81
-
#41 Ez aztán demokrácia a javából. Hülye britek. -
lamer the true #40 Ok már értem mit keres itt. Vorpal hozta fel alább :) Csak arrakistor teljesen lefoglalta a kapacitásaimat :) -
#39 VPN szolgáltatás -
lamer the true #38 Nem értem mit keres itt a VPN, ami egy munkaállomás és egy szerver közti biztonságos kommunikációra szolgál? Továbbá a VPN nem egy Microsoft termék, hanem egy olyan módszer, amit minden rendszerre implementáltak.
Hajlamos vagyok azt hinni, hogy pár félinformáció alapján vonsz le messzemenő következtetéseket. Ha nem vagy valamivel legalább köszönő viszonyban ne nyilatkozz róla olyasmit amiben nem vagy biztos. Mert ezzel másokat is félrevezethetsz. Ez nem szégyen, mert biztos fiatal vagy, de manapság ha bepögyögöd a google-ba akkor mondjuk ha 3 tutinak látszó helyen is ugyanazt írják akár még igaz is lehet. Én is ezt teszem, ha nem tudok valamit. Persze ha nem értem a dolgot nem fogom szajkózni más igazát. Pl. semmit sem tudok a magasabb szintű kémiai, fizikai stb. dolgokról. Bár tanultam valamikor a fősulin kvantumfizikát, meg a fúzió is érdekel, de tutira nem szólok be egy fizikusnak, hogy
"figyej má józsi ne lökd itt ezt a hülyeséget, me a neten is megaszonták, hogy itt a hidegfúzió csak pár genya olajos nem engedi, hogy ingyé legyen az áram"
Mondjuk ezt itt az sg-n megszívlelhetnék páran
Higgadj le egy kicsit, hallgass amikor nem tudsz mit mondani és bölcsnek fogsz tűnni. Az öntudat már motoszkál benned, de remélhetőleg idővel egy kicsit megnyugszol és hasznos tagja leszel kis magyar társadalmunknak. -
arrakistor #37 a VPN se rossz, s lőn, a Microsoft Big Braderen kívül és rajtad kívül senki nem fogni tudni az adatforgalmadról
Ugyhogy kösz, de én maradok arrakisTOR és a TOR hálózatban jobban megbízok.
Ugyhogy még a #7es hozzászólásom szerint tartom magam a TORrent effajta titkosításához és ajánlom bárkinek, akinek gondja van "A LETŐTÉSSEL" a ZINTERNETRŐ'..... -
#36 Weaknesses:
DNS leaks
Traffic analysis
Eavesdropping by exit nodes
hozzátenném ami neked is gond mer a többire szarsz:
"You will likely experience a somewhat-slower connection but your identity will be significantly more protected.Remember: no masking of your address is 100% foolproof." -
arrakistor #35 nézegesse ! váljék egésségére... több százezres TOR-node boly van jelen egyidejűleg széles-e interneten, SOHA nem fogja megtudni ki volt a feladója annak amit éppen nézeget. az meg teljesen illogikus hogy valaki azért telepítsen TOR-exitet hogy így figyeljen meg bárkit is, mert a TOR-exit és az egész circuit totálisan RANDOM és maximum percenként változik.
ugyhogy nem is láthat egy egésséges 100%-os session-t, mert közben át fog landolni a TOR-exit IP-m egy másik kollégához, aki magasról tojik a kifelemenő forgalomra, mint a nagytöbbség úgy rendesen, mert aki TOR-exitet konfigol az a munkahelyi, "nem-annyira lebukós" gépére és a szomszéd/haver/kuncsaft gépére konfigolja fel ..
jók az anonym proxy-k is, de a totális káosz és a teljesen decentralizált és szabdalva-kódolva-szabdalt többszintű kódolásású hálózat, amelyet senki a földön nem képes felügyelni, megfigyelni vagy lehallgatni az azért mégiscsak nagyságrendekkel jobban hangzik , nem ? -
lamer the true #34 Hát figy, ha te hiszel a nagy TOR-ban semmi gond. Bár mivel láthatod, hogy az utolsó node titkosítatlanul küldi az adataidat, hisz ha nem így tenne semmit sem értene az üzenetből a célpont. Szal reménykedj hogy az utolso emberke nem figyeli a saját gépén a forgalamt. Mert ő mindent láthat a saját gépén a te adatszálaidat is. Ha azt hiszed nincs ilyen akkor tévedsz. Én is meg szoktam nézi a gépemet érő forgalmat. Már csak azért is, hogy tudjam kik és honnan baszogatják. Nem egész nap hanem elég 1 perc, mert ha bármi gyanúsat látok visszakövetem. Egészen furcsa dolgok mennek a hálózatokon, amiket van hogy én sem értek, 7 év rutin ide vagy oda. Persze ez túlzott óvatosság, de a cég telephelyeit is be szoktam vizsgálni párszor, távolról, úgy hogy az ottani helyi rendszergazdáknak lövése sincs róla, nomeg nem is kell nekik tudni.
Engem mindenesetre nem győzött meg. De ha neked bejött ok. használd. De ezt a tor hálózatot kiválthatod egy kinai, észak kóreai nem log-oló proxy szerverrel. Már amíg vannak ilyenek. -
arrakistor #33 SENKI nem látja mit csinálsz, kizárólag a végpont, de az pedig nem tudja honnan jött eredetileg a kérvény (nem tudja a TE IP címedet, csak a TOR-exit IP címét, smint ahogy egyik node sem látja mit küld, csak azt hogy honnan és hova kell hogy küldje, mivel amíg eljut a végpontig a kérvény 3 node-on megy keresztül mindehova egy újabb titkosítással és szétszabdalva, majd a TOR-exit gép rakja össze a titkosítva szabdalt packet-részleteket és küldi el végül a céppontnak amit te(illetve a torrent kliensed/böngésződ) írtál be/hívtál meg.
a TOR hálózat egy kutyakemény második generációs Onion Network és több mint lehetetlen bárkinek is feltörni, akármennyire is fáj , akármekkora orruk vagy fejük van a T. szakértőknek.
Az pedig hogy No anonymity system is perfect these days, and Tor is no exception... csak mese habbal , illetve bla-bla kb. ugyanakkora, mint az hogy megkérek mindenkit, hogy legális dolgot tőcsőn le a torrenten :DD az ilyet már csak megszokásból és szakértőpukkasztásból is illik odaírni. -
lamer the true #32 Megnéztem ezt a tor projektet és nocsak mikre hívják fel a figyelmem a készítők:
No anonymity system is perfect these days, and Tor is no exception.
Tor can't solve all anonymity problems. It focuses only on protecting the transport of data.
Megnéztem a működését is és hát mint végzett diplomás mérnök infós csak annyit mondhatok, hogy ha te azt hiszed, hogy ez bármitől is megvéd akkorát tévedsz, mint ide buda. Ez beékel pár gépet közéd és a célpontod közé, és bár pár nyomurult azonosító szkriptet meg tud téveszteni, (bár nem ez a célja) de egy komolyabb hálózati vizsgálódás ellen semmiképp. Továbbá a szolgáltatód akkor is pontosan látja mit csinálsz. Legfeljebb a célpont számítógép nem.
Továbbá a legdurvább az egészben, hogy mindenféle gépet, amik ehhez a tor hálozathoz csatlakoznak randomra berak az útvonalba. Hát ez igen csak gáz, mert akinek kicsi a sávszélessége, az megszivathat pá embert. Nomeg a készítők külön kiemelik, hogy komoly biztonsági veszélyek is vannak, mert aki rossz szándékkal ékelődik be az igen csúnya dolgokat is csinálhat veled. Pl leemeli a jelszavaid stb.
Gondold meg mit csinálsz ezen a hálózaton. -
lamer the true #31 Ma már nincsenek elvtársak és én még kicsi voltam, hogy nekem is lehessen egy, de azt erősen kétlem, hogy zsidók lettek volna a kommunisták. A video üzenete valami fasiszta komédia, és jó ha tudod, hogy a komcsik úgy szarrá verték őket, hogy az amcsik alig tudták megvédeni tőlük a német lakosságot. Szal nem hinném, hogy egy keménykalapos vöröshadseregbéli komcsi veteránt ez a video megfélemlítene. A zsidókat lehet, de ha jól tudom inkább civilek voltak. nem igazán ismerem a zsidó összeesküvés elméleteket, de ahogy nálunk is vannak olyanok, akik ki akarnak nyírni valakit, hát ott is van ilyen. Nem védek meg senkit, mert vannak dolgok, amiket mindenkinek magának kell megítélnie. Én sem értek egyet minden zsidó cselekedettel, de pár igaz kersztényyel sem. Ha bajod van velük intézd el aztán vállald a következményeit. Nem kapsz értük sem többet sem kevesebbet, mint bármely másik emberért. Ha ezután nem látunk többet a fórumon, ám anál inkább a fókuszban, nos akkor kemény tökös gyerek vagy aki kiáll az igazáért mégha baromság is, de ez tisztelendő, ha azonban nem...
Én örülök, hogy ilyen önbizalmad van meg vagány forumozó stb. Kell ez is, de egy idő után már nem fogékony rá az embert. Akár a nemtomhányadik öngyilkos terrorista.
-
arrakistor #30 olvasgassatok a TOR hálózatról és azután okoskodjatok az IP címek beazonosíthatóságáról ! -
Chris05 #29 Ja és még valami, nem értem miért írod le ezeket, aki aktívan tölt, mindent tudhatott abból, amit leírsz, aki meg nem, az meg észre sem veszi, hogy 100k-val szenved. Ezek olyan alap dolgok, hogy guglival 4 perc kell hozzá, hogy egy keresni tudó értelmes Homo Sapiens rájöjjön. -
Chris05 #28 Igazad van, de nem mellesleg - akár beismerik akár nem - a tracker-en is logolják az IP-det (Ez lehet nyílt vagy meghívásos, magyar vagy külföldi) és az adott IP cím olyan, mint egy személyi szám, mondjuk 2008.07.27.-én ebben az időpontban a világon csak egy felhasználóhoz tartozik (hozzád), amit pedig a szolgáltató (UPC) logol. Szóval mindent vissza lehet keresni és ne félj, meg is vannak az eszközeik hozzá. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy mondjuk Guba Jakab veszélyben van, de azért nem árt odafigyelni. Warezolj, ha akarsz, csak ésszel. A másik dolog amit említettek, az adatforgalom. Biztos észrevetted, hogy a mobil internetek átlagos limitje 5 Gb (javítsatok ki, ha tévedek). Ha te letöltesz 200 Gb-ot, azért szerintem az már beletartozik az erősen gyanús kategóriába. Mivel minden szolgáltatónál van adatforgalom mérő necces, hogy ezeket fel is dolgozzák, illetve meghozzák a megfelelő szankciókat, hogy ne tölts le annyit. Konkrétan a UPC eddig 250, most talán 350 Gb együttes fel- és letöltést enged 3 hónap átlagában és ha nem "javulsz meg" kidobhatnak egy szó nélkül, és hiába perelnéd be őket, mivel benne van az apró betűs részben. -
JMáté #27 arrakistor, én az ilyen technikai dolgokhoz nem igazán értek, de szerintem sokkal meggyőzőbb lenne az érvelésed, ha nem zsidóznál folyton. Most nem kötekedni akarok, de tényleg. -
#26 arrakistor - te egy nagyon hülye gyerek vagy - inkább mennyél ki azt focizzál.
"és a végponton akkor is azonositható vagy." - kontextusában olvassad a dolgokat
mentálkám - a te esetedben csomópont a netszolgáltató és ott azonositanak, egy VPN tunel esetében pedig mit gondolsz mi a végpont és ezzel együtt a csomópont te idióta?
-
arrakistor #25 pontosan annyi köze van hozzá, mint a te #19-es hozzászólásodnak, a különbség csupán annyi, hogy a te elvtársaid félemlítik ma meg a tisztesséseg honpolgárokat, pontosan azok, akiket viszont az alábbi videó félemlít meg. tudod te is hogy kikről, melyik nagyorrú szektáról beszélek. -
lamer the true #24 A video érdekes bár semmi köze ehhez a témához :) -
lamer the true #23 ki érti ezt a gyereket? -
lamer the true #22 Ahh már minden világos! Köszönöm! -
arrakistor #21
ENNYI -
arrakistor #20 "és a végponton akkor is azonositható vagy." te mi a fészkes fenéről beszélsz???!!!
arra hogy a végpont ip tartománya ugyanabba szolgáltatóba essen arra esély tudod mennyi??? mint mackósajtban a brummogás, vagy mint kempingsajtban a sátorvas... másrészt ki az a perverz barom, aki ilyenekkel foglalkozik naphosszat, harmadrészt mi a fészkes fenét tud majd azonosítani te igen-igen tökkelütött??? elkap egy packetett és akkor mi van?? mi az ? minek a mije? egy DivX? vagy XviD vagy egy saját tömörítés? vagy egy kóddal tömörített RAR részlete?? ha hagyjál már , menjél vissza az ágyikódba szépen csucsukázni -
lamer the true #19 Kedves arrakistor!
A most következő kis monológ elsősorban neked másodsorban a korosztályodnak szól. Nem kioktatás nem fikázás, csak egy kis segítség, hogy megérthesd a világot, és az embereket.
Tudod nemrég még itt európa közepén is bárkit aki valami olyasmit tett, ami nem tetszett az aktuális vezetőségnek azt így vagy úgy de elintézték. Most mindegy, hogy ez a kommunizmus volt. Szerencsére én már nem éreztem ebből semmit, de azért gyermekkoromban nagyon jól tudtam, hogy soha nem szabad semmi olyasmit csinálnom, ami miatt bármi komolyabb gyanú vetülne rám, mert annak nem lenne jó vége. És most ebben a szép szabad világban valóban nem elég a gyanú, de ha a dolgok így mennek tovább elég lesz megint. Most éppen a kommunizmus egyik legrosszabb vonását törvényesítették brit földön, mégpedig konkrétan azt, hogy ha sokat töltesz, akkor lekapcsolnak a netről élve a gyanúperrel, hogy illegális tartalmakat szedsz le. Nem veszik a fáradságot semmiféle bizonyítási eljárásra, hanem automatikusan bűnös vagy! Most még lekapcsolnak, de ha nem lesz elég elrettentő jön a börtön.
Hát ott most ez megy. itt még nem. Ennyi. -
arrakistor #18 harmadrészt pedig engem pl.: kutyára nem érdekel hogy mennyi adatot töltök le, engem az érdekel ha elkezdek valami letölteni az ne 100k/seccel jöjjön amit a UPC kitalált és önkényesen lekorlátozott, hanem szépen annyival amennyire előfizettem.. és ha kell ezért titkosítani fogom még az atyaúristent is, akkor is ha maguk alá sz*rnak örömükben. -
arrakistor #17 és velük ellentétben én be fogom tudni bizonyítani, hogy limitálják a sebességemet és a hozzáférésemet. -
arrakistor #16 és akkor most hova sz*rjak? bizonyítani nem tudnak semmit, ha pedig a szerződésben _előre meg nem határozott_ adatforgalom miatt engem lekapcsolnak , akkor én varrok olyan pert a nyakukba hogy arról koldulnak. Erre vannak a limitált NET csomagok. -
lamer the true #15 Nem figyelsz. A britt vezetők egészen egyszerűen feketelistára teszik a nem átlagos forgalamt generálókat. Tehát nem kell semmit sem bizonyatani mert elég ha meg gyanusítanak valamivel és az ő szemükben te el is követted, és leszarják, hogy nem tudják bebizonyítani. Később ha a törvény szigorodik elő lehet venni pár embert a listárol és ennyi. -
arrakistor #14 Kedves kollégák: vastagon sz*runk bele hogy mit hisznek, addig amíg 1,2 megabájt/szekkel jön az adat a UPC-s törrentemen , a TOR hálózat és a titkosítás miatt amivel SEMMIT NEM TUDNAK KEZDENI és SOHA nem is fognak vele tudni mit kezdeni akármit hisznek , sejtenek és ha belehülyülnek , belehülyültök akkor SEM ..
MUHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHHÁHHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ -
lamer the true #13 Vorpalnak kell igazat adnom, de még ha anonymmá is tennéd a forgalmadat, akkor egy kis logikával bárki rájönne, hogy te itt tuti, hogy valami nem legális dolgot teszel. Hisz mi a francért nyitogatsz 60ezer random portot, meg minek titkosított adatcsomag? Hát prsze, hogy tenorista vagy . Aztán irány a nem létező kihallgató, ahol esetleg egy lada aksit is rábittyesztenek a kicsikédre nos akkor már bánnál mindent, de késő
Ezért is írtam az előbb, hogy inkább enek az esélyét sem kéne megadni, azaz kopjanak le a magánemberekről. Mert ha neaggyisten eljutunk idáig itt is, ami amcsiban tutira működik, akkor ugyan mi akadájozza meg, hogy ártatlanokat simán meghurcoljanak, egy kis logfájl átírásával?. Lehet ez majd egy politikus is vagy egy gazdag milliárdos. Egyszerűen zsarolni fogják, akár pedofiliával, vagy ugye illegális fájlcseréléssel, amit igen sok évre is büntethetnek. No mindegy lehet titkosítani is, de nem ez a lényeg. Ha legenerálsz 100 giga adatforgalmat ki fogja elhinni, hogy te csak legális tartalmakat töltesz le? Mert én nem hinném el. Te igen? -
#12 Neked súlyos kisebbségi komplexusod van. Másrészt nem lehet titkosítani, nézz már meg SG-n kívül pár tech oldalt, 100-szor kivesézték a témát. -
#11 Most nézzük a μTorrentet !
arrakistor látom egy ideje osztod ezt itt a fórumon :
azért jegyezzem meg minden kliensednek - nincs abszólút anonymitás a fájlcserélésben.
erre van a szolgáltatóknál a pattern-analysis - gondolom világos, hogy is találják ki, hogy te bittorentezel - mégeccee mondom mielőtt sok ember elhiszi ezeket az okosnak tűnő dolgokat, hogy ma nem lehet elrejteni a fájlcserélést max VPN tunelen keresztül egy anonymizáló szerveren át de ennek nyilvánvaló sebességkorlátai vannak, és a végponton akkor is azonositható vagy.
Olvasgass szépen után és multkor vettem a fáradtságot.
A Tor hálózatról szót sem ejtenék, nem véletlenül olyan nagyon populáris...
-
arrakistor #10 bla-bla-bla. -
arrakistor #9 - A titkosított adatátvitelt sem ellenőrizni nem lehet, sem korlátozni a sebességét (mint ahogy a UPC ezt teszi gusztustalanul: ~100k/sec-re) ..
- A titkosított adatátvitelt TÖBB mint lehetetlen visszafejteni (!)
- A titkosított adatátvitellel SEMMIT nem tudnak kezdeni a szolgáltatók ... -
lamer the true #8 A kérdés roppant egyszerű. A politikusokat megválasztják. Na azt a politikust aki ilyesmit nyomat egészen egyszerűen el kell küldeni a ... na mindenki gondoljon itt valami csúnya helyre. Azt kell megválasztani, aki kiáll a szabadságjogokért, nem a különböző kicsi, de annál vagyonosabb érdekcsoportoknak dolgozik. Ennyi. Te döntöd el ki ül ott és ki nem. ha a briteknek ez a döntés nem fog tetszeni, egyszerüen elzavarják a vízfejű haszonlesőket a döntési pozíciókból. Ha meg bejön nekik, akkor továbbra is rájuk szavaznak. Lehet, hogy csak 4 évente szavazhatnak, de meg lehet őket regulázni. Mert ugye ha kiesik a székből a kutya sem fogja tömni tovább a zsebét és még a zsíros állami fizu is elvész. Szal most egy kicsit nagy a hajcihő a kiadók miatt, de ha nem hagyjuk magunkat nem lesz ilyen gondunk. -
arrakistor #7 "Minél szorosabban szorítja össze az öklét Sztarkin kormányzó, annál többen csúsznak ki belőle" - mondta Leia Organa hercegnő, kacér mosollyal és daccal az arcán a halálbüntetés tudatában.
Egy olyan dokumentációt teszek most közzé, amelynek segítségével a HADOPI(Szolgáltatók Altal Kontrollált és Gusztustalanul Cenzúrázott Internet (SZAKGCI)) rendszert mintegy kijátszva tud bárki, bármilyen anyagot letölteni az internetről. De kérek mindenkit, hogy kizárólag legális anyagot töltsön le !
Az első legfontosabb dolog amire szükségünk van, az egy ún. torrent kliens program.
Jónéhány alternatív lehetőség közül most kettőt fogok bemutatni:
az egyik az Azureus(Vuze), a másik a μTorrent (a microTorrent görög betűjének átírásával, helytelenül, de találóan csak uTorrentnek szokták írni)
Az Azureus magyar nyelvre is átkapcsolható a Tools>Options...>Interface>Language menüpontok alatt, miután ráböktünk az Advanced gombra a jobb felső sarokban.
Ha ezzel megvagyunk menjünk a Eszközök>Beállítások...>Kezelőfelület>Indítás menübe, nyomjunk rá a Mutassa az UI váltót gombra, kapcsoljunk a Klasszikus Felületre és indítsuk újra az Azureust.
Ezután menjünk a Eszközök>Beállítások...>Kezelőfelület>Felhasználói felület menübe és kapcsoljuk a Felhasználó jártasságát haladóra.
Ezután a Eszközök>Beállítások...>Kapcsolatok>Hálózatok menüben tegyük be a pipát a következő hálózatokba:
- I2P hálózat,
- The Onion Routing (Tor) hálózat,
valamint menjünk a Eszközök>Beállítások...>Kapcsolatok>Hálózatok>Átvitel titkosítása menübe, ahol tegyük be a pipát:
- Titkosított átvitel használata
Most nézzük a μTorrentet !
Options>Preferences>Connection
Pipa be:
- Randomize port each start
Majd, Options>Preferences>BitTorrent>Protocol Encryption > Outgoing: állítsuk Enabled-re
Kész is vagyunk ! Ezután már bátran letölthetünk bármit az internetről miután kikerestük a gotorrent.net-ről , illetve a speckly.com-ról.
Jó torrentezést !
"Ha tiltással nevelsz, hazudni tanítasz" -
1hengeresVmotor #6 nem értik meg ha nem torrenteznek az emberek akkor sima netezéshet elég lesz a 1-2" megás" net ... akkor meg a szolgáltatóknál vissza modnanak egy csomó drága nagy sebességű netet és majd nézhetik magukat -
#5 hát akkor majd jol benézik a felügyelő szervek, akik megkeresnek majd téged, te meg szétröhögheted magad az arcukba.
megérdemelnék. -
tomcsa4 #4 Igen azt jelezni kell!
De mi van ha annyi cuccot veszek és torrentről húzom le? Akkor az legális, mégis nagy adatforgalom lesz! -
#3 Az ilyet írásban bejelented a szolgáltatódnál, nem hiszem, hogy sokan üzemeltetnének otthon magánemberként szervereket. -
Amcir #2 más nagy forgamat okozó:tegyük fel egy szerver van a lakásoon ne értsetek félre pl: egy kvízoldal szervere