67
  • Epikurosz
    #67
    Épp csak egy a hibája: chamu.
  • Rinaldini
    #66
    Van egy találmány (a feltaláló magyar-Gróf Spanyol Zoltán) a hidrogént használja erőforrásként úgy, hogy a szénhidrogén-származékok helyett a plazmaállapotú víz juttatja a hidrogént az égéstérbe, így a motor sokkal jobb hatásfokkal rendelkezik. A projekt alapja a víz nukleáris energiájának hasznosítása a robbanómotorok, kazánok, sugárhajtóművek, áramtermelő aggregátorok, szinkrongenerátorok, stb. üzemeltetésében. A jövőben a különböző járművek a vizet tankolják fel.

    A Német Szabadalmi Hivatal a Franhofer Institut Plazmakutató Intézete, 1992. november 5-én elfogadta a találmányt, 13 német szakintézmény és 27 ország véleményezése után 1993. március 3-án emelkedett jogerőre a szabadalom. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium gödöllői Intézete, a Miskolci Egyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem atomfizikus, plazmafizikus és motortechnológus tudósai is megvizsgálták.

    Az ingyen energia az eddigi kiadásokat az élet és a nemzetgazdaság minden területén jelentősen lecsökkenti. A régi energiaforrásokkal működő szerkezetek könnyen és olcsón átalakíthatók vízüzemelésűre. A kizárólagos magyar gyártás és átépítés jogával új nagyipart és munkahelyeket teremthetünk magunknak. Gyártmányainkat, vízüzemű autóinkat, gépeinket konkurncia nélkül értékesíthetjük világszerte, ami több billió forint forgalmat jelent évente hazánknak.

    A vízhajtású repülőgépek feltöltik a ózonréteget és megvédenek a klímakatasztrófától. Atomreaktorok helyett a turbógenerátorok meghajtásához szükséges gőzt vízüzemű kazánjaink állítják elő! Megszüntetjük a rákot és genetikai sérülést okozó radioaktív anyagok, és az egészségünket romboló, környezetünket károsító égéstermékek képződését, mert az égés „mellékterméke” a Föld biológiai lényeit éltető víz lesz.

    A készülék egyszerűen beszerelhető az autóba. Így az autó tizedannyi vizet használ fel mint benzint. A plazmaállapotó víz égetése során visszaalakul ugyanannyi vízgőzzé.

    - minden eddigi, e szakterületi technológiai találmányt felülmúl,

    - működik,

    - előállítása olcsó,

    - nemzetgazdasági értéke nagy,

    - kereslet van rá a piacon, a világpiacon,
  • Dj Faustus #65
    "ha az emberek próbálnának egészségesebben élni, nem kéne annyi erőforrást pazarolni rájuk"
    Ezt mondanád a szocializmust volt építőinek (gondolj bele, Magyarországnak öregedő a népessége). Egészségesebben tetszettek volna élni, a munkaegészségügyre jobban ügyelni, nem teljesíteni az x éves tervet (az ráér, nem kell nekünk a vas és acél országává válnunk).
    Ráadásul robogó gazdasági mutatóink, vezetőink korruptsága, a "csodálatos helyzetben" levő infrastruktúránk, a "kellően magas" fizetések, nyugdíjak, járulékok, az ország dicsőséges történelme, a szocializmus "sikere", "elhanyagolandó" államadósságunk kihatással vannak az ország lakosságának mentálhigiénéjára is.

    Na ennek a romlott mentálhigiénéájú, öregedő népnek próbálj tiltó (ne szemetelj, ne dohányozz, ne igyál), parancsoló (gyújtsd szelektíven a hulladékot, élj egészségesebben) rendelkezéseket hozni. Sikeres leszel, de nagyon.
  • uniu
    #64
    Az utolso mondatoddal egyet ertek, tkeppen egyrol beszelunk. Csak ez az "A" pont es en mar a "B" es "C" megoldasi javaslatokat tagoltam. tkeppen mar az is sokat segitene, ha a tarsadalmunkon levo "felesleges terheket" ledobnank.
  • Kornan
    #63
    Griphons:Én fordítva tapasztalom,egyre pesszimistább mindenki,egyre inkább úgy látják a dolgokat ,ahogy te pl.Külföldre akarnak menni, és már közhely lett ,hogy ha valaki politikus akkor csal,hazudik,lop.Pedig szerintem ez nem teljesen igaz.Midnenért a vezetőinket okoljuk,de talán először önvizsgálatot kéne tartani.Félreértések elkerülése végett, csak azt mondom ,hogy nem minden politikus lop,valakik biztos lopnak.De nem mindig kell elhinni amit mindenki szajkóz,attól még lehet alaptalan vagy hülyeség.A média meg sokszor elferdíti a dolgokat.

    Uniu:Természetesen külföldhöz képest többnyire rosszabbak a dolgok,voltam már Bécsben,sehol nemláttam egy darab szemetet eldobva vagy kutyaszart a járda közepén,de pl arról,hogy szemetesek az utcák nem a politikusok tehetnek.
    Hasonlóan az egészségügyhöz ,ha az emberek próbálnának egészségesebben élni, nem kéne annyi erőforrást pazarolni rájuk , mert nem lennének annyiszor betegek, tehát itt sem teljesen csak a politikusok felelősek az általad említett tarthatatlan helyzetért.
  • uniu
    #62
    Politikai vonalon pedig erdemes meghallgatni az "oszodi beszedet" vagy Horvath "Mengelica" Agnes szosszeneteit. Ha meg ezek utan is ugy erzed minden OK, akkor Isten hozott itt, pont ilyen eberekre van itt szukseg.
  • uniu
    #61
    "egészségügyel kapcsolatban nincs sok tapasztalatom" akkor ne mond azt, hogy nem olyan rossz a helyzet. Amugy javaslom, hogy tanulmanyi kirandulas gyanant menj el
    Galgagyörkre vagy Olaszliszkara(mondjuk autoval).
    Nagyon jo hasonlitasi alap, ha mondjuk valami kozeli varost hasonlitasz ossze Pestel, pl.: Becs.
  • uniu
    #60
    akkor reszeg lett volna minden hal!:)
  • CELL9999
    #59
    Nem tudom h ti hogy vagytok vele-nagyon érdekes,bíztató adatok vannak a cikkben-viszont biztos van ennek a témának is árnyoldala...mint a bioüzemanyagnak anno...milyen jó...egy kis időre rá meg, hogy egy ember teljes évi élelmiszerellátását fedezné egy tank bioüzemanyag...jah szupi...pár napja volt h a Missisipi-folyón egy hajó ütközött egy bioüzemanyagot szállító tankerrel...szerencsére a tankernek nem lett nagyobb baja...viszont a másik hajó kettétört és a sok ezer liter üzemanyaga belefolyott a folyóba...3km hosszú vonalom egy spec. védőhálóval akarják vhogy az üzemanyagot kivarázsolni...mi lett volna ha a tanker-ami a bioüzemanygot szállította-sérült volna meg komolyabban?----Szóval visszatérve a cikkhez...kíváncsi lennék a folyamat "mellékhatásaira" is.
  • Griphons
    #58
    Az a baj, hogy egyre általánosabb az a nézet, ahogyan te látod a dolgokat. Így lesz a magyar saját lustaságának, és mulyaságának áldozata. Így teheti meg a felső politikai elit, a pénzharács korrupt vezetés, hogy nyilvánosan kilopja a szemünket.
    A legtöbb magyar pedig azt mondja: "áááá biztos csak egyedi eset, csak a sajtó fújta fel, ilyet biztos nem csinálnának velünk..."
    Jó lenne ha sokan kinyitnák a szemüket, és nem csak néznének de látnának is.
  • Epikurosz
    #57
    Ráadás:

    A közterheket (6 db.) mind külön számlára kell átutalni, így a bank minden egyes tranzakcióra külön költséget (40-100 Ft.) számít fel. Volt szó arról, hogy 1 vagy 2 számlára fizesse be az adózó ezeket a pénzeket, és az állam ossza el utána, de nem lett ebből a javaslatból semmi.
  • Epikurosz
    #56
    Számoljuk ki egy mai egyéni vállalkozó pénzügyi kötelezettségeit:

    Bruttó jövedelem: 247 000
    - Nyugdíjjárulék 34% = 43.550 Ft.
    - Egészségbiztosítási járulék 11% = 14.300 Ft.
    - Egészségügyi hozzájárulás 1.950 Ft.
    - Vállalkozói járulék 4% = 5.200 Ft.
    - Helyi iparűzési adó 2% = 2.600 Ft.
    - Személyi jövedelemadó 38% = 49.400 Ft.
    Közteher: 47,37% (nem számítva az ÁFA-t, és egyéb adókat, pld. gépjárműadó stb.)

    A hülye magyar kezében megmarad: 130.000 Ft./hó. (52,63%)

    A "sötét középkorban":
    - A királynak fizetendő ("tized"): 10%
    - Az egyháznak fizetendő ("kilenced"): 10%
    => Közteher: 20%
    => A "kizsákmányolt" jobbágynak marad: 80%

    (Érdekesség: A szicíliai maffia által kért védelmi pénz: 15%)
  • Epikurosz
    #55
    Igen, annak, aki kicsit is valamilyen formában haszonélvezője e rendszernek, aszerint nincs gond.
  • Kornan
    #54
    Nem tagadom ,hogy vannak komoly gondok ,de azért szerintem nem olyan rossz a helyzet mint amit gondoltok.Pl itt pest megyében valamennyire normálisak az utak,egészségügyel kapcsolatban nincs sok tapasztalatom.Én azt látom ,hogy kicsit "divat" lett azt mondani ,hogy rossz az egész és ,hogy semmi sincs rendben, korrupt mindenki,stb ...
    Ezek a dolgok már átmentek általánosítási szintre,tehát ha pl egy-két hibát találunk az utakban ,akkor az egész szar,szar a rendszer,mondjon le,stb...

    Mint ahogy már mondtam egyetértek azzal ,hogy nem új adók kivetése a megoldás,hanem a hatékonyság növelése,mert azon van mit.Szerintem sem megfelelő(bár lehetne rosszabb is) az állam újraelosztó politikája,de elviekben működhetne a dolog.Én egész más miatt javasoltam ezeket az új adókat, mégpedig a "fogyasztás" és a fejlődés helyesebb irányba terelésére.Jó lenne elérni ,hogy az emberek ne legyenek annyira hülyék ,hogy mérgezik magukat és még fizetnek is érte.Azok ellen ér valamit a drágulás ,akik nem képesek belátni ,hogy rossz nekik és ,hogy ezzel támogatják mások megmérgezését is.Gondolok itt a cigire vagy a gyakori alkoholfogyasztásra,stb...

  • qtpman
    #53
    ien már rég van lsd. amcsiban szemét alatt csövek amik lyukacsosak bennük vágum és a szemét alatt létrejövö metánt elégetik igy egy 50 ezres város áramja megvan -.-
  • szedRick
    #52
    Ja igen ez a fehér galléros bűnözés és a vicc hogy ez ma Magyarországon legális és szabad csinálni. Hogy kapcsolódjon a szeméthez a téma: ezek szemét emberek és a kukában a helyük!!!
  • assdf
    #51
    Teljes mértékben egyetértek.
    Nekem lenne rá megoldásom, csak hát nem biztos hogy eu konform :)
  • GregSB
    #50
    Na ez már igen!

    400Km 10 perc töltéssel, ez már tényleg jól hangzik!

    Ha ez az akksi széles körben elterjed, akkor már csak két dolgot kell orvosolni: hogy a bele töltött energiát ne fosszilis anyagok elégetésével állítsák elő, és az irdatlan mennyiségű elektromotor-akksi gyártás technogiáját környezetbarátabbá kell tenni.

    Ha ezeket sikerül áthidalni akkor akár búcsút is inthetünk a belső égésű motoroknak.
  • Epikurosz
    #49
    Köszi a linket, én is láttam valahol és olvastam is, de mindig jó ilyenekről hallani.

    Amúgy bocsánat az alábbi OFF-ért, de nemrég beleolvastam a Mohács emlékezete c. könyvbe. Történelemből a mohácsi vész a kedvenc témám, a magyar történelem egyéb kritikus korszakai mellett.
    Számszerűleg nem sok ilyen van, bár sokkal több, mint amennyi kellett volna:
    1. kivándorlás Etelközből,
    2. tatárjárás,
    3. XVIII. századi lassú felőrlés a Habsburgok által,
    4. az 1848-as szabadságharc bukása,
    5. Trianon,
    6. II. világháborús vereség,
    7. az 56-os forradalom bukása
    8. az elsatnyult mostani rendszerváltás

    Aki ezeket megérti, az látni fogja a megoldásokat is (mert én itt sokat pofázok, bírálok, de az általam jónak tartott megoldást még nem sikerült rendszerezni, szépen kidolgozni).
  • Epikurosz
    #48
    Nos, erről van szó.
    Jelenleg az állam a munkád gyümölcsének legjavát elveszi tőled, és mindenféle újraelosztás (segélyek, pályázatok, támogatások, kedvezmények, kompenzációk stb.) révén odaadja 1. azoknak, akiket valamilyen okból támogatni akar 2. azoknak, akik nem nagyon vettek részt a javak megtermelésében.

    Mondok egy példát:
    A Magyar Televízió, de mondhatnám a MÁV-ot, BKV-t stb. többször csődközeli állapotba került. Ha egy cég csődhelyzetben van, akkor az ember azt hinné, hogy az alkalmazottai éheznek, rongyokban járnak, alig van pénzük arra, hogy a gyerekeiket iskolába járassák. Ezzel szemben mit lehetett látni? A becsődölt intézmények/cégek vezetői milliós fizetéseket és prémiumokat vesznek fel, méregdrága autókat vesznek, kacsalábon forgó kastélyokat, vidéki kúriákat, lovastanyákat építenek maguknak, nagy értékű cégek részvényesei, igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai lesznek. Lásd: a szárriportereket, de olyan szürke figurákat is, akikről nem sokat lehetett hallani a médiában.

    Ezeket a csődbe ment szervezeteket aztán az állam rendre "konszolidálta", értsd fel- és újratőkésítette. Elengedte a TB-tartozásait, mialatt egy szerencsétlen vállalkozót - ha nem fizeti a TB-t - börtönbe zárnak.

    Mondok másik példát is. Az Opera állandó pénzügyi gondokkal küzd, de az énekeseknek, táncosoknak sztárgázsikat fizet.

    Az MNB elnökének fizetése kb. 15 millió forint havonta, miközben az amerikai jegybank, a FED elnökének fizetése kb. 2,5 millió Ft./hó.

    Lehetne sorolni az anomáliákat. A rendszerváltó elit olyan állapotokat teremtett ma Magyarországon, amilyenek kb. Mohács előtt voltak.
  • duke
    #47
    ""Felgyorsulnak az akkumulátorok
    2005.03.09. ...A vállalat szerint a technikájuk két éven belül megjelenik a piacon."

    Eltelt 3,5 év és még sehol semmi.
    Ennyi?"

    Itt a jovo: 700 loeros elektromos auto litium titan akuval.
    Négy motorral száguld a villanyautó
    Ez persze most meg csucstechnika es draga,de par eve meg az lcd monitorok is baromi dragak voltak most pedig fillerekbe kerulnek.A lenyeg,hogy a technologia mar megvan mar csak finomitani,kell es nagy volumenben gyartani,hogy olcso legyen.
  • ziipp
    #46
    Egy hiba.

    Segély a cigányoknak? Megszűnik.

    Így helyesen.
  • ziipp
    #45
    Az adók növelése szerintem nem 'a' megoldás. Nem a bevételeket kell növelni, hanem az kiadásokat csökkenteni. Segély a cigányoknak? Megszűnik? Rabok eltartása a börtönben? Dolgozzanak! Internetadó a kultúra támogatásához? Ne támogassák a kultúrát. Pénz kell a fociba? Ne legyen profi futball. Nagyon nagy összegeket osztanak csak úgy el, majdhogynem felelőtlenül. Példa.

    Ahogy assdf is írta, már így is rengeteg pénzt beszednek, de cserébe nem kapunk semmit, vagy csak keveset. Kórházak, utak - még lehetne sorolni. Ez a főbajom az adókkal, nem oda kerül a pénz, ahová kellene. Akkor inkább megtartom magamnak.

    > "Valamit csinálni kell nagyon sürgősen mert még nagyobb bajok lesznek. Én már azt tragédiaként élem meg, hogy Romániában lassan jobb az élet színvonal mint nálunk."
    Szerinted mi határozza meg, hogy milyen az életszínvonal? Amiket épp adóztatnál, bizony komolyan beleszólnak. Mindezek ellenére egyetértek azzal, hogy az élvezeti (de inkább nevezzük luxusnak) cikkeket kell megterhelni magas adókkal, a mindennapi megélhetéshez szükséges dolgokat pedig békén hagyni. Ezzel párhuzamosan a személyi jövedelem adót csökkenteni, mert UNDORÍTÓ, hogy több mint 50%-ot elvesznek az emberektől. Hadd kezdjen mindenki a saját pénzével azt, amit akar, de ha luxusra költi, akkor nyúljon csak mélyen a zsebébe.
  • Epikurosz
    #44
    só sok = jó sok
  • Epikurosz
    #43
    Na, só sok marhaságot össze-vissza firkáltatok ide. Nem is nagyon látom értelmét vitatkozni veletek. Talán, majd jön BlackRose, neki van türelme elmagyarázni, hogy miért katasztrofális a gondolkodásotok. Én csak egy kapaszkodót adok: azon vitatkoztok, hogy mit, hogyan, mennyire kellen megadóztatni, majd az állam hogyan osztogassa szét az így befolyt pénzeket hasznos célokra. Ha-ha-ha.
    Milliószor leírtuk, hogy mennyire korrupt az állam, mennyi idióta furakodott be az állami közigazgatásba, de nem, nem, ti ezektől az idiótáktól várjátok a csodát, hogy majd okosan kivetett adókkal megváltanak titeket az örök kárhozattól. Idióták!
  • assdf
    #42
    Hát igen. De mint látod a nagy "alternativ" üzemanyag hatásaképp villámgyorsan emelkednek az élelmiszerárak (a biodizelre gondolok).

    Amugy az az évi 7 milliárd forint ami bejönne a kávéból nokedli, mint irtam a benzin adójából kb. 360 milliárd jön be. De nem is ez a baj, hanem hogyha most hirtelen lenne 100 milliárd forint többlet pénz az állami büdzsében, akkor nem valami értelemes dologra költenék, hanem csak annyi látszodnak hoy eddig 2 milliárd ft volt 1 km autópálya most meg 4... ugyanazért a minőségért.

    És hát a másik meg az, hogy jogos lenne a benzin magas adója, ha az amiket irsz ellenszolgáltatásként valóban müködne. Pl normális egészségügy. Na az nincs. Vagy normális utak. Na az sincs. Normális közlekedésbiztonság. Ez sincs. Normális tömegközlekedés? az sincs. Tömegközlekedés leépitése? Na az van, pedig magas az üzemanyagár.

    Etc, abszurdisztánban ez ugy müködik, hogy az összes dolog amit irtál hogy a magas adótartalomnak köszönhető, az itt nem létezik vagy csak minimálisan, elleneben az összes olyan dolog müködik, ami akkor müködne ha alacsony lenne az adótartalom (pl tömegközlekedés leépitése, elbocsátások stb)
  • Kornan
    #41
    Meg még 1-2 dolog amit nem tudtam leírni mert el kellett mennem:
    Ha raknánk nagy adót a káros üzemanyagokra ,akkor ezzel arra ösztönöznénk a cégeket,hogy ne környezetbarát alternatívákban gondolkodjanak, hanem minden alternatívát figyelembe vegyenek.És abba fektetnének bele,ami nekik a legjobban megéri,akár káros akár nem.Például a kőolajkészletek kifogyása után lehet nem környezetbarát irányba "fejlődne" a technika, hanem mondjuk elkezdenének szintetikus üzemanyagokat hasznáni,mondjuk szénből vagy tudomisén miből.Ezt állami szabályozással,törvényekkel adókkal lehet elkerülni.Vagy ha mindenki tudatosan, minden tényezőt figyelembe véve hozná meg döntéseket más emberekre és a jövőre való tekintettel, akkor nem lenne szükség ilyen büntető adóra,sőt még büntetésekre sem, nem kéne rendőrség sem. :) De sajnos nem ilyen világban élünk.
  • Kornan
    #40
    Abban igazad van ,hogy a befolyt pénzek nem megfelelő kezelése sokkal többet emészt fel mint amennyi új adókból bejöhetne.

    De vegyük pl a kávét,tegyük fel hogy 2 millióan megisznak napi egy adag kávét,ha 10 forintal több adó lenne rajta,akkor az napi 20 milla bevétel,évente meg 7,3 milliárd :) Amit elég sok mindenre lehetne fordítani,de valszeg valami hülyeségre költenék.

    A bezin adójának kiszámításakor sok mindent figyelembe kell venni.
    "környezetszennyezés: ez igaz. de mit tesz ez ellen az állam? "
    Közvetlenül nem sokat,de azért is gondoltam jogosnak ,mert aki autóval megy a károsítja környezetét azok egészségét.Szerintem jogos ,hogy akkor kicsit többel szállnak be az emberek egészségügyi kezelésének támogatásába.Tehát fel lehet fogni a környezetszennyezés hatását minimalizáló adónak is az egyik részét. :) Aztán foglalkozni kell egy csomót a közutak biztonságával,rendőrségnek külön erőforrásokat kell erre áldozni.Aztán ha növeljük az adókat és a befolyt pénzt közlekedési eszközök fejlesztésébe fektetjük,valamennyire tehermentesíthetjük az utakat,hosszútávon persze.
    Ha nagyon megerőltetném magam biztos ki tudnék találni 1-2 dolgot ,amiért jogosnak vélem a benzin magas adóját.Ha túl olcsó lenne, akkor majdnem mindenki autóval járna --> tömegközlekedés leépítése --> munkások elbocsájtása --> sztrájok --> :) politikai váláság --> káosz és anarchia --> mad max.
  • assdf
    #39
    Na jó de gondolod hogy itt azért rossz az életszinvonal mert sok pia,cigi,kávé fogy? Romániában meg nem? Gondolj bele egy 4-es metró 500 milliárd forint...
    és akkor most számold ki hogy mennyivel kell emelni a kávé árát hogy ez a pazarlás bejöjjön? megsugom nem 20%-al hanem több ezer %-al kell emelni ahhoz az árát.
    Vagy megszüntetni a pazarlást ugye. A te általad emlitett dolgokkat ugyanaz a baj mint amit a politikusok is csinálnak, hogyha 3 milliárd forintból másfél milliárd "elveszik" akkor nem annak az okát és felelősét keresik meg, hanem akkor kivetnek még 25 féle adót hogy bejöjjön a különbözet.

    Hidd el nekem, ennek az országnak a legkisebb problémája az hogy sok pia,cigi,kávé fogy. Hja ha ez lenne a legnagyobb gondunk mi lennék a világ legboldogabb barakkja.


    ui: kezdhetsz leszokni a kávéról, mert lehet hogy most csak 20%-al adoztatnák meg (anno a benzint is kezdték), majd néhány év múlva már 3-400% adó lenne rajta. Remélem nem vagy kávéfüggö...
  • roliika
    #38
    Nem betiltani kell hanem plusz x adóval terhelni. Figy ha a benzin 65% adója ellen senki sem mert háborogni akkor mi az a +10-20% az élvezeti cikkekre? (Pia, cigi...és kávé esetleg.) És ez nem olyan dolog, hogy ez éltet, meg 50 doboz cigi kell naponta.

    Ha inni akarok egy kávét, az eddigi 50ft helyett kibírok 60-at(+20% ugye). Persze csak akkor ha tudom hogy igen ez azért van mert akkor a gyógyszerekre van pénz, és nem rinyálnak hogy nincs.

    Valamit csinálni kell nagyon sürgősen mert még nagyobb bajok lesznek. Én már azt tragédiaként élem meg, hogy Romániában lassan jobb az élet színvonal mint nálunk. Itt beletörődnek az emberek ha valami szar.

    Meg sz összes sztrájk egy vicc. Azt sem így kéne csinálni. Mi az hogy 8-10 órás sztrájk könyörgöm? 1 hétig MÁV azt mondaná, hogy ecsém, megállunk, és gondolkodjatok...vagy a BKV, vagy a dinnye termelők vagy akárki, annak biztos lenne eredménye, mert ez így nem hatékony és nevetséges.

    Szemétből üzemanyag...papírból, fémekből, fából nem lesz az. Erről ennyit. A háztartási hulladék nagyrésze nem a környezetben lebomló természetes anyag ami hiphopp nekiállna metánt termelni, vagy csak úgy le lehetne bontani enzimekkel. Meg miről is beszélünk, mikor még a szelektív hulladék gyűjtés sem működik rendesen?
  • assdf
    #37
    "Megj: Valaki irta ,hogy magasak az adók az üzemanyagon.Viszont azt ne felejtsük el,hogy ezeknek egy része jogos.Például a környezetszennyezés miatt vagy mert egy része visszamegy az autózókhoz útépítés,útfelújítás,stb formájában."

    Én irtam, és csak részben van igazad.
    -környezetszennyezés: ez igaz. de mit tesz ez ellen az állam? tehát ha beszed az autósoktól x milliárd forintot ez miatt, akkor ő megtisztja a levegőt? nem... és igy tovább. Tehát ez csak akkor lenne igaz, ha az ebből beszedett pénzből az állam komoly környezetvédő berendezéseket üzemeltetne. De nem.
    -Út: jogos. Csakhogy nézd meg hogy néz ki magyarország uthálózata... Mifelénk jász nagykun szolnok megyében kb 6-7 éve volt utoljára útfelújitás, a főutak ugy néznek ki (például a megyeszékhely szolnok előtt is) mint valami ocska mellékút. Egyedül az autópályák jók, csakhogy azokért meg fizetsz akkor is amikor ráhajtasz ugyebár... De ugyanez igaz Budapesten is. Valami hihetetlenül szarok az utak. Szóval ha már beszedik a pénzt az utak karbantartásáért (és ugye a benzin árának 65% adó, tehát nem kevés) akkor csinálják már meg azokat a kurva utakat...

    És hogy az autópályaépitésekről meg ne is beszéljek, pont most volt valahol cikk hogy az m6-os épitése során alagutakat furnak a nagy semmibe (ami beomlott az is egy ilyen volt). Kb. van egy 50 méter magas domb, és akkor abba alagutat furnak... meg hogy mekkora lopások mennek... szóval ennyit arról hogy hova tünik az adó.

    Más:
    Rolika, te meg szálj már le az élvezeti cikkekről. Tisztára a sliders jut eszembe rólad, abban volt egy rész ahol olyan világba mentek ahol legálisan nem volt, kávé, tea, üditő, alkohol stb csak viz...
    Mert majd ott szopnád be ezeket amikor épp túloráznod kell, aztán no kávé no tea... vagy csak innál egy pohár pezsgőt mert szülinapod van, de hát be lett tiltva... De ennyi erővel meg lehetne adóztatni a szexet is mert hát élvezeti "cikk" meg a marhapörköltet is mert az is élvezeti cikk és még káros is az egészségre a sok zsir miatt... wtf
  • Kornan
    #36
    "A kávé, cigi, pia, drog-használatot és "gyártást" (termelést?) engedélyzni kellene, lehetne, de csak úgy, hogyha a kedves fogyasztó saját maga termelné meg."
    Ez sajna a szervezett bűnözés felvirágzásához vezetne,hasonlóan ahogy például a történelem során az alkoholtilalom tette amerikában.Akkor lenne értelme az ilyesminek ,ha hatékonyan fel tudnánk lépni ellenük.Szerintem is inkább fokozatosan kéne növelni az adókat a káros termékek esetében.Még ebben az esetben is fokozódna a fekete kereskedelem,tehát az "olcsóbb változatok" utáni igény,de talán nem olyan mértékben mintha betiltanánk.

    Sajna azzal egyetértek ,hogy politikusok túl sokat foglalkoznak a népszerűséggel és az olyan problémák ,amik megoldása választópolgárok elvesztésével jár, soha nem fognak megoldódni,ha így folytatódik.Nah de mi is volt a téma? :)

    Tankolás.

    Megj: Valaki irta ,hogy magasak az adók az üzemanyagon.Viszont azt ne felejtsük el,hogy ezeknek egy része jogos.Például a környezetszennyezés miatt vagy mert egy része visszamegy az autózókhoz útépítés,útfelújítás,stb formájában.
  • ocsieu
    #35
    kimaradt:
    súlyosabb esetben (nagy tétel esetén) -életfogytig dutyi,...
  • ocsieu
    #34
    :D:D
    Sok hülyeséget hordasz itt össze..., írok énis párat...
    A kávé, cigi, pia, drog-használatot és "gyártást" (termelést?) engedélyzni kellene, lehetne, de csak úgy, hogyha a kedves fogyasztó saját maga termelné meg... Aki kereskedik vele, akár a legkisebb mennyiségben is (mégha csak 1-2 havernak, buliba...), életfogytig dutyi, és DOLGOZZON (a dutyiban) a társadalomért, és önmagáért/családjáért, vagy bánomisénkiért/miért...
    Megnézném én azt a pesti/városi emberkét, aki dohányt, bort, sört, röviditalt (kokót, speedet, exet...) "termel", pláne panelban... (persze aki a termelés során súlyosan veszélyezteti a környezetét, azt szintén dutyiba....) Tényleg max füveznének sokan a keménydrogok helyett... Inkább agykontrollt, jógát, relaxációs és "stresszlevezető" technikákat kellene tanítani 4-10 éves korban... Vagy/és csak nagyobb teret, olcsó lehetőséget adni a gyerekeknek (szülőknek?), hogy kialakuljon bennük 1 értelmes hobby, amit rendszeresen űzhetnek...
  • roliika
    #33
    Na a lényeg hogy használnak könnyű drogokat meg diszkó drogokat. Jól meg kéne adóztatni, és legalizálni, így a pancsolt halált is okozó szarok eltűnnének talán.

    Kávét, meg minden élvezeti cikket megadóztatnék legalább plusz 20%al. És hopp lenne pénz a gyógyszerekre, vagy fejlesztésekre.

    Mellesleg jobb lenne most megadóztatni mikor még lenne haszna, mint 4-5 év múlva lesni hogy miért kerül 1 doboz cigi 900Ft-ba..mert annyi lesz csak akkor azért mert annyit fog érni a pénzünk. Szerintem ezekre a dolgokra a +20% elviselhető lenne.

    Sör 240 lenne, cigi 480, bor 400Ft-tól fél liter...szerintem ki lehetne bírni..akinek kellenek ezek fizesse is meg.

    Ne a kenyeret meg tejet kéne 4* adóztatni hanem ezeket. Ha adót csökkentenek akárhol akkor kiesés van..azt pótolni meg nehéz...mindenki azt ígérgeti hogy csökkentenek de elég hülye megoldás lenne...

    Mellesleg az informatikára nagyobb hangsúlyt kéne fektetni. Lehetnénk informatikai nagyhatalom mert ahoz nem kell sokminden...pár tescós gép elég meg pár tanterem. Abból nagyon királyul meg lehetne élni, csak ahhoz oktatók is kellenek.

    Azt látom nap mint nap, hogy félnek az emberek a számítógépektől, nem értik, ha van nekik egy vírus megoldhatatlan problémát jelent a számukra de adott esetben egy CD írás vagy file tömörítés is, ami számomra egészen elképesztő dolog...nem így kéne lennie...hú de elkanyarodtam a témától.
  • GregSB
    #32
    "drog-szegény Európa"

    Ezen most jót nevettem :D

    Röviden az a véleményem hogy nincs összefüggés. (vagy ha van is akkor minimális, ezer más dolog is közrejátszik abban hogy gazdaságilag le vannak tőlünk maradva) De erről ne is vitatkozzunk tovább, mert ez itt nagyon OFF.

  • balpeti
    #31
    A témához csak annyit hogy svájcban metánt állitanak elő belőle(szemétből), amit a cng-s kocsikba tankolnak és működő, létező technológiáról van szó. Csak kicsit körül kell nézni, amúgy ugyanezek a verdák működnek biogázzal és sűritett földgázzal is, minimum 10 éves technológia.
  • Epikurosz
    #30
    Akkor nézzük meg azt is, hogy milyen fejlődést produkált a drog-szegény Európa, és a harmadik világ, ahol szerinted hagyománya van a drognak. Talán van összefüggés...
  • GregSB
    #29
    "Kérdés: az alkohol és a cigaretta miért legális??? "

    OFF:

    Mert amióta az ember ember szeret drogokat használni. (Az alkohol, a nikotin és a koffein is konnyűdrog.) Namost az gondolom nyilvánvaló hogy valami szabályozás, tiltás kell, mert ugye nem kell ecsetelnem mik lennének a következményei ha holnaptól minden (kemény és könnyű) drog szabadon fogyasztható lenne (erre ott van példának hogy az USAban miért tiltották be a kokaint.. mert a 19. század elején még legális volt, aztán egyre nagyobb gondokat kezdett okozni. Érdemes utánna olvasni.)

    Az sem megoldás ha mindent tiltanak (lásd alkohol tilalom), szal marad az arany középút: a kevésbé káros könnyű drogokat államilag szabályozottan lehet adni-venni, és még az állam is jól jár. És hogy nálunk miért pont a cigi + alkohol? Ez már kultúra kérdése, európában ezeknek a szereknek (+ kávénak) van fogyasztási hagyománya. Ázsiában (főleg indiában) és dél amerikában a cannabis is sok országban legális (sőt dél amerikában még halucinogén szerek is legálisak), de ezekben az országokban több évszázados múltja van a fogyasztásának.

    Szóval ezért. Mert Európába mikor is jött be a fű? Hollandiában valamikor a 70-es években legalizálták (amcsi hippik), előtte csak vadkenderrel kereskedtek, nem voltak nagy fogyasztók soha. Egyszerűen nálunk nincs több évszázadra visszamenő hagyománya a fogyasztásának, az emberek meg óckodnak az új - főleg tiltott- dolgoktól, ennyi. Szerintem még kb 10-20 év, és több országban legális lesz EUban is. A nyugati államokban már most is sokkal enyhébben büntetik a fogyasztását mint mondjuk 10 évvel ezelőtt.
  • Epikurosz
    #28
    "Felgyorsulnak az akkumulátorok
    2005.03.09. ...A vállalat szerint a technikájuk két éven belül megjelenik a piacon."

    Eltelt 3,5 év és még sehol semmi.
    Ennyi?