509
  • donpedro
    Mentem még 15 kört Talmával, és fogadd elismerésem: az 1:58.744 nagyon jónak tűnik. Nekem csak 1:58.994 sikerült, és nem nagyon tudom, hogy hol tudnék ezen még faragni, tőlem ez is elég jó kör volt. Valószínűleg valamelyik ívet rosszul választom meg, mert konkrét hiba nem nagyon volt ebben a körömben sem.

Ami az én szezonomomat illeti, a Blusens Apriliánál értelemszerűen lényegesen könnyebb az élet, a motor megy, mint a villám. Az első 4 futamból 3-at utcahosszal nyertem, Jerezben esett az eső, ott 10. hely jött össze. Eleve Jerez a leggázabb pálya, plusz még az eső, örültem, hogy egyáltalán pontok lettek belőle.

Most Le Mans jön, megint esőben. A VB-t vezetem ugyan, de Corsi nagyon rajtam van, úgyhogy kellenek a pontok.
  • tjojo
    folytattam a szezont, kezdek belejönni, ill a motorom fejlődik.
    kicsit utánanéztem melyik csapatba vagyok, mint kiderült rohadtul nem
    hondával megyek, szóval a Loncin csapathoz szerződtem.

Estoril: megintcsak sikerült utolső helyre kvalifikálnom magam, de valami csoda folytán sikerült a 10. helyen beérnem.

Shanghai: a jég megtörik, pole pozíció, Smith (vagy hogy írják) előtt két másodperccel. persze a futamon ez az előny nem mutatkozik, levágásokkal sikerült 5nek beérni.

Le Mans: 2. pole, most di meglio előtt egy tizeddel. verseny, minden klappol, néha kicsit beálltam az üldözők elé, hogy befékezzenek, ezt sikerült is az utolsó előtti körig csinálni, de di meglio és talma megelőzött és elhúztak. végülis 3. lettem.

perpillanat 10. vagyok a bajnokságban 35 ponttal.
  • donpedro
    Sajnos fogalmam sincs, hogy hol lehet megtalálni, nekem nem volt rá szükségem. Gondolom rengeteg torrentsite-on fent van.
  • donpedro
    Én összesen 1 kört mentem Talmával Katarban, hogy kipróbáljam mekkora a különbség a motorok között. Ez a kör lett 2:00.3, nyilván lehet annál jobban menni, majd kipróbálom, hogy most hogy menne.
  • tjojo
    nah én is elkezdtem egy új szezont champion/advanced fokozaton..nem is tudom melyik csapatot választottam, csak azt, hogy honda. első futam, katar, időmérő, megtisztelő 13. hely. verseny, célegyenes vége 2. hely, aztán egy kis mélyrepülés kb 20. helyig..5 kör alatt majdnem sikerült beérnem a 11. helyen, de épp a célvonalnál megelőztek ketten is. azé a tök fika géppel is tökéletes a 13. hely.
    aztán jerez..totális mélypont, időmérő utolsó hely, a versenyen se sikerült a 20 helynél föntebb kerülnöm, idegembe kiléptem, szal annak a versenynek annyi. remélem azé nem ilyen lesz az egész év.

donpedro-nak meg üzenem, hogy katarba talmácsival mentem egy 1:58:744-es kört, de még ezen is van még mit csiszolni (sztem kb 1:57 vége a max).

viszont sepang télleg könnyű. azon a pályán mentem már vagy 500 kört(motogp2, meg ez), utolsó helyről is championon 3 kör és első vagyok. azon a pályán a csúcsom (gp kat) 1:49:477. azon nagyon megy
  • Jagodits
    meg tudnád adni a linket pls mert leszedtem még1 et de azzal is rossz volt :(
  • donpedro
    Írok egy kis élménybeszámolót, hisz végigtoltam az első szezonomat champion fokozaton (advanced handling - a simet billel nem merem bevállalni), és bár az elején attól tartottam, hogy pontom se lesz, a végére nagyon belejöttem. 6 futam után ugyanis még 0 ponttal álltam, a végén meg 81 pontig jutottam, sőt, Sepangban nyerni is sikerült. Emellett még Indianapolisban is összejött egy 2. hely, és összesen 4 pole-om is volt. Mindez együttesen a 13. helyre volt elég az összetettben.

Catalunyaban tört meg az átok, vért izzadva 15. lettem, és utána már csak egy pontnélküli futamom volt, az esős Motegi. Az igazi áttörés Sachsenringen jött, ahol az addigi 14-15. pozíciók helyett végig az élmezőnyben tudtam maradni, és végül hatodiknak futottam be. Utána már könnyebb volt.

A bajnok Corsi lett, aki az első 9 futamból 6-ot (!) megnyert, plusz kétszer második, egyszer harmadik volt. Az ekkor szerzett előnye kitartott a végéig. Talma jól hajrázott, nyert 3 futamot az év vége felé, de már nem érte utol Corsit és Di Megliot.

Sokat gondolkodtam, hogy felmenjek-e egyből a 250-be, hisz akár Pesek csapattársa is lehetnék, ami nem is rossz. Én azonban előbb szeretnék bajnokságot nyerni, úgyhogy inkább maradtam a 125-ben, és a Blusens Apriliahoz igazoltam, Redding és Vazquez mellé. Gyorsan ki is próbáltam az új motort a katari szabadedzésen, és az első körben mentem vele egy 1:59.5-ös pályacsúcsot, pedig messze nem volt tökéletes kör. Ebből kiindulva elég jók az esélyeim. Meglátjuk.
  • donpedro
    Rossz cracket használsz, van újabb.
  • tjojo
    az sbk08-nak jobb, épp emiatt jóval nehezebb. abban még a fékek/gumik állapotára is figyelni kell.
  • Jagodits
    hello nekem lenne egy olyan gondom hogy amikor elindul a játék akkor lassítot egy célegyensbe elérek kb 40 km/h-t de az köridő pl rendesen megy pls help
  • rossi24
    Sziasztok

Lenne egy kérdésem aki játszott már a superbike 08-al az legyen szíves írja meg hogy melyik game-nek jobb a fizikája.

Köszönöm
  • F14EVERGOKIMI
    Sziasztok!
    Letöltöttem a játék orosz nyelvű változatát, amiben csak egy mdf file volt. Rendesen felraktam a játékot de nem tudok vele játszani, mert nincs hozzá crack. Próbáltam úgy is, ahogy meggabor09 #379 írta de ugyanúgy kéri a lemezt. Ha valaki tudna segíteni nagyon hálás lennék.
  • pedro84
    kezdem éreznia dolgot, advanced modban a motor csúsztatása eszméletlen, ilyet a sajátomon nem mernék kipróbálni! de ugye ez csak játék ...
  • donpedro
    Az egyetlen ötletem, hogy frissítsd a videokártya driverét.
  • donpedro
    Az kétségtelen, hogy elég nehéz, de nem lehetetlen, bár (sajnos) sok függ attól, hogy milyen hosszúra állítod a versenyt. A 3 körös versenyek hard vagy champion fokozaton szerintem megnyerhetetlenek, de pl 10 kör alatt már fel lehet jönni az élre. Én összesen egy (3 körös) quick race-t mentem (champion fokozat - advanced handling), és Talmával a 11. helyig bírtam felkapaszkodni Mugelloban.

2 dolog van eléggé elszúrva, az egyik, hogy a riválisok az első 1-2 körben érthetetlenül gyorsak, nem nagyon lehet megtartani a rajt után kiharcolt pozíciót. A másik pedig, hogy néhány kanyarban túl jók, máshol meg túl bénák. Pl Katarban az első kanyarban túl gyorsan és szűken fordulnak, ellenben a 3 hosszú gyors balosban az utolsó szektorban túl lassúak. Ezt ki kell tapasztalni, és meg kell próbálni külön figyelni ezekre a kanyarokra.

Érdemes szándékosan kicsit túl szűkre venni ezeket, és ragaszkodni a belső ívhez (a kerékvetőt is használva), mert ha be tudják dugni az orrukat belülre, akkor simán kilöknek. Ellenben ha kívülről kell előzniük, akkor sokszor kisodródnak, vagy kénytelenek befékezni. Mindenesetre a féktávot ne hozzájuk igazítsd, neked magadnak kell kitapasztalni mindegyik kanyart. Lesz olyan, ahol mindenképp jobbak lesznek, de a pálya más pontjain vissza lehet jönni.

Vannak pályák, ahol könnyebb jól szerepelni, pl Estoril, Mugello, Phillip Island, Sepang, de Katar is egész jó. Ugyanakkor pl Jerez rohadt nehéz a hülye AI miatt.

Azt is hozzá kell tennem, hogy kell minimum 40-50 kör minden pályán, mire minden apró finomságra rájön az ember. Szóval gyakorolni kell. Én pl anno azt hittem, hogy a 2:09-es köröm teljesen jó Katarban a gagyi 125-ös Matteoni Racinges Apriliával, hisz az igazi motorral is pont ennyit ment Lacalendola az idén, azóta meg már 2:04-en belülre is tudtam kerülni ugyanazzal a motorral. (A Talma-féle Aspar Apriliával 2:00.3 is megy.) Más kérdés, hogy champion fokozaton így se tudtam pontot szerezni egy 10 körös futamon karrier módban, 16. lettem a szezonnyitón.

A bprzasztó nehéz jerezi futamon 20. hely, ami után alig vártam Estorilt, erre ott meg esett az eső, 18. hely lett belőle... Szóval a champion tényleg piszkosul nehéz, ha nem tudok pontot szerezni, akkor ugyebár a motor sem fejlődik, így meg eléggé esélytelen. Remélem a többi kedvenc pályámon nem fog esni.

A hard fokozatos mentésemben a második szezonban járok, és ott már egész más a helyzet. A Degraaf Racinges motorom majdnem fullra fel van fejlesztve (a braking-ből hiányzik egy pont, a többi megvan), és így zsinórban 4 futamgyőzelmen vagyok túl. Mugelloban gyenge 43 másodperc előnnyel nyertem, szóval ez meg túl könnyűvé vált egy idő után.
  • nyusz
    sziasztok!
    vistám van a játék ha kicsit akadva de megy is azonban időnként fekete lesz egy mpre a képernyő utánna pedig karambol után találom magam. amikor kilépek 25hiba jelenik meg h a képernyőillesztő hibát talált majd helyreállt. tudtok segíteni?
  • pedro84
    sziasztok!
    segíthetnétek nekem kicsit! úgy tűnik csak a motogp03-al megyek jól, ti hogy mentek ezzel? arra gondolok h ti hogy mit csináltok?? én max médium nehézséggel ha tudok nyerni futamot quick race-ben. egyszerüen nem megy. amikor hosszabb féktávot veszek akkor meglöknek, és még úgy is befordulnak elém külső ívről.. :S
    rövidebb féktáv kell kanyar előtt?? akkor meg nem tudok befordulni :S
    valaki segíthetne h mit csinálok szarul, vagy h ti hogy csináljátok!

előre is köszi a segítséget
  • donpedro
    Folytattam a karrieremet, és továbbra is tetszik a játék, de azért van néhány idegesítő hiba, ami az előbb kimaradt.

Ha teljes távra állítom a versenyeket, akkor lényegében mindig ugyanaz az eredmény minden futamon. Általában Di Meglio nyer Corsi és Talma előtt, őket pedig Olive, Espargaro és Terol követi. Néha vannak kisebb különbségek, de az eltérés minimális. Futamgyőzelemre összesen 4-5 versenyzőnek van egyáltalán esélye, ráadásul közülük is Gadea csak az első, katari futamon gyors, a többin mindig 7-8. helyen van. A valóságban ez nem egészen így zajlott...

A másik marhaság, hogy Talmát lassúra csinálták, Di Meglio és Corsi MINDEN futamon gyorsabb nála, ami nyilvánvalóan hülyeség.

Teljes versenytáv esetén is nagyon kevés a kieső, átlagban 2 futamonként.

A szezon végén nincs mozgás, mindenki marad ugyanabban a kategóriában, ergo Bautistát, Simoncellit vagy éppen Talmát a MotoGP kategóriában biztosan nem láthatjuk.

Végül, az utolsó idegesítő hiba, hogy esőben a riválisok alig lassabbak, mint szárazon, ellenben én sokkal lassabban tudok csak menni. Szárazon voltam 5., 6., általában pedig a 10. hely környékén versenyeztem, esőben meg a top 15-be se sikerült bekerülnöm, bár nem voltam tőle messze.

Mindenesetre a szezont a 13. helyen zártam 70 ponttal, és maradtam a 125-ben, a Degraaf csapathoz igazolva. Az első futamon mindjárt 3. lettem, a pole-ból indulva. Nagyon izgalmas futam volt, szóval azt fenntartom, hogy a játék nagyon élvezetes.
  • Joker Hun
    Köszi!!!!!!!
  • donpedro
    A külföldi fórumokon mindenhol azt írják, hogy az Online elég rész elég gyenge, gamespy-on keresztül lehet játszani, de nincs chat, nincs scoreboard, nincs ranking, és elég sokszor kidob, lag is van, szóval nem az igazi, bár én személy szerint még nem próbáltam.

Ugyanakkor annyira a single player rész szerintem elég jó lett, a karrier játékmód kimondottan jópofa, kellően nehéz is, a motorok irányítása szerintem jobb, mint valaha. Kicsit lehetne több beállítási lehetőség, sokkal több statisztika (még a leggyorsabb köröket sem lehet megnézni a verseny végén), és nem lehet menteni a replay-t, de a versenyek élvezetesek.

Az AI egy kicsit túl agresszív, túl sokat lökdösődik, ami elég bosszantó, de azért ki lehet bírni.

A három fizikai modell közül a Simulation billről már-már kezelhetetlen, de az Advanced kimondottan jó, én is ot kezdtem karrierbe, és hard fokozaton a béna motorommal általában az utolsó pontszerző helyekért csatázok a 125-ös kategóriában, 7 futam után 12. vagyok az összetettben, ami szerintem teljesen rendben van.

Mindenesetre szerintem offline módban is nagyon jókat lehet játszani, az online-on meg remélhetőleg fognak még javítani.
  • donpedro
    Európában már eleve az 1.1-es verziót forgalmazzák, rajta van a honlapon.
  • Joker Hun
    Online játék részéröl milyen?Ird meg légyszi meg veszem ha jo mert a gép elen nem nagy élmény.
  • Joker Hun
    Online játék részéröl milyen?Ird meg légyszi meg venszem ha jo mert a gép elen nem nagy élmény.
  • attila46
    ja 7999 FT !!
  • attila46
    Elöszötr is a MOTOGP 08 PC!!
    Nagykanizsán 8000 FT !
    és 1.1 es verzió legalább is ezt irja ki a Lancher exe.!!
    ha nem 1.1 akkor mért ezt irja..........eredeti játék!!!
  • [HUN]FaTaL
    Nem szóltam az másik javítás amiről én beszéltem :)
  • [HUN]FaTaL
    Az 1.1 ha jól tudom csak egy új installer, ami valamilyen hibát javít, ami csak akkor fordul elő, ha nem az alapértelmezett könyvtárba telepíted a progit. Vajon lesz valaha 1280x1024? :/
  • Joker Hun
    Hol? menyiért? És melyiket? Thx.
  • attila46
    Tegnap megvettem!!A valaha kiadott legjobb motogp!!

küll az enyém 1.1 es!!A Launcher azt irja ki,hogy 1.1!!hm....
  • Firerock
    csáttok
    van már 1.1-es crack?
  • donpedro
    Épp ezért hülye hely ez egy játék mentett állásának, nemde? Csupa olyan fájl van az Application Data-ban, amit egy átlag usernek soha nem kell látnia, nem tud velük semmit kezdeni, nincs is rájuk szüksége.

Ellenben egy mentésre sokszor szükség van (ha mondjuk át akarod vinni a haverodhoz), pont ezért teszik könnyen elérhető és egyértelmű helyekre, úgy mint My Documents/My Games, stb. Egy rejtett mappa nem túl jó hely.

Mindenesetre azóta újratelepítettem a játékot a hivatalos oldalról leszedett telepítővel, remélem így jó lesz. A régi mentett állásokat kénytelen voltam letörölni, enélkül az újratelepítés sem használt.

Jah, egy extra info, nem tudom volt-e már itt: a játék alapból csak egy magot használ a 2 magos prociknál is, amit úgy lehet kiküszöbölni, hogy miután elindítottad a launchert, megnyitod a feladatkezelőt, a folyamatok között megkeresed a launcher.exe-t, jobbklikkelsz rajta, a megjelenő menüben a legalsóra klikkelsz (set affinity), és a felugró ablabkban kiveszed, majd visszarakod a pipákat mindkét CPU-nál. Ezután feladatkezelő becsuk, játék elindít, és már megy is mindkét mag.
  • [HUN]FaTaL
    Játékok nem, de rengeteg program menti ide a beállításait :)
  • donpedro
    Nálam konkrétan ez az egyetlen játék, aminek itt vannak a mentései. Kb. 20-ból. Sőt, ami azt illeti, én még soha egyetlen játéknak a mentését se találtam meg itt. Cache, egyéb temp cuccok igen, mentés nem. Szóval szerintem tévedsz.
  • [HUN]FaTaL
    Nem hülye helyre rakták, tekintve, hogy az Application Data erre való...
  • donpedro
    Sikerült megtalálnom, a rendszerpartíción van, a Documents and Settingsen belül a saját profilod Application Data mappájában. Ott van egy Capcom mappa, benne a config.ini, settings.dat és a mentések. Elég hülye helyre rakták, tekintve, hogy normális körülmények között az Application Data az rejtett mappa. Mindenesetre ha rákeresel a Capcom szóra, és bejelölöd, hogy a rejtett fájlokat is nézze, akkor megtalálja.
  • donpedro
    Én se találtam sehol, pedig jó lenne tudni, mert nálam váratlanul beszartak a mentett állások, minden működik, de ha be akarom tölteni a mentést, akkor kilép egy hibaüzenettel. Eddig ment minden tökéletesen, nem is értem mi változott azóta, hogy utoljára kiléptem a játékból, hisz azóta nem csináltam a géppel semmit, csak a háttérben ment az Azureus...
  • manutdzoli
    Valaki tudja hogy a játék hova menti a mentéseket??
  • gigamen
  • gigamen
  • saca79
    Hali skacok most raktam fel a gamét de valami nem ok! Harmincnál többel nem tudok menni csak ha manuálra van állítva a váltó mindenki csak vánszorog! MI lehet a gond?