65
SMC router beállítás
-
magzimilian #65 sziasztok, az a problémám, hogy nem tudok telefonnal (több készülékkel sem) wifi-re csatlakozni, pedig látja a routert. milyen beállítások kellenének még? dhcp van, mac szűrés kikapcsolva
választ előre is köszönöm -
sulooman #64 Köszönöm a segítséget, de időközben sikerült megoldanom csak egy kicsit jobban oda kellett, hogy figyeljek. :)
Viszont mióta frissítettem a firmwaret azóta a feltöltésem nem óhajt 50kB/s fölé menni. A utorrentben a beállítás kalauz belőtte optimálisra nekem ami 180kB/s lenne (valahogy ilyen érték körül mozgott a frissítés előtt is ténylegesen), de valamiért még csak meg sem közelíti azt.
Talán a routerben van a hiba? -
#63 Milyen Part Number-rel (ez a router alján található rendelkezik a routered az alábbiak közül?
751.8267
752.8576
752.8706
752.9226EU
752.9227EU
752.9194EU
752.9268EU
752.9260EU
Mert az alábbi oldalon (ahonnan letölthető a firmware) erre is szükséged lesz.
A router kézikönyve szerint a router webes feklületének az Advanced Settings/Maintenance/Configuration tools menüpontjában tudod elmenteni a beállításaidat, és a Advanced Settings/Maintenance/Firmware Upgrade menüpontban tudod feltölteni és frissíteni a firmware-t. -
sulooman #62 Sziasztok!
Van egy smc wbr14-g2-es routerem amin egy DIGIs net uralkodik.
Sajnos 15 percenként megszakad a kapcsolat, majd újra csatlakozik. Olvastam, hogy a firmware frissítése megoldhatja a problémát, de nem tudom, hogy hogyan is működik ez.
Ezért szeretnék megkérni egy nálam okosabbat, hogy írja le hogyan is kell menteni a beállításait a routernek és hogyan kell firmwaret frissíteni. :)
Köszi
-
#61 "Csakmert a cucc tudja mindkettőt csak nemtudom, hogykell azt megoldani,
hogy a router építse fel a VPN kapcsolatot a digikábeles neten keresztül."
A router vagy PPPOE-n vagy PPTP-n (vagy L2TP-n, vagy DHCP-n, vagy statikus IP-címmel) keresztül tud csatlakozni az Internethez - ebből neked az előbbi kell.
PPTP (VPN) kapcsolatot külön nem tud kiépíteni, csak a PPTP transparent pass-through
-ot tud, azaz átengedi a PPTP-s VPN kapcsolatokat. Ehhez az 1723-as UDP portot forwardolni kell, illetve át kell engedni a tűzfalon. -
Fikusz #60 Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Van egy SMCWBR14S-N2 Routerem, amin Digikábeles (PPPOE protokol!)
netet használok. De!...
Szeretnék kiépíteni egy PPTP (VPN) kapcsolatot is.
Mit kell csinálnom?
Csakmert a cucc tudja mindkettőt csak nemtudom, hogykell azt megoldani,
hogy a router építse fel a VPN kapcsolatot a digikábeles neten keresztül.
Valak legyenszíves segítsen.
Előre is köszönöm! -
Rotyoka #59 Na akkor ajánlom a moderátoroknak hogy ezt a topicot is töröljék, ha a TP-linket törölték mert szerintük nem kell olyan... -
mester1987 #58 Hát visszanézve a topikot, nem hinném hogy valakinek is segítségére lesz megfejtés -
mester1987 #57 Sziasztok, lehet rossz topikba írpok, ha nem ide való kérem linkeljétek be meikbe írjak, köszi
Hogyan lehet beállítani egy MicraDigital 3 slotos wi-fis rooterbe a 2 gép között a pontos sebességet mert ha összekötöm őket, akkor váltakozó a sebesség, sőt valamikor nincs is, szóval állandó kapcsolatot szeretnék
Kössz a segítséget előre is! -
#56 *a belassulás nem állandó, csak néha fordul elő -
#55 Sziasztok!
Most kötöttem be egy SMC 7004VBR router-t, 2 gép van rajta (az egyik naponta kb 1-2 órát, ha megy) és a következő problémáim lennének:
- 20/10-es DIGIm van, uTorrent-et használok, alul zöld pipa, szóval szerintem a port beállításokkal nincs gond. A 2,4MB/sec-es letöltés helyett 600k-1,3MB között ingadozik a letöltés. Ha a gép közvetlenül kapja a netet, akkor minden oké és maxon megy a letöltés. A router reset megoldja a problémát, de csak egy időre.
- az állapotjelző ledek szerint minden oké, úgy világítanak, ahogy mindig, de vagy nincs net, vagy van net, de lassú és a router admin felületét egyik böngésző se adja be.
- eddig ha nagynehezen is, de sikerült összehozni, hogy havernak megosszak valamit torrenttel, de most az sem működik. Az uTorrent vagy azt írja, hogy gépnév nem található vagy azt, hogy megszakadt a kapcsolat a peer-rel.
Mi ilyenkor a teendő?
A válaszokat előre is köszönöm.
UI: ez az üzenet is kb fél órámba telt, mert el kezdett szarakodni a router -
#54 vettem egy ilyet:
és azóta mindig kék halál van:S valami megoldás? -
szalacska #53 Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy Counter Strike Source szervert szeretnék futtatni a gépemen, de mások nem látják csak én. A routerem típusa: SMC WBR14T-G
Már több videót megnéztem, fórumot végigolvastam és beállítgattam a routeren a portot de valamiért nem működik. Aki tudna segíteni kérem írjon!
Válaszotokat előre is köszönöm. -
Brezsnyev #52 Szevasztok!
Nem igazán idevágó, de ehhez a topikhoz is köze van a problémámnak!
A helyzet az ,hogy öcsém vett egy laptopot.
A net idáig két gép között volt megosztva egy sima switchel- otthoni hálózatot beállítottam, eleinte dobált a net, majd mikor beállítottam a varázslóval a dolgokat hogy hubon keresztül csatlakozik mind a két gép, nem volt probléma évekig.
Megjött a Lapotop felismert mindent, beállítottuk, egy ideig nem volt gond majd olyan 30 perc után ledobta a net a laptopot is a kicsi és a nagy gépet is.
Elvileg csatlakoztatva van a net, de marha sok gondolkodás után sem történik semmi majd a firefox kiirja hogy nem sikerült a webhelyhez a csatlakozás, msn detto.
Azt vettem észre, hogy a gépek mind küldenek csomagokat, de fogadni nem fogadnak akkor amikor ez a hivba felmerül.
Ma tizen ötszrö belőttem a hálózatot az összes gépre ugyanazt, egyszerre indítottam ujra, már minden hülyeségen tul voltam amikor egyszer csak működni látszott a dolog, de 2 óra után megint eljátszotta ezt a net.
Az összes gép vezetékkel van összedugva a switchel, onnan meg a modem.
Nincs wifi port, se semmi, mert nem igazán csípem.
ha idáig jó volt akkor mi lehet a baj? ADSL-em van és amikor megjött a laptop már uj XP- is került fel rá stbstb, tehát beállítás meg ilyenek nullázódtak akkor teljesen.
Ötlet?
Thyn előre is -
Hay #51 Ez segít? -
Cseppladanyi #50 Hy!
Vettem egy smc 7004 vbr routert csak nem megy át a másig gépre a net.Írja a másik gépen hogy be van dugva a kábel de net az nincs rajta.Be van lőve a router statikusra de semmi nincs.
Ha tudtok segíteni azt megköszönném! -
Hay #49 öööö elképzelhető, hogy nincs jelentősége, de én pl. egész életemben "sorban" kötöttem be/össze olyankor bármit, amikor ilyen jellegű többféle lehetőség volt... sosem volt gondom...
4 lehetőség, 2 "bekötés", akkor 1-es és 2-es
6 lehetőség, 4 "bekötés", akkor 1-2-3-4 és így tovább.
Ez az én tapasztalatom. -
tomee92 #48 a router 1es kimenetével volt gond!
a 3asba átdugtam az egyik gépet és jólett minden...
semmi mást nemállítottam át -
tomee92 #47 üdv!
SMC-7004 VBR routerom van lassan 3 éve és eddig baj nemvolt semmivel!
net is rendesen volt minden tök jól működött, és most a hetekben elkezdett szarakodni öcsém gépénél a net!
eddig tökéletes volt, de most amikor én bekapcsolom a gépet és elkezdek netezni akkor nála szakadozik és el is megy!
amint kikapcsolom a gépet és áramtalanítom(szünetmentes miatt,mert mindig kinyomom)akkor hirtelen megjavul és visszajön a net neki, és ismét olyan mint régen!
csak akkor csinálja nála ezt ha bevan kapcsolva az én gépem is!
mutlizni is tudtunk a géppel úgyhogy ilyen gond nemlehet mert a kapcsolat jó!
esetleg valami vírus?vagy mégis valami beállítási probléma?
nálam xp van nála win7
valami ötlet hogy mi lehet a gebasz?:D -
#46 hali
smc barricade routerem van ,azt akarom kérdezni hogy lehetséges e a kimeneteket blokkolni valahogy a router setupjában?
-
spiderman2 #45 Üdv!
SMC-7004 VBR routerem van.
Az xbox 360-amat akarom összekötni a géppel.
Valaki le tudná írni hogy mit kell beállítani a routeren belül,és mit a xboxon hogy a 2 eszköz lássa egymást?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
#44 Ide feltöltöttem neked egy leírást hátha segít. -
andiku #43 Hallottam, hogy másnal működik másnak pedig nem. Vagy vmi beállítás miatt csinálja ezt, de nem tudom, hogy mit kellene állítani benne.
Köszönöm a segítséget! -
andiku #42 Sziasztok!
Lenne egy gondom. SMC 7004-es routerem van és Diginetem. Nem bírom a outert rácsatlakoztatni sehogyan sem. Szerintetek miért van ez? -
#41 mindegyik fw-nél: File verification failed :C
pedig tuti egyezik a típus. -
#40 nemhiszem O.o -
#39 Fw frissítést csináltál a routeron?? -
#38 üdv!
lenne egy kis gondom, ami elég nagy :)
van egy router egy főgéphez kötve, ahonnan kapom a netet wifin keresztül. na most, néha olyat csinál annál a gépnél amit én használok, és az említett főgépről kapja a netet, hogy megszakadozik, ledobál msnről néha, stb. azt vettem észre, ha a főgépen, vagy akármelyiken a hálózaton belül megy pl. a Skype vagy vmi torrent kliens akkor sokkal gyakoribb a dobálás.
Valaki valamilyen ötlet? :s -
koczkas #37 nekem SMC VBR14 G2-m van és nem valami jó mert néha megszakad a net de még mindig sokkal jobb mint a d-link -
Hay #36 SMC-7004 VBR
Nekem ez van fél éve, semmi bajom vele. Vétele előtt fórumokat olvasgattam, több volt a + mint a - észrevétel. Lejjeb találsz tőlem linket. -
RTW #35 Sziasztok!
Routert vennék, sima netmegosztást szeretnék 2 gépre.
Milyen routert ajánlotok 10 ezer alatt? -
Hay #34 Sikerült? -
Hay #33 http://www.smc-router.fw.hu/
ez meg egy ált. leírás -
Hay #32 http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/SMC/WBR14-G/WBR14-Gindex.htm
megkeresed az utorrent feliratot, rákattintasz, és ott a megoldás
én is így oldottam meg a bitcomet passzívat aktívra -
#31 Sziasztok. Most vettem 1 SMC7004VBR routert. Minden jó könnyen konfigoltam, de azóta passziv vagyok az utorrenten. És nem találom, hogy mit kellene engedélyeznem ahoz, hogy aktiv legyek. Ha valaki ebben jártas segítsen lécci. köszönöm. -
adykag #30 Hali! Aki SMC routert használ: az első telepítésénél, beállításnál 30mp-en keresztül kell nyomni a restet gombot, nem 30mp múlva, és érdemes minden újra probálkozás után resetelni. Legalábbis én ezzel szívtam kb. 1 órát. Ja és természetesen előfordulhat, hogy a reset gomb mellett, vagy lehet hogy a gombnál is leragyasztják, mert pont oda kerül a vonalkód matrica, aki esteleg nem találja. -
zutyu #29 Sziasztok.Nekem egy éve van SMC7004VBR routerem.Eddig nem negyon volt Vele problémám.Digi net van itthon és amióta gépet cseréltem egyre többször szakítja meg a Netet.Nem lehet vissza jelentkezni sem.Csak újra indít..Frimwaret kerestem hozzá,de nem volt.Ötlet,hogy valami beállítási probléma? -
JaNeK2007 #28 nekem 3 éve van egy smc 7004vbr routerem, és azóta nagyobb a pingem a játékokban.(régen magyar szervereken 9-es pingem volt, most 30-40-es, amióta routerem van..) szóval a router cseszte el a pingemet, vagy a net lett szarabb? érdekelne router beállítás, mert semmi sincs beállítva rajta.
-
Artax #27 Hello. Érdeklődnék hogy mien routert vegyek netmegosztáshoz? (ebbe beletartozik hogy tudjam állitani hogy a két gépre mennyi MB szávszlesség jusson) ADSL netem van. ja és segitséget kérnék hozzá hogy hogyan lehetne megcsinálni?? :)
Válaszotok előre is köszönöm! -
#26 Vagy be lehet üzemelni a drivere nélkül valami más úton módon????