BioShock 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az új DLC-t valaki már letöltötte?
lolSL
ugy hallottam te már elmentél wowozni

Kongy
Ha akartok velem multizni, akkor: Persian0077 LIVE accot vegyéek be a barátok közé.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

mooo
Így már elindul,köszi!!!<#worship>
lolSL
ha hangkártyád van tiltsd le és használd helyette az alaplapit

mooo
Hali!
Valaki megtudná mondani,hogy mi a baja a steames változatnak,hogy nem akar elindulni?
Optimus Prime
Megoldottam a problémát, az XP hotfixet kellett rácsalnom a gépre.
Nem bírtam ki, most fejeztem be a single részét, igaz hardon, de jó 10 óra a Steam szerint (kb. 1 órát játszottam az MP-vel).
Nem értem miért szidták, van olyan jó, mint az 1. Csak nem tudja azt a varázst adni, mint a játék elsõre tette - ezt nem is lehet, na jó talán a T2-nek ment.
A grafika tényleg nem csúcs, de nem is rosszabb, de a lényeg nálam full grafon simán fut. Tetszik a két kezes fegyver-plazmid használat, bár sokszor kevertem a gombokat. A plazmid használati, bõvítési lehetõség már kegyetlen, ahogy a fegyverek is. De még így is sokszor esélytelen, a Big Sister nagyon erõs.
A sztori is tetszik, több ponton van benne csavar, ami meglepett. Még az elsõ után is, pedig azt hittem nem tud újat hozni. Bár a plazmid-emlék dolog már-már túl lõtt a célon, már nagyon elrugaszkodtak ezzel a készítõk. Érdekes volt egy Little Sister szemeivel látni, fura és ijesztõ. Ahogy az is, hogy beszélnek a kinti/felszíni világról, amiben mi élünk.
Összességében sikerült egy majdnem olyan jó játékot összehozni, mint az elsõ. A multi és egyéb kiegészítõk már csak bónusz. Kíváncs leszek az Infinite-re.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Optimus Prime
Ja, és multira keresek bár játékost. A (Live) nevem GladFob4.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Optimus Prime
5 euróért én is megvettem. Remek játék, bár eddig csak a multit próbáltam. Sajnos elégég kihalt, csak a Civil Warra találta játékosokat. De tetszetõs, fõleg a nyitánnyal.
A grafika szép és talán jobban optimalizált, mint az 1-nél.
A belépés, aktiválás nem okozott gondot, de a Kill 'Em Kindly DLc telepítése igen. Nem települ, csak ezt a hibaüzenetet küldi:

A tulajdonosként megadott ûrlapot a megadott megbízhatóságellenõrzõ nem támogatja vagy nem ismeri. (Exception from HRESULT: 0x800B0003)

És a játékban is hibaüzenet jön, ha a DLC menüre lépek. A Live fiókom okés, de XP-t használok.

Átnéztem 180g szabad helyem van és nem sérültek a f sem nem értem
FRe4k
Ne értsetek félre , tudom hogy nagyszerû játék , ps3 -ra megvan 😊
Elsõ indításnál a multit próbáltam ki , na ott minden ok,grafikailag.
Aztán kipróbáltam a single-t, ugyanolyan beállításoknál ilyen "szar" a kép...
Driverbõl próbálgattam állítgatni,de semmi , nem reagál 😞

Xbox Live Gamertag:freak86hun PSN ID:Freak86_Hun

MerlinW
Így néz ki maxon, FOV hack-el:

[merlinw.org]

Atkamon
Hát ez a képen azért nagyon csúnya, ott valami gond van.

MerlinW
Én mondjuk pont fordítva látom, de lényegtelen. Ez egy ilyen játék, ilyen grafikával. Viszont a játék nagyon jó, innentõl a grafika másodlagos dolog. Ha neked nem az, az egyszerûen csak szomorú😊 A "csúnyától" azért nagyon messze van.

[merlinw.org]

MerlinW
Ha Steam, akkor játéklistában bioshock 2-õn jobb klikk, tulajdonságok, helyi fájlok, cache fájlok épségének ellenõrzése. Valamint bizonyosodj meg róla, hogy van 9GB üres hely a "steam" partición.

[merlinw.org]

Sziasztok
Lenne egy kérdésem problémám tudnátok-e segiteni.
meg vettem a bio2 elkeztem feltelepiteni és ugy kb a fele telepitéskor megál és nem tölti tovább ki ir egy data problem üzenetet.
laptomomra feltudta telepiteni de ott gyenge a vidi karim és nem fut tehát a játék nem hibás.
Nem tudom volt valakinek hasonló gond és hogy sikerült ki küszöbölni?
Köszi
FRe4k
Csak az a furcsa az egészben hogy a multi mérföldkövekkel jobban néz ki mint a single , ugyanazon a beállításon...
Na ezt nem értem :S

FRe4k
köszönöm a linkelést 😊

lolSL

mooo
Tudsz linkelni róla képet?
FRe4k
Sziasztok!
Tegnap megvettem a steamen , ennyi pénzért nem lehet kihagyni 😊
Egy gondom van,méghozzá nagyon "csúnya" a játék,sehol egy olyan beállítási lehetõség amiben tovább lehetne skálázni a dolgokat.
Értem azon hogy semmilyen élsimítás,stb, minden high-on van,de iszonyat :S

Optimus Prime
Kösz! 😊

MerlinW
S miután a Steam-es verzió is GFWL-es, természetesen jók a DLC-k hozzá.

[merlinw.org]

lolSL
dlc csak gfwl-en van.

Optimus Prime
Üdv!
Steamen akciós a játék 5 euró. Lehet megveszem, fõleg ha egy 4-packbe betudok szállni. Azt szeretném megkérdezni, hogy a Steames verzióhoz is jók a GFWL-os DLC-k? Mondjuk 2 ingyenes, azokat be is szerezném.

köszönöm, wass12😊

MerlinW
Vagy vedd meg 2000Ft-ért.

[merlinw.org]

nigthden: Igen, ez egy ismert hiba. Csinálj egy mentést, a széf kinyitása elõtt, és próbálj meg többféle crack-kel is. Nem mindegyiknél jön elõ ez a bug.
Sziasztok😊

Mivel a Bioshock 1 topik nem a legaktívabb ide írom le a problémám, remélem nem baj😊
Szóval az elsõ részben a botanikus résznél mikor át kell kutatni a professor irodáját, a széfben csak töltényeket találok... elvileg ott kéne legyen a jegyzet, nem?😊

lolSL
civil warban néha találni ellent

MerlinW
Én szerettem a multit, de sajna én sem tudok már játszani, mert senki sem játszik vele😊

[merlinw.org]

Fpocok
Az a baj, hogy a bioshock multija kritikán aluli. Szóval valószínûleg nem játszanak már.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Atkamon
Hát nem hiszem, hogy túl sokan játszanak...

Sziasztok! Lenne egy kis problémám a multival! Nem rég vettem meg a játékot, és szeretnék játszani vele, de vagy tíz percet ment a gép és egy mecsbe se dobott be!!! Ez most a LIVE baszakszása miatt van, vagy már senki nem játszik vele? 😞
Atkamon
Igen, mindig is az volt a hírekben, hogy ingyenes lesz, mert várnunk kellett.

Hoppá, valóban ingyenes az új kiegészítõ? 😮

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Tárgytalan, sikerült megoldani. Csak újra kellett indítani a gépet...<#falbav>
Atkamon
Nekem tökéletesen megy, az elsõ trialt már le is játszottam... Nem tudom mondjuk, hogy ez hiba-e, de minden hang nagyon visszhangzott ezen a pályán...

Atkamon
Én is most töltöm, véééégre kijött 😄

MerlinW
Most töltöm én is, ha lejött szólok mi lett az eredmény.

[merlinw.org]

Nem tudom, hogy van-e itt valaki, hogy válaszoljon, de azért leírom, hátha...
Szóval, a problémám a Protector Trials nevû DLC-vel van, amit a játék valamiért nem engedi, hogy elindítsam.
Sok baszakodás után leszedtem az új GFWL Marketplace-t vagy mit, amivel már le tudom tölteni a cuccokat, elvileg telepíti is, de amikor elindítom a singleplayert, az extráknál a "play DLC" gomb nem mûködik, a sima "DLC" gomra meg valami hibaüzenetet ad (Can't retrieve information from LIVE. Please try again later. Status code: 800700e8). Kipróbáltam a másik ingyenes DLC-t, a multihoz való Kill'em Kindly-t is, az tökéletesen mûködik.
Ha valaki tud segíteni, írjon.
Atkamon
Jajj de szeretem, amikor 2 és fél óra játék után kifagy a game... 😄
Szerencséjük, hogy Siren Alley-ban történt, ami a kedvenc pályám... 😄

Én a Splicers-eket "Átszabott"-aknak hívnám. A Splicers-ek közül jó ha egy amelyik szabdal, így ez nem annyira fedi az angol eredetét (bár a szótárban van ilyen megfelelõje is a szónak). A játékban a RNS (Ribonukleinsav) modifikálásából, cseréjébõl eredeztetik a nevüket (RNA-Splicing), ami a magyarban RNS-átszabás. Jó lett volna ha a nevük tükrözi azt amik.
Nem kötekedek csak érdekességképen megjegyeztem. 😊

A legnehezebb szerintem amúgy is a Big Dady. Lévén a "nagy apa" (kiejtve) teljesen félreérthetõen mást "rokont" jelent nálunk. Hehehe

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Evin
X360-ra meg PS3-ra is van fordítás, csak ugye eredetivel nem megy.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Köszi szépen.
Xboxon360 játszom, úgy hogy nekem nincs magyarítás, csak kiváncsi voltam rá. (A Splicert meg talán a Big Sistert nem így fordítottam volna, de egyébként jó). 😊

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Evin
Mint ez 1-ben:
Little Sister=Kishúg
Big Sister=Nagynéni
Big Daddy= Nagybácsi
Splicer= Szabdaló
De van angol és magyar neves fordítás is.

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Csak kiváncsiságból kérdezem. A magyar fordításban hogy szerepelnek a megnevezések?
Little Sister=?
Big Sister=?
Big Dady=?
Splicer=?

Na kicsit utána olvastam a BioShock Wiki-n.
A csiga termeli a (nyers) ADAM-ot valami mélytengeri sárgán foszforeszkáló biomassza gömbök mutációja végett (BioShock 2-ben láthatóak). De nagyon keveset és nem felhasználóbarát mennyiségben. Aztán Dr. Tenenbaum rájön, hogy ha kislányok gyomrába ültetik a csigát, akkor a normál mennyiség akár harmincszorosát is kitermeli. Mégpedig úgy, hogy a lány kihányja!! (Ezt valahogy nem ábrázolták a játékban, pedig érdekes lett volna, ahogy a zsebembe okádják az ADAM-ot.) Aztán Dr. Suchong ráeszmélt, hogy nagyobb igény van a szerre, mint azt a Little Sisters-ek ki tudnák termelni. Így kifejlesztette azt az eljárást, amivel a halott Splicer-ek vérébõl visszaforgathatják az ADAM-ot. Ehhez a vért a kislányoknak meg kell inniuk, amire nem voltak hajlandóak. Ezért mentálisan kondicionálták õket, hogy a világot úgy lássák, ahogy azt a Bioshock 2-ben megismertük. Kiküldték ADAM-ot gyûjteni õket, de hiába volta szinte sebezhetetlenek (a bennük keringõ ADAM azonnal regenerált bármilyen sérülést) a Splicerek rendre megtámadták õket az anyagért. Erre volt a válasz a Big Dady.
Az idõsebb Little Sistersekrõl nincs túl sok információ. Azt tudható, hogy ahogy pubertáns korba lépnek a csiga nem funkcionál katalizátorként. Az se derült ki számomra a csiga elpusztul vagy csak simán már nem képes megfelelõ mennyiségû ADAM-ot termelni. Valószínûbb az utóbbi: 1. A Big Sistersek képesek Splicersekbõl ADAM-ot kivonni és saját regenerálásukra fordítani és erre egyedül õk képesek; 2. a holttestükbõl ADAM nyerhetõ ki. Azt is tudható, hogy idõvel a Little Sister-ek sem képesek az ADAM destruktív hatásának ellenállni, és bár õk nem fizikailag, hanem szellemileg sérülnek. A Big Sistersek gyakorlatilag õrültek. Lamb-nek sikerül õket irányítani, úgy hogy valami szellemi kapacitásuknak kell lennie, illetve a harcokban is jól szerepelnek, a felszíni városokból gyerekeket tudnak rabolni és a rendfentartóként is mûködnek Rapture-ben, így azt hiszem ez a fajta õrültség inkább érzelmi és szociális deflekció lehet. Nyilván az is egy élmény lehet a számukra mikor az idealizált világ visszafordul a groteszk valósággá.

PC-re nem tudom, XBox360-on már meg. Érdemes is megvenni, mert jó lett. Érdekes és kellõképp hosszú, ára is barátságos. Itt is egy Alfa szériás Big Dady-t irányítunk (szigmát). 3 új nagy pálya, új plasmid, meg egy új fegyver, meg még ez-az. Jó történet meglepõ és csavaros befejezéssel, nagy csaták, Big Sistersek, ami csak kell.

pisztácia
Üdv!
megjelent már a DLC PC-re?

A pisztáciát ehető magja végett termesztik. Ültetése magokról történik. Jó vízelvezetésű talajba, kb. 2 cm mélyre ültetik.