Men of War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok!
Most töltöttem le a MoW-hoz a map pack-et, de sehogy se sikerül elindítanom. Leszedtem hozzá a dynamic campaign generatort, de semmit se hajlandó betölteni. Tudna valaki segíteni, pontosan mit hova kell másolni, meg hogy kell elindítani?
Köszi
Üdv
Most töltöttem le a MoW-hoz a map pack-et, de sehogy se sikerül elindítanom. Leszedtem hozzá a dynamic campaign generatort, de semmit se hajlandó betölteni. Tudna valaki segíteni, pontosan mit hova kell másolni, meg hogy kell elindítani?
Köszi
Üdv
amúgy az összes ilyen elérhetõ animációt megtalálhatod, ha kijelölöd az egységet, megnyomod az alt+r -t, és az aniplay-ben van a teljes lista az animációkról
nem, úgysem mûködik :S
bár így, hogy nem adják meg magukat, így nem is ér véget a "játék"...
Amúgy ezt az alap tutorial mission-ból néztem, ami (nekem legalábbis) a játékban benne van az editor_tut mappában
bár így, hogy nem adják meg magukat, így nem is ér véget a "játék"...
Amúgy ezt az alap tutorial mission-ból néztem, ami (nekem legalábbis) a játékban benne van az editor_tut mappában
Nem, sajnos ezt az animation commandot még sosem használtam. Kissebb vagy egyenlõ-vel próbáltad?
Én ma csináltam meg, amikor felém jött a kocsival, szétlõttem az autóját. Neki nem történt baja, pedig négy fickóm lõtte szét a kocsiját közelrõl thompsonokkal meg MG-34essel. Utána odamész mellé azt annyi. El van fogva, majd kezdõdik az idegõrlõ rész: megvédeni a fõépületet a támadó németektõl amíg az amerikai diplomata aláíratja benne a francia megadásról szóló egyezményt a tábornokkal.
Amúgy az se olyan nehéz, csak mindenáron meg kell védeni az elõzõ pályáról áthozott légvédelmi ágyút, az lazán ki tudja lõni a támadók hanomagjait és PzII-eit.
Amúgy az se olyan nehéz, csak mindenáron meg kell védeni az elõzõ pályáról áthozott légvédelmi ágyút, az lazán ki tudja lõni a támadók hanomagjait és PzII-eit.
nem úgy küldte el, ahogy formáztam... az actor_state-tõl a gameover-ig mind a kettõ a fölöttük lévõ if -ben van
bgabor, most nem tudom elküldeni az újabb "pályát", de ezzel a résszel lehet valami gond...ennyibõl rájössz, hogy mi az?
Commnads:
trigger on "end"
thread
if entites < 3
actor_state AI Hp Fh W-
animation "walk_giveup_2"
delay 1
gameover win ".../gv"
if entites < 3
actor_state AI Hp Fh W-
animation "walk_giveup_2"
delay 1
gameover win ".../rv"
elvileg meg kéne adniuk magukat, hogyha 3-nál kevesebben vannak, de nem teszik, viszont ha nagyobbra állítom a számot, mint ahányan vannak, akkor azonnal megadják magukat :S
Commnads:
trigger on "end"
thread
if entites
actor_state
animation
delay 1
gameover win ".../gv"
if entites
actor_state
animation
delay 1
gameover win ".../rv"
elvileg meg kéne adniuk magukat, hogyha 3-nál kevesebben vannak, de nem teszik, viszont ha nagyobbra állítom a számot, mint ahányan vannak, akkor azonnal megadják magukat :S
Köszi a választ.
Hiába állítom fel õket, a francia tiszt kisétál mellettük a kapun, vagy elhajt az autóval.
Hiába állítom fel õket, a francia tiszt kisétál mellettük a kapun, vagy elhajt az autóval.
Francia tisztet... jó hogy így figyeltél az elején. Én is annál a pályánál tartok, még nem vittem végig, de szerintem ha felállítasz a három menekülési útvonalon egy-egy géppuskás fickót (az elején a teherautóban bõven találsz MG-34est, és van több civil is erre a célra), az megteszi.
Szevasztok!
Segítség kellene, hogyan kell elkapni a német tisztet, aki meg akar lépni a villából?
Megölni ugyebár nem leht...
Köszi!
Segítség kellene, hogyan kell elkapni a német tisztet, aki meg akar lépni a villából?
Megölni ugyebár nem leht...
Köszi!
találtam pár angol leírást a GEM editorhoz:
Map/Mission Design : http://www.digitalmindsoft.eu/forums/viewforum.php?f=13
GEM Editor : http://www.digitalmindsoft.eu/forums/viewforum.php?f=80
Tutorials/FAQs : http://www.digitalmindsoft.eu/forums/viewforum.php?f=16
és egy rövid tutorial pdf képekkel(tényleg elég alap) : http://www.digitalmindsoft.eu/outcoming/downloads/Tutorial.pdf
Map/Mission Design : http://www.digitalmindsoft.eu/forums/viewforum.php?f=13
GEM Editor : http://www.digitalmindsoft.eu/forums/viewforum.php?f=80
Tutorials/FAQs : http://www.digitalmindsoft.eu/forums/viewforum.php?f=16
és egy rövid tutorial pdf képekkel(tényleg elég alap) : http://www.digitalmindsoft.eu/outcoming/downloads/Tutorial.pdf
hát, a Dynamic Campaign Generator könnyen kezelhetõ, de lényegében teljesen lekorlátoz... Aki nem tud, és nem is akar "szenvedni" az alap pályaszerkesztõvel, de szeretne új mappokat, annak jó.
makett.tk
És az miért van, hogy néha a vízt nem tekinti víznek??
A víz alatt rohangálnak a katonák, ahelyett, hogy úsznának...
A víz alatt rohangálnak a katonák, ahelyett, hogy úsznának...
Az oroszok a vh-ban Iránban voltak ott vertékle a némét barátkormanyt.
Hát ha Afrikában nem is, de Afganisztánban voltak, de azt nagyon megszívták 😊
Nem vettem meg. Nem eredeti
minek kéne érteni 1 ww2-es játék készítöknek a történelemhez? "fuk you" ruszkik és ez a 3. része a gamenek!!!!!!!!!!!!!
makett.tk
ja mi is írtuk a fejlesztõknek és azt válaszolták, hogy a készítõknek nem kell tudni hogy mi volt a történelemben LOL
makett.tk
Ja és nemhiszem hogy az oroszok voltak sivatagba a 2.vh-ba. Nem kötekedni akarok csak mondom.
Nekem nem legálisan van meg és a multinál kéri a cd kódot ,hogy tudok multizni????
Elsõ munkának elég volt lefordítani is, nemhogy még vadásszak, hogy melyik tank páncélvadász, vadászpáncélos, vagy rohamlöveg... Igazából a lövészpáncélos is megmaradt a fordítás szerinti fél-lánctalpas páncéljármûnek...
Amúgy a szövegekben van egy csomó japán tank, meg a japán katonák névkészlete is, szóval lehet, hogy egy patch-ben benne lesznek, mert eredetileg úgy "reklámozták" hogy lesz benne japán, de single-ben csak ellenségnek, multiban viszont játszható oldalként...
Végül is játszható, a magyarítással megértik azok is, akik nem tudnak angolul, és ez volt a lényeg...
Egyébként 3 betû elírási hibát én is találtam, amit nem vettem észre, amikor ellenõriztem a helyesírás-ellenõrzõvel.
Még gondolkodtam azon is, hogy a pályaszerkesztõt is lemagyarítom, de akkor ha valahol talána a felhasználó egy segítséget, ahol angolul van leírva, hogy mit hogy kell, akkor nem jutna semmire vele...
Amúgy a szövegekben van egy csomó japán tank, meg a japán katonák névkészlete is, szóval lehet, hogy egy patch-ben benne lesznek, mert eredetileg úgy "reklámozták" hogy lesz benne japán, de single-ben csak ellenségnek, multiban viszont játszható oldalként...
Végül is játszható, a magyarítással megértik azok is, akik nem tudnak angolul, és ez volt a lényeg...
Egyébként 3 betû elírási hibát én is találtam, amit nem vettem észre, amikor ellenõriztem a helyesírás-ellenõrzõvel.
Még gondolkodtam azon is, hogy a pályaszerkesztõt is lemagyarítom, de akkor ha valahol talána a felhasználó egy segítséget, ahol angolul van leírva, hogy mit hogy kell, akkor nem jutna semmire vele...
a vadászpáncélos és a páncélosvadász nem ua.
am. le a kalappal nem kevés szöveg, gyors munka volt
am. le a kalappal nem kevés szöveg, gyors munka volt
makett.tk
én az egység elnevezéseken még finomítanék a helyedben, am az angolban is sok hiba van, az a rakétás gyalogság az angolban is kurva szar nem hogy a magyarban, stb....., nem foglalkoztak vele a ruszkik, még azzal se hogy náluk nincs KIRÁLYI haditengerészet, ja ás az oficer-t egy f írják,és ebben benne vannak a japánok is giga LOL, szóval van mit rajta javítani, nem elég csak lefordítani
makett.tk
nekem nem kellet aktiválni ,felismerte magától.
<#worship>#worship> köcce, kiprobálom <#worship>#worship>
MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO
A magyaritasok.hu -ról még mindíg nem válaszoltak, így addigis feltöltöttem, és itt a link :MoW_hun.exe
(aki nem tudná, a modot a játékban, az Options/Mods-nál kell aktiválni.
(aki nem tudná, a modot a játékban, az Options/Mods-nál kell aktiválni.
kössz 😄
Amúgy akarok csinálni egy "zombis" pályát is, hogy az ellenség csupa fegyvertelen ember elégett skinnel, korlátozott sebességgel, megnövelt élettel, 0 visszavonulással, és elég nagy elõretörési értékkel, a játékosnak meg kevés lõszert kap, de lehet találni párat a pályán, plussz 3 segítõt is, és a "zombiktól" nyüzsgõ városon átvergõdve a mólóhoz, elmenekülni a hajóval 😛 (de egyenlõre még a terep sincs kész)
Amúgy akarok csinálni egy "zombis" pályát is, hogy az ellenség csupa fegyvertelen ember elégett skinnel, korlátozott sebességgel, megnövelt élettel, 0 visszavonulással, és elég nagy elõretörési értékkel, a játékosnak meg kevés lõszert kap, de lehet találni párat a pályán, plussz 3 segítõt is, és a "zombiktól" nyüzsgõ városon átvergõdve a mólóhoz, elmenekülni a hajóval 😛 (de egyenlõre még a terep sincs kész)
Persze. Csinálsz egy zónát, és úgy állítod be a triggert, hogy a conditions részhez beírod, hogy ha a te embereid közül akár egy is beér a zónába(entities of player0 0< in zone), akkor (command) a player1 azonos tag-el megjelölt emberei board(ez a command neve) a szállítójármûbe(aminek lesz egy saját tag-je).
aham. és úgy be lehet állítani, hogy ha egy bizonyos helyre érsz, akkor szálljanak be?
Azt csak úgy, ha eleve jármûben vannak.
Egyébként ha rájuklõnek, az AI átveszi felettük az irányítást és onnantól már nem hajtják végre a scriptelt utasításokat(pl:a pályámon a második hanomagra rálõsz mielõtt beállna a városka fõterére), mert az AI mozgatja õket.
Egyébként ha rájuklõnek, az AI átveszi felettük az irányítást és onnantól már nem hajtják végre a scriptelt utasításokat(pl:a pályámon a második hanomagra rálõsz mielõtt beállna a városka fõterére), mert az AI mozgatja õket.
Ezzel már így mindjárt érthetõbb 😄 thx
És azt, hogy ha akció van, pl. észrevették, a lövöldözést, akkor nem fegyvert rántanak és odarohannak, hanem beszállnak a jármûbe, és ûgy néznek utána?
És azt, hogy ha akció van, pl. észrevették, a lövöldözést, akkor nem fegyvert rántanak és odarohannak, hanem beszállnak a jármûbe, és ûgy néznek utána?
A kamera beállítását úgy lehet, hogy csinálsz egy kamerát a kamera résznél, beállítod a mozgását, majd a triggers résznél elindítod a megfelelõ commandal(most így hirtelen nem tudom melyikkel).
Ha a #460-ban leírtak fényében megnézed a tutorial pályám triggerjeit, sok mindenre rájöhetsz, mit milyen utasítással lehet megtenni.
Például az 'emit' hatására kiugrálnak az utasok egy jármûbõl(hanomagot elhagyó német katonák), az 'actor to cover'el fedezékbe bújnak, az 'actor to waypointal' a megadott útvonalat követik, aholis az útvonal elsõ számú waypointját kell megadni stb.
Ha a #460-ban leírtak fényében megnézed a tutorial pályám triggerjeit, sok mindenre rájöhetsz, mit milyen utasítással lehet megtenni.
Például az 'emit' hatására kiugrálnak az utasok egy jármûbõl(hanomagot elhagyó német katonák), az 'actor to cover'el fedezékbe bújnak, az 'actor to waypointal' a megadott útvonalat követik, aholis az útvonal elsõ számú waypointját kell megadni stb.
Aham, köszi, a trigerrekre már rátaláltam, meg hogy ott kell beállítani a nehézségi fokokat, de ezzel a conditions-commands dologgal ma is tanultam valami újat 😄
Kössz! 😉
Kössz! 😉
Nincs mit!
Áhá!!!! Értem. Köszi az infót.
Nincs leírás hozzá, se gyári, se rajongói.
Amit a tutorial pályámban láttál, arra vagy magamtól jöttem rá, vagy mások modjait tanulmányozva tettem szert.
A programozási része mozgatja a háttérben a pálya eseményeit, ezt F3 módban a 'trigger' pont alatt éred el. A következõ a metódus: Jobb fölül jobb gombot nyomsz, és add, majd adsz egy nevet a triggernek. Ez teljesen mindegy, csak az azonosítására szolgál. Alatta a "condition" résznél adhatsz meg egy feltételt, ami ha teljesül, akkor elindul az, amit jobb alulra a "commands részhez beraksz". Ha nem adsz meg conditiont, a "commands" résznél megadott dolgok azonnal elkezdõdnek végrehajtódni, amint elindítod a pályát.
Például itt a "commandsnál" lehet hozzákapcsolni egy egységet egy waypoint-útvonalhoz az other/actor to waypoint commandal.
Így a küldetés elindításakor a megjelölt egység elindul majd a megadott útvonalon
a beállított kameramozgást
Amit a tutorial pályámban láttál, arra vagy magamtól jöttem rá, vagy mások modjait tanulmányozva tettem szert.
A programozási része mozgatja a háttérben a pálya eseményeit, ezt F3 módban a 'trigger' pont alatt éred el. A következõ a metódus: Jobb fölül jobb gombot nyomsz, és add, majd adsz egy nevet a triggernek. Ez teljesen mindegy, csak az azonosítására szolgál. Alatta a "condition" résznél adhatsz meg egy feltételt, ami ha teljesül, akkor elindul az, amit jobb alulra a "commands részhez beraksz". Ha nem adsz meg conditiont, a "commands" résznél megadott dolgok azonnal elkezdõdnek végrehajtódni, amint elindítod a pályát.
Például itt a "commandsnál" lehet hozzákapcsolni egy egységet egy waypoint-útvonalhoz az other/actor to waypoint commandal.
Így a küldetés elindításakor a megjelölt egység elindul majd a megadott útvonalon
a beállított kameramozgást
Szia!
A lényege valóban, hogy lopakodni kell. Elsõsegély csomagot kell szerezni a sérültnek, utána pedig bejutni a bázisra, majd közel jutni a tiszthez, így ki lesz hallgatva, a végén pedig lelépni a hidroplánnal.
A lényege valóban, hogy lopakodni kell. Elsõsegély csomagot kell szerezni a sérültnek, utána pedig bejutni a bázisra, majd közel jutni a tiszthez, így ki lesz hallgatva, a végén pedig lelépni a hidroplánnal.
Üdv.
Szupi a játék és a grafika sem semmi. De. Esetleg valaki aki végigtolta?
Van egy rész valami hidroplán áll egy kikötõben. Nem tudom mit kell csinálni, ha elkezdem az ellenséget pusztítani vége. Gondolom lopakodni kell, de hova és mi a feladat. Valaki segítene. Elõre is köszi.
Szupi a játék és a grafika sem semmi. De. Esetleg valaki aki végigtolta?
Van egy rész valami hidroplán áll egy kikötõben. Nem tudom mit kell csinálni, ha elkezdem az ellenséget pusztítani vége. Gondolom lopakodni kell, de hova és mi a feladat. Valaki segítene. Elõre is köszi.
Vagy jó lenne egy teljes leírása hozzá, még ha angol nyelvû lenne is, de eddim még nem találtam semmi hasonlót... :S
Hát rengeteg volna 😄
például van a pályán olyan komp, ami a FoW-ban is volt az egyik küldetésen, de sehogy sem tudom mûködésre bírni,
hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy katona csak akkor kerüljön a játékos irányítása alá, amikor odaér,
hogyan kell elindíttatni a "filmeket"( vagyis a beállított kameramozgásokat),
meg úgy eleve azt a "programozási" részét sem értem, hogy hogy kellene, meg hogy egyáltalán miket lehet 😊
De ha gondolod, és van kedved, befejezheted, átküldöm, a pálya lényegében készen van...
például van a pályán olyan komp, ami a FoW-ban is volt az egyik küldetésen, de sehogy sem tudom mûködésre bírni,
hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy katona csak akkor kerüljön a játékos irányítása alá, amikor odaér,
hogyan kell elindíttatni a "filmeket"( vagyis a beállított kameramozgásokat),
meg úgy eleve azt a "programozási" részét sem értem, hogy hogy kellene, meg hogy egyáltalán miket lehet 😊
De ha gondolod, és van kedved, befejezheted, átküldöm, a pálya lényegében készen van...
Hát elmodntam hogy azért csináltam, hogy az egyes megoldásokat lemásolva megértsétek az editor mûködését. Ennyiben volt tutorial. És ha valamit nem értetek, kérdezzetek rá. Hát eddig egyetlen kérdést se kaptam.
Talán ha leírnád hogy pontosan mit szeretnél megvalósítani, tudnék segíteni a konkrétumokkal, hogy mit hogyan lehetne.
Talán ha leírnád hogy pontosan mit szeretnél megvalósítani, tudnék segíteni a konkrétumokkal, hogy mit hogyan lehetne.
A magyarítás fel lett küldve, várom a visszajelzésüket, vagy hogy kitegyék
Amúgy az egyik pálya végül is teljesen kész van, egy hatalmas 500x500-as térképen és az végül is olyan néhány emberes küldetés lenne 😛
Vagyis egy viszonylag jól védett német állomás egy kis városka közelében, és a városban lévõ civilekkel lenne a játékos, úgy kéne kiiktatni a németeket, és a bázisukról lejelenteni a szövetségeseknek a helyzetüket, és hogy megtisztították annyira, hogy elfoglalhassák.
A másiknak még a terep sincs teljesen kész, az pedig egy sivatagos pálya lesz, ahol pár némettel kell megtámadni az orosz helyõrséget (több lehetõséggel is a bejutásra) ez is 500x500-as
Vagyis egy viszonylag jól védett német állomás egy kis városka közelében, és a városban lévõ civilekkel lenne a játékos, úgy kéne kiiktatni a németeket, és a bázisukról lejelenteni a szövetségeseknek a helyzetüket, és hogy megtisztították annyira, hogy elfoglalhassák.
A másiknak még a terep sincs teljesen kész, az pedig egy sivatagos pálya lesz, ahol pár némettel kell megtámadni az orosz helyõrséget (több lehetõséggel is a bejutásra) ez is 500x500-as
Hát pályákba már én is belekezdtem, de a küldetést nem tudom rendesen megcsinálni, mert nincs normális leírás hozzá, és nekem kevés volt az a "tutorial" map, amit bgabor csinált, de az is szórakoztató kis pálya, a pályaszerkesztõben párszor már végigvittem
(az elõzõ oldalon megtalálhatod)
(az elõzõ oldalon megtalálhatod)
Engem a lelkes rajongói mapok is érdekelnek. Meg az is nagyon jó lenne, ha lennének ilyen skirmish pályák is.
Irja le valaki nekem légyszíves a telepítõ kódot. Kösz!<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>