212
Klánháború
 • 66zio
  #212
  Helló aki csak ide tévedt és kedvet kapott a játékhoz az kérem itt regisztráljon : http://www.klanhaboru.hu/1194851-hu13.html
 • ferinc
  #211
  Sziasztok!
  Szeretném bemutatni a magyar privát klánháborús szerveremet!
  Infók:
  Tapasztalat szorzó:50k
  Barbár faluk vannak!
  Épületek szintjei emelve!
  Hamachi hálók:
  Hunkh-1 jelszó:123
  Egyenlőre nem lesz több de ha betelt írjatok!
  Reg: http://5.177.91.221/
  Akinek mégse jó a reg az írjon rám hamachin és segítek!
  De leteszteltem és elindult!
  Gyertek sokan!
 • Klub
  #210
  Én is a K8-ban vagyok
 • zeli
  #209
  K8-on:

  (723.|508.288 P)

  Prémium nélkül elég nehéz. :D
 • bencebence
  #208
  Őőő..asszem 12 világon és 10.szintű a főhadiszállásom.De az nem számít semmit vagy igen?
 • Grenzjager
  #207
  melyik világon vagy?  Korai építési stratégia + farmolj ahogy bírsz lándzsással+könnyűlovassal

  A következő nagy blokk, amit meg kell tanulni, az az építési stratégia. Nem csak az, hogy mit, hanem hogy mikor építs. Az építési stratégiák nagyon eltérőek lehetnek néhány szempont figyelembevételével: a játékos saját stratégiája, a világ kora, szomszédjaid, farmolás, aktivitás, meg néhány más dolog miatt. Szó lesz a korai katonaképzésről is, de ez egy másik fejezetben lesz bővebben kifejtve.

  Amint megkapod az első faludat, az elsődleges célod a nyersanyagtermelés felturbózása. Amíg te is, és vélhetően a szomszédjaid is a kezdők védelmét élvezitek, két lehetőségetek van. Vagy 1) felfejleszted a bányákat, vagy 2) farmolod a barbárokat. Sajnos a barbárokra nem alapozhatsz, vagy mázlid van, és van néhány a közeledben, vagy a második opció nem járható út.

  Az első néhány építésed tehát bánya kell, hogy legyen. Az aktivitásodtól függően szükséges lehet feltolni a raktárt egy-két szinttel, de remélhetőleg jó darabig olyan alacsonyan tudod tartani a készleteket, hogy nem lesz ebből gondod. Fallal és rejtekhellyel ne vesződj a védelem első felében, mivel ugye nem támadhatnak meg. Ha egy késői világban kezdtél, és problémáid vannak a nyersanyag egyensúllyal, akkor kifizetődő lehet egy-két szintet húzni a piacon.

  Ha van a közeledben barbár, akkor érdemes megépíteni a barakkot és/vagy a szobrot, és képezhetsz néhány lándzsást, hogy hozzá tudj jutni egy kis extra nyersihez. Attól függően, hogy mennyi barbár van a közeledben, mennyi nyersit hoznak el, és milyen aktív vagy, próbáld meg megtalálni az ideális létszámot a lándzsásaidnak, hogy annyi legyen, amennyi a munkát éppen el tudja végezni, ne legyen fölösleges katonád. Ha a nyitáskor kezdtél, akkor nem érdemes 500-nál több lándzsást csinálni, későbbi világban ez a szám úgy 1000-re rúg. Ha úgy érzed, hogy még több katona kell a farmoláshoz, akkor csinálj inkább bárdost, vagy még jobb, könnyűlovast.

  Amikor már elérted azt, hogy a főhadid 24/7-ben épít, akkor elkezdheted felhúzni. Előtte nem érdemes fejleszteni. Ennél a pontnál érdemes megépítened a barakkot és a kovácsot is, szintén 24/7-es képzéssel, a cél, hogy bárdosaid legyenek minél hamarabb. Emlékeztetőül, ne építs többet 500 lándzsásnál és kardosnál (korai világban) vagy 1000 lándzsásnál és kardosnál (késői világban), sőt, igazából ennek a felénél jó lenne megállnod (250/500).

  Ahogy közeledsz a kezdő védelem végéhez, el kell kezdened építeni a falat, hogy megvédd magad. A fal sokkal hatásosabb védekezésben, mint a katonáid, mivel nem csak alap védelmet ad, arányosan növeli a teljes védelmi erejét a katonáidnak (még ha nincsenek is túl sokan). Ráadásul a falad MINDIG sebezni fogja az ellenséget, amikor megpróbál farmolni, hacsak nem gépekkel jön (amiket szintén le kell tudnod gyűrni). Ez, párosítva az aktivitással, elég kell, hogy legyen, hogy elbátorítson mindenkit a korai ellened irányuló agresszióktól.

  Ahogy elkezdesz növögetni, ne siess el semmit, a kulcs az egyensúly. Ha belemész a versenybe, és túl hamar akarsz nemest képezni, vagy bányákat vagy barakkot/istállót fejleszteni, anélkül, hogy megfontolnád a többi aspektusát a dolognak, akkor hamar hátrányban fogod magad találni másokkal szemben. A farmolástól, aktivitástól és szomszédjaidtól függően növögess, és a célod az legyen, hogy a barakkod, az istállód, és főhadid is 24/7-ben képezzen/építsen. Ha várnod kell a nyersire, akkor fejleszd a bányákat, vagy piacot (ha a kereskedelem már szabad), és farmolj gyakrabban, lehetőleg hatásosabban (ehhez pedig általában több katona kell).

  Megjegyzés: Egyensúly alatt ezt értem: A bevétel és kiadás közötti egyensúly, nem pedig fejlesztési szintek közti egyensúly. Lehet, hogy csak 15-ös szintű bányáid vannak, 20-as barakkod, és csak 10-es főhadid, vagy fordítva, 20-as bányák, 5-ös barakk, 15-ös főhadi. Ez mind attól függ, hogy milyenek a farmjaid, a szomszédjaid, és a saját aktivitásod. Nincsen varázsformula, nincs olyan, hogy A épületből legyen X szinted, B-ből Y szinted, és minden menni fog, mint a karikacsapás. Ha mégse sikerülne a dolog az első pár alkalommal, és elfoglalnak, akkor se csüggedj. Néha hiába csinálsz mindent „jól”, a vége akkor is kudarc lesz.

  Ahogy tovább nősz, és megvolt az első foglalásod, és elkezdesz terjeszkedni, van néhány alapszabály, amit jó, ha tudsz:

  1) A rejtekhelyek haszontalanok. Ne foglalkozz velük, lehetőleg bontsd le őket, amikor csak tudod. *

  2) Nincs szükséged rá, hogy a főhadid 20-as szint fölé vidd. A pontokra nincs szükséged.

  3) A műhelyet nem kell kimaxolnod. Az 5-ös szint gyakran több, mint amire szükséged van. **

  4) A max pontos faluk, nem jók. Sőt, általában az a jó, ha MAX 10.000 pontosak a faluid.

  5) Nem az határozza meg egy falu értékét, hogy mennyi pontja van, hanem inkább az, hogy mennyi katona van benne.

  6) Amiket mindenképp maxolj ki: Barakk, Tanya, Raktár***, Bányák

  Fontos, hogy kitapasztald a faluépítésben az egyensúlyt a katonák, pontok és hatékonyság szempontjai szerint. Majdnem minden épület pontokat ad, és katonák helyét veszi el a tanyából. Bár az a pár pont, amit egy-egy épület ad, vagy az a pár katona, amivel kevesebbet tudsz képezni nem tűnik soknak, de később hatalmas szerepe lesz. 500 pont és 125 katona nem túl sok egy falunál, de ha van 100 falud, akkor ez már 50.000 pont lesz és 12.500 katona, aminek a morálban már lehet szerepe. És ez csak egy pici különbség volt, gyakran akár 1000 pontot is megspórolhatsz egy falun, és felszabadíthatsz 250 tanyahelyet, megduplázva ezzel az előző értékeket. Szóval ahogy építgeted a falvaidat, lásd a nagyobb képet is, és mérlegeld, hogy egy-egy épület tényleg szükséges-e. Például, ha nem vagy szűkében a kosoknak, akkor nem valószínű, hogy fejlesztened kell a műhelyt, sőt, a védekező falukban egyenesen fölösleges megépíteni***, és talán extrém esetekben ez vonatkozik az istállóra is (bár ezt nem ajánlom), a képzési stratégiádtól függően. (TeachU)
 • bencebence
  #206
  HAHÓÓÓÓÓ Van valaki??
 • bencebence
  #205
 • bencebence
  #204
  Sziasztok!
  Új vok valaki megtanítana játszani a Klánháborúval?
 • Grenzjager
  #203
  Beállítások -> Jutalmak -> Látható díjak

  minek megosztani ennyi információt másokkal? :D
 • zeli
  #202
  A peches fickó jutalmat megkaptam V11-en is :D
 • dartonita
  #201
  Probaltam de nem nyugozott le.Kicsit klanhaboru beutese van,de annyira nem erdekes.Bar oszinten szolva nem tudom melyik volt elobb.
  Engem most bombaztak szet,asszem kezdem megint ujra.
  Sebaj,meglett a lovag osszes fegyvere es 1.4m pont korul jarok :)
 • darki81
  #200
  látom sokan szeretik az ilyen böngészős webes játékokat, ismeri valaki a Grepolist?
 • dartonita
  #199
  Na ramszallt ket klan,osszesen 2millio pontosak.A 3kiegeszito falumat mar szepen lebombaztak,a fofalum meg all.
  Asszem kicsit kihuztam a gyufat,allitolag zokon vettek hogy mar 5jatekosuk hagyta abba a jatekot miattam :D
 • dartonita
  #198
  8as!Megmaradtak a lovag fegyverei,ami egyaltalan nem kicsi segitseg igy az elejen.2hijan megvan mind :)
  1millio pont korul jarok,es megvan a masodik falu.Ez a fazis meg izgalmas,szeretem.
 • zeli
  #197
  11-es világon vagy ? Ott elkezdtem én is egyet, de ott még az elején járok.

  V8-on pedig elvileg ma estére lesz meg a 19. falum, a 100k pontot már elértem. :D
 • dartonita
  #196
  Ujrakezdtem,most csak 2 falucskam van es full tamado a fofalu.Ja es egy ismeros bevedett 20ezer vedovel szal en csak utom aki kozel van :D
  Mar 2 klan akar mnt-t kotni velem,mar vagy 60ezer emberuket csaptam szanaszet :D
  Igy tok fun.
 • Klub
  #195
  Nekem sose megy odáig, mindig alá megy.
 • zeli
  #194
  Hűség: Lecsökkent. Régi érték: 27 %, új érték:1 %
  Ilyenem már másodszor van. :D Meg is van a peches jutalom.
 • Klub
  #193
  Hát nekem csak a 4.-dik falu lesz meg holnap mert elég messze van tőlem.
 • zeli
  #192
  Megvan a 10. falu. Idegesítő már játszani. :D
 • dartonita
  #191
  Ja nincs mit :D
 • zeli
  #190
  Én mikor elkezdtem úgy voltam vele, hogy max 4-5 faluig megyek, de már most van 7 és simán vannak még erőforrások. Bár rögtön az első falufoglalás nem ment simán.
  BTW, kösz a tippet, elfelejtettem válaszolni. :D
 • dartonita
  #189
  Na en megint meguntam,mar foglaljak a falvaim.Most par honapig megint pihi :D
 • dartonita
  #188
  Tamado nalam ugy nez ki hogy kb:
  6000bardos
  3000konnyulo
  250lovasij
  300kos
  10kata

  Vedok tobbfelek is vannak,de mondjuk:
  4000landzsa
  3000kard
  3000ij
  1000nehezlo
  200kata

  Nalam tobb a nehezlovas mint az atlagnal,vagy amit javasolnak mert azzal biztositunk be elsore megtamadott falvakat,legalabbis en azokat kuldozgetem,raadasul farmolni is jok.
 • zeli
  #187
  Hogyan érdemes egy támadó és védőfalut felépíteni? Főleg a védőfalu érdekelne. Milyen egységeket tennétek egy védőfaluba? Támadóba könnyűlovasokat tolok.
 • zeli
  #186
  Valaki ráérne estefelé egy helyettesítésre? Egy falutámadást kéne csak elindítani. Egy utolsó támadás kéne neki, azt enyém lenne a falu, de nem leszek gépközelben.
 • Grenzjager
  #185
  s minél gyakrabban, minél többet van online, vippel, akkor vagy jó

  KH függőséghez vezethet :P

  a lényeg amikor már magasan teszel az éjszakai bónuszra, a lényeg hogy amikor reggel felébred, bukjon X falut.
 • Vass Gábor
  #184
  De szerencsére csak felderítővel jött és így megúsztam a veszteséget.
 • dartonita
  #183
  Hat ez a jatek nem a sim city.A haboru a lenyege.
 • Vass Gábor
  #182
  A kurva annyát eddig tartott a jólét most már támadnak engem.
 • Vass Gábor
  #181
  Most elég jól haladok a játékban.
 • dartonita
  #180
  Fu en asszm k63 kornyeken lakom,bar most koltozunk epp egy masik kontinensre.
  Ovatosan,nagyon addiktiv jatek! :)
 • zeli
  #179
  8-as világon csináltam egy falut. Északon vagyok a K16-on. Nincs valaki a környéken ?:)
 • Vass Gábor
  #178
  Nem tudunk én a 8.-as világban vagyok.
 • laci587
  #177
  helótok valaki tudna a világ 9 en küldeni erősítést a kordinátáim 593 457
 • Vass Gábor
  #176
  Aztakurva hát az jó nagy sereg.
 • dartonita
  #175
  Az egyik szomszedom belepett az ellenseges klanba.Egy kis felderites utan meglatogattam a fofalujat :)
  Szep piros lett a kornyekem,asszm mostanaban kicsit tobbet kell online lenni.


  Támadó:
  Származási hely:

  Mennyiség: 0 0 7300 0 15 2700 250 0 300 0 1 0
  Veszteség: 0 0 4751 0 15 648 64 0 195 0 0 0
  Vallás: Csapataid vallásosak voltak. Harci erő: 100%
  Lovag: Opcio, felszerelve Mieszko lándzsája-vel

  Védekező:
  Célállomás:

  Mennyiség: 270 6146 0 3891 423 0 0 0 0 0 0 1
  Veszteség: 270 6146 0 3891 423 0 0 0 0 0 0 1

  Zsákmány: 18.634 18.791 16.910 54335/199050
  Faltörő kosok által okozott rombolás: A falat sérülés érte és 20. szintről 0. szintre sérült
 • Vass Gábor
  #174
  Nekem tök jó mert a v8-ban mellettem van a haverom.
 • dartonita
  #173
  Hat a v8 kremje mar jocskan 50-70falu korul jar,szal olyan 3honapja mar tuti.Lehet h meg regebben.