy olyan progit, amely bizonyos oldal megnyitása esetén, vagy bizonyos programok használata esetén adatokat gyűjt.
    Tegyük fel hogy minden net szolgáltatonak van ilyen, és erre a TOR nevű programra van ráállítva. Ha összes user beindítja a progit, aztán Pistike elkezd egyik gépről a másikra ugrálgatni.Csakhogy, az összes user egy szervergépen keresztül megy ki a világhálóra, és Pistike rajtuk keresztül is ugrál.
    Biztos vagyok benne a programot nem lehet, vagy nehéz feltörni, de a felhasználók adataihoz BSA hozzáférhet a szolgáltató szerverén kerszetül, ha akar, és mindre ráhúzza a vizeslepedőt.
    Sőt ha nagyon aljas feltelepíti ezt a programot, és utána visszanyeri az adatokat, mert azokat minden program eltárolja a gépen...
    Persze én nem értek ehhez, ez csak egy eszme futatás...
  • JMáté
    Hú, tényleg vajon ki is lehetsz? Tegnap regisztráltál, lássuk csak kit is bannoltak ki tegnap? Javíts ki ha tévedek, de szerintem te arrakistor barátunk 3. személyisége vagy. Márpedig akkor (megint) te kezdtél offolni.
  • vajon kiki
    kedves fajvédő barátunk, köszönjük az elmés ONtopik hozzászólásaidat.
  • vajon kiki
    ok nélkül semmi nem történik
  • vajon kiki
    Sanyix #62 : , Vogel #61:...

arrakistor barátunk titkosítása pedig nem elsősorban arra való hogy a szolgáltató ne tudja, hogy mit töltünk le, mert az a kutyát nem érdekli rajtunk kívül, hanem arra való, hogy a szolgáltató ne tudja korlátozni a torrent protokoll sebességét
  • vajon kiki
    Egy "aprócska" tény elkerülte a figyelmedet: a TOR nyílt forráskódú program és bárki bármikor beletekinthet. Ezáltal, ha lenne benne bármilyen kiskapu a CIA fele, azt bármelyik programozó észrevenné ! Valamint ha neked van bármilyen 5leted, hogy a brute forceon kívül hogyan lehet az asszimetrikus titkosítást feltörni, akkor légyszíves osszad már meg velünk, mert én még széles-e interneten nem találtam rá módot, pedig hosszú-hosszú évek óta keresem, elhiheted...

[apro]vannak ugyan pletykák , meg okoskodások, miszerint.. van rá mód.. de ezek meg is maradnak pletyka és okoskodás szintjén...[apro]
  • eto demerzel
    elvileg elo tudnanak rangatni 1 masik mumust. bar a terorizmus "eri" meg a leggjobban. erdekes hogy eddig nem volt promovalva. pedig eddig is voltak terror tamadasok. valjon mi tortent (laszamitva hogy eltunt a wtc)? mikor '93 megprobaltak felrobbantani akkor nem lett belole akora hajciho.
  • Tetsuo
    Sorry, nem nagyon van idom az osszes hsz-t elolvasni, nehany alapjan ugy veltem te vagy a bajevero, lehet rosszul iteltem meg, de az ottani stilusod irritalt kicsit. :P Varom epitojellegu, informalis hozzaszolasaidat.
  • Tetsuo
    Ez nem feltetlen ugyesseg kerdese, hanem joggyakorlat, hatalom es penz kerdese.
    A magyar titkosszolgalat is figyelt mar meg kulfoldi szemelyeket, hallgatott le kulfoldi es belfoldi mobilhalozatokat, ha megerte a varhato eredmeny. A magyar jog megengedi ezt, azert "magyar titkosszolgalat". Extrem esetekben a magyar kormany felfuggesztheti az alapveto emberi jogokat is akar sajat allampolgarai szamara.
    Haboru eseten pl egyertelmu cenzura lep eletbe, neha statarialis birosag, stb..
    USAban 9/11 ota eleg konnyeden lepnek eletbe a kulonfele veszelyeztetettsegi fokozatok. Az amerikai haborukrol es a terrorellenes intezkedeskrol SOHA nem szamolhat be objektiven egyetlenegy amerikai medium sem, mindegyiket cenzurazzak. Pl koztudott, a CNN tudositasai az elso Obolhaborurol ordenare modon torzitottak.
  • Tetsuo
    Eloszor is, nem tudom.
    Masodszor, valoszinunek tartom h nem eri meg nekik. Ugyanis ha elkapjak ot es a tobbi nagy terroristat, akkor mi van?
    Mar nem uldozhetik tobbe a lathatatlan gonosz fantomot, nincs talonban egy ellenseg akit nyulkent elo lehet rangatni a kalapbol, ha az erdek ugy hozza.
    Ez a status quo a leheto legjobb az amerikai kormanynak szerintem.
    Az altalad emlitett mellefogasok lehet h nem is voltak akkora mellefogasok.. en nem tudom es remelem soha nem tudom meg! Ennyi. :P
  • assdf
    Én már csak azt nem értem hogyha az amcsik ilyen ügyesek akkor hogy a francba nem sikerült még elkapniuk oszamát...

Néhány nagy melléfogásuk után (oszama, szept 11., iraki vegyifegyverek stb) után én azért kicsit kételkedem hogy tényleg annyira mindent tudnak mint azt a filmekben mutatják
  • Tetsuo
    Termeszetesen bruteforce eljarassal nem nagyon lehet feltorni a legalabb 128bites kodolasu titkosito algoritmusokat.
    Viszont hidd el, ha a CIA-nek (az amcsi kormanynak) igazan erdekeben all, akkor megtalal barkit, feltor barmit. Csak nem ugy ahogy gondolod. Bevetve a titkosszolgalati eszkozoket. A CIA jogaban all atiranyitani DNS-szervereket, hackelni barmilyen oldalt, dezinformalni a googlet manipulalva, (sot a Times cimoldalan is) ha a nemzet erdeke ugy kivanja. 1xre tud keresni a vilag legtobb adatbazisaban a legjobb analizis-szoftvereivel.
    Nem lennek meglepve, ha kiderulne h a TOR kodjaban van 1 kiskapu amivel kovetni lehet az adatokat.
    A vilag affele tart h mindenkit megfigyelnek mindenkor. A totalis kontroll jovokepbe nem fer bele a felugyelet nelkuli TOR, ezert nem is fog letezni sokaig, v mar most sem letezik.
  • eto demerzel
    csak azt nm ertem miert kell feszt zsidozni.
  • JMáté
    Tévedés, a "zsidó" szót nyugodtan ki lehet mondani. Olyat nem szabad mondani, hogy "dögöljön meg az összes nagy orrú cionista patkány". Olvass vissza néhány fórumban, hogy miket írt arrakistor barátunk.
  • Sanyix
    Ma elég, ha kiejted a zs betűs szót, vagy utalsz rájuk, vagy a rendszer ellen érvelsz. Nem kell anyázni se, ez a "demokrácia".
  • who am I 7
    Hát így konkrétan nem lehet akkor rádbizonyítani, h mit töltöttél...CSak azt, hogy jobban terheled a hálozatot.Ezért pedig szvsz nem lehet házkutatás stb.Úgy lehetne megoldani, hogy akkor többet fizessen az aki xxx GB-tól többet tölt le/föl 1 hónapba..Persze titkosítva.Mert neked is jogod van borítékban feladni valamit a postán....És azt sem nézhetik meg, ha a józan erkölcsöt nézzük...Persze, ez már egyre rosszabb lesz...
  • Sanyix
    loál. Titkosítás. Küldőtől feladóig titkosítva megy, IGEN a szolgáltatón keresztül is, csak a kliensgépen dekódolódik. A szolgáltató annyit lát, hogy van valami adatforgalom 2 gép között. Azt nem látja és nem is tudja dekódolni hogy miaz. Innentől nincs semmi bizonyíték.
  • Vogel
    RIP arrakistor! Sztem igaza volt (a tőcsé le és orros témákban) és hangot is adott neki. Csakhát aki téríteni próbál azt hamar lekapcsolják mint a valóságban :( Pár smilen és nagybetűn kivűl leanyázott vkit?
  • eto demerzel
    eddig okes. csak azt nem ertem akkor meg minek arrakistor nagy titkositasa?
  • Gerygrey
    Ennyi erővel a BKV is figyelmeztethetné azokat a bérlettel rendelkező utasokat, akik túl sokat metróznak egy hónapban.

Oldják meg, b***ákmeg. Vagy akkor ne hirdessenek korlátlan csomagot, ha a korlátlan használat problémát okoz nekik.
  • who am I 7
    Talán, ha nem akarna mindenki xarrá gazdagodni, aki politikusi vagy multi vezetői pályára lép, akkor lehetne demokráciáról beszélni.Mondjuk, örület, hogy ezek a ganéj szervezetek alakítják szinte a törvényeket a bírák/törvényhozók lefizetésével..Tisztelet a kivételnek, csak kár, hogy azokat elnyomják a habzószájú pénzéhes disznók.
  • who am I 7
    Rgo szerintem nem tök mind1 rohadtúl.Mert ha titkosítol + nagy forgalom, akkor fizessél többet.Ez az egyik, a másik meg, mi a nagy forgalom?És mi az, hogy ha valaki többet tölt (már amikor egy demo is 1.5 giga + torrenten is lehet szedni őket)?+Stream + játék esetleg és TV...Több giga összejöhet akár egy hét alatt is...

arrakistort meg kilőtték? Csak addig szövegelt :D
  • eto demerzel
    idezem: "... a túlságosan nagy forgalmat generáló előfizetők írásban történő figyelmeztetése,..." szerintem tiszta sor. persze ebben a megkozelitesben nekik nincs igazuk de ez oket nem igazan erdekli.
  • Gerygrey
    Tehát ha egy hónapban letöltök mondjuk 20 gigát, az már gyanús, mindegy hogy mi az?

Most, amikor fénykorát éli a netes videózás, remélhetőleg hamarosan broadcast minőségben, ostobaság adatmennyiség alapján ítélkezni.
  • eto demerzel
    uberalles meg arrakistor olvassatok el a cikket. itt a FORGALMAT nezik. ergo mind1 hogy titkositol vagy nem, forgalmad az van. ergo szimplan lekapnak.
  • uberalles
    arrakistor (2007.12.11- 2008.17.27) sajnálatos módon távozott köreinkből .

Béke poraira. R.I.P.

A halotti TOR megnyitóbeszédét én tartom.
  • ocsieu
    Nem fogok leállni itt veled vitatkozni, mivel hsz-em többnyire csakis és kizárólag arrakistornak szólt, és olyan hangnemben íródott, ahogy azt neki szántam...
    Persze kíváncsi lennék, neked mi a véleményed arrakistorról...
    Szted normális dolog amit művel?
    Asszem abszolute tévesen ítéltél meg, de ez most részletkérdés...
    Manapság viszont így, vagy úgy, de egyre több a fizetős tracker...
    Nem értem mi váltotta ki belőled ezt az ellenszenvet, mikor az általam leírtak jelentős részében egyetértünk, a többi meg csak arrakistornak szólt...???
    Bizonyára ismered a mondást, miszerint "Amelyik kutya...."- tudom nem ez a legdivatosabb manapság, de szerintem a leginkább helytálló arrakistorra nézve...
    Értékelem arrakistor ismeretterjesztő hszeit, linkjeit, csak a stílusa újra, meg újra kifogásolható...
    Mégegy kérdés:
    arrakistor használ már tor-hálózaton bittorrentet, vagy arra vár, hogy "begyorsuljon"? Mert azt azért nehezen hiszem, hogy az említett megoldás 1 MB/s felett teljesítsen...
    :)
  • uberalles
    téged is ki kell hogy ábrándítsalak: arrakistornak tökéletesen igaza van:
    a TOR-t nem lehet se lehallgatni, se feltörni. És ha valaki a Pentagont akarja vele megnyomni akkor az ugyan nem garantált hogy meg tudja törni, de az viszont igen, hogy a Pentagon nem fogja tudni hogy honnan jött a támadás.
    Az adat eredetileg 3 részre szakítva egy-egy asszimetrikus kulccsal átfűzve indul el tőled első szintű node irányába, az első szintű node-ok rátesznek egy újabb asszimetrikus kulcsot és továbbküldik 3 újabb , másodikszintű node irányába, aki nem tudja a kiindulásipontot, csak azt hogy az elsőszintű node-tól kapott egy ismeretlen packetrészletet az elsőszinttű kulccsal, majd ő is rátesz egy másodikszintű kulcsot és továbbküldi a harmadikszintű nodenak. Három db. harmadikszintű nodetól kapott 3 packetrészletet összeállítja a TOR-exit gép, aki a 3 packetrészletből egy darab 3 szinten keresztülkulccsolt packettel és az eredeti packet publikus kulccsával érkezik meg hozzá, viszont a te belső publikus kulcsod 3 irányból érkezik hozzá ezért senkinek sincsen meg a TOR-exit gépen kívül a node-swarmban. A TOR-exit gép ezután kibontja visszafele a harmadikszintű-másodikszintű majd az elsőszintű kulcsokkal a packetrészleteket, végül pedig a 3 irányból érkezett publikus kulcsoddal kibontja és összeilleszti a te privát adatodat amit küldtél neki, ezután a TOR-exit gép továbbítja a te általad meghatározott webcímre a csomagodat az élő circuiton keresztül visszajutathatja hozzád. Visszafele a helyzet ugyanaz. Senki nem tud semmit. Csupán annyit hogy honnan hova kell eljuttatnia , de azt nem hogy mit, valamint rátesz egy újabb kulcsot.

Akinek nem világos az asszimetrikus (privát-publikus kulcspár) titkosítás az bővebben itt olvashat róla, de elég azt hozzátenni, hogy a mai 128 bites vagy nagyobb kulcsokat gyakorlatilag semmilyen szuperkompjúter, vagy zombigéphálózat nem tudja feltörni csak elképzelhetetlenül, irracionálisan hosszú idő alatt , a mai technológiával ún. brute force technikával , azaz az összes lehetőség végigpróbálgatásával (több - általunk ismert univerzum összélettartama alatt) és ez független attól hogy kinek mennyire fontos az szóban forgó titkosított adatot visszafejteni éppúgy , mint ahogy független attól is hogy ki , vagy milyen szervezet végzi a titkosítás feltörését, illetve annak szándékát.
  • ocsieu
    Azt azért vágod, hogy a lassú sebességet úgy értettem, hogyha az ingyenesen használható tor-hálózaton használ bármilyen torrent-klienst, akkor az valószínűleg nagyon lassú lesz...
    Nekem mintha úgy tűnne, hogy (noha szorgalmasan reklámoz xerobank és egyéb hasonszőrű szolgáltatásokat, P?-as gépről netezik?) NEM rendszeres előfizetője xerobanknak, max 1x próbálta, vagy hallott, olvasott róla...

De miért is írok én itt neked, hisz te arrakistor vagy... Ezt nem tudod letagadni...
  • Tetsuo
    szvsz neked kene visszavenni. a stilusod nagykepu es demagog.
    a tor telleg lassu es igen a mai vilagban senki nem lehet rejtve, ha igazan keresik, megtalaljak - attol fugg h mennyit er.
    az ironiad elegge elbszott. egy torrentezonek termeszetesen nem kell a kinezetet elvaltoztatnia, hiszen nem er annyit az atlag torentezo h olyan melyen keressenek utana.
    atalanydijas rendszer? hat epp a fizetes ellen lazad a "fajlmegoszto" szubkultura. Az infrastruktura kiepiteset muszaj megfizetni, hiszen azmogott tenyleges befektetett ertek van es a rendszer (az internet) enelkul a fizettseg nelkul nem mukodne. Viszont a szellemi javak bizonyos esetekben (amit te ugysem ertesz meg) nem ernek annyit amennyit es nem szenved kart a szerzo, ha vki fizettseg nelkul "hasznalja" (na ezt sem ertet meg tuti).
    arrakistor is gondoja biztos, ha a pentagont hackelne (ez mar az a fajta aki harap? LOL) nem lenne eleg a tor halozat, viszont ha "csak" filmeket tolt lefele, akkor valszeg eleg (lesz, ha majd gyorsabb lesz:).
  • uberalles
    "1. tor nagyon lassú..."

érdekes, nekem azért jön az adat 1,2 megabájttal arrakistor beállításai szerint, alapban pedig a cselló 100k-ra korlátozta.

"2. ha fizetsz érte..." valóban... neten nem fizetek semmiért még a toron keresztül és még SSL tunnelen keresztül SEM.

de ha ennyire okos vagy akkor írd meg nekem hogy te pl.: hogyan törnéd meg a TOR hálózatot.. köszönöm.
  • ocsieu
    Hát haver, lökött vagy... Minden rendszer törhető, és ha huzamosabban használsz netet, előbb-utóbb, ha nagyon húzkodod az oroszlán bajszát, meg fog harapdálni...
    1. tor nagyon lassú... (tor-hálózaton meg torrentezni azon kívül, hogy nem etikus, még extrémebben lassabb, mint pl mailezni, böngészni, vagy csak hülyeségeket hangosan ugatni sg.hu -n......)
    2. ha fizetsz érte, a fizetés során nagy valószínűséggel előbb-utóbb beazonosítható vagy/leszel...
    Azt akarod mondani, hogy naponta máshogy sminkeled magad, és évente plasztikai műtéten esel át, nevet, lakhelyet, mobil és egyéb elérhetőséget, bankkártyát, személyiséget, családot, haverokat, csajt váltogatsz???
    http://nol.hu/cikk/496530/
    http://www.hwsw.hu/hirek/32133/torpark_hacktivismo_anonim_bongeszo_tor.html
    http://hup.hu/node/47373

tor és torrent, illetve a p2p ellen együttes erővel lehet csak szembeszállni, ahogy azt sajnos a cikkben is olvashatod...
    Az 1 másik kérdés, hogy van-e értelme, és nem kerül-e többe a leves, mint a hús... Logikusabb és ésszerűbb lenne fizetős (olcsó, fix díjas, ámde korlátlan!!!) konstrukció kialakítása, de ez valamiért nem akar megtörténni, pedig láthatjuk,hogy pl a netelőfizetéseknél ez működik...

tpb-t, wikileaks-et, kuruc.info-t, és sok trackert nem csakis és kizárólag azért nem foglalnak le, mert nem találják meg a szervereket, bár sok esetben előfordulhat, mivel 1 jó tracker-hez 3-4 proxy-n keresztül is vezethet az út...
    hanem mert ezek közül pár oldal "redundáns", vagy pár nap, hét kiesés után újra megjelennek, így pedig a lefolgalásokkal (vagy legalábbis a próbálkozásokkal) csak népszerűsítenék az oldalakat...
    Biztos vagyok benne, hogy sok munkával, és nemzetközi együttműködéssel pl te is simán, könnyen előkeríthető lennél...
    Bár sztem te pont az a fajta vagy, amelyik nem harap...

Tudom, hogy nem fog menni, de jobb lenne, ha visszavennél...
    Az sg-adminok meg ..., ne alkalmazzanak beépített, hangulatfokozó és hsztermelő emberkét...
  • emile zola
    Ami manapság a "demokrácia" világában zajlik, már-már annyira szánalmas, mint ami a diktatúrákban:S
  • arrakistor
    A személyimbe sem PÁL van beírva és a hátam se pelyhedzik még...

...Barátot tolláról , palimadarat barátjáról... kell meglőni.
  • arrakistor
    Én sok évtizedes számítástechnikai múlttal a hátam mögött még egy ruppót nem költöttem egy bitre sem és eztán se fogok.
  • Tetsuo
    kocsog angolok
  • lipovics
    Nekem már jó, mert szarok rá a filmekre, zenékre, játékokra. Évente 3-4 játékot kijátszom, meg is veszem. Többi ingyen se kell.
    Ha meg nem lesz letöltés (programokra gondolok), akkor szépen visszaadom a 10 megás netemet és havonta veszek belőle egy programot. Így is úgy is ugyanakkora ÁFÁT fogok fizetni, nem értem miért szarakodnak ezzel az államok.