Hamarosan szemétből is tankolhatunk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Ja és gondolod, hogyha megszünne a benzin alapú motor és helyette elektromos lenne, akkor nem adóztatnák szarrá az áramot?
A multkor kiszámoltam sacc/kábé hogyha:
-van ma magyarországon 3 millió autó
-mindegyikbe tankolnak havi 1x
-1 tank=50 liter
-1 liter benzin 310 ft
-310 ft kb 65% valamilyen adó=~200 ft adóbevétel literenkét az államnak
na most a fenntiek eredménye a következõ:
3 000 000 x 50 x 200 = 30 milliárd ft/hó
x12 hónap= 360 milliárd ft /év bevételtõl esne az állam...
Az állami kiadások viszont nem változtak ergó ezt valakin be kellene vasalni ugyebár... és a fennti számolás csak egy optimista becslés, mert ha pl havi 2x tankolnak az emberek, akkor máris évi 720 milliárd ft és igy tovább.
Szóval szép álmokat mindenkinek, ha itt egyszer bejönnek az alternativ energiaforrások, ugyanugy szarrá lesznek adóztatva ha nem még jobban...
2008 abszurdisztán
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Those who wish to follow me I welcome with my hands
kár, hogy nem vagyok amerikai, akkor lehet elhinném az ilyen ökörségeket.
a komposzt lényege, hogy önmagában a leghasznosabb, vissza lehet juttatni a földre, hogy ne mûtrágyával kelljen a mostanra lesoványodott (kiszipolyozott) földeket feldúsítani. az ételmaradék is komposztálható, csak darálni kell.
a hevítés meg gondolom magától megtörténik energia nélkül vagy nem tudom.
lesz ebbõl még dotkom-bukta. ahogy látom rámozdultak elég szépen az arcok a pénzlehúzásra.
majd ha használt tamponból meg mosószeres vízbûl szedik ki a zénmonokszidot akkor esetleg jópofa.
Azt hiszem ez az, amit felénk napelemnek hívnak.
Egyébként nem úgy tûnik, hogy fillérekbõl lehet villanyautót gyártani, például a Tesla Roadster majdnem 100 000 $, igaz sportkocsi.
Én arra tartom jónak az ethanolt, hogy egyszer a veterán jármûveket ezzel lehessen hajtani.
Kis érdekesség
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
SEMMILYEN szénhidrogén elégetést ezért nem támogatok semmilyen formában. Most még pont azzal kéne megfejelni, hogy "felgyújtsuk" az összes szeméttelepet. Nagy ötlet...
Aki nem hisz semmilyen "csodás" energia termelési módban, még õ is beláthatja, hogy az elektromos energia tárolása korszerû akkumulátorokban sokkal olcsóbb, környezetkímélõbb, hatékonyabb, mint ezeket a folyékony szarokat gyártani, bányászni, szállítani...és elégetni.
A villamos energiát ha csak atomerõmûvekben termeljük meg, és pl sivatagokban solár cellákkal, az hatalmas nyereséget hozhat anélkül, hogy a környezetet szennyeznék.
De nem is azon van a hangsúly hogy környezet szennyezés. Azért gondoljunk bele. Az olajat kibányásszák, kamionokkal, vagy hajóval, vagy csövekkel elszállítják, finomítják, aztán megint szállítják, aztán többszörösen adóztatják.
Az elektromos áram mint olyan...olcsón nagyon ehhez képest. Sõt megkockáztatom, hogy annyiba kerül egy atomreaktor, vagy egy nagy szolár cella mezõ mint egy finomító. És ugye ezt maximum vezetékekkel kell szállítani, egy rakás bajtól mentesülne az egész kóceráj.
Jó akksik vannak manapság. simén lehet olyan autót gyártani ami nem csak hogy fillérekbõl megy, hanem egy villanymotor tömege is harmada a benzines társáénak (hasonló teljesítmény mellett), jobb a nyomatéka is...na meg ugye nem tud benne túl sok minden elromlani. Nem kell vízhûtés, olajcsere, gyertya, és még egy rakás vacak. Csomó nyersanyag megmarad. ha tehetném villamosítanám a közlekedést minél elõbb. (És akkor értelme sem lenne etanolt meg benzint gyártani)
Villanyautóra fel!
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Ps1ch0: ebben azért van valami. Szóval az olajlobbi baromira erõs.
"Ahol emberek élnek ott hulladék is keletkezik. Szeretnénk elérni, hogy minden társadalom megújuló üzemanyaggá alakíthassa hulladékait"
Mi van? Ez a megújuló meg honnan jött? Attól, hogy folyamatosan szemetet termelünk, attól ez még nem megújuló. Legfeljebb egy kis része, a kerti hulladékok (már aki kertesházban lakik), meg a kajamaradékok (esetleg még a papír, de azt jó lenne inkább újrahasznosítani). Az összes többi széntartalmú hulladék kõolajszármazék (mûanyagok, zacskók, gumik).
Ha olyan gyors lennél, amilyen hülye, megdöntenéd a relativitáselméletet Én nem vagyok tökéletes. Én maga vagyok a TÖKÉLET!!!